Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όλα αυτά τα πέρα δώθε που κάνετε τι πραγματικό κέρδος σας δίνουν στη διάρκεια της χρονιάς; (για ένα μέσο σπίτι)
Είδα λιγάκι τα excel που κυκλοφορούν εδω μέσα και συνειδητοποιώ οτι το power home direct με έγκαιρη αποπληρωμή βγαίνει φθηνότερο απο όλο τα κυμαινομενα και χωρίςνα φοβάσαι οτι θα πληρώσεις τα κέρατα σου αν κάτι πάει στραβά στον πλανήτη. (0,129 απο 0,199 λόγω έκπτωσης)

Μοναδικό μειονέκτημα είναι αν πέσει η ΤΕΑ πάλι στα 50 (απίθανο ; ) και για ένα χρόνο πληρώνω παραπάνω. Κάνω κάτι λάθος στο συλλογισμό ή να πάω εκεί να τελειώνω; Ένα μέσο σπίτι με 200-300kwh και χωρίς να θέλω να χολοσκάω αν ο λογαριασμός είναι 5 πάνω/5 κάτω. Σίγουρα δε θέλω να είναι 100 πάνω σε περίπτωση πολέμων και καταποντισμών που έχουμε συνηθίσει τελευταία.

Επεξ/σία από klainmaingr
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

9 ώρες πριν, bilham είπε

Δεν ξέρω αν το ανέφερε κάποιος αλλά το δώρο 60€ (6Χ10) της Ζενίθ έχει σταματήσει να διατίθεται

5 ώρες πριν, Nekro87 είπε

Σήμερα είχα τηλεφωνική προσφορά από Ζενίθ με το ανωτέρω δώρο. 

Λέω να το αφήσω μέχρι τη Δευτέρα στο excel και μετά θα το βγάλω.

7 ώρες πριν, korakios είπε

εκτός αν το ΥΠΕΝ είχε έξτρα καταπληκτική ιδέα να σπάει ανα μήνα η ΤΕΑ και όχι με μέσο όρο τιμών περιόδου

Εγώ γιατί έχω την εντύπωση ότι θα περιμένουν να βγει η ΤΕΑ και η ΜΤΑ Ιανουαρίου και με βάση αυτή την τιμή θα βγει η kWh για όλες τις μέρες του μήνα;

να δω η ΡΑΕ σε ποια κατηγορία θα το βάλει 😂

Κίτρινο, ξεκάθαρα. Δεν έχει σταθερή τιμή! Παίζει ανάλογα με το ύψος των kWh 😂

παλιά είχαν συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο , έχουν κάμποσο καιρό που παίρνει όποτε δίνεις ,αλλά δε λέει πότε πάει στον πάροχο η μέτρηση , σε μια βδομάδα ή μετά απο 2 μήνες?.... και μετά γίνεται αχταρμάς ....

Σου λέει ακριβώς μετά την υποβολή. Μπορείς να βάλεις +1 kWh απλά και μόνο να δεις πότε θα σταλεί στον πάροχο.

5 ώρες πριν, akisdg είπε

3. Η τιμή για το κίτρινο τιμολόγιο βγήκε και έχει ορισθεί στο 0,08€. Αυτό πραγματικά μου ήταν μια ευχάριστη έκπληξη.

paraskevas-methana.gif

5 ώρες πριν, razkal είπε

και πως θα βγει ο πρωτος λογαριασμος? με εναντι-κουκουρουκου καταναλωση?

Θα γίνει εκκαθάριση στον τελικό, μη σκάτε. Οι περισσότεροι πρώτοι είναι έναντι κουκουρούκου.

4 ώρες πριν, Akor1981 είπε

Δηλώνουν πολύ χαμηλή κατανάλωση από την προηγούμενη καταμέτρηση ώστε να μην τη βγάλεις τζάμπα σε αυτούς . 

Αυτό το έκανα από μόνος μου καταλάθος σε μια από τις παροχές που πήγα στην ELPEDISON και θα με ξεσκίσουν οι ΥΚΩ για διάστημα εκκαθάρισης 6 ημερών  🥳

3 ώρες πριν, pdionisis είπε

Εκτος αν φταίει το γεγονός οτι άργησε σχεδόν 1 μήνα η μετάβαση μου απο Elpedison σε ηρωνα με αποτέλεσμα η κατανάλωση που είχα στειλει (τα 520kwh) να φαίνεται οτι καταναλώθηκαν σε 10 μέρες κι έπεσε τσεκουριά στις ΥΚΩ.

Εχετε κανένα λινκ με τον τρόπο υπολογισμού των ΥΚΩ ?

Αυτό ακριβώς που περιέγραψα μόλις ότι θα πάθω. Στον 1 μήνα όρια των ΥΚΩ είναι 400 και 500 kWh. Πάνω από 400 χρεώνονται 0,05 και πάνω από 500 0,085 €/kWh. Στις 10 μέρες τα όρια είναι 133 και 166 αντίστοιχα.

