Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, chefakis είπε

"Το συγκεκριμένο προϊόν δεν εντάσσεται σε καμία από τις κατηγορίες των χρωματιστών τιμολογίων», σημείωσε η πηγή της ΡΑΑΕΥ και πρόσθεσε ότι ο Κώδικας Προμήθειας ορίζει κατ’ ελάχιστον διάρκεια 12 μήνες και μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, εφόσον ο ίδιος ο καταναλωτής το ζητήσει, μπορούν να υπάρξουν εξαιρέσεις, όπως για παράδειγμα ένας φοιτητής που θα σταματήσει την ενοικίαση της κατοικίας που διαμένει και συνεπώς θέλει μικρότερη διάρκεια από το 12μηνο."

Ο κώδικας Προμήθειας αναφέρει 6 μήνες ....

όσο και να έψαξα , δε βρήκα αλλαγή του κώδικα

"Στελέχη της αγοράς, που μίλησε στο powergame.gr, επισήμανε ότι δεν είναι απαραίτητο η Φυσικό Αέριο να αποσύρει το εν λόγω τιμολόγιο. Η εταιρεία έχει την εναλλακτική επιλογή να αφαιρέσει τη ρήτρα αποχώρησης και τότε το προϊόν θα ενταχθεί στα κίτρινα τιμολόγια, καθώς έχει διάρκεια μικρότερη των 12 μηνών."

έχουν σκαλώσει με το 12μηνο .... κάποιος αρχικά το πέταξε και αναπαράγεται νομίζω

τελικά βρήκε ο @doomnx το σημείο στον κώδικα προμήθειας που όντως προϋποθέτει 12 μήνες η ελάχιστη διάρκεια των προγραμμάτων

3 ώρες πριν, antykaps είπε

Τον αριθμό τον παίρνω από τον λογαριασμό  χωρίς παύλες και κενά  , 11 ψηφία , ομως δεν ενεργοπειειτε η υποβολή
Δοκίμασα και με άλλο πραγματικό αριθμό παροχής (πριν 10 μέρες με αυτό τον αριθμό άνοιξα αίτημά στην Myrae) και συνεχιζει το προβλημα.
Μαλλον προβλημα της εφαρμογής θα ειναι

ΥΓ Αν μπορει καποιος να κανει μια προσομειωση αιτηματος να δουμε αν μου διαφευγει κατι σε μενα ή ειναι προβλημα της εφαρμογής

δοκίμασε αρχικά να κάνεις καθαρισμό cookies για τη σελίδα , μετά να μπεις απο ιδιωτική περιήγηση χωρίς πρόσθετα και adblockers

4 ώρες πριν, Anukios είπε

Δηλαδή προτείνεις να φύγω από τώρα άμεσα ή να περιμένω τουλάχιστον τον επόμενο λογαριασμό ή τον εκκαθαριστικό τον Μάρτιο ;

άμεσα

Επεξ/σία από korakios
  • Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μου έστειλε τώρα η προτεργια (w&v) πιστωτικό λογαριασμό ενώ εδώ και περίπου 8 μήνες ήμουν στην we και τώρα πήγα elpedison στο γραφείο μου. 

Πως γίνεται να κατατεθούν στον λογαριασμό μου; Μιλάω με εξυπηρέτηση; 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, @pnea1973 είπε

Μου έστειλε τώρα η προτεργια (w&v) πιστωτικό λογαριασμό ενώ εδώ και περίπου 8 μήνες ήμουν στην we και τώρα πήγα elpedison στο γραφείο μου. 

Πως γίνεται να κατατεθούν στον λογαριασμό μου; Μιλάω με εξυπηρέτηση; 

email ταυτότητα, ΙΒΑΝ και θα κάνουν κατάθεση

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, korakios είπε

Άσχετο , πήρα ΔΕΔΔΗΕ κλασσικά γιατί δε θα πατήσουν το κουμπάκι , έχει καταρρεύσει το σύστημα 😁

Όντως έχει καταρρεύσει. Και σε μένα είπαν να πάρω αύριο! Περιττό να σου πω ότι όλες οι παροχές μας είναι τώρα ELPE κανονικά και είμαστε στο myelpedison 🤜🤛

10 ώρες πριν, Swimmer21 είπε

Καλημέρα , να ρωτήσω κάτι

Elpedison Smart Κίτρινο με τα 100€ δώρο, πότε θα βγει λογαριασμός και με τι θα τιμολογηθουμε αν δεν γνωρίζουν τιμή κιλοβατώρας;

Αν σε 5-6 μέρες τα έχω φάει και φύγω για Ηρων, θα έχω θέμα;

Πολύ βιαστικός! Και τώρα να φύγεις μην περιμένεις να σε τιμολογήσουν πριν λήξει ο μήνας! 

