Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, dasnowy είπε

Οι ενδείξεις που δίνεις κατά την αλλαγή παρόχου θεωρούνται μετρήσεις του ΔΕΔΔΗΕ. Φαίνονται και στην εφαρμογή του ΔΕΔΔΗΕ αν πας στο ιστορικό ενδείξεων. 

ναι για τους παρόχους, όχι για τη δεδδηέ... 

είναι γτπ

2 ώρες πριν, petrox21 είπε

αυτο που σου ειπαν ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ και θα σου πω τους λογους.
Σε εμενα εχει 3 μετρησεις απο ΔΕΔΔΗΕ, μια Οκτωβρη, μια Νοεμβρη, μια Δεκεμβρη. Και παμε:

1) Εγω ως πελατης δεν εχω δωσει ΚΑΜΙΑ μετρηση εκτος της αρχικης με τη φωτογραφια κατα την αλλαγη παροχου, παρολ'αυτα τοτε εδωσε και ο Δεδδηε.

2) Τον Νοεμβρη αλλαξα μετρητη με νυχτερινο, γι'αυτο και ξαναμετρησε ο Δεδδηε

3) Στις 15/12 μου χτυπησαν το κουδουνι για μετρηση ρευματος απο ΔΕΔΔΗΕ και τους ανοιξα ο ιδιος. Σε καμια περιπτωση δεν καταχωρησα εγω ενδειξεις.

4?) Επισης λογω της αλλαγης μετρητη, η μετρηση απο Νοεμβρη ηταν 85.000 του παλιου μετρητη, και μετα του Δεκεμβρη ειναι 100 λογω του νεου.

Τι μας λενε δηλαδη, οτι ο παροχος κανει μετρηση μυριζοντας τα νυχια του, και ανακαλυπτει και τις μετρησεις αλλαγμενου μετρητη, ενω εχει περασει ο Δεδδηε, και δεν εχει καταχωρησει καμια μετρηση ο πελατης? Βλακειες σου ειπαν.

Για μενα παραμενει το ερωτημα γιατι βγαλανε εναντι λογαριασμο με τυχαιες kwh, ενω εχουν τις μετρησεις μεσα στο site τους στην ελπε. Μαλλον πρεπει να τους παρω τηλ, οπου βαριομουν να πω την αληθεια γιατι μικρο το κακο, και θα πρεπει να τους πω βγαλτε διορθωτικο, και δε μου παει ενω τους εχω παρει 50+50+100. Θα δω, αν παρω ετσι απλα για να μου πουν το γιατι θα ενημερωσω

εμ αυτό τους έλεγα και εγώ. νμζω απλά ότι στους παρόχους τα βάζουν όλα ήδεδδηέ ή πελάτη απο λάθος. είναι γελοία η κατάσταση... ο καθένας βάζει ότι θέλει και αντε γεια. με παίρνουν τηλ και αποι ήρων και απο ελπε και δεν κατάφερα να τους βρώ γιατί εκείνες τις  ώρες δεν έχω πρόσβαση στο τηλ λόγω εργασίας... ποιος ξέρει τι θα θέλουν.. άρα να περιμένω τελικόύς λογαριασμούς στην επόμενη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ καταμέτρηση του δεδδηέ;

13 ώρες πριν, juanjk είπε

Ο ΔΕΔΔΗΕ έλαβε από τον νέο πάροχο κάθε φορά την κιλοβατώρα που θέλει να εκπροσωπήσει την ενέκρινε και την έστειλε σε παλαιό και νέο πάροχο, οπότε συστημικά έχει νόημα η καταγραφή Elpedison. Επειδή εσύ στο ενδιάμεσο καταχωρισες ένδειξη στο myelpedison βγήκε και ο έναντι με ένδειξη πελάτη. Όμως επειδή ενημερώθηκε ο πάροχος στις 15/12 με τελικές ενδείξεις, θα σου κάνει στον τελικό εκκαθάριση και είναι σαν να μην λαμβάνεται υπόψη ο μεγάλος έναντι με ένδειξη πελάτη που εκδόθηκε, οπότε θα σου μειωθεί το ποσό στον τελικό.

