Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, doomnx είπε

Τι θέλεις να δούμε στο λογαριασμό

φίλε μου πρώτον γιατί έχει έκπτωση συνέπειας 20% και έχει ξεχωριστά 5% μετά;θα μπορούσε να το έχει όλο μαζί 25%.κατα δεύτερον αυτός ο ειρωνικός τύπος που λέγετε κοράκιος να με απολογηθει τωρα αμεσα προς τι η ειρωνια προς το προσωπο μου με τις ειρωνικες φατσουλες που βαζει τελευταια

Επεξ/σία από iliata2410
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

13 λεπτά πριν, nebtios είπε

Στη Volton πρεπει να προσέξουμε τπτ ? Δινουν δωροεπιταγή & το 1 μηνα δωρεάν ? Η μονο το 1 μήνα δίνουν τώρα ?

η δωροεπιταγη ηταν για το public αλλα αν την παρεις, σε περιπτωση που φυγεις πριν τον χρονο θα σε χρεωσουν 50$ στον τελικο λογαριασμο. δωρο 500 kw πρωτο μηνα 4,90 παγιο 🤑

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, TasosPk είπε

Οι φωστήρες του Ηρωνα μου είχαν βγάλει ενα έναντι το οπόιο αντι να είναι -35.50 ήταν 35.50.
Τους στέλνω mail τους λεω να βγάλουν συμπληρωματικό μην τα τραβήξει με την πάγια εντολή.
Χωρίς να αλλαξουν τίποτα, στο my heron μου το κάνουν -35.50.
Σήμερα βλέπω εχει εκδοθεί τελικός λογαριασμός με "Προηγ. Υπόλοιπο*  35,50 €"
Τρομερή μηχανογράφηση :P

οι έκτακτοι διορθωτικοί του Ήρων είναι λαχείο

πάντως συνεχίζει να έχει την πιο σάπια μηχανογράφηση , αλλά μην γκρινιάζουμε μιας και έχει κληρώσει και δώρα 😛

24 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Είδα τώρα διαφήμιση ΦΑ σταθερό 0.12 για 8 μήνες, για αιτήσεις ως 31/1. Δεν είδα αν έχει πάγιο και πόσο.

μόνο 0,199 με 9,90 πάγιο λέει ( @doomnx άλλη μια άχρηστη γραμμή στο εξέλ 😛)

τώρα για την προσφορα αν έχεις κανα λινκ να δούμε και τις παγίδες , θα βοηθούσε , όλο και κάτι θα έχουν κρύψει

edit τώρα το είδα

https://www.fysikoaerioellados.gr/product/reyma-maxi-home-fixed/?product-category=household&product-commodity=electric-power

θα το μελετήσω

Επεξ/σία από korakios

8 minutes ago, Merenda7 said:

Έχει πάγιο 9€, και γράφει ότι είναι κίτρινο 

https://www.fysikoaerioellados.gr/product/reyma-maxi-home-fixed/?product-category=household&product-commodity=electric-power

Ενδιαφέρον. Αν ήταν μπλε, θα έπρεπε να στείλουν ειδοποίηση ότι τροποποιείται σε κίτρινο. Ενώ τώρα είναι κίτρινο σαν το guarantee και δε θα πάρει χαμπάρι ο κόσμος τι θα πληρώνει μετά το 8μηνο. Μέχρι τότε ίσως βγάλουν και κανένα dual με αέριο για να τους δέσουν.

• Like 4

11 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Ενδιαφέρον. Αν ήταν μπλε, θα έπρεπε να στείλουν ειδοποίηση ότι τροποποιείται σε κίτρινο. Ενώ τώρα είναι κίτρινο σαν το guarantee και δε θα πάρει χαμπάρι ο κόσμος τι θα πληρώνει μετά το 8μηνο. Μέχρι τότε ίσως βγάλουν και κανένα dual με αέριο για να τους δέσουν.

πάντως δε βρήκα κάποια παγίδα , ίσως συμφέρει σε όσους καίνε δίχως αύριο και δε θέλουν τουρισμό

• Like 3

4 ώρες πριν, tounion είπε

Στα δώσανε κανονικά δλδ τα 100€ και δεν έκαναν τα κορόιδα  παρόλο που έκατσες 15 μέρες ??? Ωραία!! 

Τις αλλαγές από elpe σε Volton και Ήρων με ποιο αντίγραφο λογαριασμού τις έκανες ? Με τον τελικό της ΔΕΗ ??

Έχουν πιστώσει 100ε και με αυτά έχει γίνει πιστωτικός ο λογαριασμός. Αντί πχ να τους δώσω ~25 που έβγαινε η χρέωση, λέει -75.

