Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν ξέρω πόσος κόσμος κάνει ενεργειακό τουρισμό, αλλά το πλαίσιο σαν να αρχίζει να δυσκολεύει. 

Οι εταιρίες με καλές τιμές δέχονται μαζικά αιτήσεις τις πρώτες ημέρες του μήνα και λόγω ογκου καθυστερούν να προχωρήσουν στην ενεργοποίηση. Ετσι χάνεται καμία εβδομάδα τουλάχιστον, δηλαδή το 25% του μήνα.

Πρακτικά κάποιος που με την αλλαγή θα κερδίσει 10 ευρώ, έχει πέσει ήδη στα 7,5. 

Το λέω με αφορμή μια αίτηση για αλλαγή παρόχου που έκανα εγώ από Ζενίθ σε Ελιν για το σπίτι στο χωριό και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί. Δεν καίγομαι τόσο, καθώς το σπίτι είναι κλειστό και ο λόγος που άλλαξα είναι για να πάω στο πρόγραμμα της ΕΛιν με το μηδενικό πάγιο, αλλά το αναφέρω σαν παράδειγμα. 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

26 λεπτά πριν, korakios είπε

όχι , με διάστημα κατανάλωσης "Κ" οι κλίμακες θα είναι πάντα

Κ*1600/120 και Κ*2000/120 για την 2η και 3η κλίμακα αντίστοιχα

Ευχαριστω για τις πληροφοριες
Εστω οτι το διαστημα καταναλωσης ειναι 30 ημερες ακριβως για τον καθε παροχο ειναι σωστη η κατανομη των ΥΚΩ που περιεγραψα ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, CHRISpros είπε

Δεν ξέρω πόσος κόσμος κάνει ενεργειακό τουρισμό, αλλά το πλαίσιο σαν να αρχίζει να δυσκολεύει. 

Οι εταιρίες με καλές τιμές δέχονται μαζικά αιτήσεις τις πρώτες ημέρες του μήνα και λόγω ογκου καθυστερούν να προχωρήσουν στην ενεργοποίηση. Ετσι χάνεται καμία εβδομάδα τουλάχιστον, δηλαδή το 25% του μήνα.

Απλό: Προνοητικά, ξεκινάς νωρίτερα τη διαδικασία.

Το ίδιο το κράτος όρισε το πλαίσιο του ανταγωνισμού και ότι οι πολίτες θα πρέπει να ελέγχουν κάθε μήνα και να μετακινούνται όπου βρουν φθηνότερα για να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός. Άρα μιλάμε για μια "επίσημη νόρμα" που διαφημίστηκε από το κράτος και δεν αφορά μόνο τους τουρίστες. Οπότε οι πάροχοι ας προσαρμοστούν ως οφείλουν. Στην τελική ας προσλάβουν κόσμο να βοηθήσουν και στην ανεργία.

Επεξ/σία από Basketikos_

1 λεπτό πριν, Basketikos_ είπε

Απλό: Προνοητικά, ξεκινάς νωρίτερα τη διαδικασία.

Οι τιμές ανακοινώνονται 1η κάθε μήνα. 

Παλαιότερα που ανακοινωνόταν στις 20, είχες περιθώριο να κάνεις αυτό που προτείνεις. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, CHRISpros είπε

Οι τιμές ανακοινώνονται 1η κάθε μήνα. 

Παλαιότερα που ανακοινωνόταν στις 20, είχες περιθώριο να κάνεις αυτό που προτείνεις. 

Οκ, εσύ μιλάς για τα πράσινα κυρίως λοιπόν.

Όσοι κυνηγάνε τα δώρα πάντως, λογικά πάνε με το πότε περίπου θα λήξουν οι πιστώσεις και όχι με την 1η του μήνα και με βάση αυτό απάντησα.

Επεξ/σία από Basketikos_
  • Like 2

43 λεπτά πριν, korakios είπε

δεν ξέρω γιατί σκαλώνουν , απλά πρόσφατο λογαριασμό χρειάζονται και όχι απαραίτητα τελευταίο

...ίσως "συναδελφική αλληλεγγύη" (έμμεσος τρόπος που έχουν συνεννοηθεί μεταξύ τους οι εταιρίες, δίνοντας σχετικές ντιρεκτίβες στους υπαλλήλους), ώστε να "πιέζουν" να μην αφήνει ανεξόφλητους λογαριασμούς ο κόσμος....;

Στις 11/1/2024 στις 2:08 ΜΜ, korakios είπε

είναι ενσωματωμένη στη δημοσιευμένη τιμή

συνήθως παίρνουν ημερομηνία της αίτησης , αλλά μάλλον πήραν ημερομηνία αιτήματος στο ΔΕΔΔΗΕ , ίσως να πέρασε και για επιτόπια 6/1

δες μετά αν έχει τις δικές σου μετρήσεις ή διαφορετικές

Εμένα η ημερομηνία εκπροσώπησης άρχισε 9/1/2024. Μέχρι 8/1 καλύπτει ο τελικός της ΔΕΗ. Άρα ξεκινάει από τη μέρα που φτάνει το αίτημα στο ΔΕΔΔΗΕ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, CHRISpros είπε

Πρακτικά κάποιος που με την αλλαγή θα κερδίσει 10 ευρώ, έχει πέσει ήδη στα 7,5. 

