Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, doomnx είπε

Update: Χθες που έγινε η αλλαγή στο ψηφίο του αριθμού παροχής και επιβεβαίωσα ότι εκπροσωπούμαι από την ELPEDISON προσπάθησα πάλι να κάνω εγγραφή στο my.elpedison.gr. Δεν πήρα το γνωστό μήνυμα ότι εκκρεμεί η ενεργοποίησή μου, αντ'αυτού προχώρησε και μου ήρθε email με κωδικό εγγραφής.

Προσπάθησα να ορίσω username και κωδικό αλλά έπαιρνα το σφάλμα «επικοινωνήστε με την εξυπηρέτηση πελατών». Πήρα και μου είπαν να ξαναπροσπαθήσω από Δευτέρα. Σημειωτέον, μου είπε ότι δεν έβλεπε τις 2 Δωροεπιταγές της BEFON για τις 2 συστάσεις μου και ότι θα έπρεπε να τις βλέπει.

Τέλος πάντων, προσπάθησα πάλι σήμερα από περιέργεια στο my.elpedison.gr και προχώρησε κανονικά με την εγγραφή. Πλέον βλέπω το Dashboard κανονικά αλλά η μόνη χρήσιμη πληροφορία για την ώρα είναι η τελευταία ένδειξη του μετρητή που «έστειλε ο ΔΕΔΔΗΕ».

Προσπάθησα να κάνω την πάγια εντολή από αυτή τη σελίδα αλλά δε φαίνεται να την πήρε. Πήγα στο my.elpedison.gr/payment και από εκεί καταχωρήθηκε κανονικά. 

Εν αναμονή του 1ου λογαριασμού και των δώρων λοιπόν (στη μία παροχή, οι άλλες βλέπουμε...)

Πριν την επιτυχημένη εγγραφή σου είχε έρθει sms από την ελπεδισον; Εγώ ακόμα προσπαθώ να κάνω εγγραφή και μου βγάζει σφάλμα και να επικοινωνήσω με εξυπηρέτηση πελατων. Η μετακίνηση από βολτον σε ελπεδισον έχει γίνει από 30/12, το επιβεβαίωσα και με τηλ στο ΔΕΔΔΗΕ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, crypkratos είπε

Γίνεται εκκαθάριση μόνο για το διάστημα παραμονής σε κάθε παροχο ?
Πως ξέρουν πόσες Kwh θα καταναλώσω το 4μηνο ώστε να χρεώσουν σωστά ?

Εχω μπερδευτει πως ακριβως θα γινει !!

Γίνεται αναγωγή. Η εκκαθάριση φτάνει μέχρι την ημερομηνία αλλαγής παρόχου.

2 ώρες πριν, contiyo είπε

Καλησπέρα,

Μόλις έλαβα τον λογαριασμό για Δεκέμβριο (06/12/2023 - 08/01/2024) απο την nrg και πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως γίνεται να χρεώθηκα την τιμή αυτή για 8 μερές που βγάλανε αναλογικά για τον Ιανουάριο με 0,216. 

Απόκρυψη περιεχομένων

image.png.c01db7f40b3d557d9ae1e014c617fb42.png

Στην ουσία χρεώθηκα για 8 μέρες σχεδόν οσο χρεώθηκα για τις υπόλοιπες 25. Δεν θα έπρεπε να χρεωθώ κανονικά με το ειδικό πράσινο τιμολόγιο τους ?

Είναι λογικό ? Και αν όχι, μπορώ να κάνω κάτι ? 

Χρεώθηκες κανονικά με το πράσινο τιμολόγιο χωρίς την έκπτωση συνέπειας. Σύμφωνα με την nrg:

Spoiler

Β. ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ

1. Οι εκπτώσεις συνέπειας κατά τα ως άνω αναφερόμενα, αποδίδονται στον αμέσως επόμενο
λογαριασμό κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, ENANTI ή/και ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ, από τον λογαριασμό
κατανάλωσης που εξοφλήθηκε εμπρόθεσμα και θα εμφανίζονται ως διακριτές εγγραφές στους λογαριασμούς
κατανάλωσης που θα αποστέλλει ο Προμηθευτής στον Πελάτη.