Το "μόνο 15 μέρες" δεν έχει να λέει τίποτα: σύμφωνα με τους όρους* της προσφοράς, αρκούσε να πάω και να φύγω ακόμα και την ίδια μέρα.

Από ΕΛΠΕ --- > ΗΡΩΝ νομίζω με κανέναν, απλά έδωσα φωτό του μετρητή. Από ΗΡΩΝ --- > Volton ήθελαν φωτό του μετρητή ΚΑΙ το συμβόλαιο από ΗΡΩΝ που είναι ο αμέσως προηγούμενος.

Για όποιον δεν κατάλαβε, μέσα σε 35-40 μέρες έκανα ΔΕΗ ---> ΕΛΠΕ ---> ΗΡΩΝ ---> VOLTON, κόπι πάστε σε 2 παροχές.

*δεν έχει νόημα να συζητάμε το τι θα γινόταν αν δεν τηρούσαν τους όρους, εγώ τους όρους ξέρω, αυτούς λέω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

12.01.2024 - 12.38

θα αλλάζουμε εύκολα μέσω gov.gr εταιρεία & τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος

Με ένα μήνυμα στο wallet του κινητού τηλεφώνου θα μπορούν από τον επόμενο μήνα να αλλάζουν οι πολίτες -εφόσον το επιθυμούν – την εταιρεία ενέργειας και το τιμολόγιό τους. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα Παραπολιτικά Fm.

ο τουρισμός θα γίνει πιο εύκολος

🤣

Επεξ/σία από e-k
  • Like 1

4 ώρες πριν, messinia3 είπε

Λίγο κράτει όμως...να τρώμε πρώτα τα πιστωτικά για να συνεχίσουν να υπάρχουν είναι καλύτερα θεωρώ. Είναι λίγο προκλητικό να μην πληρώνεις για οποιαδήποτε υπηρεσία και να ζητάς και επιστροφή μετρητών( όταν φυσικά δεν αφορούν εγγύηση). Προσωπική μου άποψη πάντα,  ο καθένας κάνει ότι νομίζει.

το ίδιο slot έχουμε😊

οι όροι της προσφοράς ήταν
α) σας δίνουμε αυτά για να έρθετε (και μόνο)
β) μπορείτε να φύγετε όποτε θέλετε.

έχω ξεπεράσει τις ντροπές, χρησιμοποιώ τα πάντα από κάθε εταιρία (τράπεζες, μαγαζιά, ρεύματα) ακριβώς όπως με συμφέρει, παντα σύμφωνα με αυτά που οι εταιρίες δίνουν ;)

• Like 3

4 ώρες πριν, doomnx είπε

Γίνεται αναγωγή. Η εκκαθάριση φτάνει μέχρι την ημερομηνία αλλαγής παρόχου.

Χρεώθηκες κανονικά με το πράσινο τιμολόγιο χωρίς την έκπτωση συνέπειας. Σύμφωνα με την nrg:

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Β. ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ

1. Οι εκπτώσεις συνέπειας κατά τα ως άνω αναφερόμενα, αποδίδονται στον αμέσως επόμενο
λογαριασμό κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, ENANTI ή/και ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ, από τον λογαριασμό
κατανάλωσης που εξοφλήθηκε εμπρόθεσμα και θα εμφανίζονται ως διακριτές εγγραφές στους λογαριασμούς
κατανάλωσης που θα αποστέλλει ο Προμηθευτής στον Πελάτη.

