Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, crazyhorse1 είπε

Την αποψη σας λιγο παιδια. Υπάρχει η προσφορά της volton για 500kw τον 1ο μήνα. Αν έγω καίω πχ 120kw θα μπορούσα αν κάνω την αλλαγή να δηλώσω τις 3Χ τον 1ο μήνα. Και στη συνέχεια να δηλώσω 5-10kw για τους υπόλοιπους 2 μήνες, ώστε να εκμεταλλευτώ το όριο όσο περισσότερο γίνεται;

Καποια στιγμη ναι θα ξεκινησουν να μετρανε με τον μήνα αλλα νομίζω από Απρίλιο. Στέκει ή θα υπάρχει θέμα;

Δεν νομίζω ότι στέκει διότι ότι και να δώσεις στο ενδιάμεσο θα ξαναγίνει εκκαθάριση με τον τελικό λογαριασμό ή στο τετράμηνο από την μέτρηση του ΔΕΔΔΗΕ. Οπότε εφόσον η μέση μηνιαία κατανάλωση θα είναι λιγότερη ...θα πιστωθείς λιγότερες δωρεάν kWh τον 1ο μήνα.

1 λεπτό πριν, NIKELPE είπε

Καλησπέρα...Εάν έχεις την καλοσύνη μπορείς να εξηγήσεις γιατί θα πάρει δωρεάν μόνο τις 300kwh και όχι τις 500kwh  που αναφέρουν στην εταιρεία ως δώρο γτ πιστεύω ότι πολλοί που μετακινήθηκαν προς volton δεν το γνωρίζουν

Όπως είπα στον crazyhorse1 απο πάνω.

Επεξ/σία από nvoros
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

4 ώρες πριν, alexmpl είπε

Και σε μένα σήμερα άλλαξε το ψηφίο από τις 9/1 που είχε στείλει το αίτημα η ελπε για αίτηση από 31/12.Πήρα εχθές τηλέφωνο να μου πουν γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα το αίτημα αλλιώς πάλι 20 μέρες το κόβω να περίμενα.

Βέβαια το περίεργο είναι ότι οι μετρήσεις που φαίνονται στο deddie app δεν είναι αυτές που είχα δώσει στις 31/12 ούτε είνα τόσο κοντά στις τωρινές ενδείξεις του ρολογιού μου ώστε να υποθέσω ότι χθες ή σήμερα ήρθαν για επιτόπια.

Υπάρχει περίπτωση να καταχώρησε ο δεδδηε άλλες μετρήσεις προσεγγιστικά λόγω των πολλών ημερών από την αίτηση μου στην ελπε μέχρι σήμερα που ολοκληρώθηκε η μετάβαση?

Έχει τύχει κάτι ανάλογο σε κάποιον?

E-contract 30/12, 2/1 με κάλεσαν και έστειλα με mail φωτογραφία του μετρητή. Δεν υπήρξε κάποια νεότερη ενημέρωση έπειτα. Μετά από κάποια τηλέφωνα σε Ελπε & Δεδδηε είτε δεν φαινόμουν πελάτης της Ελπε είτε ο Δεδδηε δεν είχε κάποιο αίτημα. Ζήτησα την προηγ. Πέμπτη να μιλήσω με την κυρία που έχει αναλάβει την αίτηση μου, μου είπαν θα επικοινωνήσει αυτή μαζί μου, δεν πήρε ποτέ. Σήμερα άλλαξε το νούμερο στον λογαριασμό και στον Δεδδηε εμφανίζονται οι μετρήσεις που είχα στείλει σε φώτο με mail. Στο Myelpedison ενώ προχωράει η εγγραφή (ήρθε ο 8ψηφιος κωδικός), με το που πάω να βάλω δικό μου password μου βγάζει μήνυμα να επικοινωνήσω με την υποστήριξη. Θεωρώ ότι τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η διαδικασία.

• Thanks 1

26 λεπτά πριν, nvoros είπε

Δεν νομίζω ότι στέκει διότι ότι και να δώσεις στο ενδιάμεσο θα ξαναγίνει εκκαθάριση με τον τελικό λογαριασμό ή στο τετράμηνο από την μέτρηση του ΔΕΔΔΗΕ. Οπότε εφόσον η μέση μηνιαία κατανάλωση θα είναι λιγότερη ...θα πιστωθείς λιγότερες δωρεάν kWh τον 1ο μήνα.