8 ώρες πριν, Greg29M είπε

νομίζω πρέπει να βγει τελικός από ΕΛΠΕ για να ξαναπάς αλλιώς δεν γίνεται

Υπόψιν, δεν τρελαίνονται οι πωλητές να σου ξαναδώσουν δώρα τόσο σύντομα στην ΕΛΠΕ 😅

Δημοσ.
53 minutes ago, _Biohazard_ said:

Τελικά σήμερα μίλησαν, μου προτείνουν να μου δώσουν άλλα 50€ πιστωτικό και να μείνω ΗΡΩΝ, υπαναχορώντας από την αίτηση στη Volton.

Από ότι υπολογίζουν λέει το guarantee home που ήμουν (όταν είχα πάρει και τα προηγούμενα 50 πηγαίνοντας σε αυτούς τέλη Νοέμβρη) θα κυμανθεί κάπου στα 11-11.5 λεπτά τελική τιμή αν παραμείνει στα 100€ η μεγαβατώρα, όπου εκεί είναι λέει η διακύμανση της.

Τί με συμφέρει άραγε να κάνω; να μείνω volton και να εξαντλήσω όσες κιλοβατώρες μπορώ μέσα σε 30 μέρες η να παραμείνω ΗΡΩΝ; 

Στη volton λογικά δεν θα χρεωθώ μόνο τις κιλοβατώρες αυτών, όλες οι άλλες χρεώσεις θα παίζουν κανονικά, ρυθμιζόμενες κτλ, οπότε όσες πιο πολλές καταναλώσω, αυτά τα κόστη θα τα έχω και λογικά αυξημένα, σωστά το σκέφτομαι; Ενω με 50€ πιστωτικό σε ΗΡΩΝ, ουσιαστικά πάει στο σύνολο του λογαριασμού.

Αν μπορείς να εκτιμήσεις την κατανάλωση σου, βαλτη στο excel του doom να δεις τι σε συμφέρει. 

Χοντρικα από 350kwh και πάνω, σε συμφέρει η βολτον. 

• Like 1
Δημοσ.

Για επαγγελματικό σε ποιο πρόγραμμα αξίζει να πάμε; Στο excel του Κοράκιου , στην στήλη προσαύξηση, αναφέρεται VALUE και έτσι δεν έχουμε τελική τιμή.

Προς το παρόν είμαι στην Volton, στο πρόγραμμα Energy Free Business (από τον Νοέμβριο 2023).

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, razkal είπε

Αν μπορείς να εκτιμήσεις την κατανάλωση σου, βαλτη στο excel του doom να δεις τι σε συμφέρει. 

Χοντρικα από 350kwh και πάνω, σε συμφέρει η βολτον. 

Η πλάκα είναι ότι υπό νορμάλ συνθήκες καταναλώνουμε 750 κιλοβατώρες το τετράμηνο, αλλά 1) με έλευση μωρού σίγουρα έχουμε ανέβει και 2) έλεγα μήπως για 30 μέρες μπουμπουνησω θέρμανση ηλεκτρική και κατανάλωνα όσο πιο πολυ μπορούσα.

Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι με ΗΡΩΝ το -50€ πάει στο σύνολο του λογαριασμού, ενώ σε volton δεν γλιτωνεις των κόστος για τις τριγύρω χρεώσεις κτλ. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Trustworthy είπε

Για επαγγελματικό σε ποιο πρόγραμμα αξίζει να πάμε; Στο excel του Κοράκιου , στην στήλη προσαύξηση, αναφέρεται VALUE και έτσι δεν έχουμε τελική τιμή.

Προς το παρόν είμαι στην Volton, στο πρόγραμμα Energy Free Business (από τον Νοέμβριο 2023).

το excel πρέπει να το κατεβάσεις και να βάλεις τιμές χοντρικής

αν απλά θες να βλέπεις τιμές δες εκεί

https://invoices.rae.gr/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/1/2024 στις 11:48 ΜΜ, dimitris_p είπε

Μια ερώτηση. Το παραπάνω είναι  διασταυρωμένο ότι οντως χρειάζεται νεα αιτηση για το κοινωνικό? Εμένα όταν με ρώτησαν αν είμαι στο κοινωνικό τιμολόγιο όταν έκανα την αιτηση elpe δεν μου ανάφεραν κάτι τέτοιο.

Έτσι μου είπε η εκπρόσωπος (VOLTON) που μίλησα.
Σε ΗΡΩΝ που έκανα αίτηση σήμερα μου είπε ότι δεν χρειάζεται να καταργήσω την ενεργή αίτηση ΚΟΤ στην ΗΔΙΚΑ, να περιμένω να περάσει η παροχή σε εκπροσώπηση νέου παρόχου και να την ξανακάνω από την αρχή.

Υπάρχει ειδικό νήμα για ΚΟΤ, μην μας μαλώσουν εδώ τα παιδιά.

Επεξ/σία από Demetroula
  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, _Biohazard_ είπε

Η πλάκα είναι ότι υπό νορμάλ συνθήκες καταναλώνουμε 750 κιλοβατώρες το τετράμηνο, αλλά 1) με έλευση μωρού σίγουρα έχουμε ανέβει και 2) έλεγα μήπως για 30 μέρες μπουμπουνησω θέρμανση ηλεκτρική και κατανάλωνα όσο πιο πολυ μπορούσα.

Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι με ΗΡΩΝ το -50€ πάει στο σύνολο του λογαριασμού, ενώ σε volton δεν γλιτωνεις των κόστος για τις τριγύρω χρεώσεις κτλ. 

αν είναι μπουμπουνίξεις 500kw μάλλον καλύτερα της volton

Spoiler

ελπίζω κλιματιστικό και όχι κανα θερμοπομπό

αν 0,16 η κιλοβατώρα του Guaranttee έχεις 50/0,16=312kw

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τιμές χοντρικής τι βάζουμε για Ιανουάριο? Περιμένουμε να ανακοινωθούν 1 Φεβρουαρίου για τον Ιανουάριο όπως τα οικιακά; Οι τιμές του Δεκεμβρίου ποιες είναι ώστε να τις βάλω και να έχω μία εικόνα; Την τιμή θα την βάλω στο κελί Β73 που γράφει "#VALUE!";

Ευχαριστώ Κοράκιε!

Επεξ/σία από Trustworthy
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Trustworthy είπε

Τιμές χοντρικής τι βάζουμε για Ιανουάριο? Περιμένουμε να ανακοινωθούν 1 Φεβρουαρίου για τον Ιανουάριο όπως τα οικιακά;

Ευχαριστώ Κοράκιε!

Βλέπεις τις τρέχουσες για τα κίτρινα ex-post , έχω λινκ πιο κάτω

https://www.enexgroup.gr/el/day-ahead-market-figures

βάλε απο 1/1/24 , τώρα κάπου 97 είναι ο μέσος όρος , άγνωστο πόσο θα κλείσει

3 λεπτά πριν, Trustworthy είπε

Οι τιμές του Δεκεμβρίου ποιες είναι ώστε να τις βάλω και να έχω μία εικόνα;

έχω τιμή ακριβώς κάτω απο το κελί , αλλά και λινκ χαμηλότερα για ιστορικό ΤΕΑ

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, _Biohazard_ είπε

Τελικά σήμερα μίλησαν, μου προτείνουν να μου δώσουν άλλα 50€ πιστωτικό και να μείνω ΗΡΩΝ, υπαναχορώντας από την αίτηση στη Volton.

Από ότι υπολογίζουν λέει το guarantee home που ήμουν (όταν είχα πάρει και τα προηγούμενα 50 πηγαίνοντας σε αυτούς τέλη Νοέμβρη) θα κυμανθεί κάπου στα 11-11.5 λεπτά τελική τιμή αν παραμείνει στα 100€ η μεγαβατώρα, όπου εκεί είναι λέει η διακύμανση της.

Εγώ όταν πήρα τηλέφωνο στον Ηρων πριν λίγες μέρες να ρωτήσω πόσο θα μου τιμολογήσουν περίπου το Quarantinee αν η τιμή της χονδρικής παραμείνει στα ίδια επίπεδα μου έλεγαν "δεν ξέρουμε" και "δεν ξέρουμε"!! Αυτή η αβεβαιότητα (με τις τεράστιες καταναλώσεις που έχω) μου σπάει τα νεύρα! Δεν μπορούσε δηλαδή ούτε μια εκτίμηση να κάνει; 

Τώρα που θα φύγω να πάω στην "Φυσικό αέριο" θα παίρνουν τηλέφωνα να με παρακαλάνε να μείνω!! 

• Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, korakios είπε

αν είναι μπουμπουνίξεις 500kw μάλλον καλύτερα της volton

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

ελπίζω κλιματιστικό και όχι κανα θερμοπομπό

αν 0,16 η κιλοβατώρα του Guaranttee έχεις 50/0,16=312kw

Ναι, η τύπισσα από ΗΡΩΝ αυτό ακριβώς έκανε....λέει, "ας πούμε ότι καταναλώνετε 300 κιλοβατώρες, με 14.5 λεπτά (που έχει η volton ...43€, σας δίνουμε 50 για να παραμείνετε".

Θα κάτσω να το ψάξω λίγο με τα excel σας μήπως βγάλω άκρη και της απαντήσω αύριο πρωί που θα ξαναπάρει.

Πάντως επίσης είπε ότι, για την ώρα τουλάχιστον, υπολογίζουν πως εκείνοι τελικά θα είναι στο 11-1.5 με την μεγαβατώρα στα 100€ και θα είναι πολύ φθηνότεροι από τα 14.5 της volton. Έχουμε κάποια εικόνα για αυτό;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, _Biohazard_ είπε

Πάντως επίσης είπε ότι, για την ώρα τουλάχιστον, υπολογίζουν πως εκείνοι τελικά θα είναι στο 11-1.5 με την μεγαβατώρα στα 100€ και θα είναι πολύ φθηνότεροι από τα 14.5 της volton. Έχουμε κάποια εικόνα για αυτό;

πες τους να στείλουν γραπτώς οτι θα πληρώσεις 0,11€/kw και τη διαφορά ας την πληρώσουν οι ίδιοι 😁

~0,154 είναι το Guarantee προς το παρών με ΤΕΑ 97

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...