Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ λέω να κάνω το εξής:

μια εβδομάδα πριν το τέλος του μήνα (5/2) ή το τέλος των 500 kwh, θα κάνω αίτηση σε νέο πάροχο και θα στείλω ένδειξη 500 kwh κ λιγο λιγότερο.  θα πάρει λίγο καιρό να προχωρήσουν το αίτημα.

(την ημέρα που θα κάνω το αίτημα αλλαγής, ή την ημέρα που θα γινει όντως η αλλαγή, θα ξαναβάλω την ίδια ένδειξη στον δεδδηε.) <--- ή και όχι. νομίζω με το πρώτο θα είμαι μια χαρα

Επεξ/σία από Cmg__
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

5 minutes ago, Cmg__ said:

Εγώ λέω να κάνω το εξής:

μια εβδομάδα πριν το τέλος του μήνα (5/2) ή το τέλος των 500 kwh, θα κάνω αίτηση σε νέο πάροχο και θα στείλω ένδειξη 500 kwh κ λιγο λιγότερο.  θα πάρει λίγο καιρό να προχωρήσουν το αίτημα.

Αν κάνεις αίτηση στις 5/2 και η αίτηση προχωρήσει άμεσα... τότε θα χάσεις 7 μέρες. Αν σε 30 μέρες δικαιούσαι 500kw δωρεάν, σε 21 μέρες δικαιούσαι 350kw δωρεάν.

3 minutes ago, Cmg__ said:

(την ημέρα που θα κάνω το αίτημα αλλαγής, ή την ημέρα που θα γινει όντως η αλλαγή, θα ξαναβάλω την ίδια ένδειξη στον δεδδηε.)

Προφανώς ακόμα δε κατάλαβες πώς λειτουργεί η πλατφόρμα καταχώρησης του ΔΕΔΔΗΕ.

Εγώ σου είπα ακριβώς τι να κάνεις, απο κει και πέρα κάνε ό,τι νομίζεις.

9 minutes ago, Cmg__ said:

Εγώ λέω να κάνω το εξής:

(την ημέρα που θα κάνω το αίτημα αλλαγής, ή την ημέρα που θα γινει όντως η αλλαγή, θα ξαναβάλω την ίδια ένδειξη στον δεδδηε.) <--- ή και όχι. νομίζω με το πρώτο θα είμαι μια χαρα

Γιατί να κάνεις κάτι τέτοιο;

• Thanks 2

3 ώρες πριν, bilham είπε

Δεν ξέρω αν το ανέφερε κάποιος αλλά το δώρο 60€ (6Χ10) της Ζενίθ έχει σταματήσει να διατίθεται

Επίσης μας ανακοινώθηκαν 2 νέα σταθερά από Volton τα οποία τα δίνουμε σε πελάτες από σήμερα.

Το fixed με τιμή 0,1575 (μετά από συνέπεια 10%) πάγιο 5,9 και 12μηνη δέσμευση.

Το smart με σταθερή τιμή συνολικής χρέωσης ανά μήνα. (Η Volton είχα παλαιότερα ξανά τέτοια προγράμματα) Πχ το πακέτο Μ για μηνιαία κατανάλωση έως 300kWh χρέωση 50€ τελική τιμή χωρίς πάγιο. (0,166/kWh αλλά στο σύνολο θα βγει λιγότερο από το fixed παρόλο που εκείνο έχει χαμηλότερη τιμή/kWh 53.15 > 50)

Δεν είναι τα φθηνότερα, δεν είναι και τα ακριβότερα

Καλησπέρα. Ξέρουμε αν η volton , αυτά τα νέα προγράμματα τα δίνει σε δικαιούχους ΚΟΤ; και αν έχει και τιμή νυχτερινού;

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, bilham είπε

Δεν ξέρω αν το ανέφερε κάποιος αλλά το δώρο 60€ (6Χ10) της Ζενίθ έχει σταματήσει να διατίθεται

Επίσης μας ανακοινώθηκαν 2 νέα σταθερά από Volton τα οποία τα δίνουμε σε πελάτες από σήμερα.

Το fixed με τιμή 0,1575 (μετά από συνέπεια 10%) πάγιο 5,9 και 12μηνη δέσμευση.

Το smart με σταθερή τιμή συνολικής χρέωσης ανά μήνα. (Η Volton είχα παλαιότερα ξανά τέτοια προγράμματα) Πχ το πακέτο Μ για μηνιαία κατανάλωση έως 300kWh χρέωση 50€ τελική τιμή χωρίς πάγιο. (0,166/kWh αλλά στο σύνολο θα βγει λιγότερο από το fixed παρόλο που εκείνο έχει χαμηλότερη τιμή/kWh 53.15 > 50)

Δεν είναι τα φθηνότερα, δεν είναι και τα ακριβότερα

Ευχαριστούμε. Για το Smart, αν θεωρήσουμε ότι τα πακέτα έχουν 5 € πάγιο τότε η χαμηλότερη τιμή kWh κυμαίνεται από 0,133 έως 0,158 €.

