Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έκανα αίτηση και έφερα 2 παροχές στην ελπεντισον την ίδια στιγμή.

Ήρθε ο δεδδηε και μέτρησε και αυτός παρότι είχα δώσει ενδείξεις.

Η μία παροχή ξεκίνησε 11 Ιανουαρίου και η 2' 16 Ιανουαρίου .Οι παροχές ήταν δίπλα η μία στην άλλη

το ερώτημα μου:

αυτή που ξεκίνησε 16 Ιανουαρίου φαίνεται στο app ενώ η προγενέστερη ΟΧΙ. Τι κάνω? Να μην τους πάρω τηλέφωνο η θα 'εμφανιστεί' κάποια στιγμή?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

46 λεπτά πριν, ekrepali είπε

8/2 φύγε, και δώσε ένδειξη στο νέο πάροχο κάτι παραπάνω από 500kw διαφορά.

Δηλαδή με συμφέρει περισσότερο να περάσουν οι 30 μέρες και μετά να δώσω πειραγμενη μέτρηση, παρά να φύγω νωρίτερα,λίγο πριν συμπληρώσω τις 500;

49 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Στις 12/2, όχι νωρίτερα. Αν κάνεις αίτηση σε κατάστημα, η αλλαγή παίρνει 1 μέρα. Αν μπλέξεις με τηλέφωνα,.συνεναισεις, εκκρεμή δικαιολογητικά και δε ξέρεις πότε θα φύγει η αίτηση στον ΔΕΔΔΗΕ κι αν ο πάροχος έστειλε την ένδειξη ή όχι, η αλλαγή είναι λοταρία.

8/2 φύγε, και δώσε ένδειξη στο νέο πάροχο κάτι παραπάνω από 500kw διαφορά.

Στην αίτηση που υπέγραψες στην Elpedison, αναγράφεται η ένδειξη της φωτογραφίας;

Ή υπέγραψες την αίτηση με κενή ένδειξη κι έστειλες μετά τη φωτογραφία του μετρητή;

Αν ισχύει το 1ο, επισυνάπτεις την αίτηση στον ΔΕΔΔΗΕ και τους εξηγείς ότι η Elpedison έγραψε λάθος ένδειξη στον Θαλή (το σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ που λαμβάνει τα αιτήματα εκπροσώπησης). Ζητάς να καταχωρηθεί στις 28/12 η σωστή ένδειξη.

Αν ισχύει το 2ο, πολύ δύσκολα θα βγάλεις άκρη.

Ισχύει το δεύτερο, η αίτηση που υπέγραψα είχε κενή ένδειξη.  

Κατάλαβα, να δω πως θα βγει άκρη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 minutes ago, Nekro87 said:

Δηλαδή με συμφέρει περισσότερο να περάσουν οι 30 μέρες και μετά να δώσω πειραγμενη μέτρηση, παρά να φύγω νωρίτερα,λίγο πριν συμπληρώσω τις 500;

Τι εννοείς "μετά" να δώσεις πειραγμένη μέτρηση;

Όταν φεύγεις δίνεις ένδειξη στο νέο πάροχο (κατά την υπογραφή της αίτησης). Αν η εκπροσώπηση στη volton ξεκίνησε στις 9/1 με ένδειξη πχ 2200... τότε υπογράφεις σε νέο πάροχο (σε κατάστημα) στις 8/2 με ένδειξη πχ 2750. Αυτό φυσικά με τη προυπόθεση να μην έχεις σύντομα επιτόπια καταμέτρηση απ'τον ΔΕΔΔΗΕ και γίνει κάνα μπάχαλο.

5 minutes ago, Giannis_Io said:

Ισχύει το δεύτερο, η αίτηση που υπέγραψα είχε κενή ένδειξη.  

Κατάλαβα, να δω πως θα βγει άκρη.

Κλασική πατάτα elpedison - befon. Βιάζονται να καταχωρήσουν την αίτηση, οπότε γράφουν στο σύστημα του Θαλή τη τελευταία ένδειξη που έχει λάβει ο ΔΕΔΔΗΕ. Δε ξέρω που τη βρήκαν όμως αυτή την ένδειξη... τους είχες δώσει τελικό λογαριασμό προηγούμενου παρόχου (πριν τη Volton); Ή βλέπουν στον Θαλή το ιστορικό ενδείξεων, πήραν τη τελευταία ένδειξη και τη καταχώρησαν;

Επεξ/σία από ekrepali

7 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Όταν φεύγεις δίνεις ένδειξη στο νέο πάροχο (κατά την υπογραφή της αίτησης). Αν η εκπροσώπηση στη volton ξεκίνησε στις 9/1 με ένδειξη πχ 2200... τότε υπογράφεις σε νέο πάροχο (σε κατάστημα) στις 8/2 με ένδειξη πχ 2750. Αυτό φυσικά με τη προυπόθεση να μην έχεις σύντομα επιτόπια καταμέτρηση απ'τον ΔΕΔΔΗΕ και γίνει κάνα μπάχαλο.