Όπως είπα στον crazyhorse1 απο πάνω.

Αν και δεν το ανελυσες φαντάζομαι ότι τις έσπασες αναλογικά σε βάθος 90 ημερών.Οποτε για να πάρει κάποιος τις 500 kwh κατά την άποψη σου θα πρέπει να αποχωρήσει άμεσα στη συμπλήρωση του μήνα ή να συμπίπτει μέτρηση εκκαθάρισης από ΔΕΔΔΗΕ στις αρχές του επόμενου μήνα από αυτόν με τις δωρεάν kwh.

Είναι σωστό το σκεπτικό μου ecrepali?

• Thanks 1

22 λεπτά πριν, elen46 είπε

Η ελιν έχει εκδώσει λογαριασμούς για το Γενάρη γιατί  περιμένω την έκπτωση  συνέπειας του τελικού που πληρώθηκε τέλος Δεκεμβρίου?

Βγήκε στις 12/1 ένας για μας, που αφορά Δεκέμβριο. Στείλτους ένα μεηλ - και όταν βγει, στείλε iban

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, trif_on είπε

E-contract 30/12, 2/1 με κάλεσαν και έστειλα με mail φωτογραφία του μετρητή. Δεν υπήρξε κάποια νεότερη ενημέρωση έπειτα. Μετά από κάποια τηλέφωνα σε Ελπε & Δεδδηε είτε δεν φαινόμουν πελάτης της Ελπε είτε ο Δεδδηε δεν είχε κάποιο αίτημα. Ζήτησα την προηγ. Πέμπτη να μιλήσω με την κυρία που έχει αναλάβει την αίτηση μου, μου είπαν θα επικοινωνήσει αυτή μαζί μου, δεν πήρε ποτέ. Σήμερα άλλαξε το νούμερο στον λογαριασμό και στον Δεδδηε εμφανίζονται οι μετρήσεις που είχα στείλει σε φώτο με mail. Στο Myelpedison ενώ προχωράει η εγγραφή (ήρθε ο 8ψηφιος κωδικός), με το που πάω να βάλω δικό μου password μου βγάζει μήνυμα να επικοινωνήσω με την υποστήριξη. Θεωρώ ότι τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η διαδικασία.

θέλει απλά λίγες μέρες να ενημερωθεί το σύστημα της ελπε για να μπορείς να μπεις στο myelpedison.  Και σε μένα το ίδιο έκανε στην πρώτη μετάβαση ελπε και μετά από 3-4 μέρες κατάφερα να συνδεθώ κανονικά.

Επεξ/σία από alexmpl
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, crazyhorse1 said:

Την αποψη σας λιγο παιδια. Υπάρχει η προσφορά της volton για 500kw τον 1ο μήνα. Αν έγω καίω πχ 120kw θα μπορούσα αν κάνω την αλλαγή να δηλώσω τις 3Χ τον 1ο μήνα. Και στη συνέχεια να δηλώσω 5-10kw για τους υπόλοιπους 2 μήνες, ώστε να εκμεταλλευτώ το όριο όσο περισσότερο γίνεται;

Καποια στιγμη ναι θα ξεκινησουν να μετρανε με τον μήνα αλλα νομίζω από Απρίλιο. Στέκει ή θα υπάρχει θέμα;

Spoiler

1) Θα μπορούσες όταν φύγεις απ'τη volton πάνω στο μήνα να δηλώσεις στην αίτηση του άλλου παρόχου τις κιλοβατώρες που θες. Θα πρέπει πρέπει όμως ό πάροχος (οnline) ή το κατάστημα που θα υπογράψεις τη σύμβαση να δεχτούν να κάνεις την αίτηση χωρίς φωτογραφία μετρητή.

Επίσης αν για κάποιο λόγο περάσει ο ΔΕΔΔΗΕ για έκτακτη επιτόπια καταμέτρηση, εννοείται θα μετρήσει η μέτρηση του ΔΕΔΔΗΕ και δεν έχω ιδέα τι επιπτώσεις έχεις εσύ για τη ψευδή ένδειξη στο αίτημα εκπροσώπησης.

