Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, Delas.46 είπε

Περιμένουμε την χονδρική να ανεβεί πολύ στους επόμενους μήνες, τόσο που να αξίζει (για μεγάλη κατανάλωση) σταθερό πρόγραμμα;

Δεν ζητάω προφητεία, απλά μια γνώμη για το αν θεωρείτε να αξίζει κλείδωμα σε 12μηνο.

Όχι και θα θα σου πρότεινα να περιμένεις αυτό το μηνα να δούμε πως θα κινηθεί η χοντρική , του Δεκεμβρίου έκλεισε στα 102 , αυτή τη στιγμή το πρώτο δεκαήμερο ο μέσος όρος είναι 92 , υπομονή 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Κανείς δεν ξέρει.. Μπορεί οι τιμές να παραμείνουν σε φυσιολογικά επίπεδα μπορεί να σκάσει πάλι κάτι και να ανέβουν. Προσωπική γνώμη είναι πως μέχρι τις ευρωεκλογές θα είναι οκ τα πράγματα. Αλλά άμα έχει το άγχος κλείσε, μη πάρω κανέναν στο λαιμό μου

10 λεπτά πριν, Cmg__ είπε

γιατί; για να μην δουν χασούρες και τα κόψουν;

..."χασούρα" θα έχουν, είτε "τα φας σε τζάμπα ρεύμα" - είτε "τα παντελονιάσεις", πάντως....(αν και ναι, για διάφορους λόγους, το να σου καταθέτουν χρήμα, είναι σαφώς "πιο ενοχλητικό"...). Υποθέτω πως γι' άλλο λόγο το λένε τα παιδιά - μάλλον "για να μην δίνετε στόχο ως τουρίστες" (συνεπώς ή κάτσε τώρα και "φάτα σε ρεύμα", ή έστω άσε το πιστωτικό να υπάρχει - δεν το χάνεις - και το χρησιμοποιείς κάποια άλλη φορά που θα ξαναπάς από 'κει με προοπτική να ψιλοκάτσεις κι όλας. Ειδικά αν την "κάποια επόμενη φορά" θα έχει πέσει η τιμή του ρεύματος, άρα θα σε συμφέρει περισσότερο τότε το "κάθομαι και τα τρώω"....Γενικά καλό είναι να μην δίνεται στόχος της φάσης "ήρθα να μπιπ και φεύγω αμέσως"...😜).

• Like 3
  • Thanks 1

Καλησπέρα παιδιά. Σήμερα εκδόθηκε επιτέλους ο εκκαθαριστικος - τελικός λογαριασμός από ΗΡΩΝ. Ο έναντι ήταν πιστωτικός και ο εκκαθαριστικος φαίνεται να είναι χρεωστικός 16,13€. Όταν όμως ανοίγω τον εκκαθαριστικο  το χρεωστικό πόσο φαίνεται "σβησμενο" και το πιστωτικό κανονικά. Τι ισχύει τελικά; Το pdf δεν είναι διαθέσιμο ακόμη. 

Screenshot_2024-01-10-18-16-45-236_gr.heron.myheron-edit.jpg

Screenshot_2024-01-10-18-16-26-116_gr.heron.myheron-edit.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Delas.46 είπε

Περιμένουμε την χονδρική να ανεβεί πολύ στους επόμενους μήνες, τόσο που να αξίζει (για μεγάλη κατανάλωση) σταθερό πρόγραμμα;

Δεν ζητάω προφητεία, απλά μια γνώμη για το αν θεωρείτε να αξίζει κλείδωμα σε 12μηνο.

...τα σταθερά σε γενικές γραμμές δεν τα κλείνεις για ΝΑ έχεις συμφέρον οικονομικό - τα κλείνεις για να έχεις ασφάλεια ότι δεν θα έχεις ΧΑΣΟΥΡΑ (ειδικά αν έχεις μεγάλη κατανάλωση, κι ακόμη ειδικότερα χειμώνα ας πούμε), δοθέντος ότι ότι σε παίρνει να πληρώνεις την τιμή τους για την κατανάλωση που θα έχεις. Σκέψου το σα να κάνεις ασφαλιστήριο πχ πυρός: θα τα σκάσεις, αλλά ΑΝ γίνει στραβή, θα είσαι κομπλέ...

Υπό την παραπάνω οπτική, "ναι αξίζει" να κλείσεις σταθερό, ΟΣΟ αυτά είναι στις τιμές που είναι = κοντά στις τρέχουσες τιμές κυμαινόμενων (με πιθανότερη προοπτική, λόγω χειμώνα, ν' ανέβει η χονδρική). Αν στην πορεία αποδειχθεί "λάθος" κίνηση (=θα είχες περισσότερο όφελος αν έκλεινες κυμαινόμενο), απλά μην,,,κλαις. Καθόλου μάλιστα να μην κλάψεις, αν όπως προείπα σε παίρνει οικονομικά το σταθερό. Το κυμαινόμενο από την άλλη, ούτως ή άλλως ζαριά είναι. Πόσο μάλλον τώρα που σταμάτησαν οι κρατικές επιδοτήσεις...