Κλασική πατάτα elpedison - befon. Βιάζονται να καταχωρήσουν την αίτηση, οπότε γράφουν στο σύστημα του Θαλή τη τελευταία ένδειξη που έχει λάβει ο ΔΕΔΔΗΕ. Δε ξέρω που τη βρήκαν όμως αυτή την ένδειξη... τους είχες δώσει τελικό λογαριασμό προηγούμενου παρόχου (πριν τη Volton); Ή βλέπουν στον Θαλή το ιστορικό ενδείξεων, πήραν τη τελευταία ένδειξη και τη καταχώρησαν;

Η συγκεκριμένη ένδειξη είναι αυτή που είχα δώσει εγώ όταν πήγα στη βολτον, δύο μήνες πριν, η οποία δεν προέρχεται από επιτόπια του ΔΕΔΔΗΕ αλλά από δική μου φωτογραφία.

Το ακόμα πιο τρελό είναι ότι αυτή η ένδειξη εμφανίζεται ως ένδειξη καταχωρημένη από το ΔΕΔΔΗΕ.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, Giannis_Io said:

Η συγκεκριμένη ένδειξη είναι αυτή που είχα δώσει εγώ όταν πήγα στη βολτον, δύο μήνες πριν, η οποία δεν προέρχεται από επιτόπια του ΔΕΔΔΗΕ αλλά από δική μου φωτογραφία.

Το ακόμα πιο τρελό είναι ότι αυτή η ένδειξη εμφανίζεται ως ένδειξη καταχωρημένη από το ΔΕΔΔΗΕ.

Oι ενδείξεις που δίνουμε κατά την αλλαγή παρόχου, φαίνονται στο σύστημα σαν επιτόπια του ΔΕΔΔΗΕ. Το ίδιο και οι ενδείξεις που δίνουμε στον ΔΕΔΔΗΕ ενδιάμεσα στο 4μηνο.

Το ερώτημα ξαναλέω είναι... πού βγήκε η Elpedison αυτή την ένδειξη και την καταχώρησε στον Θαλή; Είχες στείλει στην Elpedison τελικό λογαριασμό προηγούμενου παρόχου (πριν τη volton); Αν ναι, απαντάται το μυστήριο. Αν όχι, τότε οι πάροχοι έχουν πρόσβαση στο ιστορικό ενδείξεων των πελατών, και πήρανε από εκεί την ένδειξη.

Σύμφωνα με πολλούς εκπροσώπους παρόχων που έχω μιλήσει... είναι αδύνατον ένας πάροχος να στείλει αίτημα εκπροσώπησης με κενή ένδειξη. Κάτι πρέπει να γράψουν οπωσδήποτε στο κουτάκι του Θαλή. Είναι σίγουρα πατάτα της Elpedison και όχι του ΔΕΔΔΗΕ.

Επεξ/σία από ekrepali

@mechpanos καλά θυμάμαι ότι πήγες για τουρισμό από βόλτον ένα φεγγάρι; Είμαι σε αυτούς από 6/1 για τις 500. Πότε να κάνω κίνηση για τον επόμενο; Να κλείσει ο μήνας ή πριν και πότε ακριβώς;

Ανέφερες να δώσω ένδειξη κάτι παραπάνω από 500, ενώ στις 8/2 μπορεί να έχω κάψει πάνω απο 600. Αυτό εννοώ "πειραγμενη". Να δηλώσω λιγότερες κιλοβατώρες.

Με την προγενέστερη μέτρηση που μου έβαλαν έχω ξεκινήσει στη βολτον με μείον 100-150kw.Έχω ήδη κάψει τις 300 μέσα σε 15 μέρες. Επιτόπια δεν θα έχω.

1 minute ago, Nekro87 said:

Ανέφερες να δώσω ένδειξη κάτι παραπάνω από 500, ενώ στις 8/2 μπορεί να έχω κάψει πάνω απο 600. Αυτό εννοώ "πειραγμενη". Να δηλώσω λιγότερες κιλοβατώρες.

Με την προγενέστερη μέτρηση που μου έβαλαν έχω ξεκινήσει στη βολτον με μείον 100-150kw.Έχω ήδη κάψει τις 300 μέσα σε 15 μέρες. Επιτόπια δεν θα έχω.

Αν έχεις κάψει πάνω από 600 και δώσεις κανονική φώτο... θα πάρεις 500kw δώρο και τις υπόλοιπες θα τις πληρώσεις με τιμή volton.

