Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα μπορούσαν να βγάλουν κ αλλο παρόμοιο,  αργότερα; αν τους επιτρεψουν οι τιμές,  ποιο οικονομικό, 3το κιτρινο κ αν θα ήθελες να πας στο νεο απο το προηγούμενο κιτρινο 8 μηνου ,να σου χρέωναν το πέναλτι του πρώτου; 

Επεξ/σία από sndev
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Specs είπε

Ποσο ονειρικο μου ακουγεται να μετραει καθε μηνα ο ΔΕΔΔΗΕ! εκτος αν με αφορμη αυτο, χρεωσουν κοστος μετρησης ανα μετρητη.

Εχουν αραγε υπολογισει οτι τουλαχιστον ενας μονο που ξερω 😛, θα χρειαστει εναν μονιμο υπαλληλο καθημερινης καταχωρησης αγκαζε?

Τελικα το τουριστικο νημα εδω, θα χτυπησει σκληρα την ανεργια ...

για το συγκεκριμένο θέμα στο άλλο νήμα :)

8 λεπτά πριν, _Biohazard_ είπε

https://www.rae.gr/genika-nea/75094/

.....Για τη διευκόλυνση των καταναλωτών στη σύγκριση των τιμών των προϊόντων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, η Αρχή θα διατηρεί στην ιστοσελίδα της δυναμικό «Πίνακα Δημοσίευσης των Τιμών Ρεύματος», ο οποίος θα περιλαμβάνει τις τιμές των Ειδικών (Πράσινων) Τιμολογίων, καθώς και τις τιμές των Σταθερών «Μπλε» Τιμολογίων, δηλαδή των τιμολογίων που η τιμή τους παραμένει σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος της σύμβασης, χρονικής έκτασης τουλάχιστον ενός (1) έτους, και των Κυμαινόμενων «Κίτρινων» Τιμολογίων....

Γράφει ξεκάθαρα για τη διάρκεια που πρέπει να έχει ένα μπλε.

ναι , αναφέρεται για τη δημοσίευση στο site της ΡΑΕ , νομοθετικά δεν ισχύει κάτι τέτοιο όμως

αλλά ωραίος , καλά που το πόσταρες , είχαμε με τον @doomnx απορία γιατί δεν ήταν το σταθερό της we στον πίνακα της ΡΑΕ

άρα μάλλον γιαυτό το βάπτισε κίτρινο η ΦΑ

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, iliata2410 είπε

φίλε μου πρώτον γιατί έχει έκπτωση συνέπειας 20% και έχει ξεχωριστά 5% μετά;θα μπορούσε να το έχει όλο μαζί 25%.κατα δεύτερον αυτός ο ειρωνικός τύπος που λέγετε κοράκιος να με απολογηθει τωρα αμεσα προς τι η ειρωνια προς το προσωπο μου με τις ειρωνικες φατσουλες που βαζει τελευταια

To 20% είναι έκπτωση συνέπειας και το 5% είναι έκπτωση παραμονής που υπολογίζεται μετά τον 6ο μήνα. Λογικά έχουν δύο διαφορετικά πεδία στο σύστημά τους για τον υπολογισμό, γι'αυτό βγαίνει χωριστά. Και τα δύο αφορούν την αρχική τιμή προμήθειας (εκείνα τα 8-9 λεπτά περίπου). Πάντως είτε 25% είτε 20+5 το ίδιο νούμερο βγαίνει στο τέλος, μην ανησυχείς.

4 ώρες πριν, physnik είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Screenshot_2024-01-12-21-37-34-330_com.android.chrome-edit.jpg.90116028f497a0bc37071e5444b41c62.jpg

Στην ελπε η εγγραφή αργεί 3-5 μέρες, αλλά γίνεται όπως μου είχε πει και ο @korakios(στο ενδιάμεσο βγάζει να γίνει επικοινωνία με την εξυπηρέτηση). 

@doomnx μου είχες πει για την σελίδα στο elpedison.gr (για το σπίτι->×Εξυπηρέτηση πελατών) με την διαχείριση των καρτών /πάγιας εντολής, (αυτή που δίνεις παραπάνω) και στην αρχή δε φάνηκε να ενεργοποιειται η πάγια. Επειδή με την εγγραφή άργησε κάνα δυο μέρες, είπα να περιμένω. Τελικά φάνηκε ενεργοποιημενη η πάγια σήμερα 12/1. Τη διαδικασία την έκανα προχθές 10/1 και φαίνεται ως ενεργοποιημενη από 10/1. Οπότε στην ελπε κάνουμε κάνα 2 μέρες υπομονή μ' αυτά. 