Το λέω με αφορμή μια αίτηση για αλλαγή παρόχου που έκανα εγώ από Ζενίθ σε Ελιν για το σπίτι στο χωριό και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί. Δεν καίγομαι τόσο, καθώς το σπίτι είναι κλειστό και ο λόγος που άλλαξα είναι για να πάω στο πρόγραμμα της ΕΛιν με το μηδενικό πάγιο, αλλά το αναφέρω σαν παράδειγμα. 

όχι απαραίτητα και δεν ισχύει ο υπολογισμός , εκτός αν μιλάς για τιμή κιλοβατώρας και όχι τα δώρα

edit αφού το γράφεις "με καλές τιμές", έχεις ένα δίκαιο

14 λεπτά πριν, crypkratos είπε

Ευχαριστω για τις πληροφοριες
Εστω οτι το διαστημα καταναλωσης ειναι 30 ημερες ακριβως για τον καθε παροχο ειναι σωστη η κατανομη των ΥΚΩ που περιεγραψα ?

δεν έβγαλα άκρη με αυτό που περιέγραψες , δε δείχνει πάντως σωστό μιας και δεν είχες μέρες εκεί . Για 1000kw σε 30 μέρες κάνε

30*1600/120=400 για τη 2η κλίμακα και ομοίως βγαίνει 500 για την 3η

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αίτηση σε ELPEDISON 30/11/2023

έναρξη εκπροσώπησης στις 5/12/23
λήξη εκπροσώπησης στις 20/12/23 (λόγω αίτησης σε ΗΡΩΝ στις 14/12/23)

9/1/24 έκδοση 1ου και μοναδικού ---> τελικού λογαριασμού με πίστωση 100€ στο σύνολο του λογαριασμού ---> 76,80 πιστωτικός, περιμένω οδηγίες για να τα πάρω.

ΥΓ1 + 34,30€ από επιστροφή της εγγύησης ΔΕΗ (αφού είχε πληρωθεί και το υπόλοιπο μέχρι την διακοπή) ---> 110€
ΥΓ2 Αναμένω τα ~ίδια και σε 2η παροχή. Την 20ευρη του σκλαβενίτη λόγω referral της 2ης αυτής παροχής την έχω φάει ήδη.

ΥΓ3 Και περιμένω και το 50άρικο του ΗΡΩΝα, έχω ήδη φύγει για τις δωρεάν 500kWh της Volton. Θα ενημερώσω.

Επεξ/σία από kacey
  • Thanks 2

5 λεπτά πριν, doomnx είπε

Εμένα η ημερομηνία εκπροσώπησης άρχισε 9/1/2024. Μέχρι 8/1 καλύπτει ο τελικός της ΔΕΗ. Άρα ξεκινάει από τη μέρα που φτάνει το αίτημα στο ΔΕΔΔΗΕ...

όχι πάντα , έχει αναφερθεί για ημερομηνία αίτησης , εκτός αν σε εκείνες τις περιπτώσεις έγινε αυθημερόν το αίτημα στο ΔΕΔΔΗΕ

22 ώρες πριν, ekrepali είπε

"Όχι, μου λέει... δεν έχουν στείλει. Αααα μισό λεπτό πήγε κάτω, το'χασα... μισό λεπτό να το βρω. Το βρήκα, ναι... έχουν στείλει ένδειξη τάδε" 😆

Συμπέρασμα... μπορεί ο πάροχος να έχει στείλει ένδειξη κι ο ΔΕΔΔΗΕ να σας πει ότι δεν έστειλαν, και να είστε τζάμπα μέσα στα νεύρα.

Κι εμένα στο τηλέφωνο η κοπελίτσα μου είπε ότι μένει να δουν πότε θα περάσουν για καταμέτρηση και τελικά προχώρησε κανονικά με την ένδειξη που είχα δηλώσει μέσω email (χωρίς φωτο).

22 ώρες πριν, mousmoulis είπε

Έχω κάνει αίτηση αλλαγής σε volton και σήμερα μέσω της σελίδας καταμέτρησης του ΔΕΔΔΗΕ βλέπω τις μετρήσεις που έδωσα σε volton, άρα η αλλαγή έχει ολοκληρωθεί. Στο mydeddie app, ωστόσο, στο ιστορικό ενδείξεων καταχωρητών παροχής δεν εμφανίζεται πλέον καμία εγγραφή (ούτε η τελευταία μετά την αλλαγή παρόχου ούτε οι προηγούμενες ενδείξεις μέσα στο 2023). Έχει αλλάξει κάτι/υπάρχει κάποιο θέμα με το app?

