Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Update: Χθες που έγινε η αλλαγή στο ψηφίο του αριθμού παροχής και επιβεβαίωσα ότι εκπροσωπούμαι από την ELPEDISON προσπάθησα πάλι να κάνω εγγραφή στο my.elpedison.gr. Δεν πήρα το γνωστό μήνυμα ότι εκκρεμεί η ενεργοποίησή μου, αντ'αυτού προχώρησε και μου ήρθε email με κωδικό εγγραφής.

Προσπάθησα να ορίσω username και κωδικό αλλά έπαιρνα το σφάλμα «επικοινωνήστε με την εξυπηρέτηση πελατών». Πήρα και μου είπαν να ξαναπροσπαθήσω από Δευτέρα. Σημειωτέον, μου είπε ότι δεν έβλεπε τις 2 Δωροεπιταγές της BEFON για τις 2 συστάσεις μου και ότι θα έπρεπε να τις βλέπει.

Τέλος πάντων, προσπάθησα πάλι σήμερα από περιέργεια στο my.elpedison.gr και προχώρησε κανονικά με την εγγραφή. Πλέον βλέπω το Dashboard κανονικά αλλά η μόνη χρήσιμη πληροφορία για την ώρα είναι η τελευταία ένδειξη του μετρητή που «έστειλε ο ΔΕΔΔΗΕ».

Προσπάθησα να κάνω την πάγια εντολή από αυτή τη σελίδα αλλά δε φαίνεται να την πήρε. Πήγα στο my.elpedison.gr/payment και από εκεί καταχωρήθηκε κανονικά. 

Εν αναμονή του 1ου λογαριασμού και των δώρων λοιπόν (στη μία παροχή, οι άλλες βλέπουμε...)

Επεξ/σία από doomnx
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 λεπτά πριν, skykill3R είπε

Καλησπέρα, έκανα αυτές τις ημέρες αίτηση για αλλαγή παροχου, και μου ήρθε από την ΔΕΔΔΗΕ μήνυμα ότι το αίτημα ολοκληρώθηκε, και ότι απαιτείτε εντός 6μηνου κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης ηλεκτρολόγου. 

Γνωρίζει κάποιος τι είναι αυτό; και αν χρειάζεται να κάνω κάτι; ή μπορώ να το αγνοήσω; 

Ευχαριστώ!

σου απαντώ σε λίγο εκεί (να προλάβω να μην απαντήσουν άλλοι και σπαμαριστεί εδώ)

• Thanks 1

8 λεπτά πριν, korakios είπε

τους είπες οτι ήσουν στην ελπέ ? απλά έπρεπε να τους δώσεις του Ήρων χωρίς πολλά-πολλά

Βασικα τους εστειλα τον τελικο της Ηρων του Νοεμβρη και μου ειπαν να στειλω του Δεκεμβρη και τοτε τους ειπα οτι δεν εχει βγει ακομα επειδη ειμαι στην Ελπε

11 λεπτά πριν, korakios είπε

η εγγύηση όντως τεράστια , ή είδαν μεγάλη απο προηγούμενο πάροχο ή λόγω ιστορικού υψηλών καταναλώσεων (δε θυμάμαι ποιο είναι το όριο) . Έπρεπε να έβαζες πάγια εντολή

το θεμα ειναι ποια ειναι η εγγύηση και τι θα μου επσιτρεψουν στον τελικο? Την εγγύηση που γραφει στον λογαριασμο μου που ειναι 173,65 ή την εγγύηση των 86,68 που μου χρεωσαν (μειον εννοειται την καταναλωση μεχρι την μεταβαση στην Volton)? Γιατι χωρις την εγγύηση 7,36 θα μου ερχοταν

1 λεπτό πριν, jasonas21 είπε

το θεμα ειναι ποια ειναι η εγγύηση και τι θα μου επσιτρεψουν στον τελικο? Την εγγύηση που γραφει στον λογαριασμο μου που ειναι 173,65 ή την εγγύηση των 86,68 που μου χρεωσαν (μειον εννοειται την καταναλωση μεχρι την μεταβαση στην Volton)? Γιατι χωρις την εγγύηση 7,36 θα μου ερχοταν

αυτή που σε χρέωσαν  ήδη, τα μισά , δλδ τα 86,68

Βασικα τους εστειλα τον τελικο της Ηρων του Νοεμβρη και μου ειπαν να στειλω του Δεκεμβρη και τοτε τους ειπα οτι δεν εχει βγει ακομα επειδη ειμαι στην Ελπε