Τώρα, σημασία έχει ποια είναι η αλήθεια. Αν η αλλαγή προς Ήρων στην 15/12 έχει λανθασμένη ένδειξη τότε είναι σαν να μεταφέρθηκαν από την Elpedison προς τον Ήρων κιλοβατώρες που είχες κάψει τον προηγούμενο μήνα και όχι από 15/12.

Γενικά, στην απλή αλλαγή παρόχου χωρίς αλλαγή ΑΦΜ, η αλλαγή γίνεται ως επί το πλείστον στην κιλοβατώρα που δίνει ο πελάτης στον νέο πάροχο. Σε σπάνιες περιπτώσεις ο δεδδηε κάνει τους ελέγχους του και αν δει ότι έχει δηλωθεί πολύ μεγάλη απόκλιση από τη μέση κατανάλωση, τότε κάνει και επιτόπια μέτρηση και αργεί λίγο την αλλαγή σε αυτή την περίπτωση.

Επειδή έχεις αποδεχθεί στο νέο πάροχο την ένδειξη αλλαγής είτε με υπογραφή της σύμβασης με την ένδειξη πάνω είτε με προσκόμιση φωτογραφίας μετρητή, οι πάροχοι καθώς και ο δεδδηε νιπτουν τας χείρας τους τώρα αφού είναι εξουσιοδοτημένοι από εσένα για την αλλαγή. Προτείνω, να κρατάς στο αρχείο σου πάντα μια φωτογραφία όταν κάνεις αλλαγή προμηθευτή για να μη συμβαίνει πολύ μεγάλο λάθος. Με την φωτογραφία θα μπορούσες να δηλώσεις στο δεδδηε διόρθωση της ένδειξης για την εκκαθάριση μεταξύ  των παρόχων και μετά από μια χρονοβόρα έγκριση μπορεί και 2 3 μηνών να σου γινόταν κάποια στιγμή εκκαθάριση στην πραγματικη ένδειξη εκείνης της περιόδου.

Στην περίπτωση σου και ειδικά αν στο νέο πάροχο η τιμή είναι καλύτερη, τότε μην μπαίνεις σε διαδικασίες, απλά στην επόμενη  φορά να προσέχεις την αρχική κιλοβατώρα ότι δηλώνεις για την αλλαγή.

Τέλος, η τιμή του ρεύματος κάθε μήνα άλλαζε με την ανακοίνωση του παροχου την 20η μέρα πριν έρθει ο μήνας για την τιμή τιμολόγησης του επόμενο, που στη συνέχεια έγινε πράσινο τιμολογιο με ανακοίνωση 1η του τρέχοντος. Το 0.080+αναπροσαρμογή είναι η τιμή που θα πλήρωνες όταν λήξουν τα προσωρινά μέτρα που ίσχυαν με ανακοίνωση τιμής και έχει την παλαιά λογική που ίσχυε έως 07/2022 όπου και άρχισαν τα προσωρινά μέτρα στο ρεύμα. Οι παροχοι ήταν υποχρεωμένοι κατά την προσωρινή περίοδο που έληξε 31/12/2023 να έχουν στις συμβάσεις τους τους όρους σαν να μην υπήρχαν τα προσωρινά μέτρα για αυτό βλέπεις 0.08. Είναι φυσικά πλασματικό αφού αν έμενες θα στο έκανε αυτόματα πράσινο η θα σου πρότεινε ένα κίτρινο από το νέο έτος.

Εσύ ήξερες τον Οκτώβρη ότι η τιμή του economy plus ηταν 0.08 και όντως τόσο ήταν, συμπτωματικά η τιμή είναι ίδια με την σύμβαση. Το Νοέμβρη όμως το 0.08 έγινε 0.12 από τον πάροχο αφού κάθε μήνα ανακοινώνε κατά βούληση την τιμή στα προσωρινά μέτρα.