Αν αποφασίσεις σταθερό τελικά, έχεις να διαλέξεις μεταξύ:

ΔΕΗ (ακριβότερη μεν - πιθανώς δε ΔΕΝ θα σου αλλάξουν τιμή στο 6μηνο, μιας και έτσι το πάνε 2,5 χρόνια τώρα)

Ελιν (η φθηνότερη, αλλά επίφοβη να σου αλλάξουν τιμή στο 6μηνο, ειδικά αν ανέβει η χονδρική)

We Energy (όχι η φθηνότερη, αλλά χωρίς ποινή αποχώρησης, αν τυχόν κατρακυλήσουν οι τιμές χονδρικής και θες να το γυρίσεις σε κυμαινόμενο)

Επεξ/σία από washcloud
  • Thanks 1

52 λεπτά πριν, nvoros είπε

Ειχα δώσει με την αίτηση φωτο του μετρητή την ημέρα της αίτησης και καπακι καταχώρηση στην πλατφόρμα του ΔΕΔΔΗΕ. 
Μήπως αυτό βοηθάει για μελλοντικές τράμπες (αποφυγή καθυστερήσεων);

όλοι σχεδόν δώσαμε φωτό , είδες μήπως αν αναγράφονται στην αίτηση οι μετρήσεις ?

αν και το πρόσφατο μπούκωμα αφορά τη befon κυρίως

12 λεπτά πριν, Nnoutas είπε

Καλησπέρα παιδιά. Σήμερα εκδόθηκε επιτέλους ο εκκαθαριστικος - τελικός λογαριασμός από ΗΡΩΝ. Ο έναντι ήταν πιστωτικός και ο εκκαθαριστικος φαίνεται να είναι χρεωστικός 16,13€. Όταν όμως ανοίγω τον εκκαθαριστικο  το χρεωστικό πόσο φαίνεται "σβησμενο" και το πιστωτικό κανονικά. Τι ισχύει τελικά; Το pdf δεν είναι διαθέσιμο ακόμη. 

περιμένεις πρώτα να φανεί το pdf , απορίες μετά τη λήψη του :)

• Like 1
  • Thanks 1

19 minutes ago, Nnoutas said:

To - 9.63 ισχύει. 

• Thanks 1

3 ώρες πριν, ekrepali είπε

Απ'τις 8:30 το πρωί πήρα 5 φορές ψάχνοντας την εκπρόσωπο που είχε κάνει την αρχική αίτηση. Έπεφτα συνέχεια σε άλλους εκπροσώπους κι όλο μου λέγανε 'κλείστε, θα σας καλέσει τώρα'. 

13:30 πήρα την εξυπηρέτηση της elpe, πέτυχα έναν καλό εκπρόσωπο... τον ενημέρωσα τι γίνεται στο εμπορικό τμήμα, κι άκουγε απορημένος. Με έβαλε σε αναμονή 15 για να επικοινωνήσει εκείνος μαζί τους και να μάθει τι γίνεται, και μου λέει πάλι στη γνωστή ατάκα 'θα σας καλέσουν τώρα'.

Τελικά με κάλεσαν τις 14:30 (άλλη εκπρόσωπος), έκανα προφορική αποδοχή... δε παίρνω βέβαια και όρκο πως έχουν συμπληρώσει όλα τα πεδία της αίτησης, θα φανεί τις επόμενες μέρες.

Το ήξερα απ'την αρχή ότι θα καθυστερούσε η αίτηση λογω εκκρεμότητας δικαιολογητικών, αλλά δεν είχε αναφερθεί εδώ πως απαιτείται και προφορική αποδοχή... θα είχα μαύρα μεσάνυχτα.

Αύριο θα σε βλέπει κανονικά και ο ΔΕΔΔΗΕ αν τους πάρεις τηλ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδες μια βοήθεια.

