Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πρώτες εμπειρίες με το (προβληματικό όπως αναφέρετε) σύστημα του Ήρωνα, ως πελάτης για πρώτη φορά:

Στις 4/1/2024 λαμβάνω μήνυμα στο Viber από τον Ήρωνα ότι έχει υποβάλει αίτημα εκπροσώπησης της παροχής μου στο ΔΕΔΔΗΕ. 

Εγκαθιστώ το mobile app του Ήρωνα και παρακολουθώ τη διαδικασία. Μέχρι και σήμερα το πρωί (15/1/2024) το αίτημα, σύμφωνα με τον Ήρωνα ήταν σε εκκρεμότητα και η παροχή μου δεν φαινόταν στο app.

Μέσα στο Σ/Κ έστειλα αίτημα στο ΔΕΔΔΗΕ, ρωτώντας για ποιο λόγο έχει κολλήσει το αίτημά μου.

Ο ΔΕΔΔΗΕ απάντησε με SMS ότι από τις 4/1/2024 (την ίδια ημέρα του αιτήματος!!) έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, και μάλιστα μου έδωσε αριθμό πρωτοκόλλου.

Επικοινωνία με το support του Ήρωνα μέσω του myHeron app σήμερα, άμεση απάντηση και παραδοχή ότι δεν έχουν ενημερωθεί ακόμη τα συστήματά τους και υπόσχεση ότι θα ενημερωθούν μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες.

Δεν είναι κάτι τραγικό, αλλά οι πρώτες μου εντυπώσεις δεν είναι θετικές και φοβάμαι τι θα γίνει αν τύχει κάτι σημαντικό στο επόμενο διάστημα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

15 λεπτά πριν, favou2000 είπε

Τη στιγμή που άλλαξε στο ΔΕΔΔΗΕ είσαι ήδη βολτον.Απλα λόγω τεχνικών θεμάτων  δεν έχει φανεί στο σύστημα και δεν το γνώριζε ο υπάλληλος.

Το πρόβλημα είναι ότι πήγα στη βολτον για τις δωρεάν κιλοβατώρες και υπάρχει λάθος στην ένδειξη στους δύο παρόχους και στον ΔΕΔΔΗΕ. Βγαίνω χαμένος τις κιλοβατώρες 5-6 ημερών. Θα αναγκαστώ να φύγω νωρίτερα μιας και θα φτάσω τις 500 πιο σύντομα.

1 minute ago, Nekro87 said:

Το πρόβλημα είναι ότι πήγα στη βολτον για τις δωρεάν κιλοβατώρες και υπάρχει λάθος στην ένδειξη στους δύο παρόχους και στον ΔΕΔΔΗΕ. Βγαίνω χαμένος τις κιλοβατώρες 5-6 ημερών. Θα αναγκαστώ να φύγω νωρίτερα μιας και θα φτάσω τις 500 πιο σύντομα.

Γι'αυτό η αλλαγή πρέπει να γίνεται καλύτερα σε κατάστημα, Δευτέρα ως Τετάρτη.

1 λεπτό πριν, ekrepali είπε

Γι'αυτό η αλλαγή πρέπει να γίνεται καλύτερα σε κατάστημα, Δευτέρα ως Τετάρτη.

Αν υπήρχε κατάστημα στην περιοχή μου θα είχα πάει.

• Like 1

35 minutes ago, Geoponer said:

Ο ΔΕΔΔΗΕ απάντησε με SMS ότι από τις 4/1/2024 (την ίδια ημέρα του αιτήματος!!) έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, και μάλιστα μου έδωσε αριθμό πρωτοκόλλου.

Επικοινωνία με το support του Ήρωνα μέσω του myHeron app σήμερα, άμεση απάντηση και παραδοχή ότι δεν έχουν ενημερωθεί ακόμη τα συστήματά τους και υπόσχεση ότι θα ενημερωθούν μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες.

Η αλλαγή μπορεί και να έγινε στις 10/1, αλλά λαμβάνεται υπόψιν πάντα η ημερομηνία που ο πάροχος ανέβασε στον ΔΕΔΔΗΕ το αίτημα εκπροσώπησης.

Όσο για το ότι δεν έχει ενημερωθεί ακόμα ο ΗΡΩΝ (κι ο προηγούμενος πάροχος επίσης)... είναι συχνό το φαινόμενο να υπάρχει συστεμική καθυστέρηση. Κι έμενα η Elpedison δε βλέπει πως είμαι πελάτης τους από 11/1, ούτε η Volton βλέπει πως έφυγα στις 10/1.