Ευαριστώ φίλε μου ναι αυτό εννοούσα και με τον νέο πάροχο που ίσως έχει φθηνότερη τιμή. 

14 ώρες πριν, alexmpl είπε

Το κύριο πρόβλημα δεν νομίζω ότι είναι αυτό. Αλλά παρέθεσες τα εξής:

οπότε και οι 3 ενδείξεις είναι δικές σου. 1 και 3 στο πάνε έλα από ελπε και η 2η στο myelpedison. Η 2η ένδειξη (13/12) είναι 72135 και η 3η(15/12) 71487 δηλαδή μικρότερη(!) της προηγούμενης. Το πιθανότερο(αφού υποθέτω ότι στο πήγαινε-έλα ελπε τις ενδείξεις τις έδωσες με φώτο) έκανες λάθος καταχώρηση ενδείξεων στο myelpedison στις 13/12.

Έτσι μάλλον προκύπτει και ο πανάκριβος έναντι 33 ημερών (10/11-13/12).

Τo economy plus(value) είχε τιμή 0,08/kwh για τον οκτώμβριο. Για τον νοέμβριο, όπως και τον δεκέμβριο η τιμή του ήταν 0,12/kwh, οπότε σώστα σε χρέωσαν όσον αφορά την τιμή της κιλοβατώρας

Το 0,08 που βλέπεις στο συμβόλαιο που είχες υπογράψει είναι η τιμή με την οποία ανακοινώθηκε το πρόγραμμα. Αν πας στο τέλος της τελευταίας σελίδας του συμβολαίου θα δεις το εξής: 

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Σημείωση: Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (άρθρο 138 του Ν. 4951/2022 - ΦΕΚ Α’ 129/2022) από 01/08/2022 αναστέλλεται η χρέωση της ρήτρας αναπροσαρμογής και η Xρέωση Προμήθειας για κάθε μήνα κατανάλωσης θα διαμορφώνεται όπως αυτή θα ανακοινώνεται από την Elpedison μηνιαίως στην επίσημη ιστοσελίδα της www.elpedison.gr έως την 20η του προηγούμενου μήνα. Η ρήτρα αναπροσαρμογής της χρέωσης προμήθειας δύναται να επανέλθει εκ νέου, σύμφωνα με όσα ορίζονται στον όρο 6 της σύμβασης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και την ισχύουσα νομοθεσία.

ευχαριστώ πάρα πολύ, άρα καλό ήταν να φεύγουμε πριν απο τις 20 με την παλιά λογική.

700-800 kwh με aircondition σε 25τμ σπίτι είναι νορμάλ νμζω για χειμώνα έτσι; 
πχ αύγουστο με οκτώβρη έκαιγα 250 κιλοβατώρες αφού δεν άνοιγα τπτ.

Επεξ/σία από Cmg__
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Ερωτηση, γιατι στο excelακι στο volton free λετε οτι προϋποθέτει 12μηνη παραμονη για την δωροεπιταγη των public? Την δινουν μετα απο 12 μηνες ή με βαζουν να υπογραψω καποια δεσμευση παρολο που ειναι κιτρινο?

3 λεπτά πριν, jasonas21 είπε

Ερωτηση, γιατι στο excelακι στο volton free λετε οτι προϋποθέτει 12μηνη παραμονη για την δωροεπιταγη των public? Την δινουν μετα απο 12 μηνες ή με βαζουν να υπογραψω καποια δεσμευση παρολο που ειναι κιτρινο?

ΠΡΟΣΘΕΤΟΣ ΟΡΟΣ ΣΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

4. Πολιτική επιστροφής της Δωροκάρτας: Σε περίπτωση που ο πελάτης δεν παραμείνει στο επιλεχθέν πρόγραμμα για διάστημα 12 μηνών, τότε οφείλει να επιστρέψει στη Volton το συνολικό ποσό της Δωροκάρτας ύψους πενήντα (50,00) Ευρώ.

