Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Ας πούμε ότι παίρνεις εκπροσώπηση 1/10 και φεύγεις 1/1...  κι έχεις κάψει 500kw. Αν βγει μια και καλή τελικός λογαριασμός, θα πληρώσεις όλη τη κατανάλωση στην αρχική τιμή χωρίς συνέπεια.

Αν βγει ένας έναντι 250kw και μετά τελικός... στον τελικό θα πάρεις τη συνέπεια για τις 250kw του έναντι και θα σου φάνε τη συνέπεια για τις υπόλοιπες 250kw.

Aν βγούνε 2 έναντι, τότε στον 2ο έναντι θα πάρεις τη συνέπεια του 1ου... και στον τελικό θα πάρεις τη συνέπεια του 2ου.

Όχι, είναι εφάπαξ χρέωση πίστωση... δεν προσθαφαιρείται.

είχε έμπνευση η μηχανογράφηση

αν σου βάλουν έναντι 500kw αλλά κάψεις τελικά 100 ? 😁

θα σου φάνε την έκπτωση των 100 και θα πιστώσουν έκπτωση 500kw ? 🤪

Επεξ/σία από korakios
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 minutes ago, korakios said:

είχε έμπνευση η μηχανογράφηση

αν σου βάλουν έναντι 500kw αλλά κάψεις τελικά 100 ? 😁

θα σου φάνε την έκπτωση των 100 και θα πιστώσουν έκπτωση 500kw ? 🤪

Επιστρέφεις στον τελικό τη συνέπεια για 400kw.

Αντιστοίχως (με τους παλιούς όρους) ας πούμε ότι έβγαινε έναντι 250kw, εκκαθαριστικός 300kw. Στον εκκαθαριστικό έπαιρνες 250kw συνέπεια για τον έναντι, και στον έναντι που ακολουθούσε τον εκκαθαριστικό έπαιρνες συνέπεια για τις υπόλοιπες 50kw.

edit: Δηλαδή η προσθαφαίρεση της συνέπειας γίνεται σε ξεχωριστό υπολογισμό... δε προσμετράται στην αξία ρεύματος έναντι.

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 1
  • Thanks 1

25 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Επιστρέφεις στον τελικό τη συνέπεια για 400kw.

ναι σωστά

26 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Στον εκκαθαριστικό έπαιρνες 250kw συνέπεια για τον έναντι, και στον έναντι που ακολουθούσε τον εκκαθαριστικό έπαιρνες συνέπεια για τις υπόλοιπες 50kw.

οκ

26 λεπτά πριν, ekrepali είπε

edit: Δηλαδή η προσθαφαίρεση της συνέπειας γίνεται σε ξεχωριστό υπολογισμό... δε προσμετράται στην αξία ρεύματος έναντι.

κατάλαβα , απλά δεν έτυχε να κάτσω  Ήρων

1 ώρα πριν, korakios είπε

έχεις καταλάβει απο τους όρους αν αποδίδεται απευθείας ?

πάντως σίγουρα θέλει και τα έναντι να είναι εμπρόθεσμα πληρωμένα όπως με προτέργια

Από τους όρους καταλαβαίνω ότι πρέπει να τους πληρώσεις όλους και τον εκκαθαριστικό μαζί για να πάρεις την έκπτωση. Τώρα αν θα τη δίνουν προκαταβολικά και θα την αφαιρούν μετά δεν το ξέρω, αλλά λίγη σημασία έχει μωρέ. Αρκεί να μην την τρώνε όπως η ΗΡΩΝ.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΡΕΥΜΑ

εχω elpedison. πηγα λοιπον να ρωτησω τι γινεται πλεον με το νυχτερινο μου ρευμα (ειχα τετοιο προγραμμα). μου ειπαν οτι πλεον εχω πρασινο τιμολογιο και 0.17 ευρω τιμη. Δεν εχω πλεον ειδικη τιμη νυχτερινου τις συγκεκριμενες ωρες, αλλα 0.17 συνεχως (πανακριβο)

Μπορει καποιος να μου πει ποια εταιρια εχει νυχτερινο? Δεν υπαρχει ανθρωπος που εχει πχ θερμοσυσορευτες και θα κατσει σε εταιρια χωρις νυχτερινο ρευμα.