Ειχα κανει σε καταστημα elpedison αιτηση για το elpedison smart για δικια μου παροχη και για του πατερα μου. Απο 29 Δεκεμβριου ξεκινησαν και οι δυο παροχες να εκπροσωπουνται απο elpe. Σημερα λαμβανω μηνυμα απο Ηρωνα πως η αιτηση σας για εκπροσωπηση απο την εταιρεια μας  (για την παροχη του πατερα μου)εχει διαβιβαστεί στον ΔΕΔΗΕ. Τι εκαναν οι απατεωνες. Πηραν τηλεφωνο στον πατερα μου και πηραν τηλεφωνική συγκαταθεση να ξαναπαει σ αυτους.Μου εχουν  στήλει συμβολαιο σε email που αναφερεται ως εξατομικευμενη προταση παραμονής για το  GENEROUS GUARANTEE HOME το οποιο δεν ειναι προταση αλλα το συμβολαιο και εγω πρεπει να απαντησω πως συναινώ. Προφανώς  με το  10ημερο που εμεινε η παροχη στην elpe θα βγει λογαριασμός και θα περιεχει και το δωρο των 100 ευρω. εχω νευριασει με τον Ηρων γιατι το θεωρώ απατη να γινεται μεσω τηλεφωνου συμβολαιο και ειδικα αν προκειται για υπερηλικες ανθρωπους απο την αλλη σκεφτομαι μηπως πρεπει να το αποδεκτω. Το   guarantee σαν νεος πελατης δεν σου δινει και 50 ευρω δωρο; Γιατι δεν βλεπω κατι στο συμβολαιο που εστειλαν. 

Επεξ/σία από tsigpan
  • Like 1

2 λεπτά πριν, tsigpan είπε

Το   guarantee σαν νεος πελατης δεν σου δινει και 50 ευρω δωρο; Γιατι δεν βλεπω κατι στο συμβολαιο που εστειλαν. 

όχι τηλεφωνικός , κάνε υπαναχώρηση

2 λεπτά πριν, tsigpan είπε

. Πηραν τηλεφωνο στον πατερα μου και πηραν τηλεφωνική συγκαταθεση να ξαναπαει σ αυτους.

δυστυχώς είναι νόμιμο απο τη στιγμή που είναι και ο κάτοχος της παροχής

• Like 2

2 ώρες πριν, korakios είπε

@doomnxπιστεύω και σένα θα σε πάρουν τηλ σύντομα

Δεν με προσέχεις. Μας πήραν για 2 από τις 4 παροχές αφού πήρα και τους έκραξα για την τραγική καθυστέρηση. 😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, korakios είπε

όχι τηλεφωνικός , κάνε υπαναχώρηση

δυστυχώς είναι νόμιμο απο τη στιγμή που είναι και ο κάτοχος της παροχής

Ποιος ειναι ο πιο σωστός  και γρηγορος τροπος για υπαναχωρη;

Επεξ/σία από tsigpan

3 λεπτά πριν, doomnx είπε

Δεν με προσέχεις. Μας πήραν για 2 από τις 4 παροχές αφού πήρα και τους έκραξα για την τραγική καθυστέρηση. 😂

για τις υπόλοιπες 2

1 λεπτό πριν, tsigpan είπε

Πως ειναι ο πιο σωστός  και γρηγορος τροπος για υπαναχωρη;

δες αρχικά αν άλλαξε το νούμερο της παροχής

υπαναχώρηση , ίσως να στείλεις απλό email εκεί , με επισυναπτόμενο κείμενο υπογεγραμμένο ψηφιακά και ίσως ταυτότητα (για να μη κάνεις edit το pdf)

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, mastoras007 είπε

Επειδή έχω λίγο μπερδευτεί

Μπορεί κάποιος να μου πει κατά προσέγγιση πόσο ρεύμα θα πληρώσω γιε ένα μηχάνημα το οποίο δουλεύει 10 ώρες και καίει 12000w 12kw δηλαδή.

Για μια μέρα μόνο! 

Σε κάτι site  που μπαίνω μου βγάζει 44€

Δεν είσαι πολύ σαφής. Η ισχύς του μηχανήματος είναι 12 kW;

12 kW x 10 ώρες = 120 kWh

120 kWh x 0,197 €/kWh = 23,64 € στο πράσινο της ΔΕΗ με ρυθμιζόμενες και ΦΠΑ, απ' όλα.

Αν εννοείς ότι καίει 12 kWh στις 10 ώρες που δουλεύει, τότε:

12 kWh x 0,197 €/kWh = 2,36 €

2 ώρες πριν, lazurell είπε

Έκανα χθες τηλεφωνικά αίτηση για μετάβαση ελπέ προλαβαίνοντας και το 100άρικο χάρη στον @doomnx και μόλις με πήραν από ήρων. Οπότε υποθέτω έχει σταλεί αίτημα στον δεδδηε από την ελπέ! Στις προηγούμενες αλλαγές σε 3 με 5 εργάσιμες είχα αλλάξει, τσακάλια τα παιδιά του δεδδηε της περιοχής μου!

Εν τω μεταξύ στο τηλέφωνο μόλις το σήκωσα αυτοματοποιημένο ''περιμένετε να σας συνδέσουμε'', το έκλεισα 😜

ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΑΥΤΑ Η BEFON. ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΔΔΗΕ.