Για όποιον: Αυτό που φαίνεται στην εικόνα για την πάγια το βλέπουμε από το my.elpedison.gr (Σύνδεση) - > Ο λογαριασμός μου - > Πληρώνω online και όχι από το app. 

(Επόμενη πληρωμή πάντως έχω 01/01/0001 π. Χ.) 😁

Ναι, εγώ δεν περίμενα 2 μέρες, πήγα και το έκανα κατευθείαν μέσα από το dashboard 😂
Τουλάχιστον δουλεύουν! Αργούν, αλλά δουλεύουν!

2 ώρες πριν, _Biohazard_ είπε

https://www.rae.gr/genika-nea/75094/

.....Για τη διευκόλυνση των καταναλωτών στη σύγκριση των τιμών των προϊόντων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, η Αρχή θα διατηρεί στην ιστοσελίδα της δυναμικό «Πίνακα Δημοσίευσης των Τιμών Ρεύματος», ο οποίος θα περιλαμβάνει τις τιμές των Ειδικών (Πράσινων) Τιμολογίων, καθώς και τις τιμές των Σταθερών «Μπλε» Τιμολογίων, δηλαδή των τιμολογίων που η τιμή τους παραμένει σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος της σύμβασης, χρονικής έκτασης τουλάχιστον ενός (1) έτους, και των Κυμαινόμενων «Κίτρινων» Τιμολογίων....

Γράφει ξεκάθαρα για τη διάρκεια που πρέπει να έχει ένα μπλε.

Και τι είναι το WeYellow; Κίτρινο; (βρήκε κι αυτό όνομα!)

2 ώρες πριν, korakios είπε

ναι , αναφέρεται για τη δημοσίευση στο site της ΡΑΕ , νομοθετικά δεν ισχύει κάτι τέτοιο όμως

αλλά ωραίος , καλά που το πόσταρες , είχαμε με τον @doomnx απορία γιατί δεν ήταν το σταθερό της we στον πίνακα της ΡΑΕ

άρα μάλλον γιαυτό το βάπτισε κίτρινο η ΦΑ

Παιδιά μη λέμε ό,τι να 'ναι τώρα. Κυμαινόμενο = κίτρινο = η τιμή του μεταβάλλεται κάθε μήνα.

Σταθερό πρόγραμμα για πολλούς μήνες και μάλιστα με ρήτρα αποχώρησης = μπλε.

Τώρα αν τα έχουν μπλέξει στις περιγραφές για το καινούριο υπολειτουργικό site της ΡΑΕ, αυτό είναι άλλο. Σταθερό = μπλε. Κυμαινόμενο = κίτρινο.

Επεξ/σία από doomnx
  • Like 2

Μόλις τώρα, doomnx είπε

Παιδιά μη λέμε ό,τι 'ναι τώρα. Κυμαινόμενο = κίτρινο = η τιμή του μεταβάλλεται κάθε μήνα.

Σταθερό πρόγραμμα για πολλούς μήνες και μάλιστα με ρήτρα αποχώρησης = μπλε.

Τώρα αν τα έχουν μπλέξει στις περιγραφές για το καινούριο υπολειτουργικό site της ΡΑΕ, αυτό είναι άλλο. Σταθερό = μπλε. Κυμαινόμενο = κίτρινο.

δεν αντιλέγω για τους χρωματισμούς , απλά ίσως το βάπτισαν κίτρινο σαν παραθυράκι για να βάλουν το πρόγραμμα στο site της ΡΑΕ , θα φανεί τις επόμενες ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

επιτελους βγηκε λογαριασμος απο ΕΛΠΕ και ναι πηραμε τα 100 ευρω σαν υφισταμενοι πελατες απο economy  σε smart  .

εχουμε ακομα ενα υπολοιπο 34 ευρω ......

