Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

22 λεπτά πριν, Mule206 είπε

Καλησπερα. 

Τον 11ο ήμουν στο φυσικό αέριο αττικης, αρχές Δεκέμβρη κάνω αίτηση ζενίθ, μου στελνει σύμβαση και σήμερα μου έρχεται λογαριασμός εκκαθαριστικος με μέτρηση του δεδδηε στις 30/12 από το φυσικό αέριο ακόμα! 

Στις ενδείξεις του σαιτ του δεδδηε φαίνεται ο αριθμός παροχης στη σύμβαση του φυσικού αερίου και όχι ο νεότερος της ζενίθ. 

Παίρνω τηλ φυσικό αέριο μου λέει είστε ακόμη πελάτης μας. 

Τι έχει παίχτει στη περίπτωση μου γνωρίζει κανείς; 

δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ η αλλαγή το πιο πιθανόν

αρχικά άνοιξε αίτημα επικοινωνίας στο ΔΕΔΔΗΕ και ρώτα αν λάβανε ποτέ αίτημα απο Ζενίθ

Στη ΦΑ παίζει να έφαγες τα 0,17+ με συνέπεια (0,22 με 0,24 αρχικής ανάλογα το πρόγραμμα)

11 λεπτά πριν, jasonas21 είπε

Αιτούμαι η παροχή των υπηρεσιών προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας να άρχεται κατά την διάρκεια της περιόδου υπαναχώρησης και αποδέχομαι ότι θα απωλέσω το δικαίωμά μου
υπαναχώρησης από τη σύμβαση , μόλις η σύμβαση παροχής υπηρεσιών εκτελεστεί πλήρως. [Χ]

Τι σημαινει?

οτι ο πάροχος δε θα περιμένει έως 14 μέρες στην περίπτωση που θες υπαναχώρηση και θα δώσει νωρίτερα εντολή στο ΔΕΔΔΗΕ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

@korakios επειδή κάνουν τρελό μπασιμο από Ηρωνα μου δίνουν 2x50€ για να μείνω και το πήρα και εγγράφως.

Με πρήζουν ότι η Elpedison δεν θα μου δώσει τα 100€ αν θα φύγω μέσα στον μήνα. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Πχ πάω Elpedison 10/1 και φεύγω πριν βγει λογαριασμός πχ 2/2.

Τα 100€ θα τα πάρω στον τελικό λογαριασμό; Θα πρέπει να έχω δηλώσει κιλοβατώρες για να τους υποχρέωσω να εκδόσουν;

1 λεπτό πριν, stavros_ace είπε

Το 100αρικο θα το έχανα. Δεν υπήρχε χρόνος να αφήσω να ολοκληρωθεί το αίτημα της Volton και να κάνω μετά για το 100αρικο στην Elpedison. Κοινοποίηση πώς γίνεται στο myRae; Τελευταία φορά δεν το βρήκα.

Εντάξει, τα εκανες ανάποδα, αλλά τι σε κάνει να πιστεύεις οτι θα σταματήσει το δώρο της ελπε; Ας κάτσουν οι ανθρωποι να βγαλουν ολο το μήνα με τζάμπα ρεύμα να ζεσταθεί το κοκκαλάκι τους, και κάνε τον Φλεβάρη αίτηση στην ελπε ή οπου αλλού θα έχει δωρο τοτε. Μην κάθεσαι να ασχολείσαι με καταγγελιες. 

4 λεπτά πριν, KaRouLi είπε

Καλησπέρα, κανονικός χαμούλης με τα χρώματα. Όσοι είμαστε ΗΡΩΝ Guarantee, η τιμή δεν είναι τραγική, έτσι δεν είναι? Είδα το post του μέλους @doomnx , αξίζει η μεταπήδηση σε Ελπεντισον Smart? Αν είναι αυτό το πρόγραμμα για να μεταπηδήσουμε. Η δωροκάρτα φαίνεται να συμφέρει.

τραγική είναι φυσικά αν κλείσει ο Ιανουάριος όσο ο Δεκέμβριος , στα ~0,17 θα βγει

απλά για το 50ρικο αξίζει , εσύ την κάνεις για ελπέ , ίσως προλάβεις και το 100ρικο

4 ώρες πριν, not1s_ είπε

Καλημερα σε ολους. Ακολουθει σεντονι (you can skip it).

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Σημερα με πηρε τηλεφωνο μια επιθετικη κυρια απο τον Ηρωνα να μου ζητησει ουσιαστικα τα ρεστα για ποιο λογο φευγω απο αυτους (πηγαινω στο ΔΕΗ Home4all) και ηθελε να με βαλει σονι και καλα να υπογραψω εκεινη τη στιγμη μαζι τους στο Ηρων Guarantee με "μονο 7.52 cents/kwh".

