Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα , εχε λαβει κανενας λογαριασμο ρευματος στο κιτρινο τιμολογιο; . βλεπω οτι η τιμη του πρασινου τιμολογιου ειναι πιο ακριβη απο το μπλε στην elpedison. Εγω ειμαι στο smart δηλαδη στο κιτρινο και μου ειπανε οτι τελος του μηνα θα βγει η τιμη και θα βγει κατε εκτιμηση . 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 λεπτό πριν, johnmegarythmos είπε

καλησπερα , εχε λαβει κανενας λογαριασμο ρευματος στο κιτρινο τιμολογιο; . βλεπω οτι η τιμη του πρασινου τιμολογιου ειναι πιο ακριβη απο το μπλε στην elpedison. Εγω ειμαι στο smart δηλαδη στο κιτρινο και μου ειπανε οτι τελος του μηνα θα βγει η τιμη και θα βγει κατε εκτιμηση . 

δεν έχει κατε εκτίμηση , ακριβώς θα βγει με την ΤΕΑ περιόδου απο

https://www.enexgroup.gr/el/day-ahead-market-figures

και τον τύπο υπολογισμού του smart

εκτός αν το ΥΠΕΝ είχε έξτρα καταπληκτική ιδέα να σπάει ανα μήνα η ΤΕΑ και όχι με μέσο όρο τιμών περιόδου

• Like 1

1 ώρα πριν, korakios είπε

αυτό με τα πακέτα (αν ήταν ανταγωνιστικό κιόλας) είναι για όσους έχουν πολύ σταθερή κατανάλωση αλλιώς αν κάψεις πχ στο πρόγραμμα της volton 200kw θα σου βγει 50/200=0,25€/kw

Να προσθέσω ότι, αν κατάλαβα καλά, το όριο της κατανάλωσης των πακέτων υπολογίζεται στο τετράμηνο. Δηλαδή αν ένα μήνα κάψεις πχ 200 και τον άλλο 400 δεν θα πληρώσεις επιπλέον, γιατί ξεπέρασες το όριο, διότι μεταφέρονται στον επόμενο μήνα εντός τετραμήνου, μέχρι να βγει ο εκκαθαριστικός.

• Like 2

2 λεπτά πριν, bilham είπε

Να προσθέσω ότι, αν κατάλαβα καλά, το όριο της κατανάλωσης των πακέτων υπολογίζεται στο τετράμηνο. Δηλαδή αν ένα μήνα κάψεις πχ 200 και τον άλλο 400 δεν θα πληρώσεις επιπλέον, γιατί ξεπέρασες το όριο, διότι μεταφέρονται στον επόμενο μήνα εντός τετραμήνου, μέχρι να βγει ο εκκαθαριστικός.

πάντα με εκκαθάριση σπάει αναλογικά :)

είχε παλιότερα τέτοιο πακέτο , απο την πλευρά της εταιρίας θεωρώ οτι κάνανε χαζομάρα που έχουν τέτοιες τιμές , άνετα πλασάρεται σαν φθηνό και ακόμα πιο άνετα πληρώνει ο καταναλωτής αρκετά παραπάνω χωρίς να το καταλάβει , έχοντας σχεδόν πάντα μικρότερη κατανάλωση απο το όριο του πακέτου

να δω η ΡΑΕ σε ποια κατηγορία θα το βάλει 😂

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, epir21 είπε

εαν εχει αλλάξει το ψηφίο στον αριθμό παροχής και έχεις επιβεβαίωση απο τον ΔΕΔΔΗΕ οτι ολοκληρώθηκε το αίτημα, θεωρώ δεν έχεις λόγο να αγχώνεσαι, είσαι στην Volton απλά δεν το ξέρουν/βλέπουν.

Είμαι σε ακριβώς ίδια φάση, αλλα δεν τους έχω πάρει καν τηλέφωνο μιας και διαβάζω εδώ οτι δεν βγάζετε άκρη, οπότε περιμένω απο βδομάδα που θα έχει στρώσει το σύστημα.