2. Οι εκπτώσεις συνέπειας, εφόσον τυχόν αποφασιστούν από τον Προμηθευτή, κατά τα ως άνω
αναφερόμενα, αποδίδονται καταρχάς βάσει της εκτιμώμενης κατανάλωσης που αναγράφεται στους ΕΝΑΝΤΙ
λογαριασμούς και εκκαθαρίζονται στο τέλος έκαστης περιόδου εκκαθάρισης βάσει της πραγματικής
καταναλώσεως, σύμφωνα με την ακολούθως αναφερόμενη μεθοδολογία:
Ι. Σε περίπτωση υπερβάλλουσας πραγματικής κατανάλωσης:
Σε ενδεχόμενο κατά το οποίο κατά την εκκαθάριση των καταναλώσεων του Πελάτη για ορισμένη περίοδο
εκκαθάρισης προκύπτει ότι η (εκτιμώμενη) κατανάλωση, για την οποία ο Προμηθευτής εξέδωσε τους ΕΝΑΝΤΙ
λογαριασμούς κατανάλωσης και βάσει της οποίας τελικώς υπολόγισε την τυχόν δικαιούμενη από τον Πελάτη
έκπτωση συνέπειας, υπολείπεται της πραγματικής, τότε, υπό τον όρο της εμπρόθεσμης εξόφλησης και του
ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΥ λογαριασμού κατανάλωσης εκ μέρους του Πελάτη, ο Προμηθευτής θα αποδίδει στον
Πελάτη και την πρόσθετη έκπτωση συνέπειας που δικαιούται ο τελευταίος βάσει των πραγματικών του
καταναλώσεων. Άλλως, σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης πληρωμής του ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΥ λογαριασμού, ο
Πελάτης διατηρεί αποκλειστικά και μόνο την τυχόν ήδη αποδοθείσα έκπτωση συνέπειας.
ΙΙ. Σε περίπτωση υπολειπόμενης πραγματικής κατανάλωσης:
Σε ενδεχόμενο κατά το οποίο κατά την εκκαθάριση των καταναλώσεων του Πελάτη για ορισμένη περίοδο
εκκαθάρισης προκύπτει ότι η (εκτιμώμενη) κατανάλωση για την οποία ο Προμηθευτής εξέδωσε τους ΕΝΑΝΤΙ
λογαριασμούς κατανάλωσης και βάσει της οποίας τελικώς υπολόγισε την δικαιούμενη από τον Πελάτη
έκπτωση συνέπειας υπερβαίνει την πραγματική, τότε, ο Προμηθευτής θα δικαιούται να αναζητήσει από τον
Πελάτη κάθε ποσό που τυχόν αχρεωστήτως απέδωσε στον Πελάτη με τους ΕΝΑΝΤΙ λογαριασμούς έναντι
έκπτωσης συνέπειας.

3. Στο ενδεχόμενο κατά το οποίο ο Πελάτης δεν εξοφλήσει εμπροθέσμως το σύνολο λογαριασμών
κατανάλωσης ορισμένης εκκαθαριστικής περιόδου, η τυχόν δικαιούμενη έκπτωση συνέπειας υπολογίζεται
βάσει της ως άνω, υπ’ αριθμό Ε.3.Β.3, αναφερόμενης μεθοδολογίας και καταλαμβάνει αποκλειστικά και μόνο
τους λογαριασμούς κατανάλωσης εκείνους που εξόφλησε εμπρόθεσμα.

Εν ολίγοις θα δεις έκπτωση 83 kWh x 0,075 €/kWh = 6,23 € στον επόμενο λογαριασμό, αν και μόνο αν εξοφλήσεις εμπρόθεσμα αυτόν που μόλις έλαβες.