3 ώρες πριν, bilham είπε

Κοίτα, δεν είναι για όλους. Αν κάποιοι ξέρουν την κατανάλωσή τους πάνω κάτω είναι μία ευκολία να πληρώνεις πάντα το ίδιο ποσό...

Και αυτό με την δωρεάν αλλαγή σταθερού προγράμματος επίσης θετικό. Αν πέσουν οι τιμές και βγει καινούριο σταθερό πηγαίνεις εκεί. Ακόμα παλεύουν μερικοί που είχαν το Solar με την ΗΡΩΝ να τους επιστρέψει τα 90€ που τους χρέωσαν επειδή πήγαν σε άλλο πρόγραμμα της εταιρείας! 😉

Θα ήταν μια ευκολία αν το ποσό ήταν επαρκώς μικρότερο από αυτό που θα πλήρωνες στον φθηνότερο πάροχο. Όχι μόλις 1,35 € στο sweet spot. Και γιατί να μην έχεις την επιβραύευση του να πληρώνεις λιγότερο αν κάψεις λιγότερο;

Ναι, αυτό με την αλλαγή προγράμματος πρέπει να το υιοθετήσουν όλοι.

• Like 1

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Ναι.

Έφυγες με την μια τότε με το που μπει ο 2ος. Γιατί θα κάνει και 7-10 μέρες ο ΔΕΔΔΗΕ να σε μεταφέρει στο νέο πάροχο, και το θέμα ποιο είναι...ότι πες αν κάτσεις και 2ο μήνα και δεν τις κάψεις, θα σου μοιράσει τις 500 του πρώτου αναλογικά με τις μέρες, στους 2...Ενώ αν φύγεις καπάκι στον 1, βγαίνει με τη μία τελικός λογαριασμός με τις kwh του διαστήματος... 

• Like 1

21 λεπτά πριν, klainmaingr είπε

Όλα αυτά τα πέρα δώθε που κάνετε τι πραγματικό κέρδος σας δίνουν στη διάρκεια της χρονιάς; (για ένα μέσο σπίτι)
Είδα λιγάκι τα excel που κυκλοφορούν εδω μέσα και συνειδητοποιώ οτι το power home direct με έγκαιρη αποπληρωμή βγαίνει φθηνότερο απο όλο τα κυμαινομενα και χωρίςνα φοβάσαι οτι θα πληρώσεις τα κέρατα σου αν κάτι πάει στραβά στον πλανήτη. (0,129 απο 0,199 λόγω έκπτωσης)

Μοναδικό μειονέκτημα είναι αν πέσει η ΤΕΑ πάλι στα 50 (απίθανο ; ) και για ένα χρόνο πληρώνω παραπάνω. Κάνω κάτι λάθος στο συλλογισμό ή να πάω εκεί να τελειώνω; Ένα μέσο σπίτι με 200-300kwh και χωρίς να θέλω να χολοσκάω αν ο λογαριασμός είναι 5 πάνω/5 κάτω. Σίγουρα δε θέλω να είναι 100 πάνω σε περίπτωση πολέμων και καταποντισμών που έχουμε συνηθίσει τελευταία.

Θα σου πω. Σου διαφεύγει το Choice που είναι φθηνότερο γιατί έχει πολύ χαμηλότερο πάγιο, αλλά δεν ξέρουμε το μέλλον. Τα 7 λεπτά έκπτωσης συνέπειας δεν είναι λίγα και μπορεί να χάσεις 4 μήνες από έναν και μόνο λογαριασμό. Το Bright είναι στην ίδια τιμή με τα δώρα και δεν έχεις το φόβο της έκπτωσης συνέπειας.

• Thanks 1

24 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Έφυγες με την μια τότε με το που μπει ο 2ος. Γιατί θα κάνει και 7-10 μέρες ο ΔΕΔΔΗΕ να σε μεταφέρει στο νέο πάροχο, και το θέμα ποιο είναι...ότι πες αν κάτσεις και 2ο μήνα και δεν τις κάψεις, θα σου μοιράσει τις 500 του πρώτου αναλογικά με τις μέρες, στους 2...Ενώ αν φύγεις καπάκι στον 1, βγαίνει με τη μία τελικός λογαριασμός με τις kwh του διαστήματος... 

Να κλείσουν οι 30 ημέρες κ μετά αίτηση ή από πριν;

20 minutes ago, doomnx said:

Θα σου πω. Σου διαφεύγει το Choice που είναι φθηνότερο γιατί έχει πολύ χαμηλότερο πάγιο, αλλά δεν ξέρουμε το μέλλον. Τα 7 λεπτά έκπτωσης συνέπειας δεν είναι λίγα και μπορεί να χάσεις 4 μήνες από έναν και μόνο λογαριασμό. Το Bright είναι στην ίδια τιμή με τα δώρα και δεν έχεις το φόβο της έκπτωσης συνέπειας.

