Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, doomnx είπε

Η ΒΤΠ είναι εκεί για να παίρνει μέρος στις πράξεις που ορίζονται στο ΦΕΚ και να διαμορφώνεται η τελική τιμή. Αλλά καταλαβαίνω τι λες. Θέλεις την έκπτωση πληροφοριακά, ας μην κάνει καμία διαφορά μέσα στο μήνα.

Το timestamp το είχα στο όνομα του αρχείου μέχρι σήμερα το πρωί που ανέβαζα στο tmpsend.com. Θα το κάνω.

ναι ναι απλα για να φαινεται οπτικα η πληροφορια της εκαστοτε εκπτωσης αν υπαρχει, και αν ειναι συνεπειας ή κατι αλλο, απο καθε παροχο. Κατα τ'αλλα στις πραξεις παντα την ΒΤΠ μετα την εκπτωση θα χρησιμοποιεις οπως και τωρα. Εναλλακτικα μπορεις να κρατησεις την τωρινη γραμμη εκπτωση συνεπειας, να την μετονομασεις σε εκπτωση παροχου γενικα, και στην περιπτωση που ειναι συνεπειας τοτε να την κοκκινισεις. Ετσι η πληροφορια της συνεπειας θα φαινεται στο κοκκινισμενο κελι, ενω αν δεν ειναι τοτε θα αφορα λοιπες εκπτωσεις πχ.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Θα δω τι θα κάνω. Είναι που είναι cluttered με τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Στην ουσία θέλεις 2 γραμμές ακόμα, την αρχική τιμή και την έκπτωση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, chester20080 είπε

ναι ναι απλα για να φαινεται οπτικα η πληροφορια της εκαστοτε εκπτωσης αν υπαρχει, και αν ειναι συνεπειας ή κατι αλλο, απο καθε παροχο. Κατα τ'αλλα στις πραξεις παντα την ΒΤΠ μετα την εκπτωση θα χρησιμοποιεις οπως και τωρα. Εναλλακτικα μπορεις να κρατησεις την τωρινη γραμμη εκπτωση συνεπειας, να την μετονομασεις σε εκπτωση παροχου γενικα, και στην περιπτωση που ειναι συνεπειας τοτε να την κοκκινισεις. Ετσι η πληροφορια της συνεπειας θα φαινεται στο κοκκινισμενο κελι, ενω αν δεν ειναι τοτε θα αφορα λοιπες εκπτωσεις πχ.

ε κάποιες εκπτώσεις ισως δεν μπαίνουν έτσι π.χ. πόντοι ελίν/ shell, κάρτες υγείας, affidea, εκπτώσεις κλπ ή σχόλια που είχε ο κοράκιος για παρανομίες ή κόλπα που κάνουν και αυτά ήταν χρήσιμα. Είναι πολύ ωραίο έτσι όπως είναι καθαρό, και η γραμμή με την συνέπεια είναι καλή, ίσως μία άλλη γραμμη με εκπτώσεις; Ίσως με mouse-over να φαίνονται κάποια σχόλια; Πάντως και έτσι σούπερ είναι

Επεξ/σία από Cmg__
  • Like 1

3 λεπτά πριν, Cmg__ είπε

ε κάποιες εκπτώσεις ισως δεν μπαίνουν έτσι π.χ. πόντοι ελίν/ shell, κάρτες υγείας, affidea, εκπτώσεις κλπ ή σχόλια που είχε ο κοράκιος για παρανομίες ή κόλπα που κάνουν και αυτά ήταν χρήσιμα. Είναι πολύ ωραίο έτσι όπως είναι καθαρό, και η γραμμή με την συνέπεια είναι καλή, ίσως μία άλλη γραμμη με εκπτώσεις; Ίσως με mouse-over να φαίνονται κάποια σχόλια; Πάντως και έτσι σούπερ είναι

Το θέμα του Chester είναι να μπορεί να βλέπει με μια ματιά πόσο μπορεί ο πάροχος να αυξήσει την τιμή τον επόμενο μήνα. Ποιο είναι το μαξιλαράκι ξεζουμίσματος.