2. Οι εκπτώσεις συνέπειας, εφόσον τυχόν αποφασιστούν από τον Προμηθευτή, κατά τα ως άνω
αναφερόμενα, αποδίδονται καταρχάς βάσει της εκτιμώμενης κατανάλωσης που αναγράφεται στους ΕΝΑΝΤΙ
λογαριασμούς και εκκαθαρίζονται στο τέλος έκαστης περιόδου εκκαθάρισης βάσει της πραγματικής
καταναλώσεως, σύμφωνα με την ακολούθως αναφερόμενη μεθοδολογία:
Ι. Σε περίπτωση υπερβάλλουσας πραγματικής κατανάλωσης:
Σε ενδεχόμενο κατά το οποίο κατά την εκκαθάριση των καταναλώσεων του Πελάτη για ορισμένη περίοδο
εκκαθάρισης προκύπτει ότι η (εκτιμώμενη) κατανάλωση, για την οποία ο Προμηθευτής εξέδωσε τους ΕΝΑΝΤΙ
λογαριασμούς κατανάλωσης και βάσει της οποίας τελικώς υπολόγισε την τυχόν δικαιούμενη από τον Πελάτη
έκπτωση συνέπειας, υπολείπεται της πραγματικής, τότε, υπό τον όρο της εμπρόθεσμης εξόφλησης και του
ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΥ λογαριασμού κατανάλωσης εκ μέρους του Πελάτη, ο Προμηθευτής θα αποδίδει στον
Πελάτη και την πρόσθετη έκπτωση συνέπειας που δικαιούται ο τελευταίος βάσει των πραγματικών του
καταναλώσεων. Άλλως, σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης πληρωμής του ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΥ λογαριασμού, ο
Πελάτης διατηρεί αποκλειστικά και μόνο την τυχόν ήδη αποδοθείσα έκπτωση συνέπειας.
ΙΙ. Σε περίπτωση υπολειπόμενης πραγματικής κατανάλωσης:
Σε ενδεχόμενο κατά το οποίο κατά την εκκαθάριση των καταναλώσεων του Πελάτη για ορισμένη περίοδο
εκκαθάρισης προκύπτει ότι η (εκτιμώμενη) κατανάλωση για την οποία ο Προμηθευτής εξέδωσε τους ΕΝΑΝΤΙ
λογαριασμούς κατανάλωσης και βάσει της οποίας τελικώς υπολόγισε την δικαιούμενη από τον Πελάτη
έκπτωση συνέπειας υπερβαίνει την πραγματική, τότε, ο Προμηθευτής θα δικαιούται να αναζητήσει από τον
Πελάτη κάθε ποσό που τυχόν αχρεωστήτως απέδωσε στον Πελάτη με τους ΕΝΑΝΤΙ λογαριασμούς έναντι
έκπτωσης συνέπειας.

3. Στο ενδεχόμενο κατά το οποίο ο Πελάτης δεν εξοφλήσει εμπροθέσμως το σύνολο λογαριασμών
κατανάλωσης ορισμένης εκκαθαριστικής περιόδου, η τυχόν δικαιούμενη έκπτωση συνέπειας υπολογίζεται
βάσει της ως άνω, υπ’ αριθμό Ε.3.Β.3, αναφερόμενης μεθοδολογίας και καταλαμβάνει αποκλειστικά και μόνο
τους λογαριασμούς κατανάλωσης εκείνους που εξόφλησε εμπρόθεσμα.

Εν ολίγοις θα δεις έκπτωση 83 kWh x 0,075 €/kWh = 6,23 € στον επόμενο λογαριασμό, αν και μόνο αν εξοφλήσεις εμπρόθεσμα αυτόν που μόλις έλαβες.

Πάνω 

Πάνω σε αυτό μια βοήθεια, έχω λογαριασμό με πάγια εντολή με λήξη 29/01 στην energy (πράσινο).

Προχτές με βλέπουν στο δεδδηε ότι έχει γίνει η αλλαγή παρόχου σε volton.

Για να μήν χάσω την έκπτωση συνέπειας από nrg τί κάνω? να πληρώσω τώρα πριν βγάλουν εκκαθαριστικό λόγο αλλαγής παρόχου,η νά περιμένω τη πάγια 29/01 μήν με χρεώσουν εγγύηση?

Εγγύηση δεν έδωσα λόγω δημιουργία πάγια εντολή, εδώ το συμβόλαιο Screenshot_2024-01-12-22-14-34-081_com.google.android_apps.docs3.jpg.dbbd1ccbd3a8d75a389ebe374f1b00cd.jpg

1 λεπτό πριν, koriosg4 είπε

Πάνω 

Πάνω σε αυτό μια βοήθεια, έχω λογαριασμό με πάγια εντολή με λήξη 29/01 στην energy (πράσινο).

Προχτές με βλέπουν στο δεδδηε ότι έχει γίνει η αλλαγή παρόχου σε volton.

Για να μήν χάσω την έκπτωση συνέπειας από nrg τί κάνω? να πληρώσω τώρα πριν βγάλουν εκκαθαριστικό λόγο αλλαγής παρόχου,η νά περιμένω τη πάγια 29/01 μήν με χρεώσουν εγγύηση?

Εγγύηση δεν έδωσα λόγω δημιουργία πάγια εντολή, εδώ το συμβόλαιο Screenshot_2024-01-12-22-14-34-081_com.google.android_apps.docs3.jpg.dbbd1ccbd3a8d75a389ebe374f1b00cd.jpg

Μπερδεύτηκα. Έχει εκδοθεί λογαριασμός; Αν ναι, θα αφήσεις την πάγια να κάνει τη δουλειά της για να μη βγεις εκπρόθεσμος. Αν έφυγες από NRG θα σου βγάλει κι άλλο λογαριασμό, τελικό, που θα δείχνει αν τελικά σου δίνει την έκπτωση συνέπειας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι έχει εκδοθεί λογαριασμός 

Έχω πάει volton άρα δεν κάνω κάτι αυτό μου λες, και αν βγάλει εκκαθαριστικό χωρίς έκπτωση.