Τις προάλλες ανέφερε κάποιος ότι έλαβε SMS εκπροσώπησης απ'την Elpedison με 1 μήνα καθυστέρηση.

Εγώ πάλι καλά έχω επιτόπια καταμέτρηση στις 25/1, οπότε θα ξεμπουκώσει και η αλλαγή παρόχου.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατανάλωση 800-1000 kWh/μήνα για το χειμώνα, 500-600/μήνα για καλοκαίρι 400-500/μήνα για κάναν Σεπτέμβρη/Οκτώβρη.

Το καινούριο ημισταθερό του ΦΑ δεν φαίνεται το πιο συμφέρον αυτή τη στιγμή για τέτοιο προφίλ και για οικογένεια που δεν ψήνεται να κάνει πέρα-δώθε κάθε μήνα;
Υπάρχει κάποια παγίδα που δεν έντοπιζω στο "0,123/kWh για 8 μήνες";

Κι από τέλη Αυγούστου-πότε λήγει το ξαναβλέπουμε.

Επεξ/σία από lyk_an

7 λεπτά πριν, lyk_an είπε

Κατανάλωση 800-1000 kWh/μήνα για το χειμώνα, 500-600/μήνα για καλοκαίρι 400-500/μήνα για κάναν Σεπτέμβρη/Οκτώβρη.

Το καινούριο ημισταθερό του ΦΑ δεν φαίνεται το πιο συμφέρον αυτή τη στιγμή για τέτοιο προφίλ και για οικογένεια που δεν ψήνεται να κάνει πέρα-δώθε κάθε μήνα;

Καλησπέρα.. Καταρχάς να δεις και άλλου.. Η να περιμένεις λίγο ακόμα.. Που θα ανακοινωθούν τα νέα τιμολόγια.. Νυχτερινό έχεις;

1 hour ago, lyk_an said:

προς το παρων απ οτι ειπαν και οι ειδικοι του φορουμ φαινεται να ειναι κομπλε αρκει να ριξεις μια ματια απο τον 6ο μηνα και μετα για τυχων αλλαγες.
Το προγραμμα επειδη εδωσε 8 μηνες διαρκεια γι αυτο δεν μπορει να μπει στο μπλε οπως προ ειπαν τα παιδια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/1/2024 στις 1:44 ΜΜ, ekrepali είπε

Πώς λαμβάνεις sms απ'τον ΔΕΔΔΗΕ, ενώ εμείς παλεύουμε με άλλους τρόπους να δούμε αν έγινε η αλλαγή;

Όσο για το ερώτημα σου για την ημερομηνία εκπροσώπησης, επειδή το mydeddie app υπολειτουργεί αυτές τις μέρες και οι ενδείξεις εχουν εξαφανιστεί, πάρε τηλ στο 2111900500 και τώρα πότε έγινε η αλλαγή. Επίσης μετα από 1 βδομάδα ζητά βεβαίωση εκπροσώπησης από τη volton για να μπορέσεις να φύγεις τον άλλο μήνα. Αργούν πλέον να βγάλουν λογαριασμό.

Ακομη δεν εχει αλάξει το τελευταιο Ψηφιο στην  Διαδικτυακή εφαρμογή για τις ΥΔΕ

Εχει γινει σιγουρα η αλλαγή παρόχου  ?

Επεξ/σία από antykaps

2 ώρες πριν, lyk_an είπε

Φίλε μου είμαι περίπου στις ίδιες καταναλώσεις με σένα (το χειμώνα εγώ έχω και περισσότερο) και το ίδιο σκέφτομαι και εγώ! 

Δε βλέπω κάποια παγίδα, ούτε κάτι πιο συμφέρον προς το παρόν! 

Έλεγα να περιμένω μέχρι τέλη του μήνα να δω τι θα γίνει αλλά το πρόγραμμα της "Φυσικό αέριο" λέει για ενεργοποιήσεις μέχρι 31/01!

Η αναμονή λοιπόν θα είναι αρετή; Ή θα ακριβυνουν όλα και θα βαράμε το κεφάλι μας; 

Βέβαια εμείς με τόσο υψηλές καταναλώσεις όσο μένουμε σε ακριβότερα προγράμματα χάνουμε χρήματα! 

Επίσης δε γνωρίζω και την αξιοπιστία της εταιρείας, απ' την άλλη δεν άκουσα και "χοντρά" παράπονα! 

11 minutes ago, antykaps said:

Ακομη δεν εχει αλάξει το τελευταιο Ψηφιο στην  Διαδικτυακή εφαρμογή για τις ΥΔΕ

Εχει γινει σιγουρα η αλλαγή παρόχου  ?