Επεξ/σία από zouzouniaris1

Απορίες για Elpedison Bright .

Η δωροκάρτα Edenred με τα 60 ευρω σε τι είδους αγορές  μπορεί να χρησιμοποιηθεί/αξιοποιηθεί ?

Υπάρχει κάποιος ¨διάβολος" που κρύβεται στις λεπτομέρειες σε σχεδόν κλειστα σπίτια καταναλώσεις μικρότερες από 30-40 κιλοβατώρες το χρόνο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, doomnx είπε

Τώρα αν θα τη δίνουν προκαταβολικά και θα την αφαιρούν μετά δεν το ξέρω, αλλά λίγη σημασία έχει μωρέ.

αν έχει κάποιος μεγάλη κατανάλωση θα τσούξει ο 1ος

7 λεπτά πριν, doomnx είπε

Αρκεί να μην την τρώνε όπως η ΗΡΩΝ.

όλοι την τρώνε ,παλιότερα μετά απο υπενθύμιση τη βάλανε,  απλά ο Ήρων το έχει και στους όρους

Spoiler
4 λεπτά πριν, zouzouniaris1 είπε

Δεν υπαρχει ανθρωπος που εχει πχ θερμοσυσορευτες και θα κατσει σε εταιρια χωρις νυχτερινο ρευμα.

fixed εν έτη 2024, έλεος

4 λεπτά πριν, zouzouniaris1 είπε

Μπορει καποιος να μου πει ποια εταιρια εχει νυχτερινο?

όλες , αλλά μειωμένη τιμή λίγες , αδιάφορο όμως , κατέβασε το excel της καρφιτσωμένης ανάρτησης και δες μόνος σου τι σε συμφέρει

θα πρότεινα να ξεκινήσεις με volton για τα 500kw που όπως αντιλαμβάνομαι ούτε μήνα δε θα κρατήσουν

αν δεν ψήνεσαι για τουρισμό και να χτυπάς δώρα δες τα σταθερά

Επεξ/σία από korakios

3 minutes ago, zouzouniaris1 said:

ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΡΕΥΜΑ

εχω elpedison. πηγα λοιπον να ρωτησω τι γινεται πλεον με το νυχτερινο μου ρευμα (ειχα τετοιο προγραμμα). μου ειπαν οτι πλεον εχω πρασινο τιμολογιο και 0.17 ευρω τιμη. Δεν εχω πλεον ειδικη τιμη νυχτερινου τις συγκεκριμενες ωρες, αλλα 0.17 συνεχως (πανακριβο)

Μπορει καποιος να μου πει ποια εταιρια εχει νυχτερινο? Δεν υπαρχει ανθρωπος που εχει πχ θερμοσυσορευτες και θα κατσει σε εταιρια χωρις νυχτερινο ρευμα.

Δες από πάνω σου το excel

Και μετά μια βόλτα εδώ

11 λεπτά πριν, Walternet είπε

Απορίες για Elpedison Bright .

Η δωροκάρτα Edenred με τα 60 ευρω σε τι είδους αγορές  μπορεί να χρησιμοποιηθεί/αξιοποιηθεί ?

https://www.insomnia.gr/forums/topic/796374-εναλλακτικοί-πάροχοι-ενέργειας-αποκλειστικά-και-μόνο/?do=findComment&comment=60115391

11 λεπτά πριν, Walternet είπε

Υπάρχει κάποιος ¨διάβολος" που κρύβεται στις λεπτομέρειες σε σχεδόν κλειστα σπίτια καταναλώσεις μικρότερες από 30-40 κιλοβατώρες το χρόνο?