• Like 2

28 λεπτά πριν, doomnx είπε

Το θέμα του Chester είναι να μπορεί να βλέπει με μια ματιά πόσο μπορεί ο πάροχος να αυξήσει την τιμή τον επόμενο μήνα. Ποιο είναι το μαξιλαράκι ξεζουμίσματος.

ναι ακριβως αυτο! Ισως το πιο καθαρο να ειναι να κρατησεις την γραμμη εκπτωσης και να την κανεις ειτε συνεπειας ειτε λοιπων εκπτωσεων και να κοκκινιζεις το κελι χειροκινητα μονο αν προκειται για συνεπειας

• Like 1

9 ώρες πριν, doomnx είπε

Γιατί να το κάνεις μόνος σου; Τσέκαρε τα εξελάκια μας. Και το α και το Β θα το βρεις στον τιμοκατάλογο του παρόχου και στους όρους της σύμβασης. Το α είναι πολλαπλασιαστής που ενσωματώνει τις απώλειες δικτύου μεταξύ άλλων. Το Β είναι ο συντελεστής που ορίζει το περιθώριο προμήθειας (και καλά) κάθε παρόχου. Στον ΗΡΩΝ είναι 0,082 και με 10% έκπτωση γίνεται 0,0738.

ΤΕΑ μπορείς να βρεις εδώ: Μηνιαία Τιμή Εκκαθάρισης Αγοράς (Market Clearing Price - MCP) | ΔΕΗ (dei.gr)

Ή μπορείς να υπολογίσεις ΤΕΑ για δικό σου διάστημα εδώ: Day-Ahead Market_figures - EnExGroup

Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Απλά προσπαθώ να καταλάβω (με υποθετικό ΤΕΑ 100 και κάτι €/Mwh) αν το quarantinee μου "βγει" στο τέλος του μήνα ακριβότερο ή φθηνότερο απ' τα πράσινα που ξέρουμε τελικές τιμές και κυμαίνονται πάνω κάτω 0.14-0.15€ ανα κιλοβατώρα! 

• Thanks 1

Είχα βάλει ελπεδισον τον Δεκέμβρη με τη δώροεπιταγη 100€, ποιο χρώμα έχω και τι τιμή;

Δεν έχει εκδοθεί λογαριασμός και γράφει στο site ELPEDISON Smart Day_ΝOV23.

Μπηκα απο pc στην Εθνικη κ βλεπω οι ποντοι εχουν μπει απο 2 συνδεσεις. Εκκρεμουν κ αλλες Χ συνδεσεις(δεν θυμαμαι ποσες, δεν κραταω ημερολογιο). Αληθεια, ποτε ληγουν οι ποντοι? γιατι δεν ασχολουμαι κ τωρα που ειδα κινηση ποντων, ολο ληξεις εχει!

Spoiler

Fullscreencapture5Jan2024100006.jpg.73b5c221bb0b4d4a7732507e23173998.jpg

25 minutes ago, 777andreas777 said:

Είχα βάλει ελπεδισον τον Δεκέμβρη με τη δώροεπιταγη 100€, ποιο χρώμα έχω και τι τιμή;

Δεν έχει εκδοθεί λογαριασμός και γράφει στο site ELPEDISON Smart Day_ΝOV23.

Στο excel έχει και το χρώμα και τη τελική τιμη

Πηρα Volton μολις, στο σταθερο, κ εκανα την πρωτη απο τις αιτησεις, την δικη μου που θα τις καψω σιγουρα τις 500kwh τον 1ο μηνα.

Με ρωτησε αν το θελω σε πρασινο η σε κιτρινο κ  ζητησα το κιτρινο energy free. Χωρις public, χωρις ασφαλιστικο προγραμμα.

Εγγυηση μηδεν ακομη κ χωρις παγια πληρωμη καθως ο τελευταιος λογαριασμος απο τον προηγουμενο παροχο,ειναι πιστωτικος κ ληγει τελη Ιανουαριου.

Θα στειλω τα σχετικα στο email τους και θα καλεσουν για τηλεφωνικη επιβεβαιωση κ ηχογραφηση.

Επισης θα στειλω τις ενδειξεις μετρητη , γραπτες ,οχι σε φωτο γιατι δεν εχω προσβαση στο ρολοι ΔΕΔΔΗΕ, αλλα εχω στο δικο μου πινακα τις ενδειξεις κ θα τις υπολογισω απο εκει.