2) Άλλη λύση είναι να κάνεις αίτηση στη volton με παλιά φωτογραφία μετρητή, ώστε μόλις ξεκινήσει η εκπροσώπηση να φτάσεις γρήγορα τις 500kw. Σ'αυτή τη περίπτωση αν περάσει ο ΔΕΔΔΗΕ για επιτόποια θα υπερισχύσει η ένδειξη του, αλλά δε θα έχεις μπελάδες.

3) Τηλέφωνο στον ΔΕΔΔΗΕ 2111900500, και ρωτάς πότε είναι το παράθυρο καταχώρησης ένδειξης στο 2μηνο. Προγραμματίζεις να πας volton 1 μήνα προν το παράθυρο,.

Στις περιπτώσεις 1 και 3 πρέπει να λάβεις υπόψιν και την επερχόμενη 4μηνιαία καταμέτρηση του ΔΕΔΔΗΕ. Αν φουσκώσεις δηλαδή τη κατανάλωση σου, θα πρέπει να κάψεις τις υπερβάλλουσες κιλοβατώρες πριν έρθει ο ΔΕΔΔΗΕ για επιτόπια καταμέτρηση.

Αν ξέρεις τι κάνεις καλώς. Αν δεν λάβει υπόψιν όλες τις παραμέτρους, μπορεί να κάνεις πατάτα.

1 hour ago, NIKELPE said:

Καλησπέρα...Εάν έχεις την καλοσύνη μπορείς να εξηγήσεις γιατί θα πάρει δωρεάν μόνο τις 300kwh και όχι τις 500kwh  που αναφέρουν στην εταιρεία ως δώρο γτ πιστεύω ότι πολλοί που μετακινήθηκαν προς volton δεν το γνωρίζουν

https://volton.gr/wp-content/uploads/2024/01/Γ1_VOLTON-ENERGY-FREE_ΚΙΤΡΙΝΟ_1Μ-IAN-2024.pdf

Για τον πρώτο μήνα (30 ημέρες) κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, ο πελάτης δικαιούται δωρεάν πάγιο και χρεώσεις προμήθειας για κατανάλωση έως 500 kWh. Σε περίπτωση υπέρβασης των 500 kWh κατά τον πρώτο αυτό μήνα, η υπερβάλλουσα κατανάλωση θα τιμολογείται με τις χρεώσεις προμήθειας, που αναλύονται ανωτέρω. Διευκρινίζεται, ότι, με την εκκαθάριση των χρεώσεων στον Εκκαθαριστικό λογαριασμό, η πίστωση που αφορά την παραπάνω δωρεάν παροχή, θα υπολογίζεται αναλογικά βάσει των καταναλώσεων και των ημερών που αντιστοιχούν στο χρονικό διάστημα της περιόδου κατανάλωσης του Εκκαθαριστικού λογαριασμού.

Το γράφουν ξεκάθαρα οι όροι... 500kw τις πρώτες 30 μέρες. Αν κάψεις 1200kw σε 100 μέρες, τότε τις πρώτες 30 μέρες έχεις κάψει αναλογικά 1200*30/100 = 360

Δε γίνεται να το εξηγήσω διαφορετικά.

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 4
  • Thanks 2

41 λεπτά πριν, ekrepali είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

1) Θα μπορούσες όταν φύγεις απ'τη volton πάνω στο μήνα να δηλώσεις στην αίτηση του άλλου παρόχου τις κιλοβατώρες που θες. Θα πρέπει πρέπει όμως ό πάροχος (οnline) ή το κατάστημα που θα υπογράψεις τη σύμβαση να δεχτούν να κάνεις την αίτηση χωρίς φωτογραφία μετρητή.

Επίσης αν για κάποιο λόγο περάσει ο ΔΕΔΔΗΕ για έκτακτη επιτόπια καταμέτρηση, εννοείται θα μετρήσει η μέτρηση του ΔΕΔΔΗΕ και δεν έχω ιδέα τι επιπτώσεις έχεις εσύ για τη ψευδή ένδειξη στο αίτημα εκπροσώπησης.