τι εννοείς ? φέρε παπά ...

εκεί πας κυμαινόμενα με δώρα , δλδ απο ελπέ σε Ήρων κλασσικά

8 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Δες από πάνω σου το excel

Και μετά μια βόλτα εδώ

το ειδα φιλε μου, και καταλαβα οτι πρεπει να βαλω ΔΕΗ myhome4all πρασινο τιμολογιο. Καταλαβα σωστα? να κανω την αλλαγη ?

• Thanks 1

Μόλις τώρα, zouzouniaris1 είπε

το ειδα φιλε μου, και καταλαβα οτι πρεπει να βαλω ΔΕΗ myhome4all πρασινο τιμολογιο. Καταλαβα σωστα? να κανω την αλλαγη ?

συνέχεια στο άλλο νήμα για ΔΕΗ

Λοιπόν εν τέλη παιδιά. Το Value+ που μπήκα τον Δεκέμβρη στην Protergia, πλέον δεν είναι εμπορικά διαθέσιμο,ωστόσο είναι πλέον κίτρινο τιμολόγιο. Τώρα η κιλοβατώρα είναι στα 0.156€ . Από ότι μου είπαν,δεν έχω ρήτρα αναπροσαρμογής, η τιμή θα ανακοινώνεται κάθε αρχή του μήνα, και για να υπολογίζω περίπου τον λογαριασμό κάνω το εξής: κιλοβατώρες που έχω κάψει*τιμή κιλοβατώρας + 6% ΦΠΑ + ΕΡΤ (κάτι λιγότερο από 3€) + Δημοτικά Τέλη (τα οποία δεν ξέρω πως τα υπολογίζω αλλά με τις πληροφορίες που έδωσα μου είπαν πως δεν θα ξεπεράσουν τα 13€) + τα λοιπες χρεώσεις από ΔΕΔΗΕ κτλ (γύρω στα 13€ πάλι που είπαν περίπου, 190-200 κιλοβατώρες τον μήνα, 40τμ) + 2.5€ παγιο. Δεν ξέρω αν κάτι ξέχασαν,πάντως έχω να πω ότι η κιλοβατώρα ανέβηκε πολύ ξαφνικά,και εύχομαι να μην ανέβει και άλλο τον επόμενο μήνα.

Screenshot_2024-01-17-14-51-47-38_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Alexandros Pappas είπε

Λοιπόν εν τέλη παιδιά. Το Value+ που μπήκα τον Δεκέμβρη στην Protergia, πλέον δεν είναι εμπορικά διαθέσιμο,ωστόσο είναι πλέον κίτρινο τιμολόγιο. Τώρα η κιλοβατώρα είναι στα 0.156€ .

πλέον είσαι με αρχική 0,22 στο ειδικό και με συνέπεια που θα πάρεις μετά 0,08 εκτός αν δηλώσεις το αντίθετο

Τώρα η κιλοβατώρα είναι στα 0.156€ .

πρώτα πρέπει να δεις σε ποιο είσαι

Από ότι μου είπαν,δεν έχω ρήτρα αναπροσαρμογής,

μόνο τα σταθερά δεν έχουν , τα υπόλοιπα είτε είναι μέσα στη δημοσιευμένη τιμή (πράσινα και κιτρινα ex-ante) ή τη χρεώνουν ξεχωριστά

για να υπολογίζω περίπου τον λογαριασμό κάνω το εξής:

δε χρειάζεται , κατέβασε το excel του doomnx , καρφιτσωμένη ανάρτηση

Επεξ/σία από korakios

Καλησπέρα, αυτό το +20 στο Σκλαβενίτη για elpedison πως μπορούμε να το πάρουμε; Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σαιτ ή τηλεφωνο; Γιατί στη σελίδα λέει μόνο για το +60 σε διατακτική.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...