Λόγω προσωπικών δεδομένων και μόνο, σωστό είναι αυτό που γίνεται σε κάθε αλλαγή προμηθευτή.

21 ώρες πριν, GreekGames είπε

Στην protergia για να αλλάξω όνομα στην παροχή πρέπει να πάρω τηλ η γίνετε και ηλεκτρονικά 

Πρέπει να κάνεις κανονική μεταβίβαση, νέο συμβόλαιο κλπ.
Γίνε Πελάτης Protergia στην Ηλεκτρική Ενέργεια

19 ώρες πριν, gpapas640 είπε

Όσοι έχετε πάρει δωροεπιταγες σκλαβενίτη από ΕΛΠΕ, σε τι ποσά σας τις στείλανε;

Μου είχαν πει από τηλέφωνο 2 δωροεπιταγες των 60€ και μου έστειλαν 2 των 20€. Παρατήρησα δε ότι οι κωδικοί των δωροεπιταγων δεν είναι συνεχείς. Υπάρχει περίπτωση να εχει συμβεί τίποτα περίεργο;

Ξέρω ότι οι δωροεπιταγές είναι των 20 € και ότι 60 € δίνουν σε προπληρωμένη κάρτα Edenred.

18 ώρες πριν, uphercules10 είπε

Αφού φαγώθηκαν τα 100άρια της ΕΛΠΕ,10ήμερο πέρασμα εξπρές από Ήρων για το 50άρι,σήμερα τηλ σε volton για το free,σε μια ώρα είχε ολοκληρωθεί η αποστολή των δικαιολογητικών μέσω viber και η τηλεφωνική επιβεβαίωση αντί υπογραφής. Το ερώτημά μου είναι το εξής, πότε να αρχίσω να υπολογίζω τις 500 που θα τις κάψω λόγω ac και πότε θα είναι η κατάλληλη περίοδος να την κάνω από τη volton για τον επόμενο προορισμό;

Αν έκανες χθες τηλεφωνική επιβεβαίωση, η λογική λέει ότι ξεκίνα να υπολογίζεις από σήμερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, skykill3R είπε

Καλησπέρα, έκανα αυτές τις ημέρες αίτηση για αλλαγή παροχου, και μου ήρθε από την ΔΕΔΔΗΕ μήνυμα ότι το αίτημα ολοκληρώθηκε, και ότι απαιτείτε εντός 6μηνου κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης ηλεκτρολόγου. 

Γνωρίζει κάποιος τι είναι αυτό; και αν χρειάζεται να κάνω κάτι; ή μπορώ να το αγνοήσω; 

Ευχαριστώ!

Να στείλεις ΥΔΕ εντός 6μηνου, αλλιώς θα μείνεις χωρίς ρεύμα .

ΜΗΠΩΣ έκανες και αλλαγή ονόματος?

Επεξ/σία από GREGORYMO
Συμπληρώμα
  • Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 minutes ago, kacey said:

Αίτηση σε ELPEDISON 30/11/2023

έναρξη εκπροσώπησης στις 5/12/23
λήξη εκπροσώπησης στις 20/12/23 (λόγω αίτησης σε ΗΡΩΝ στις 14/12/23)

9/1/24 έκδοση 1ου και μοναδικού ---> τελικού λογαριασμού με πίστωση 100€ στο σύνολο του λογαριασμού ---> 76,80 πιστωτικός, περιμένω οδηγίες για να τα πάρω.

ΥΓ1 + 34,30€ από επιστροφή της εγγύησης ΔΕΗ (αφού είχε πληρωθεί και το υπόλοιπο μέχρι την διακοπή) ---> 110€
ΥΓ2 Αναμένω τα ~ίδια και σε 2η παροχή. Την 20ευρη του σκλαβενίτη λόγω referral της 2ης αυτής παροχής την έχω φάει ήδη.

ΥΓ3 Και περιμένω και το 50άρικο του ΗΡΩΝα, έχω ήδη φύγει για τις δωρεάν 500kWh της Volton. Θα ενημερώσω.

Στα δώσανε κανονικά δλδ τα 100€ και δεν έκαναν τα κορόιδα  παρόλο που έκατσες 15 μέρες ??? Ωραία!! 

Τις αλλαγές από elpe σε Volton και Ήρων με ποιο αντίγραφο λογαριασμού τις έκανες ? Με τον τελικό της ΔΕΗ ??

Επεξ/σία από tounion

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...