2) Άλλη λύση είναι να κάνεις αίτηση στη volton με παλιά φωτογραφία μετρητή, ώστε μόλις ξεκινήσει η εκπροσώπηση να φτάσεις γρήγορα τις 500kw. Σ'αυτή τη περίπτωση αν περάσει ο ΔΕΔΔΗΕ για επιτόποια θα υπερισχύσει η ένδειξη του, αλλά δε θα έχεις μπελάδες.

3) Τηλέφωνο στον ΔΕΔΔΗΕ 2111900500, και ρωτάς πότε είναι το παράθυρο καταχώρησης ένδειξης στο 2μηνο. Προγραμματίζεις να πας volton 1 μήνα προν το παράθυρο,.

Στις περιπτώσεις 1 και 3 πρέπει να λάβεις υπόψιν και την επερχόμενη 4μηνιαία καταμέτρηση του ΔΕΔΔΗΕ. Αν φουσκώσεις δηλαδή τη κατανάλωση σου, θα πρέπει να κάψεις τις υπερβάλλουσες κιλοβατώρες πριν έρθει ο ΔΕΔΔΗΕ για επιτόπια καταμέτρηση.

Αν ξέρεις τι κάνεις καλώς. Αν δεν λάβει υπόψιν όλες τις παραμέτρους, μπορεί να κάνεις πατάτα.

https://volton.gr/wp-content/uploads/2024/01/Γ1_VOLTON-ENERGY-FREE_ΚΙΤΡΙΝΟ_1Μ-IAN-2024.pdf

Για τον πρώτο μήνα (30 ημέρες) κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, ο πελάτης δικαιούται δωρεάν πάγιο και χρεώσεις προμήθειας για κατανάλωση έως 500 kWh. Σε περίπτωση υπέρβασης των 500 kWh κατά τον πρώτο αυτό μήνα, η υπερβάλλουσα κατανάλωση θα τιμολογείται με τις χρεώσεις προμήθειας, που αναλύονται ανωτέρω. Διευκρινίζεται, ότι, με την εκκαθάριση των χρεώσεων στον Εκκαθαριστικό λογαριασμό, η πίστωση που αφορά την παραπάνω δωρεάν παροχή, θα υπολογίζεται αναλογικά βάσει των καταναλώσεων και των ημερών που αντιστοιχούν στο χρονικό διάστημα της περιόδου κατανάλωσης του Εκκαθαριστικού λογαριασμού.

Το γράφουν ξεκάθαρα οι όροι... 500kw τις πρώτες 30 μέρες. Αν κάψεις 1200kw σε 100 μέρες, τότε τις πρώτες 30 μέρες έχεις κάψει αναλογικά 1200*30/100 = 360

Δε γίνεται να το εξηγήσω διαφορετικά.

Ευχαριστώ πολύ ..Οκ το αντιλήφθηκα πλήρως τώρα.Οποτε για να λάβεις πλήρως τις δωρεάν 500 kwh ή αποχωρεις άμεσα στο μήνα η αλλιώς πρέπει να έχεις μια κατανάλωση περί τις 2000kwh σε τετράμηνο.

Ευχαριστώ πολύ  ekrepali

• Like 1

6 λεπτά πριν, NIKELPE είπε

Ευχαριστώ πολύ ..Οκ το αντιλήφθηκα πλήρως τώρα.Οποτε για να λάβεις πλήρως τις δωρεάν 500 kwh ή αποχωρεις άμεσα στο μήνα η αλλιώς πρέπει να έχεις μια κατανάλωση περί τις 2000kwh σε τετράμηνο.

Ευχαριστώ πολύ  ekrepali

Η πας στον Ήρων 30 μέρες πριν την επόμενη καταμέτρηση 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, atpanos είπε

έχω χάσει την μπάλα απο τους λογαριασμους τις ελπε, χαχα.

εχω πάρει 50 + 100 € δώρο, μία πληρωμή έγινε για Νοέμβριο 4,17 € αλλά στον εκκαθαριστικό δεν βλέπω το σύνολο (100 + 50 + 4,17) να αφαιρείτε.

ας το ελέγξει κάποιος αν έχει όρεξη :D

Ολόσωστες είναι οι χρεώσεις μέχρι σεντ....Από τα 100+50 που πιστώθηκαν σε διαδοχικούς έναντι λογαριασμούς, έχουν αφαιρεθεί οι καταναλώσεις και τα δημοτικά τέλη που αντιστοιχούν σε όλο το διάστημα και σου μένει και υπόλοιπο για τον επόμενο λογαριασμό. Εχουν συνυπολογίσει και το ποσό που πλήρωσες στον προηγούμενο έναντι...