Το bright δεν γίνεται offset σε περίπτωση που ξεφύγει λίγο κάποιος μήνας με το 0,169 vs 0.129;
Και εφόσον μπει πάγια εντολή δεν υπάρχει κάποιος φόβος για την έκπτωση, έτσι;

Σκέφτομαι να βάλω αυτό για ρεύμα και το my home gas control για αέριο να ξέρω ήδη οτι θα δίνω ένα Χ ποσο για τους επόμενους μήνες και να μην περιμένω την επόμενη τραγική είδηση που θα στείλει το ΤΕΑ στο θεό.
Με τις υπάρχουσες συνθήκες βλέπω οτι στις καταναλώσεις μου το πολύ να μπορέσω να έχω ένα όφελος 50-70 ευρώ ΑΜΑ όλα πανε καλά. Το κόστος αν φτάσει πάλι 300 και 400 η ΤΕΑ με φοβίζει περισσότερο :D

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, klainmaingr είπε

Όλο αυτό το πέρα δώθε για κάποιους σημαίνει να μην έχουν πληρώσει για ρεύμα από το καλοκαίρι...εγώ άργησα,ξεκίνησα Οκτώβριο 😂

Επεξ/σία από messinia3
  • Like 4

2 λεπτά πριν, klainmaingr είπε

Το bright δεν γίνεται offset σε περίπτωση που ξεφύγει λίγο κάποιος μήνας με το 0,169 vs 0.129;
Και εφόσον μπει πάγια εντολή δεν υπάρχει κάποιος φόβος για την έκπτωση, έτσι;

Εντάξει αν βάλεις πάγια εντολή όλα καλά!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να δούμε, τι άλλο θα δούμε;

6μηνα,8μηνα, μεικτά τρικολορε 😁

https://www.fortunegreece.com/article/parathiro-ipen-gia-allagi-tou-kodika-promitheias-ilektrikis-energeias-ti-simainei-gia-ta-timologia-revmatos/

Επεξ/σία από Merenda7
  • Like 2

2 λεπτά πριν, Merenda7 είπε

Για να δούμε, τι άλλο θα δούμε;

6μηνα,8μηνα, μεικτά τρικολορε 😁

https://www.fortunegreece.com/article/parathiro-ipen-gia-allagi-tou-kodika-promitheias-ilektrikis-energeias-ti-simainei-gia-ta-timologia-revmatos/

ας κάνουν διόρθωση τον κώδικα με νεο ΦΕΚ , προς το παρών (ακόμα περισσότερο) ρόμπα έχουν γίνει οι άχρηστοι με τις ανακοινώσεις

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιθανη  η αλλαγή του κώδικα προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας...

https://energypress.gr/news/ypen-pithani-i-allagi-toy-kodika-promitheias-ilektrikis-energeias-ti-exetazetai-gia-ta

https://www.energymag.gr/energeia/ilektrismos/92445_sto-trapezi-allages-ston-kodika-promitheias-ilektrikis-energeias

Επεξ/σία από takoulou
  • Like 1

Μόλις τώρα, takoulou είπε

Πιθανη  η αλλαγή του κώδικα προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας...

https://energypress.gr/news/ypen-pithani-i-allagi-toy-kodika-promitheias-ilektrikis-energeias-ti-exetazetai-gia-ta

δε χρειάζεται αλλαγή , ήδη ισχύει αν δεν το κατάλαβες

2 λεπτά πριν, korakios είπε

ρόμπα έχουν γίνει οι άχρηστοι με τις ανακοινώσεις

Πολύ σωστά το έθεσες.

ΑΧΡΗΣΤΟΙ

προσωπικά έχω ξενερώσει . Σκεφτόμουν για σταθερό ώστε για ένα διάστημα να μην ασχοληθώ άλλο. Όμως θα περιμένω λίγο ακόμα, παραμένοντας στο κίτρινο power home now 

Μόλις τώρα, Merenda7 είπε

Πολύ σωστά το έθεσες.

ΑΧΡΗΣΤΟΙ

προσωπικά έχω ξενερώσει . Σκεφτόμουν για σταθερό ώστε για ένα διάστημα να μην ασχοληθώ άλλο. Όμως θα περιμένω λίγο ακόμα, παραμένοντας στο κίτρινο power home now 

για μένα κυμαινόμενο=δώρα , δλδ απο τη στιγμή που έχεις στο νου σου μήπως ακριβύνουν οι τιμές , καλύτερα τα δώρα

αλλιώς κλείνεις σταθερό και δεν ασχολείσαι

• Like 2
  • Thanks 1

Αν συνεχίσει έτσι η ΤΕΑ και οι εκπτώσεις, το Φεβρουάριο το πιο φθηνό ex-ante θα είναι το πράσινο της ΔΕΗ!

Το κίτρινο 4All και τα πράσινα των Volterra και ελίν ακολουθούν με 1 € διαφορά.

r5T2gqc.jpg

• Like 7
  • Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...