Ή μπορείς να βγάλεις φώτο πχ στις 530kw διαφορά, και να κάνεις την αίτηση  μ'αυτή την ένδειξη όποτε σε βολεύει. Οπότε τις παραπάνω κιλοβατώρες θα τις χρεωθείς στον επόμενο πάροχο.

Σημασία έχει να γίνει η αλλαγή παρόχου γρήγορα μετά την υπογραφή, γι'αυτό πάντα προτείνω αίτηση σε κατάστημα Δευτέρα-Τετάρτη.

• Like 1

1 λεπτό πριν, ekrepali είπε

Σημασία έχει να γίνει η αλλαγή παρόχου γρήγορα μετά την υπογραφή, γι'αυτό πάντα προτείνω αίτηση σε κατάστημα Δευτέρα-Τετάρτη

Επειδή μάλλον θα πάω Ήρων θα χρειαστεί να κάνω econtract για το 50αρικο αντί για κατάστημα. Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές. 

Oι ενδείξεις που δίνουμε κατά την αλλαγή παρόχου, φαίνονται στο σύστημα σαν επιτόπια του ΔΕΔΔΗΕ. Το ίδιο και οι ενδείξεις που δίνουμε στον ΔΕΔΔΗΕ ενδιάμεσα στο 4μηνο.

Το ερώτημα ξαναλέω είναι... πού βγήκε η Elpedison αυτή την ένδειξη και την καταχώρησε στον Θαλή; Είχες στείλει στην Elpedison τελικό λογαριασμό προηγούμενου παρόχου (πριν τη volton); Αν ναι, απαντάται το μυστήριο. Αν όχι, τότε οι πάροχοι έχουν πρόσβαση στο ιστορικό ενδείξεων των πελατών, και πήρανε από εκεί την ένδειξη.

Σύμφωνα με πολλούς εκπροσώπους παρόχων που έχω μιλήσει... είναι αδύνατον ένας πάροχος να στείλει αίτημα εκπροσώπησης με κενή ένδειξη. Κάτι πρέπει να γράψουν οπωσδήποτε στο κουτάκι του Θαλή. Είναι σίγουρα πατάτα της Elpedison και όχι του ΔΕΔΔΗΕ.

Στην Elpedison είχα στείλει τον ένα και μοναδικό λογαριασμό που είχα πάρει, μέχρι τότε, από τη Volton ο οποίος ήταν έναντι και στο πεδίο με τις ενδείξεις μετρητή δεν έγραφε τίποτα. 

Δεν θα έπρεπε η Elpedison να έχει χρησιμοποιήσει τις ενδείξεις που τους είχα στείλει εφόσον με αυτή την ένδειξη ξεκινάω σε αυτούς;

15 λεπτά πριν, liakjim είπε

@mechpanos καλά θυμάμαι ότι πήγες για τουρισμό από βόλτον ένα φεγγάρι; Είμαι σε αυτούς από 6/1 για τις 500. Πότε να κάνω κίνηση για τον επόμενο; Να κλείσει ο μήνας ή πριν και πότε ακριβώς;

Θα τις έχεις κάψει αρχές Φλεβάρη;

Just now, Nekro87 said:

Επειδή μάλλον θα πάω Ήρων θα χρειαστεί να κάνω econtract για το 50αρικο αντί για κατάστημα. Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές. 

Η εκροσώπηση στον ΗΡΩΝ θα πιάσει απ'την ημερομηνία που θα αποσταλεί το αίτημα στον ΔΕΔΔΗΕ... δηλαδή 2-3 εργάσιμες μετά την αίτηση σου στο econtract με τη προϋπόθεση να μη μεσολαβεί ΣΚ και να μη το κωλοβαρέσουν στο τμήμα του econtract. Αυτό είναι το εσωτερικό τηλέφωνο τους σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά T. +30 216 0019740 (Inhouse Telesales Dpt.)

Just now, Giannis_Io said:

Δεν θα έπρεπε η Elpedison να έχει χρησιμοποιήσει τις ενδείξεις που τους είχα στείλει εφόσον με αυτή την ένδειξη ξεκινάω σε αυτούς;

Ναι, αλλά για κάποιο λόγο αγνόησαν τη φώτο.

• Thanks 2

8 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Ναι, αλλά για κάποιο λόγο αγνόησαν τη φώτο.

Ωραίοι, αυτό θα πει σοβαρή εταιρία. Θα τους ξεκοκαλισω το 100ρικο και δεν ξαναπαταω σε αυτούς. Ελπίζοντας να βγει άκρη σε αυτό το μπέρδεμα που δημιούργησαν. 

Σε ευχαριστώ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...