Επεξ/σία από nvoros
  • Like 2

4 ώρες πριν, manoc28 είπε

Ήμουν ΕΛΠΕ από 27/11 ξεκίνησα με 50+50 και έκανα 4/12 αλλαγή σε smart με τα 100€. Αρχές του Γενάρη έφυγα και βγήκε πρώτος λογαριασμός προχτές έναντι με το δώρο των 50€ μέσα, χωρίς το 100ρι. Έστειλα στο τσατ, μου λέει επειδή έφυγα δεν το δικαιούμαι. 
Στο myrae που να κάνω το αίτημα; 
Την τελευταία φορά που είχα θέμα με λογαριασμό και έκανα αίτημα στο «λογαριασμός μου-> αμφισβήτηση χρεώσεων» έκαναν 1,5 μήνα να απαντήσουν. 

σου στείλανε

1. το pdf με τα 100€ ?

2. Γραπτώς οτι θα ισχύσει για υφιστάμενους ?

3. Έστω ηχογραφημένη συνομιλία ?

Να επαναλάβω μην αφήνετε πιστωτικά με τα δώρα , δεν ειναι για εισόδημα η φάση ,εννοείται κινήστε όπως νομίζετε αλλά αφορά όλους που κάνουμε τουρισμό

• Like 6
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, atpanos είπε

Η πας στον Ήρων 30 μέρες πριν την επόμενη καταμέτρηση 

Το θέμα είναι με την πάγια εντολή τι γίνεται αφού πρέπει πρώτα να εκδοθεί λογαριασμός για να προστεθεί πάγια μέσω ebanking , αλλά πιστεύω πως μόλις βγει ο τελικός προσθέτουμε πάγια και με τη λήξη πληρωμής πληρώνεται πάγια μειων την εγγύηση σωστά;

1 λεπτό πριν, archiezulu είπε

Το θέμα είναι με την πάγια εντολή τι γίνεται αφού πρέπει πρώτα να εκδοθεί λογαριασμός για να προστεθεί πάγια μέσω ebanking , αλλά πιστεύω πως μόλις βγει ο τελικός προσθέτουμε πάγια και με τη λήξη πληρωμής πληρώνεται πάγια μειων την εγγύηση σωστά;

στον Ήρων ο 1ος που βγαίνει μετά απο 40 μέρες περίπου , νομίζω δε σου χρεώνει εγγύηση αν επέλεξες στην αίτηση πάγια πληρωμή , εκτός αν άλλαξε κάτι

αν ο επόμενος είναι τελικός δεν μπλέκεις, το θέμα είναι οτι με τη μηχανογράφηση του Ήρων δεν είναι και σίγουρο οτι θα είναι και τελικός 😛

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, korakios είπε

στον Ήρων ο 1ος που βγαίνει μετά απο 40 μέρες περίπου , νομίζω δε σου χρεώνει εγγύηση αν επέλεξες στην αίτηση πάγια πληρωμή , εκτός αν άλλαξε κάτι

αν ο επόμενος είναι τελικός δεν μπλέκεις, το θέμα είναι οτι με τη μηχανογράφηση του Ήρων δεν είναι και σίγουρο οτι θα είναι και τελικός 😛

Volton είμαι τώρα μετα θα πάω ηρων, στη volton μόνο μέσω ebanking μπορώ να βάλω πάγια οπότε ή μόλις εκδοθεί τελικός  ή εάν βγάλουν έναντι όπως η ελπε που βγάζει στις πέντε μέρες κατά προσέγγιση έναντι ενδεικτικό

Επεξ/σία από archiezulu

2 λεπτά πριν, archiezulu είπε

Volton είμαι τώρα μετα θα πάω ηρων

οκ, μπερδεύτηκα , αν πας για τα 500kw άρα και θα φύγεις σύντομα ,οπότε μάλλον ένας τελικός θα βγει , πάντως και εγγύηση να μπει αν δε βγάλουν άμεσα τελικό , θα επιστραφεί στον τελικό

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...