έπρεπε να τους πεις παραμύθι οτι δεν είχε βγάλει άλλον 😛

δεν ξέρω γιατί σκαλώνουν , απλά πρόσφατο λογαριασμό χρειάζονται και όχι απαραίτητα τελευταίο

12 λεπτά πριν, marinna είπε

Νομίζω ότι γίνεται πλήρης εκκαθάριση στο διάστημα παραμονής σε κάθε πάροχο

Ζητω συγνωμη προκαταβολικα αλλα τι ακριβως σημαινει αυτο ? :)

Με βαση αυτο τον πινακα για ΥΚΩ

image.png.86543005f4a7ddd7d9df0df13f9ce645.png

π.χ Κόστος Ρυθμιζόμενων χρεώσεων

Μετρηση ΔΕΔΔΗΕ 1/11/2023 :50000

1 αλλαγη σε παροχο :1000 ( καταναλωση) , ΥΚΩ :1000x0,0069 =6.9 euro

2 αλλαγη σε παροχο :1000 ( καταναλωση) , ΥΚΩ :600χ0,0069 +400χ0,05= 4,14+20 =24,14 euro

3 αλλαγη σε παροχο :1000 ( καταναλωση), ΥΚΩ :1000χ0,085=85 euro

4 αλλαγη σε παροχο :1000 ( καταναλωση), ΥΚΩ :1000χ0,085=85 euro

Μετρηση ΔΕΔΔΗΕ 1/03/2024 :54000

Ερώτηση

Ετσι θα γινει η κατανομη αναμεσα στους παροχους ?
Δηλαδη οι δυο πρωτοι "φθηνοι" και οι δυο επομενοι "φουσκομενοι" ?

4 λεπτά πριν, korakios είπε

δεν ξέρω γιατί σκαλώνουν ,

Καλα ασε, απο ολες τις τραμπες που εχω κανει μεχρι στιγμης τα τελευταια 2 χρονια, η πιο δυσκολη και ανοργανωτη τουλαχιστον σε εμενα ηταν με την volton για καποιο λογο...

στις αλλες εστελνα 1-2 email και τελος...

6 λεπτά πριν, korakios είπε

αυτή που σε χρέωσαν  ήδη, τα μισά , δλδ τα 86,68

τα μισα ομως απο που βγηκαν? Επισης ερώτηση... αν δεν τον πληρωσω μεχρι τις 31/1 που ληγει θα βγει ο τελικος με προσθαφαιρεσεις, για να μην διπλοπληρωνω? Θα εχω θεμα με την μεταβαση στην volton?

Μόλις τώρα, crypkratos είπε

Ζητω συγνωμη προκαταβολικα αλλα τι ακριβως σημαινει αυτο ? :)

Με βαση αυτο τον πινακα για ΥΚΩ

image.png.86543005f4a7ddd7d9df0df13f9ce645.png

π.χ Κόστος Ρυθμιζόμενων χρεώσεων

Μετρηση ΔΕΔΔΗΕ 1/11/2023 :50000

1 αλλαγη σε παροχο :1000 ( καταναλωση) , ΥΚΩ :1000x0,0069 =6.9 euro

2 αλλαγη σε παροχο :1000 ( καταναλωση) , ΥΚΩ :600χ0,0069 +400χ0,05= 4,14+20 =24,14 euro

3 αλλαγη σε παροχο :1000 ( καταναλωση), ΥΚΩ :1000χ0,085=85 euro

4 αλλαγη σε παροχο :1000 ( καταναλωση), ΥΚΩ :1000χ0,085=85 euro

Μετρηση ΔΕΔΔΗΕ 1/03/2024 :54000

Ερώτηση

Ετσι θα γινει η κατανομη αναμεσα στους παροχους ?
Δηλαδη οι δυο πρωτοι "φθηνοι" και οι δυο επομενοι "φουσκομενοι" ?

όχι , με διάστημα κατανάλωσης "Κ" οι κλίμακες θα είναι πάντα

Κ*1600/120 και Κ*2000/120 για την 2η και 3η κλίμακα αντίστοιχα

τα μισα ομως απο που βγηκαν? Επισης ερώτηση... αν δεν τον πληρωσω μεχρι τις 31/1 που ληγει θα βγει ο τελικος με προσθαφαιρεσεις, για να μην διπλοπληρωνω? Θα εχω θεμα με την μεταβαση στην volton?