Επεξ/σία από doomnx
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, korakios said:

κατάλαβα τι έγινε , μπες στο myelpedison

https://my.elpedison.gr/billing

έχουν βγάλει και έναντι πιο μπροστά όπως εμένα  ,

Διορθώνω, @korakios έχεις  απόλυτο δίκιο είναι 2ος λογαριασμός μετά την ενεργοποίηση της πάγιας. Ο πρώτος ήταν -75€ και τώρα διόρθωσαν σε -100€. 

Επεξ/σία από geodimis

2 ώρες πριν, jasonas21 είπε

Σημερα βγηκε ο λογαριασμος αλλα νομιζω κατι παιζει... 94 ευρω για 27 μερες καταναλωσης και μαλιστα με 100 ευρω δωρο? Μπορειτε να τσεκαρε οι ειδικοι? :P Το μονο που βλεπω φανερα ειναι ποσο εγγύησης 173 ευρω (!) 

Απόκρυψη περιεχομένων

1.png.212a7cb2cc9210b0204e5e21c95cf780.png2.png.f0da297e6d36f3a1c0231356b3d9b4fc.png3.png.ac472d08fef29d47867a8c8ba2c31031.png

Εμ, πού είναι η πάγια εντολή σου για να μη χρεωθείς εγγύηση;

Η ΕΛΠΕ δίνει προθεσμία 10 ημέρες για να καταχωρίσεις ενδείξεις μετρητή. Το δικό μου slot είναι από 12-21/1, τι συμφέρει να τις καταχωρίσω σήμερα ή στο τέλος 21/1? ή δεν έχει σημασία?

1 ώρα πριν, Con_stant1ne είπε

Οι τιμές που βλέπουμε στα πράσινα ειναί τελικές σωστά; Με ρήτρα/μηχανισμό διακύμανσης μέσα. Με πήρε χθες ένας απ'την protergia και μου λέει είμαστε η μόνη εταιρεία που δεν θα χει ρήτρα για ολο το 24. Και ότι οι λογαριασμοί που θα εκδοθούν από τους άλλους παρόχους, θα χουν έξτρα χρέωση από κάτω όπως ήταν παλιότερα με την ρήτρα. Είναι δυνατόν να παραπληροφορούν έτσι;

Πάντα έτσι ήταν. Ό,τι να 'ναι έλεγαν για να πουλήσουν!

• Like 1

1 ώρα πριν, kacey είπε

Αίτηση σε ELPEDISON 30/11/2023

έναρξη εκπροσώπησης στις 5/12/23
λήξη εκπροσώπησης στις 20/12/23 (λόγω αίτησης σε ΗΡΩΝ στις 14/12/23)

9/1/24 έκδοση 1ου και μοναδικού ---> τελικού λογαριασμού με πίστωση 100€ στο σύνολο του λογαριασμού ---> 76,80 πιστωτικός, περιμένω οδηγίες για να τα πάρω.

ΥΓ1 + 34,30€ από επιστροφή της εγγύησης ΔΕΗ (αφού είχε πληρωθεί και το υπόλοιπο μέχρι την διακοπή) ---> 110€
ΥΓ2 Αναμένω τα ~ίδια και σε 2η παροχή. Την 20ευρη του σκλαβενίτη λόγω referral της 2ης αυτής παροχής την έχω φάει ήδη.

ΥΓ3 Και περιμένω και το 50άρικο του ΗΡΩΝα, έχω ήδη φύγει για τις δωρεάν 500kWh της Volton. Θα ενημερώσω.

Λίγο κράτει όμως...να τρώμε πρώτα τα πιστωτικά για να συνεχίσουν να υπάρχουν είναι καλύτερα θεωρώ. Είναι λίγο προκλητικό να μην πληρώνεις για οποιαδήποτε υπηρεσία και να ζητάς και επιστροφή μετρητών( όταν φυσικά δεν αφορούν εγγύηση). Προσωπική μου άποψη πάντα,  ο καθένας κάνει ότι νομίζει.

14 λεπτά πριν, walex είπε

Η ΕΛΠΕ δίνει προθεσμία 10 ημέρες για να καταχωρίσεις ενδείξεις μετρητή. Το δικό μου slot είναι από 12-21/1, τι συμφέρει να τις καταχωρίσω σήμερα ή στο τέλος 21/1? ή δεν έχει σημασία?