Επεξ/σία από doomnx

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Αν κάνεις αίτηση στις 5/2 και η αίτηση προχωρήσει άμεσα... τότε θα χάσεις 7 μέρες. Αν σε 30 μέρες δικαιούσαι 500kw δωρεάν, σε 21 μέρες δικαιούσαι 350kw δωρεάν.

Προφανώς ακόμα δε κατάλαβες πώς λειτουργεί η πλατφόρμα καταχώρησης του ΔΕΔΔΗΕ.

Εγώ σου είπα ακριβώς τι να κάνεις, απο κει και πέρα κάνε ό,τι νομίζεις.

1. Μέχρι στιγμής απο την εμπειρια μου, παίρνει 5-14 μερες η αλλαγη παροχου.  (επίσης 7 μέρες πριν είναι 23 μέρες όχι 21). Αλλα οκ έχει νόημα, μπορώ να το κάνω 2-3 μέρες πριν αντι για 5.

2. Και εσύ είπες ότι εναλλακτικά μπορώ να πάω στον άλλο πάροχο και να δώσω +500, αυτό λέω και εγώ

3. Ναι ομολογώ πως δεν το κατάλαβα ακόμη, βαριέμαι να το καταλάβω και θέλω εύκολες λύσεις σε αυτά τα γραφειοκρατικά. Καλά δεν κάνω;. Αν δεν θέλεις να εξηγήσεις εννοείται φίλε μου, δεν είναι με το ζόρι. Σε ευχαριστώ πολύ κ με αυτά που μου εξήγησες ήδη!.. Μη στραβώνεις :P 

1 ώρα πριν, korakios είπε

προτείνω να μη βάζετε ενδείξεις στην πλατφόρμα του ΔΕΔΔΗΕ , μπορεί να πάνε για την επόμενη ημερομηνία και μετά να πρέπει να έχεις το νου σου να ξαναβάλεις

σώθηκες με τη ΡΑΕ , γραμμένη την έχουν γενικότερα , απλά είναι η μόνη μας δωρεάν* λύση

(*φυσικά και πληρώνουμε τη ΡΑΕ απο την τσέπη μας αλλά είναι άλλο θέμα)

ισχύει πάντως ελπε και ήρων σε μία μέρα απαντάνε. στην ελπε έλυσα και το προβλημα μου 2 φορες με ραε!! 

αλλα φαίνεται ότι την έχουν γραμμένη ισχύει...

Επεξ/σία από Cmg__

Έχω κάπου 300 κιλοβατώρες ΕΛΠΕ και λέω από Δευτέρα να πάω στον Ήρωνα για  2-3  εβδομάδες

Βεβαίωση εκπροσώπησης, τον τελευταίο λογαριασμό της ΔΕΗ, ή περνάει και με σκέτο Ε9

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόλις μίλησα με τα κεντρικά της Volton και έχω την ακόλουθη ενημέρωση:

1. Στον 1ο λογαριασμό δεν μπορώ να δώσω δικές μου μετρήσεις και θα μπορώ από εκεί και περα

2. Με έναρξη συνεργασίας τέλος Δεκεμβρίου ο 1ος θα εκδώθει το 1ο 10ημερο του Φεβρουαρίου 

3. Η τιμή για το κίτρινο τιμολόγιο βγήκε και έχει ορισθεί στο 0,08€. Αυτό πραγματικά μου ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. 

Φαίνεται λοιπόν πως έγινε η καλύτερη επιλογή για τον Ιανουάριο (μαζί με τις γνωστές προσφορέςηρθε και καλή τιμή), με μόνη παραφωνία την μην δυνατότητα καταχώρισης ενδείξεων από την αρχη

Επεξ/σία από akisdg

3 ώρες πριν, bilham είπε

Σήμερα είχα τηλεφωνική προσφορά από Ζενίθ με το ανωτέρω δώρο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδία, πείτε μου λίγο γιατί η εγώ είμαι τά 'χω χάσει(που παίζει κ αυτο :P ) τελείως, η αυτοί θα με τρελάνουν.
Αριστερά ειναι ο τελικός, δεξιά ειναι ο έναντι.
Δεξιά μου έχουν χρεώσει εγγύηση και τους είχα πει να το φτιάξουν, δεν βγάλαν διορθωτικό απλά μου κανανε -34.5 στο my.heron το υπόλοιπο.
Εγώ δεν τους χρωστάω κάτι ετσί δεν είναι?
Το 35.50 προηγούμενο υπόλοιπο δεν ειναι μογγολία τους?