πάντα τα μισά χρεώνει στον 1ο και τα υπόλοιπα στον 2ο

είσαι σίγουρος οτι θα προλάβουν να βγάλουν τελικό ? με volton δεν νομίζω να έχεις θέμα αλλά κάτι λέγαν οτι θα κάνουν λίστα για τους κακοπληρωτές φέτος

• Thanks 1

3 λεπτά πριν, korakios είπε

με volton δεν νομίζω να έχεις θέμα αλλά κάτι λέγαν οτι θα κάνουν λίστα για τους κακοπληρωτές φέτος

Καλα δεν θα τον αφησω να ληξει... αν δω οτι 30/1 δεν εχει βγει τελικος τον πληρωνω! Απλα μην κοψει την μεταβαση στην volton θελω...

4 λεπτά πριν, korakios είπε

πάντα τα μισά χρεώνει στον 1ο και τα υπόλοιπα στον 2ο

οποτε πρακτικα δεν θα εχω προλαβει να καψω σε 10 ημερες αλλα 86 ευρω οποτε θα εχω πιστωση?

55 λεπτά πριν, geodimis είπε

Εμένα πάλι επιστρέφει τη μισή εγγύηση και δεν πιστώνει το 100αρικο στις λοιπές χρεώσεις/πιστωσεις. Εμφανίζει ένα μάλλον πλασματικό -75€ από προηγούμενο λογαριασμό -που δεν υπάρχει- για να κλείσει στο -100;

IMG_0354.jpeg

κατάλαβα τι έγινε , μπες στο myelpedison

https://my.elpedison.gr/billing

έχουν βγάλει και έναντι πιο μπροστά όπως εμένα  ,

πρέπει να κάνω επαλήθευση και βαριέμαι , έχω αλλεργία στους έναντι ....

6 λεπτά πριν, dimi1982 είπε

Μηδενίσαμε από δώρα στην ελπε (50+100),τωρα πρέπει να δούμε πως προχωράμε, μάλλον ηρων για τα 50 και βλέπουμε... 

IMG_20240112_161355.jpg

Screenshot_2024-01-12-16-09-37-27_e2d5b3f32b79de1d45acd1fad96fbb0f.jpg

αν μπορείς βάλε τις φωτό σε spoiler

5 λεπτά πριν, jasonas21 είπε

οποτε πρακτικα δεν θα εχω προλαβει να καψω σε 10 ημερες αλλα 86 ευρω οποτε θα εχω πιστωση?

ναι , κράτα τα για την επόμενη τράμπα

1 λεπτό πριν, korakios είπε

αν μπορείς βάλε τις φωτό σε spoiler

Δεν μπαίνουν με τίποτα το προσπάθησα πολλές φορές, μπαίνω από κινητό ίσως γιαυτό ή δεν ξέρω τι να πω 🙃

Οι τιμές που βλέπουμε στα πράσινα ειναί τελικές σωστά; Με ρήτρα/μηχανισμό διακύμανσης μέσα. Με πήρε χθες ένας απ'την protergia και μου λέει είμαστε η μόνη εταιρεία που δεν θα χει ρήτρα για ολο το 24. Και ότι οι λογαριασμοί που θα εκδοθούν από τους άλλους παρόχους, θα χουν έξτρα χρέωση από κάτω όπως ήταν παλιότερα με την ρήτρα. Είναι δυνατόν να παραπληροφορούν έτσι;

1 λεπτό πριν, Con_stant1ne είπε

Με πήρε χθες ένας απ'την protergia και μου λέει είμαστε η μόνη εταιρεία που δεν θα χει ρήτρα για ολο το 24. Και ότι οι λογαριασμοί που θα εκδοθούν από τους άλλους παρόχους, θα χουν έξτρα χρέωση από κάτω όπως ήταν παλιότερα με την ρήτρα. Είναι δυνατόν να παραπληροφορούν έτσι;

ναι αφού δε στέλνετε στο myrae

1 λεπτό πριν, Con_stant1ne είπε

Οι τιμές που βλέπουμε στα πράσινα ειναί τελικές σωστά; Με ρήτρα/μηχανισμό διακύμανσης μέσα.

σωστά

Αν ξαναπαω εννοεις θα εχω υπολοιπο για την επομενη καταναλωση?  :P

ναι

• Like 1

42 λεπτά πριν, skykill3R είπε

Καλησπέρα, έκανα αυτές τις ημέρες αίτηση για αλλαγή παροχου, και μου ήρθε από την ΔΕΔΔΗΕ μήνυμα ότι το αίτημα ολοκληρώθηκε, και ότι απαιτείτε εντός 6μηνου κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης ηλεκτρολόγου. 

Γνωρίζει κάποιος τι είναι αυτό; και αν χρειάζεται να κάνω κάτι; ή μπορώ να το αγνοήσω; 

Ευχαριστώ!

Έχεις απαντήσεις στο σχετικό thread (εδώ που πόσταρες ΔΕΝ είναι σχετικό) : 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...