χαζη ερωτηση , αλλα η τιμη 0,099 της kwh απο που προκυπτει ;;;

Spoiler

Spoiler

Καταγραφή1 .JPG

Καταγραφή 2.JPG

Επεξ/σία από tengai34
  • Like 1

8 λεπτά πριν, tengai34 είπε

χαζη ερωτηση , αλλα η τιμη 0,099 της kwh απο που προκυπτει ;;;

τόσο δημοσιεύτηκε για Δεκέμβριο , μπράβο τους που βάλανε την τιμή αυτή νωρίτερα αντί 0,12 του economy plus

αν μπορείς βάλε τις φωτό μέσα σε spoiler :)

1 ώρα πριν, korakios είπε

δεν αντιλέγω για τους χρωματισμούς , απλά ίσως το βάπτισαν κίτρινο σαν παραθυράκι για να βάλουν το πρόγραμμα στο site της ΡΑΕ , θα φανεί τις επόμενες ημέρες

Δεν μπορούν να το βγάλουν κίτρινο από τη στιγμή που έχει τέλος πρόωρης αποχώρησης. Αντίκειται στην απόφαση της ΡΑΑΕΥ:
Απόφαση-ΡΑΑΕΥ-Ε-160_ρυθμιστικά-μέτρα-λιανικής_τελικό-05.10.2023.pdf (rae.gr)

Στην ίδια απόφαση πουθενά δε γίνεται λόγος για ελάχιστη διάρκεια σύμβασης των μπλε.

Αναφορά σε κείμενο

Α) Προϊόντα Σταθερής τιμής Ορισμένου Χρόνου και Σταθερής Τιμολόγησης (Σταθερά Τιμολόγια) – Σήμανση με χρώμα μπλε:

Πρόκειται για Προϊόντα, για τα οποία ισχύει μία σταθερή τιμή προμήθειας (€/KWh) για όλη την περίοδο ισχύος της Σύμβασης Προμήθειας. Οποιοδήποτε προϊόν εμπίπτει στην εν λόγω κατηγορία οφείλει εφεξής να φέρει μπλε σήμανση.

Η τιμή των εν λόγω προϊόντων ανακοινώνεται στην ιστοσελίδα του Προμηθευτή και κοινοποιείται στη ΡΑΑΕΥ την πρώτη μέρα του μήνα εφαρμογής της.

Ούτε στο ΦΕΚ που ορίζει τα χρώματα:
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (nomotelia.gr)

Αναφορά σε κείμενο

Άρθρο 4 
Τρόπος επισήμανσης και αποτύπωσης στους Λογαριασμούς Κατανάλωσης

1. Οι Προμηθευτές επισημαίνουν κάθε προϊόν Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας σύμφωνα με τις «Σημάνσεις Διαφάνειας» του δεύτερου εδαφίου. Τα Προϊόντα Σταθερής Τιμής Ορισμένου Χρόνου επισημαίνονται με χρώμα μπλε, το Ειδικό Τιμολόγιο με χρώμα πράσινο, τα λοιπά προϊόντα προμήθειας κυμαινόμενης τιμής με χρώμα κίτρινο και τα προϊόντα δυναμικής τιμολόγησης με χρώμα πορτοκαλί. Οι Σημάνσεις Διαφάνειας του δευτέρου εδαφίου αποτυπώνονται διακριτά στην πρώτη σελίδα του λογαριασμού κατανάλωσης, και σε απόσταση δύο εκατοστών από την καταχώριση του τελικού πληρωτέου ποσού, καθώς και σε όλα τα τυποποιημένα έντυπα του Προμηθευτή, στην ιστοσελίδα του και τις προωθητικές ενέργειες.

- Έχει ορισμένο χρόνο η σύμβαση του νέου προγράμματος;
- Ναι, 8 μήνες.

- Έχει σταθερή τιμή σε αυτόν τον ορισμένο χρόνο;
- Ναι, 0,123 €/kWh.

Είναι μπλε. So simple.

Μόνο σε αυτή την ανακοίνωση-περιγραφή του καινούργιου site της rae συναντάμε τον περιορισμό του 1 έτους. Είναι περιορισμός για να θεωρηθεί το πρόγραμμα μπλε ή απλά για να συμπεριληφθεί στους πίνακες σύγκρισης; Τα έχουν κάνει σαλάτα.