Ο λογαριασμός με την πάγια είναι ο πρώτος στην Nrg 

Επεξ/σία από koriosg4

Μόλις τώρα, koriosg4 είπε

Ναι έχει εκδοθεί

Έχω πάει volton 

Ωραία άσε την πάγια εντολή στη θέση της και περίμενε τον τελικό...

7 λεπτά πριν, e-k είπε

12.01.2024 - 12.38

θα αλλάζουμε εύκολα μέσω gov.gr εταιρεία & τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος

Με ένα μήνυμα στο wallet του κινητού τηλεφώνου θα μπορούν από τον επόμενο μήνα να αλλάζουν οι πολίτες -εφόσον το επιθυμούν – την εταιρεία ενέργειας και το τιμολόγιό τους. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα Παραπολιτικά Fm.

ο τουρισμός θα γίνει πιο εύκολος

🤣

Εγώ αυτό ακόμα δεν το κατάλαβα. Από πού κι ως πού το wallet? Θα προσφέρει και σύγκριση τιμών; Ή μέσω του wallet θα γίνεται η επιβεβαίωση για να μη στέλνουμε ταυτότητες και τα συναφή;

11 λεπτά πριν, kacey είπε

Για όποιον δεν κατάλαβε, μέσα σε 35-40 μέρες έκανα ΔΕΗ ---> ΕΛΠΕ ---> ΗΡΩΝ ---> VOLTON, κόπι πάστε σε 2 παροχές.

Volton πρέπει να μείνεις όμως, γιατί δίνει τζάμπα ρεύμα όχι εφάπαξ ποσό 🙃

• Like 2

2 minutes ago, doomnx said:

Ωραία άσε την πάγια εντολή στη θέση της και περίμενε τον τελικό...

Εγώ αυτό ακόμα δεν το κατάλαβα. Από πού κι ως πού το wallet? Θα προσφέρει και σύγκριση τιμών; Ή μέσω του wallet θα γίνεται η επιβεβαίωση για να μη στέλνουμε ταυτότητες και τα συναφή;

Δήλωση ενδιαφέροντος θα είναι λογικά,.και μετά θα καλεί ο πάροχος για συμπληρωματικά δικαιολογητικά (πχ ένδειξη μετρητή κλπ,). Το θεωρώ αδύνατον να παρακάμψουμε την γραφειοκρατία 

• Like 1

21 λεπτά πριν, korakios είπε

πάντως δε βρήκα κάποια παγίδα , ίσως συμφέρει σε όσους καίνε δίχως αύριο και δε θέλουν τουρισμό

Αυτό το πρόγραμμα δε θα έχει όμως ρήτρα αφού είναι κίτρινο; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Δήλωση ενδιαφέροντος θα είναι λογικά,.και μετά θα καλεί ο πάροχος για συμπληρωματικά δικαιολογητικά (πχ ένδειξη μετρητή κλπ,). Το θεωρώ αδύνατον να παρακάμψουμε την γραφειοκρατία 

Ποτέ μη λες ποτέ! Δήλωση ενδιαφέροντος λογικά θα κάνουμε στη σελίδα του παρόχου. Με τη γραφειοκρατεία πρέπει να βοηθήσει το wallet...

Μήνυμα στο app

Όπως είπε, από τον επόμενο μήνα θα μπορούν να δίνουν έγκριση για την αλλαγή του προγράμματος ηλεκτρικής ενέργειας μέσω του gov wallet.

Δηλαδή αφού ο ενδιαφερόμενος θα έχει κάνει την αίτησή του για τη μεταφορά σε του άλλο πάροχο, θα δέχεται μία ειδοποίηση στο wallet.

Με αυτήν θα του ζητείται να εγκρίνει ή να απορρίψει το αίτημα μετακίνησης σε άλλη εταιρεία.

Το ίδιο γίνεται σήμερα με τις εκδόσεις υπεύθυνων δηλώσεων, όπου με ειδοποίηση στο gov wallet ζητείται η έγκριση του πολίτη για να προχωρήσει η διαδικασία.

Μα τι μαλακία είναι αυτή; Εγώ θα απορρίψω το ίδιο το αίτημά μου; Γιατί;
ΕΚΤΟΣ αν εννοούν ότι θα παρακάμψουμε τη διαδικασία της υπογραφής/φωνητικής επιβεβαίωσης, πράγμα που με βρίσκει σύμφωνο 1000%.

Επεξ/σία από doomnx
  • Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...