εμ δεν αλλάζει το ψηφίο.. καλά κάνεις και περιμένεις

EDIT: επιτέλους άλλαξε σήμερα μετά απο κανα διβδόμαδο, απο ότι φαίνεται και στους δύο τρόπους του @korakios

δεν ήρθε κάποια ενημέρωση απο volton ή απο κάπου

Επεξ/σία από Cmg__
  • Like 1

22 minutes ago, johnmegarythmos said:

Η ΤΕΑ Γενάρη μέχρι στιγμής είναι περίπου 96, τελική τιμή ~0.153

To πράσινο βγαίνει ~0.17 τελική.

6 minutes ago, korakios said:

να δω η ΡΑΕ σε ποια κατηγορία θα το βάλει 😂

Το Φυσικό Αέριο θα το κάνουν κόκκινο, και της Volton ροζ με αποχρώσεις (αναλόγως τη κλίμακα).

3 minutes ago, Cmg__ said:

EDIT: επιτέλους άλλαξε σήμερα μετά απο κανα διβδόμαδο, απο ότι φαίνεται και στους δύο τρόπους του @korakios

Τσέκαρε στο mydeddie--> Μετρήσεις--> Στατιστικά Καταναλώσεων--> Ενδείξεις Παροχής να δεις από ποια ημερομηνία έπιασε η αλλαγή και με τι ένδειξη.

• Thanks 1

1 λεπτό πριν, ekrepali είπε

Τσέκαρε στο mydeddie--> Μετρήσεις--> Στατιστικά Καταναλώσεων--> Ενδείξεις Παροχής να δεις από ποια ημερομηνία έπιασε η αλλαγή και με τι ένδειξη.

η τελευταία φωτογραφία ένδειξης ήταν 5/1. Φαίνεται να την έχουν μετρήσει ως 12/1 λόγω καθυστέρησης στο αίτημα στη volton. 

Η ερώτηση είναι να καταχωρήσω σήμερα που έγινε η λλαγή μία ένδειξη στη δεδδηέ; Για να μην έχω θέματα μετά με τις 500 kwh της volton; (και για να φαγωθεί λίγο απο το κατοστάρικο της elpe);

3 λεπτά πριν, Cmg__ είπε

Η ερώτηση είναι να καταχωρήσω σήμερα που έγινε η λλαγή μία ένδειξη στη δεδδηέ; Για να μην έχω θέματα μετά με τις 500 kwh της volton; (και για να φαγωθεί λίγο απο το κατοστάρικο της elpe);

προτείνω να μη βάζετε ενδείξεις στην πλατφόρμα του ΔΕΔΔΗΕ , μπορεί να πάνε για την επόμενη ημερομηνία και μετά να πρέπει να έχεις το νου σου να ξαναβάλεις

8 λεπτά πριν, Cmg__ είπε

επίσης σήμερα η volton θα ήταν η τελευταία μέρα που θα έπρεπε να απαντήσει στη ραε. 10 μέρες δεν έχουν ;

σώθηκες με τη ΡΑΕ , γραμμένη την έχουν γενικότερα , απλά είναι η μόνη μας δωρεάν* λύση

(*φυσικά και πληρώνουμε τη ΡΑΕ απο την τσέπη μας αλλά είναι άλλο θέμα)

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, ekrepali είπε

εγκατέστησα το app και συνέδεσα την παροχή μου αλλα δεν μου τα εμφανίζει.. μου δείχνει μια παλια παροχη

Επεξ/σία από Cmg__

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, Cmg__ said:

η τελευταία φωτογραφία ένδειξης ήταν 5/1. Φαίνεται να την έχουν μετρήσει ως 12/1 λόγω καθυστέρησης στο αίτημα στη volton. 

Όχι, δε καταχωρείς στον ΔΕΔΔΗΕ όποτε να'ναι!

Πάρε στο 2111900500 στον ΔΕΔΔΗΕ, να μάθεις πότε είναι το παράθυρο καταχώρησης ένδειξης στη παροχή σου (ενδιάμεσα στο 4μηνο). Αν τύχει να είναι ανοιχτό στις 12/2, τότε δώσε ένδειξη +500.