Spoiler

Screenshot2024-01-19151208.png.e71e340def7e5d1ac2b29cff0348a62b.png

Επεξ/σία από TasosPk

4 λεπτά πριν, akisdg είπε

3. Η τιμή για το κίτρινο τιμολόγιο βγήκε και έχει ορισθεί στο 0,08€. Αυτό πραγματικά μου ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. 

myrae , ονοματεπώνυμο υπαλλήλου , ημερομηνία , ζητάς και την τηλεφωνική ηχογράφηση

πάλι καλά που δε χρεώνεσαι τα πρώτα kw τις πρώτες 30 μέρες ....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σχετικά με τα νέα σταθερά προγράμματα της Volton, το Blue Smart βγαίνει φθηνότερο από το Blue Fixed (με έκπτωση συνέπειας) στις εξής περιπτώσεις:

Blue Smart S: από 122 έως 293 kWh
Blue Smart M: από 281 έως 399 kWh
Blue Smart L: από 439 έως 506 kWh
Blue Smart XL: από 598 έως 612 kWh

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις το Blue Fixed με την έκπτωση συνέπειας είναι φθηνότερο.

Επεξ/σία από doomnx

8 λεπτά πριν, korakios είπε

myrae , ονοματεπώνυμο υπαλλήλου , ημερομηνία , ζητάς και την τηλεφωνική ηχογράφηση

πάλι καλά που δε χρεώνεσαι τα πρώτα kw τις πρώτες 30 μέρες ....

Γιαυτό έγραψα 'φαίνεται'.... Είμαι σίγουρος ότι έχουν μπερδευτεί 🤣

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, TasosPk είπε

Ρε παιδία, πείτε μου λίγο γιατί η εγώ είμαι τά 'χω χάσει(που παίζει κ αυτο :P ) τελείως, η αυτοί θα με τρελάνουν.
Αριστερά ειναι ο τελικός, δεξιά ειναι ο έναντι.
Δεξιά μου έχουν χρεώσει εγγύηση και τους είχα πει να το φτιάξουν, δεν βγάλαν διορθωτικό απλά μου κανανε -34.5 στο my.heron το υπόλοιπο.
Εγώ δεν τους χρωστάω κάτι ετσί δεν είναι?
Το 35.50 προηγούμενο υπόλοιπο δεν ειναι μογγολία τους?

Απόκρυψη περιεχομένων

Screenshot2024-01-19151208.png.e71e340def7e5d1ac2b29cff0348a62b.png

ότι χρέωση έχεις στον έναντι στην επιστρέφουν στην εκκαθάριση

αντίστοιχα ότι πίστωση έχεις στον έναντι , το επιστρέφεις στην εκκαθάριση

άρα έχει Α+Β του έναντι = -36€ που σου δώσαν , αυτά λοιπόν τα γυρίζεις πίσω (η χρέωση 36€)

το 50ρικο στο βάλανε ξανά στην εκκαθάριση εφόσον το επέστρεψες στον έναντι

8 λεπτά πριν, doomnx είπε

Σχετικά με τα νέα σταθερά προγράμματα της Volton, το Blue Smart βγαίνει φθηνότερο από το Blue Fixed (με έκπτωση συνέπειας) στις εξής περιπτώσεις:

Blue Smart S: από 122 έως 293 kWh
Blue Smart M: από 281 έως 399 kWh
Blue Smart L: από 439 έως 506 kWh
Blue Smart XL: 598 έως 612 kWh

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις το Blue Fixed με την έκπτωση συνέπειας είναι φθηνότερο.

γενικά δε συμφέρουν προγράμματα τέτοια με προπληρωμένα πακέτα και καλό είναι να τα αποφεύγει ο κόσμος

@Merenda7

38 λεπτά πριν, lefta_yparxoun είπε

Έχω κάπου 300 κιλοβατώρες ΕΛΠΕ και λέω από Δευτέρα να πάω στον Ήρωνα για  2-3  εβδομάδες

Βεβαίωση εκπροσώπησης, τον τελευταίο λογαριασμό της ΔΕΗ, ή περνάει και με σκέτο Ε9

ότι έχεις εύκαιρο

5 λεπτά πριν, akisdg είπε

Γιαυτό έγραψα 'φαίνεται'.... Είμαι σίγουρος ότι έχουν μπερδευτεί 🤣

καλά , και να το πίστευες δεν έγινε κάτι , είναι συνηθισμένες αυτές οι πρακτικές παραπλάνησης καταναλωτών

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1

24 minutes ago, akisdg said:

1. Στον 1ο λογαριασμό δεν μπορώ να δώσω δικές μου μετρήσεις και θα μπορώ από εκεί και περα

και πως θα βγει ο πρωτος λογαριασμος? με εναντι-κουκουρουκου καταναλωση?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...