2 ώρες πριν, korakios είπε

είχες επιμείνει (και επαλήθευσες) οτι οι μετρήσεις ήταν γραμμένες πάνω στην αίτηση ? (αυτή τη φορά εγώ το τσέκαρα και είμαι περίεργος να δω αν απο ΔΕΔΔΗΕ δουν εντολή επιτόπιας)

Όχι, δεν είδα καν την αίτηση συμπληρωμένη από τη BEFON. Ένα προσχέδιο είδα μόνο με τα προσωπικά μου στοιχεία, ούτε αριθμούς μετρητή ούτε τπτ. Βάζω στοίχημα το πεδίο της ένδειξης μετρητή απεστάλη κενό. Ίσως ζητήσω την αίτηση από το τμήμα εξυπηρέτησης της ELPE να γελάσω.

1 ώρα πριν, Delas.46 είπε

Αν αναλογιστείς τι πληρώναμε στη ΔΕΗ τόσους μήνες, τότε το σταθερό της ΕΛΠΕ με τα 100 ή ακόμα και της ελίν μας δίνει μια σιγουριά να υπολογίσουμε τα έξοδά μας, χωρίς κρυφές χρεώσεις (α)συνέπειας, χρηματιστήρια και περαιτέρω ενασχόληση. Τα λεφτά που θα δώσουμε θα είναι πάνω κάτω όσα δώσαμε το 2023.

Όλα δείχνουν πως θα υποχωρήσουν λίγο ακόμα οι τιμές, αλλά προσωπικά στην Ελλάδα του «ό,τι ανεβαίνει δύσκολα κατεβαίνει», δεν περιμένω να δω σταθερά κάτω από 0,12 €/kWh σύντομα...

Επεξ/σία από doomnx

16 λεπτά πριν, tsigpan είπε

Παιδες μια βοήθεια.

Ειχα κανει σε καταστημα elpedison αιτηση για το elpedison smart για δικια μου παροχη και για του πατερα μου. Απο 29 Δεκεμβριου ξεκινησαν και οι δυο παροχες να εκπροσωπουνται απο elpe. Σημερα λαμβανω μηνυμα απο Ηρωνα πως η αιτηση σας για εκπροσωπηση απο την εταιρεια μας  (για την παροχη του πατερα μου)εχει διαβιβαστεί στον ΔΕΔΗΕ. Τι εκαναν οι απατεωνες. Πηραν τηλεφωνο στον πατερα μου και πηραν τηλεφωνική συγκαταθεση να ξαναπαει σ αυτους.Μου εχουν  στήλει συμβολαιο σε email που αναφερεται ως εξατομικευμενη προταση παραμονής για το  GENEROUS GUARANTEE HOME το οποιο δεν ειναι προταση αλλα το συμβολαιο και εγω πρεπει να απαντησω πως συναινώ. Προφανώς  με το  10ημερο που εμεινε η παροχη στην elpe θα βγει λογαριασμός και θα περιεχει και το δωρο των 100 ευρω. εχω νευριασει με τον Ηρων γιατι το θεωρώ απατη να γινεται μεσω τηλεφωνου συμβολαιο και ειδικα αν προκειται για υπερηλικες ανθρωπους απο την αλλη σκεφτομαι μηπως πρεπει να το αποδεκτω. Το   guarantee σαν νεος πελατης δεν σου δινει και 50 ευρω δωρο; Γιατι δεν βλεπω κατι στο συμβολαιο που εστειλαν. 

...απατεώνες επειδή δεν ζήτησαν την,,,άδεια σου για να μιλήσουν με τον πατέρα σου....; :P

(...απατεώνες ΕΙΝΑΙ, για άλλα που έχουν κάνει/κάνουν....Όχι για το συγκεκριμένο όμως...)

Μάλλον θεωρείς (κακώς) ότι υπάρχει "ηθικό θέμα", αλλά αυτό δεν εμπίπτει στην "απατεωνιά"...

Κατά τ' άλλα, απ' τη μια "έχεις νευριάσει" - από την άλλη ζαχαρώνεις το 50άρικο....; "Ηθικά" άραγε πώς να λέγεται αυτό...; 😛

Και ένα τελευταίο: ΑΝ τυχόν θεωρείς πως ο πατέρας σου δεν είναι πλέον ικανός να λαμβάνει αποφάσεις για τον εαυτό του, πρέπει ιδανικά να κάνεις σχετικές νομικές κινήσεις ("παίρνοντάς τον έτσι υπό την προστασία σου"), ή ΕΣΤΩ να του βάλεις φραγές σε συγκεκριμένα νούμερα (δοθέντος ότι μάλλον δεν είναι βιώσιμο να του "πάρεις το τηλέφωνο"....)

Spoiler

@doomnx ...με την καμμιά δεν παίζει συγγένεια,,,,σωστά....; :-D

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...