Θα με παρει  Δευτερα ειτε δωσουν παραταση,ειτε οχι, γιατι ανεφερα κ τις αλλες συνδεσεις κ τοπαιξα δυσκολος για την ωρα κ ειπα δεν πειραζει ας την χασουμε την προσφορα για τους αλλους, εισαστε καινουργιοι σε εμενα κ θελω να σας γνωρισω πρωτα κ μετα βλεπουμε...

Εχω κατι λαθος?

• Like 1
  • Thanks 1

Όταν μεταφέρεις επιπλέον κάποια παροχή στην Elpedison (στο ίδιο ΑΦΜ), πώς εμφανίζεται αυτή στο myelpedison? Πρέπει να κάνεις κάποια ενέργεια ή αυτόματα? έλαβα μήνυμα ότι ξεκίνησε η εκπροσώπηση του 2ου ρολογιού στις 2/1, αλλά στην εφαρμογή δεν το βλέπω.  

Έστειλα χθες τα δικαιολογητικά στη volton και σήμερα με πήραν και μου λενε ότι η ηχογράφηση πως αποδέχομαι είναι αντί υπογραφής χωρίς να μου χουν στείλει πρώτα τα έγγραφα. Τους λέω πρώτα υπογράφω και μετά διαβάζω τι υπέγραψα; Έτσι κάνουν; Θα μου τα στείλουν είπαν το απόγευμα και θα ξαναμιλήσουμε.

34 λεπτά πριν, Specs είπε

Πηρα Volton μολις, στο σταθερο, κ εκανα την πρωτη απο τις αιτησεις, την δικη μου που θα τις καψω σιγουρα τις 500kwh τον 1ο μηνα.

Με ρωτησε αν το θελω σε πρασινο η σε κιτρινο κ  ζητησα το κιτρινο energy free. Χωρις public, χωρις ασφαλιστικο προγραμμα.

Εγγυηση μηδεν ακομη κ χωρις παγια πληρωμη καθως ο τελευταιος λογαριασμος απο τον προηγουμενο παροχο,ειναι πιστωτικος κ ληγει τελη Ιανουαριου.

Θα στειλω τα σχετικα στο email τους και θα καλεσουν για τηλεφωνικη επιβεβαιωση κ ηχογραφηση.

Επισης θα στειλω τις ενδειξεις μετρητη , γραπτες ,οχι σε φωτο γιατι δεν εχω προσβαση στο ρολοι ΔΕΔΔΗΕ, αλλα εχω στο δικο μου πινακα τις ενδειξεις κ θα τις υπολογισω απο εκει.

Θα με παρει  Δευτερα ειτε δωσουν παραταση,ειτε οχι, γιατι ανεφερα κ τις αλλες συνδεσεις κ τοπαιξα δυσκολος για την ωρα κ ειπα δεν πειραζει ας την χασουμε την προσφορα για τους αλλους, εισαστε καινουργιοι σε εμενα κ θελω να σας γνωρισω πρωτα κ μετα βλεπουμε...

Εχω κατι λαθος?

Γιατι δεν πηγες στο πρασινο γιατι και εγω ειμαι ετοιμος να παω εκει  Η διαφορα με το κιτρινο ειναι στο ποτε βγαινει η τιμη σωστα? Οι τιμες εν τελη ποιες ειναι γιατι στο excel δεν φαινονται

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 minutes ago, v_vasilis said:

Όταν μεταφέρεις επιπλέον κάποια παροχή στην Elpedison (στο ίδιο ΑΦΜ), πώς εμφανίζεται αυτή στο myelpedison? Πρέπει να κάνεις κάποια ενέργεια ή αυτόματα? έλαβα μήνυμα ότι ξεκίνησε η εκπροσώπηση του 2ου ρολογιού στις 2/1, αλλά στην εφαρμογή δεν το βλέπω.  

η πανω εγγραφη θα ειναι η νεα παροχη.

η παλια δεν σβηνεται, απλα θα λεει "απενεργοποιημενη".

Spoiler

image.png.a70a8ab0ea967f7d4fb04601994bf0a8.png

Επεξ/σία από razkal

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...