• Like 1

Καλημέρα, κάνω και εγώ ενεργειακό τουρισμό και τον Νοέμβριο είχα πάει για 8 μέρες Ηρων και στο καπάκι elpedison. Εκδόθηκε λογαριασμός έναντι από τον Ηρων αυτή την βδομάδα για εκείνες τις μέρες όπου μέτρησαν μεν το δώρο 50€ αλλά μου χρέωσαν 70€ εγγύηση και μου μέτρησαν 427 kw για 8 μέρες (που αποκλείεται να είχα κάψει τόσο γιατί συνήθως τότε έπιανα βαριά τις 300 για ολόκληρο μήνα). Εννοείται χρέωσαν και ρυθμιζόμενες και έβγαλαν ένα κοστούμι 100€. Τώρα τι κάνω, το αφήνω χωρίς να πληρώσω για να βγάλουν εκκαθαριστικό και να αφαιρέσουν την εγγύηση? Τους παίρνω τηλ? Υπόψιν ότι μετά από elpedison πήγα volton για τις 500 (από 5/1 είμαι) και είχα σκοπό επόμενη αλλαγή να είναι πάλι στον Ηρων. 

Spoiler

IMG_0050.jpeg

IMG_0051.jpeg

IMG_0052.jpeg

13 λεπτά πριν, doomnx είπε

Είναι περιορισμός για να θεωρηθεί το πρόγραμμα μπλε ή απλά για να συμπεριληφθεί στους πίνακες σύγκρισης; Τα έχουν κάνει σαλάτα.

το οτι τα έχουν κάνει σαλάτα γενικότερα είναι γνωστό

προσωπικά το καταλαβαίνω καθαρά σαν περιορισμό για να μπει στον πίνακα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βγήκε και η αναφορά λιανικής για το Νοέμβριο 2023 από τη ΡΑΕ. Ενδιαφέρον, όπως πάντα έχουν τα μερίδια των οικιακών μετρητών, αλλά και της κατανάλωσης στη χαμηλή τάση. Στους οικιακούς πελάτες η ΔΕΗ εκπροσωπούσε 3.946.979 μετρητές (71,66%),

image.png.4852af309124b8f7fd6907fef7e80bdf.png

image.png.256680056dc15adf92aead15da916ba1.png

Επεξ/σία από doomnx
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, Captain_AMeAKA είπε

Καλημέρα, κάνω και εγώ ενεργειακό τουρισμό και τον Νοέμβριο είχα πάει για 8 μέρες Ηρων και στο καπάκι elpedison. Εκδόθηκε λογαριασμός έναντι από τον Ηρων αυτή την βδομάδα για εκείνες τις μέρες όπου μέτρησαν μεν το δώρο 50€ αλλά μου χρέωσαν 70€ εγγύηση και μου μέτρησαν 427 kw για 8 μέρες (που αποκλείεται να είχα κάψει τόσο γιατί συνήθως τότε έπιανα βαριά τις 300 για ολόκληρο μήνα). Εννοείται χρέωσαν και ρυθμιζόμενες και έβγαλαν ένα κοστούμι 100€. Τώρα τι κάνω, το αφήνω χωρίς να πληρώσω για να βγάλουν εκκαθαριστικό και να αφαιρέσουν την εγγύηση? Τους παίρνω τηλ? Υπόψιν ότι μετά από elpedison πήγα volton για τις 500 (από 5/1 είμαι) και είχα σκοπό επόμενη αλλαγή να είναι πάλι στον Ηρων. 

Απόκρυψη περιεχομένων

IMG_0050.jpeg

IMG_0051.jpeg

IMG_0052.jpeg

εγώ παρατηρώ μια δυσκολία να βάζετε τις φωτό σε spoiler 😛

427kw σε 8 μέρες είναι ρεκόρ έναντι , αν και αν είχες επιλέξει πάγια εντολή (που είναι σχεδόν κανόνας για τους τουρίστες) θα ήταν μικρότερο , ρώτα αν ενεργοποιήσεις πάγια εντολή μπας και βγει έκτακτος

Επεξ/σία από korakios
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, nasoduko είπε

μα ηδη εχουν και δευτερο μπλε στα 20 λεπτα,κατι αλλο παιζει...

Τίποτε άλλο δεν παίζει. Αν δεις τους όρους με ALT-TAB είναι πανομοιότυποι, εκτός από τη διάρκεια, τις τιμές, το ύψος της ρήτρας αποχώρησης και το γεγονός ότι το σκέτο fixed μετατρέπεται αυτόματα σε κυμαινόμενο μετά τη λήξη του.

Επεξ/σία από doomnx

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...