Πάρε τηλέφωνο τον ΔΕΔΔΗΕ και ρώτα: 2111900500

Μπορεί το SMS να ήταν αυτοματοποιημένο και να έχει σκαλώσει η αλλαγή λόγω ΥΔΕ.

Ή μπορεί η αλλαγή να έχει ολοκληρωθεί αλλά να μη βλέπεις το νέο ψηφίο λόγω ληγμένης ΥΔΕ.

Περισσότερα για ΥΔΕ εδώ...

• Like 1

3 ώρες πριν, ekrepali είπε

Η αλλαγή μπορεί και να έγινε στις 10/1, αλλά λαμβάνεται υπόψιν πάντα η ημερομηνία που ο πάροχος ανέβασε στον ΔΕΔΔΗΕ το αίτημα εκπροσώπησης.

Όσο για το ότι δεν έχει ενημερωθεί ακόμα ο ΗΡΩΝ (κι ο προηγούμενος πάροχος επίσης)... είναι συχνό το φαινόμενο να υπάρχει συστεμική καθυστέρηση. Κι έμενα η Elpedison δε βλέπει πως είμαι πελάτης τους από 11/1, ούτε η Volton βλέπει πως έφυγα στις 10/1.

Τις προάλλες ανέφερε κάποιος ότι έλαβε SMS εκπροσώπησης απ'την Elpedison με 1 μήνα καθυστέρηση.

Εγώ πάλι καλά έχω επιτόπια καταμέτρηση στις 25/1, οπότε θα ξεμπουκώσει και η αλλαγή παρόχου.

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες, δεν τα γνώριζα όλα αυτά. Έτσι εξηγείται το ότι η παροχή μου φαίνεται ακόμη ενεργή στην Elpedison και δεν επικοινώνησαν μαζί μου για αντιπροσφορά - ή έστω να ρωτήσουν γιατί φεύγω (όπως έκαναν οι προηγούμενοι πάροχοι).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler

Για το δεύτερο εξάμηνο «βλέπει» η ΡΑΑΕΥ την έναρξη της μηνιαίας καταμέτρησης στα ρολόγια του ρεύματος

Χωρίς αύξηση τελών θα καλυφθεί το κόστος

Σε άλλα νέα της ημέρας...😄

Επεξ/σία από Greg29M

19 λεπτά πριν, Greg29M είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Για το δεύτερο εξάμηνο «βλέπει» η ΡΑΑΕΥ την έναρξη της μηνιαίας καταμέτρησης στα ρολόγια του ρεύματος

συνέχεια όμως εκεί μιας και είναι πικάντικο θέμα 😁

36 λεπτά πριν, Geoponer είπε

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες, δεν τα γνώριζα όλα αυτά. Έτσι εξηγείται το ότι η παροχή μου φαίνεται ακόμη ενεργή στην Elpedison και δεν επικοινώνησαν μαζί μου για αντιπροσφορά - ή έστω να ρωτήσουν γιατί φεύγω (όπως έκαναν οι προηγούμενοι πάροχοι).

η παροχή σου θα φαίνεται καιρό ενεργή , ακόμα και να έχει ενημερωθεί μιας και είναι θέμα μηχανογράφησης

επίσης η ελπέ δεν παίρνει πάντα για αντιπροσφορά (σπάνια βασικά) , σε αντίθεση με Ήρων που φτάνεις σε σημείο να βάλεις φραγή το νούμερο

• Thanks 1

1 ώρα πριν, ekrepali είπε

Πάρε τηλέφωνο τον ΔΕΔΔΗΕ και ρώτα: 2111900500

Μπορεί το SMS να ήταν αυτοματοποιημένο και να έχει σκαλώσει η αλλαγή λόγω ΥΔΕ.

Ή μπορεί η αλλαγή να έχει ολοκληρωθεί αλλά να μη βλέπεις το νέο ψηφίο λόγω ληγμένης ΥΔΕ.

Περισσότερα για ΥΔΕ εδώ...

Το τηλέφωνο του Δεδδηε είναι 8004004000 και είναι δωρεάν.. 

1 ώρα πριν, Greg29M είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Η καταμέτρηση θα ξεκινήσει σιγά σιγά.. Ήδη από τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει πιλοτικά σε περιοχή της Αθήνας σε περιοχή του Δεδδηε Φιλοθέης Κηφισιάς, και σε περιοχή της Πελοποννήσου.. Και μετά θα πηγαίνει σταδιακά και σε άλλες περιοχές.. Αλλά θα ξεκινήσει σε πολλές περιοχές από 1-5-2024...

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...