Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 minute ago, revmatopliktos said:

Με χρέωσε 150 kwh παραπάνω στην nrg που είναι με 22 λεπτά. 

Μιλα με Volton να διορθώσουν το λάθος τους.

• Thanks 1
  • Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, GreekGames είπε

Δεν καταλαβαίνω πως γίνετε η κρατική επιδότηση να είναι 6€ και όχι -6€

IMG_1988.jpeg

Ο έναντι πόση επιδότηση είχε; Φαίνεται να ήταν μπόλικη η κατανάλωση.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, doomnx είπε

Γιατί μπλέκουμε τις ρυθμιζόμενες

Δεν μπλέκω τις ρυθμιζόμενες. Γράφω ότι ο εκκαθαριστικός πάντα βγαίνει βάσει αναλογικών καταναλώσεων 120 ημερών. Η διαφορά που την ξεχνάμε είναι ότι όλοι (για την αλήθεια δεν έχω τσεκάρει τα προγράμματα όλων) οι εναλλακτικοί πάροχοι δεν έχουν κλίμακες στις ανταγωνιστικές χρεώσεις κι έτσι βγαίνει το συμπέρασμα ότι η εκκαθάριση είναι επί μηνιαίας βάσης.

Αν κάποιος τον άλλο μήνα αλλάξει το πρόγραμμα και εφαρμόσει κλίμακες, θα εξακολουθήσει να είναι μηνιαία η εκκαθάριση; Μην απαντήσεις "αν η γιαγιά μου κλπ". Ο υπολογισμός είναι ένας και απλά σήμερα βγάζει τελικό ποσό με μία κλίμακα (0 - ∞).

Δημοσ.
Μόλις τώρα, jkoukos είπε

Δεν μπλέκω τις ρυθμιζόμενες. Γράφω ότι ο εκκαθαριστικός πάντα βγαίνει βάσει αναλογικών καταναλώσεων 120 ημερών. Η διαφορά που την ξεχνάμε είναι ότι όλοι (για την αλήθεια δεν έχω τσεκάρει τα προγράμματα όλων) οι εναλλακτικοί πάροχοι δεν έχουν κλίμακες στις ανταγωνιστικές χρεώσεις κι έτσι βγαίνει το συμπέρασμα ότι η εκκαθάριση είναι επί μηνιαίας βάσης.

Αν κάποιος τον άλλο μήνα αλλάξει το πρόγραμμα και εφαρμόσει κλίμακες, θα εξακολουθήσει να είναι μηνιαία η εκκαθάριση; Μην απαντήσεις "αν η γιαγιά μου κλπ". Ο υπολογισμός είναι ένας και απλά σήμερα βγάζει τελικό ποσό με μία κλίμακα (0 - ∞).

Μιλούσαμε για τελικό 30 ημερών. Η εκκαθάριση αφορά διάστημα 30 ημερών.

Δημοσ.

@doomnx, παρακολούθησα τη συζήτηση για το πρόγραμμα fixed της ΦΑ, αλλά τελικά είναι μπλε; Αυτοί στο site τους το λένε ότι είναι κίτρινο, αν και στην πράξη είναι σαν μπλε. 

image.png.bb9573ab179920be96ce3722d34f5c35.png

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

@doomnx, παρακολούθησα τη συζήτηση για το πρόγραμμα fixed της ΦΑ, αλλά τελικά είναι μπλε; Αυτοί στο site τους το λένε ότι είναι κίτρινο, αν και στην πράξη είναι σαν μπλε. 

image.png.bb9573ab179920be96ce3722d34f5c35.png

Στην πράξη δεν είναι σαν μπλε, είναι μπλε. Δεν έχει κανένα από τα χαρακτηριστικά των κυμαινόμενων.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, doomnx είπε

Στην πράξη δεν είναι σαν μπλε, είναι μπλε. Δεν έχει κανένα από τα χαρακτηριστικά των κυμαινόμενων.

Και γιατί το λένε κίτρινο; Δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλουν να πετύχουν, αλλά δεν είναι τυχαίο εννοείται.

Δημοσ.

στα κίτρινα ειχα καταλάβει οτι αλλάζεις οποτε θες.. αυτο της φα εχει πέναλτι

Δημοσ.
Μόλις τώρα, liakjim είπε

Και γιατί το λένε κίτρινο; Δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλουν να πετύχουν, αλλά δεν είναι τυχαίο εννοείται.

Για λόγους μάρκετινγκ; Να χτυπήσουν τα κίτρινα; Δεν ξέρω, έχουν χαζέψει όλοι! Καταναλωτές και προμηθευτές μαζί! 🤯

Δημοσ.
3 hours ago, jasonas21 said:

Μπορώ να το κάνω και τώρα δηλαδη? 

Ναι, αλλά αν διάβασες παρακάτω τι έγραψε ένας συμφορουμήτης... σ'εκείνον δε βγήκε έκτακτος. Ίσως και να σταμάτησαν να βγάζουν έκτακτους.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, doomnx είπε

Μιλούσαμε για τελικό 30 ημερών. Η εκκαθάριση αφορά διάστημα 30 ημερών.

Ναι, υπό την αίρεση ο πάροχος να μην έχει κλιμακωτές χρεώσεις (αν θυμάμαι καλά, κάποιος είχε τέτοιες παλαιότερα), όπως έγραψα παραπάνω. Φαινομενικά είναι μηνιαία εκκαθάριση. Στην πράξη πάντα είναι αναλογική 120 ημερών. Απλά ένα κουμπί είναι στον πάροχο για να υπολογίζει ο αλγόριθμος την σωστή χρέωση ανά περίπτωση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, doomnx είπε

Ο έναντι πόση επιδότηση είχε; Φαίνεται να ήταν μπόλικη η κατανάλωση.

-63€

ήταν όντως λόγο θέρμανσης 

Επεξ/σία από GreekGames
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, GreekGames είπε

-63€

ήταν όντως λόγο θέρμανσης 

Πόσες kWh δήλωσες δλδ στον έναντι και πόσες τελικά χρέωσε ανά μήνα; Αυτό θα δεις. Αν έκοψε kWh από κάποιο μήνα ίσως γι'αυτό επιστρέφεις επιδότηση.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, doomnx είπε

Πόσες kWh δήλωσες δλδ στον έναντι και πόσες τελικά χρέωσε ανά μήνα; Αυτό θα δεις. Αν έκοψε kWh από κάποιο μήνα ίσως γι'αυτό επιστρέφεις επιδότηση.

Όντως στον έναντι με είχαν χρεώσει 107kwh παραπάνω 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από 1/12 είμαι στο ELPEDISON smart με αλλαγή παρόχου.

Χτες βγήκε ο 1ος λογαριασμός με το εξής παράδοξο: 27/12 έγινε μέτρηση από ΔΕΔΔΗΕ, 28/12 έδωσα εγώ δική μου μέτρηση μέσα από το myELPEDISON. Κανονικά δε θα έπρεπε να βγάλουν εκκαθαριστικό λογαριασμό με βάση τη μέτρηση του ΔΕΔΔΗΕ? Αντ' αυτού έβγαλαν έναντι πελάτη με βάση τη δική μου μέτρηση. 

Στις τελευταίες ενδείξεις μετρητή στο myELPEDISON δεν φαίνεται η μέτρηση του ΔΕΔΔΗΕ στις 27/12 αλλά μόνο η δική μου στις 28/12.

Επεξ/σία από mousmoulis
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...