Οταν της εξηγησα ευγενικα και ομορφα πως υπαρχουν πιο φθηνοι παροχοι απο αυτους (για το Γεναρη τουλαχιστον) και πως μετα απο προσωπικη μου αναζητηση στο insomnia επελεξα να φυγω απο τον Ηρωνα για το μηνα Γεναρη και πως ειμαι διατεθιμενος να ξαναγυρισω, η κυρια εγινε turbo (απο το namedrop μαλλον?) και ξεκινησε να μου σπαμμαρει τη φραση "Kαι εγω τι να κανω που σας τα λεει το ινσομνια λαθος? Εμεις ειμαστε μονο 7 cents/kwh. Ελατε σε μας, σας τα εχουν εξηγησει λαθος" με υφος χιλιων (επιθετικων) καρδιναλιων.

Περιμενα να μου ταξει κανα δωρακι στον επομενο λογαριασμο, καμια δωροκαρτα, κατιτις βρε φιλε ετσι ως ενδειξη καλης θελησης (ειμαστε 3 χρονια στον Ηρωνα) αλλα η κυρια μου εκανε επιπληξη λες και ηταν η μανα μου οταν της εσπασα το ακριβο σερβιτσιο.

Long story short, την ευχαριστησα που με ενημερωσε για τα 7 cents/kwh και ειπα πως θα το ψαξω περισσοτερο και θα γυρισω σε αυτους τον επομενο μηνα αν ειναι ανταγωνιστικοι. Αποτελεσμα ηταν να ακουσω ενα "καλα καλα" με υποτιμητικο υφος και να μου κλεισουν το τηλεφωνο στη μαπα.

Περιμενα καλυτερη αντιμετωπιση και ως μακροχρονιος πελατης και ως εν δυναμει ξανα πελατης καθως τους ανεφερα πως διατιθεμαι να γυρισω πισω τον επομενο μηνα. Δεχομαι 100% την πιθανοτητα πως μπορει να επελεξα ακριβοτερο προγραμμα, αλλα τετοια αντιμετωπιση απο επισημο τηλεφωνικο κεντρο παροχου ειναι απαραδεκτη.

Γνωριζει κανεις καποιο τηλεφωνο ή mail (εκτος απο αυτα που αναφερονται στην ιστοσελιδα) που μπορω να απευθυνθω στον Ηρωνα να παραπονεθω σε καποιον manager, αμερικαν-καρεν style? 😅

TLDR:
Αγνοωντας τα παραπανω, συμφερει τελικα να παει κανεις στο Ηρων Guarantee αντι για το ΔΕΗ Home4all ή προσπαθούσε η τυπισσα να με ψαρεψει (με τον πιο λαθος τροπο)?
Στο excel του doomnx καθως και στα βραβεια του δεν το ειδα να αναφερεται με τελικη τιμη 7 cents/kwh αρα δεν το ελαβα καν υπόψιν στην αναζητηση μου.

Σαφώς και είναι από κάποιο call center ιδιωτών-συνεργατών της ΗΡΩΝ. Σαφώς και ψεύδονται και προσπαθούν να εξαπατήσουν. Και επίσης εφόσον χρησιμοποιούν το όνομα της εταιρείας πρέπει να επιληφθεί η ίδια η εταιρεία!

Πώς τους εμπιστεύεται ο κόσμος από το τηλέφωνο και προχωράει σε συνδέσεις, αγορές κλπ δεν μπορώ να το καταλάβω...

3 ώρες πριν, contiyo είπε

Στην Volton, οι άνθρωποι πρέπει να έχουν πρόβλημα. Μόλις έλαβα το συμβόλαιο, το υπέγραψα ηλεκτρονικά και μου λένε οτι δεν το δέχονται και θα πρέπει να εκτυπώσω το συμβόλαιο, να το υπογράψω και να το ξανασκανάρω!

Είναι δυνατόν ρε παιδιά ? 🤣

Είναι, είναι. Εμάς μας ζητάει η Elpe να στέλνουμε έγχρωμο λογαριασμό πελάτη και όχι φωτοτυπία ασπρόμαυρη! 😅

Άλλος δέχεται υπογραφή μέσω gov.gr άλλος όχι, κι άλλος θέλει να βλέπει τη τζίφρα με το χέρι!