το ίδιο slot έχουμε😊

• Like 2

3 ώρες πριν, contiyo είπε

Καλησπέρα,

Μόλις έλαβα τον λογαριασμό για Δεκέμβριο (06/12/2023 - 08/01/2024) απο την nrg και πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως γίνεται να χρεώθηκα την τιμή αυτή για 8 μερές που βγάλανε αναλογικά για τον Ιανουάριο με 0,216. 

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

image.png.c01db7f40b3d557d9ae1e014c617fb42.png

Στην ουσία χρεώθηκα για 8 μέρες σχεδόν οσο χρεώθηκα για τις υπόλοιπες 25. Δεν θα έπρεπε να χρεωθώ κανονικά με το ειδικό πράσινο τιμολόγιο τους ?

Είναι λογικό ? Και αν όχι, μπορώ να κάνω κάτι ? 

...κάνε ένα "bump" το post σου, γιατί σα να χάθηκε μεσ' στον χαμούλη...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, CHRISpros είπε

Δεν ξέρω πόσος κόσμος κάνει ενεργειακό τουρισμό, αλλά το πλαίσιο σαν να αρχίζει να δυσκολεύει. 

Οι εταιρίες με καλές τιμές δέχονται μαζικά αιτήσεις τις πρώτες ημέρες του μήνα και λόγω ογκου καθυστερούν να προχωρήσουν στην ενεργοποίηση. Ετσι χάνεται καμία εβδομάδα τουλάχιστον, δηλαδή το 25% του μήνα.

Πρακτικά κάποιος που με την αλλαγή θα κερδίσει 10 ευρώ, έχει πέσει ήδη στα 7,5. 

Το λέω με αφορμή μια αίτηση για αλλαγή παρόχου που έκανα εγώ από Ζενίθ σε Ελιν για το σπίτι στο χωριό και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί. Δεν καίγομαι τόσο, καθώς το σπίτι είναι κλειστό και ο λόγος που άλλαξα είναι για να πάω στο πρόγραμμα της ΕΛιν με το μηδενικό πάγιο, αλλά το αναφέρω σαν παράδειγμα. 

Αν εξαιρέσεις τη BEFON που δέχτηκε όλες τις online αιτήσεις της ΕΛΠΕ και τις τράβηξε 10 μέρες παραπίσω, οι αλλαγές ολοκληρώνονται πολύ γρήγορα. Μην ξεχνάς ότι η εκπροσώπηση αρχίζει από την ημερομηνία που πηγαίνει η αίτηση στο ΔΕΔΔΗΕ (την ίδια ή επόμενη  μέρα της υπογραφής/φωνητικής επιβεβαίωσης).

Επεξ/σία από doomnx
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, geodimis είπε

Εμένα πάλι επιστρέφει τη μισή εγγύηση και δεν πιστώνει το 100αρικο στις λοιπές χρεώσεις/πιστωσεις. Εμφανίζει ένα μάλλον πλασματικό -75€ από προηγούμενο λογαριασμό -που δεν υπάρχει- για να κλείσει στο -100;

IMG_0354.jpeg

Ο προηγούμενος λογαριασμός ήταν -75€, επειδή σου είχαν πιστωθεί τα 100€ του δώρου. Σε αυτόν σου αφαίρεσαν τη μισή εγγύηση, που είχε μπει στον προηγούμενο, επειδή ενεργοποίησες πάγια εντολή. 

Επεξ/σία από motoboots

45 λεπτά πριν, Lewnidas1995 είπε

@doomnx σήμερα άλλαξε και μένα ψηφίο για ΕΛΠΕ 😎

🥳 🥳 🥳

Ούτε μια βδομάδα δε σου πήρε όλη η διαδικασία! Και λογικά η εκπροσώπησή σου άρχισε την Τρίτη; Τι σου είπαν από ΔΕΔΔΗΕ;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...