Αν τύχει να έχεις εκκαθαριστική καταμέτρηση προγραμματισμένη τον άλλο μήνα, θα μετρήσει αυτή του ΔΕΔΔΗΕ.

Εναλλακτικά ζήτα βεβαίωση εκπροσώπησης και άλλαξε πάροχο στις 12/2... και φρόντισε η ένδειξη που θα δώσεις στον άλλο πάροχο να είναι +500. Σε κατάστημα elpedison εμένα δε μου ζήτησαν ποτέ φώτο μετρητή, τους λέω την ένδειξη και τη γράφουν στην αίτηση.

Just now, Cmg__ said:

εγκατέστησα το app και συνέδεσα την παροχή μου αλλα δεν μου τα εμφανίζει..

Τρώει φλασιές το σύστημα τελευταία.

Επεξ/σία από ekrepali
  • Thanks 1

1 λεπτό πριν, ekrepali είπε

Όχι, δε καταχωρείς στον ΔΕΔΔΗΕ όποτε να'ναι!

Πάρε στο 2111900500 στον ΔΕΔΔΗΕ, να μάθεις πότε είναι το παράθυρο καταχώρησης ένδειξης στη παροχή σου (ενδιάμεσα στο 4μηνο). Αν τύχει να είναι ανοιχτό στις 12/2, τότε δώσε ένδειξη +500.

Αν τύχει να έχεις εκκαθαριστική καταμέτρηση προγραμματισμένη τον άλλο μήνα, θα μετρήσει αυτή του ΔΕΔΔΗΕ.

Εναλλακτικά ζήτα βεβαίωση εκπροσώπησης και άλλαξε πάροχο στις 12/2... και φρόντισε η ένδειξη που θα δώσεις στο πάροχο να είναι +500. Σε κατάστημα elpedison εμένα δε μου ζήτησαν ποτέ φώτο μετρητή, τους λέω την ένδειξη και τη γράφουν στην αίτηση.

ολα τέλεια. αυτό με το παράθυρο καταχώρησης ενδειξης του δεδδηε δεν καταλαβαίνω. αφού μπορείς όποτε θέλεις να βάλεις . τότε στο παράθυρο είναι ειδική περίπτωση που είναι καλό να βάζεις ένδειξη;

ναι η ελπέντισον είναι αξιοπρεπής, εγώ που θα είμαι στη volton κλαίω. ελπίζω να συμμαζευτούνε σε έναν μήνα :P

Μόλις τώρα, Cmg__ είπε

αυτό με το παράθυρο καταχώρησης ενδειξης του δεδδηε δεν καταλαβαίνω. αφού μπορείς όποτε θέλεις να βάλεις

παλιά είχαν συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο , έχουν κάμποσο καιρό που παίρνει όποτε δίνεις ,αλλά δε λέει πότε πάει στον πάροχο η μέτρηση , σε μια βδομάδα ή μετά απο 2 μήνες?.... και μετά γίνεται αχταρμάς ....

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, Cmg__ said:

ολα τέλεια. αυτό με το παράθυρο καταχώρησης ενδειξης του δεδδηε δεν καταλαβαίνω. αφού μπορείς όποτε θέλεις να βάλεις . τότε στο παράθυρο είναι ειδική περίπτωση που είναι καλό να βάζεις ένδειξη;

Αν αυτή τη στιγμή είσαι στο 1ο μισό του διμήνου... αν καταχωρήσεις σήμερα ένδειξη, η ένδειξη αυτή θα αποσταλεί στον πάροχο μόλις λήξει το παράθυρο 2μήνου... και η volton θα σου εκδώσει εκκαθαριστικό 7 ημερών (12/1 - 19/1).

Αν αυτή τη στιγμή είναι στο 2ο μισό του διμήνου και καταχωρήσεις ένδειξη, ή ένδειξη αυτή θα σταλεί στον πάροχο μόνο αν ο ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει πρόσβαση στον μετρητή για την επιτόπια προγραμματισμένη καταμέτρηση στο τέλος του 4μήνου.

Επεξ/σία από ekrepali

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...