Έχω χάσει πάσα ιδέα! 🤣

3 ώρες πριν, korakios είπε

παλιά που δεν υπήρχε ηλεκτρονική υπογραφή με έσωσε

https://github.com/xournalpp/xournalpp/releases

κατέβασε την 1.2.2 , όχι την τελευταία

εγώ είχα κάνει σε gimp αδιαφάνεια την υπογραφή μου απο επεξεργασία σε μορφή png , είναι διαδικασία και προτείνω απλά τράβα ζωγραφιστή και ότι βγει μιας και δε νομίζω να σου ξαναχρειαστεί

Και από το adobe reader μπορεί να προσθέσει υπογραφή.  Εγώ χρησιμοποιώ πολλές φορές και το Drawboard PDF για αυτές τις δουλειές

• Like 1

2 λεπτά πριν, korakios είπε

οτι ο πάροχος δε θα περιμένει έως 14 μέρες στην περίπτωση που θες υπαναχώρηση και θα δώσει νωρίτερα εντολή στο ΔΕΔΔΗΕ

α οκ οποτε προχωρω...

1 λεπτό πριν, Swimmer21 είπε

@korakios επειδή κάνουν τρελό μπασιμο από Ηρωνα μου δίνουν 2x50€ για να μείνω και το πήρα και εγγράφως.

επιπλέον απο το 50ρικο ?

Στον 1ο λογαριασμό ?

1 λεπτό πριν, Swimmer21 είπε

Με πρήζουν ότι η Elpedison δεν θα μου δώσει τα 100€ αν θα φύγω μέσα στον μήνα. Ισχύει κάτι τέτοιο;

σε όλους έτσι λένε 😂

2 λεπτά πριν, Swimmer21 είπε

Πχ πάω Elpedison 10/1 και φεύγω πριν βγει λογαριασμός πχ 2/2.

Τα 100€ θα τα πάρω στον τελικό λογαριασμό; Θα πρέπει να έχω δηλώσει κιλοβατώρες για να τους υποχρέωσω να εκδόσουν;

μεχρι στιγμής τα δίνουν κανονικά , εσύ απλά θα πάρεις βεβαίωση εκπροσώπησης και θα την κάνεις αν χρειαστεί , απλά φοβάμαι οτι τα έχουν παίξει τελείως στην ελπέ

3 λεπτά πριν, davarisx είπε

Καλησπέρα.

Μια ερώτηση,η Ελίν ποτέ σκοπεύει να εκδώσει λογαριασμούς ρεύματος Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου?

πάλι σκάλωσε ? είχε σκαλώσει και το καλοκαίρι . Στείλε email

2 λεπτά πριν, jasonas21 είπε

α οκ οποτε προχωρω...

ναι

1 minute ago, korakios said:

επιπλέον απο το 50ρικο ?

Στον 1ο λογαριασμό ?

σε όλους έτσι λένε 😂

μεχρι στιγμής τα δίνουν κανονικά , εσύ απλά θα πάρεις βεβαίωση εκπροσώπησης και θα την κάνεις αν χρειαστεί , απλά φοβάμαι οτι τα έχουν παίξει τελείως στην ελπέ

Ναι 100€ σύνολο με δεύτερο τηλέφωνο σήμερα για να μην φύγω

1 λεπτό πριν, korakios είπε

Στη ΦΑ παίζει να έφαγες τα 0,17+ με συνέπεια (0,22 με 0,24 αρχικής ανάλογα το πρόγραμμα)

0.17 χρέωσαν ναι.. 

Οπότε η σύμβαση στη ζενιθ πιθανόν ειναι να μην προχώρησε ποτέ λες και ειναι είναι σαν να μην έγινε.. 

Όχι τπτ άλλο, μην έρθει κανενας λογαριασμός και από τη Ζενίθ για αυτό το διάστημα.. Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; 

1 λεπτό πριν, Mule206 είπε

Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; 

είχε γίνει ένα τέτοιο περιστατικό πάρα πολύ παλιά , βέβαια έγινε διόρθωση εννοείται

αλλά βγάλε άκρη με ΔΕΔΔΗΕ να δεις τι παίχτηκε

Ναι 100€ σύνολο με δεύτερο τηλέφωνο σήμερα για να μην φύγω

άρα όχι 100 επιπλέον , απλά έξτρα 50 , συνήθως τόσο δίνουν (αλλά σιγουρέψου οτι δεν έχει περίεργους όρους)

Κοίτα , αν δεν έπαιζε το 100ρικο ακόμα της ελπέ  θα σου έλεγα κάτσε και φεύγεις αφού τα φας , τώρα κινείσαι όπως νομίζεις

• Like 1

6 minutes ago, korakios said:

είχε γίνει ένα τέτοιο περιστατικό πάρα πολύ παλιά , βέβαια έγινε διόρθωση εννοείται

αλλά βγάλε άκρη με ΔΕΔΔΗΕ να δεις τι παίχτηκε

άρα όχι 100 επιπλέον , απλά έξτρα 50 , συνήθως τόσο δίνουν (αλλά σιγουρέψου οτι δεν έχει περίεργους όρους)

Κοίτα , αν δεν έπαιζε το 100ρικο ακόμα της ελπέ  θα σου έλεγα κάτσε και φεύγεις αφού τα φας , τώρα κινείσαι όπως νομίζεις

Πήρα 50€ ήδη στον 1ο λογαριασμό για Δεκεμβρη και μου δίνουν αλλά 100€ στο επόμενο λογαριασμό για να μείνω.

Χαρακτηριστικά Προγράμματος GENEROUS GUARANTEE HOME

•             Τιμή Χρέωσης Ενέργειας με Έκπτωση Συνέπειας 10% 0,0738€/kWh (αρχική τιμή 0,082€/kWh) για καταναλώσεις μηνός Ιανουαρίου 2024

•             Μηνιαία χρέωση παγίου 5,50€ 

•             Η έκπτωση συνέπειας πιστώνεται στον αμέσως επόμενο λογαριασμό

•             Εφαρμόζεται Μηχανισμός Διακύμανσης βάση της υπουργικής απόφασης 409/2020

•             Χρέωση Guarantee 8,00 €/μήνα σε περίπτωση επιλογής εφαρμογής του Ορίου Διακύμανσης.

•             Μετά την συμπλήρωση 6 μηνών παραμονής στο πρόγραμμα η έκπτωση συνέπειας θα διαμορφώνεται στο 15%

•             Οι παραπάνω τιμές / χρεώσεις είναι προ ισχύοντος ΦΠΑ

•             Σας επισημαίνουμε ότι οι συγκεκριμένες τιμολογήσεις ισχύουν με σύμβαση αορίστου χρόνου χωρίς περιορισμό στην κατανάλωση

•             100€ έκπτωση στον επόμενο λογαριασμό

Πήρα 50€ ήδη στον 1ο λογαριασμό για Δεκεμβρη και μου δίνουν αλλά 100€ στο επόμενο λογαριασμό για να μείνω.

•             Τιμή Χρέωσης Ενέργειας με Έκπτωση Συνέπειας 10% 0,0738€/kWh (αρχική τιμή 0,082€/kWh) για καταναλώσεις μηνός Ιανουαρίου 2024

•             Εφαρμόζεται Μηχανισμός Διακύμανσης βάση της υπουργικής απόφασης 409/2020

•             Χρέωση Guarantee 8,00 €/μήνα σε περίπτωση επιλογής εφαρμογής του Ορίου Διακύμανσης.

•             Μετά την συμπλήρωση 6 μηνών παραμονής στο πρόγραμμα η έκπτωση συνέπειας θα διαμορφώνεται στο 15%

•             Σας επισημαίνουμε ότι οι συγκεκριμένες τιμολογήσεις ισχύουν με σύμβαση αορίστου χρόνου χωρίς περιορισμό στην κατανάλωση

τότε κομπλέ , αράζεις για ένα μήνα (γενικά όσο πάρει να τα φας)

Επειδή το ΣΚ είχα κάτι υποχρεώσεις και δεν μπορούσα να ρωτήσω:

Τα 100 της ΕΛΠΕ αφορούν έκπτωση στον πρώτο μήνα-λογαριασμο μόνο? Ή πχ αν ο πρώτος λογαριασμός είναι 40 ευρώ, μένουν 60 που αφαιρούνται και για το δεύτερο και τον τρίτο κτλ? Ρωτάω γιατί έχω χαμηλή κατανάλωση τύπου 110-150 κιλοβατώρες το μήνα και αν δεν μένει πιστωτικό δεν έχει νόημα να μπω στην διαδικασία να αλλάξω για ένα μήνα και να ξαναγυρνάω ΔΕΗ μετά.

Έλεγα να πάω στο ελπε ειδικο (πράσινο) που βλέπω και τιμές αρχές μήνα και είναι χωρίς δέσμευση και αν μένει πιστωτικό να κάτσω κανα 3 μηνο τουλάχιστον μέχρι να φαγωθούν και μετά να διαλέξω κάτι άλλο.

21 λεπτά πριν, Swimmer21 είπε

Από ποιο τηλ σου έδωσαν την έξτρα προσφορά να παραμείνεις; 

• Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...