• Like 3

25 λεπτά πριν, jasonas21 είπε

παιδια επειδη εχω μπερδευτει λιγο με το excelακι... τις τιμες ΤΕΑ που τις βρισκουμε?

έχω τα λινκ απο 48 γραμμή και κάτω

• Like 2

3 λεπτά πριν, alan_dalon είπε

τότε οφείλει να επιστρέψει στη Volton το συνολικό ποσό της Δωροκάρτας ύψους πενήντα (50,00) Ευρώ.

Αν δεν την χρησιμοποιησω την επιστρεφω ή θελουν ενα 50αρικο και υποχρεωτικα θα πρεπει να ξοδεψω την επιταγη της στα public?

2 λεπτά πριν, jasonas21 είπε

Αν δεν την χρησιμοποιησω την επιστρεφω ή θελουν ενα 50αρικο και υποχρεωτικα θα πρεπει να ξοδεψω την επιταγη της στα public?

απλά λες δεν τη θες όταν κάνεις αίτηση και βεβαιώνεσαι οτι δεν υπάρχει συνημμένο στο συμβόλαιο

• Like 1

3 λεπτά πριν, jasonas21 είπε

εγω παντως, που παω για τουρισμο, τους ζητησα να μην την στειλουν εξαρχης για να εχω το κεφαλι μου ησυχο

• Like 2

2 λεπτά πριν, korakios είπε

απλά λες δεν τη θες όταν κάνεις αίτηση και βεβαιώνεσαι οτι δεν υπάρχει συνημμένο στο συμβόλαιο

Ωραια! Και κατι τελευταιο για το excel, στα πρασινα ΤΕΑ βαζω ουσιαστικα τις τιμες πχ Δεκ και Νοεμ! Στο κιτρινο ΤΕΑ βαζω μονο του Δεκεμβρη πχ ή ειναι η τιμη στην μεσοσταθμιστικη σταθμη αγορας του προηγουμενου μηνα (πχ 107)?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, jasonas21 είπε

Ωραια! Και κατι τελευταιο για το excel, στα πρασινα ΤΕΑ βαζω ουσιαστικα τις τιμες πχ Δεκ και Νοεμ!

"υπόψιν για Ιαν 2024 ορίστηκε ο συντελεστής β μηδέν άρα βάλτε ίδια τιμή στο Μ-2, με του Μ-1 για τα πράσινα"

Spoiler

το παραπάνω ισχύει (παράνομα) και για το κίτρινο 4all

8 λεπτά πριν, jasonas21 είπε

Στο κιτρινο ΤΕΑ βαζω μονο του Δεκεμβρη πχ ή ειναι η τιμη στην μεσοσταθμιστικη σταθμη αγορας του προηγουμενου μηνα (πχ 107)?

Η ΜΤΑ αποτελείται και απο ΛΠ και αποκλίσεις επομένως μαντεύεις τις 3 τιμές για τα κίτρινα που παίρνουν τρέχουσες τιμές χοντρικής

Για κιτρινα που παίρνουν απο προηγούμενο μήνα ή συνδυασμό προηγούμενου/παραπροηγούμενου , τραβάνε αυτόματα απο τα Μ-1 Μ-2 (δεν υπάρχει εμπορικό πρόγραμμα που να τραβά ΜΤΑ προηγούμενων μηνών , μόνο ΤΕΑ , είχε κάποια η Προτέργια αλλά τα κατάργησε)

τον επόμενο μήνα που δε θα ισχύει ο μηδενικός συντελεστής β , θα κάνω και ένα φρεσκάρισμα το excel με ομαδοποιημένα τα πράσινα , κίτρινα exante , κίτρινα expost και οδηγίες

9 λεπτά πριν, jasonas21 είπε

Ωραια

φυσικά τσεκάρεις και το σούπερ excel του doomnx , έχω βάλει το αναλυτικό του ποστ σε σύνδεσμο στο 1ο φύλλο του excel μου

προσωπικά προτιμώ το δικο μου λόγω κατακόρυφης κατανομής των προγραμμάτων και δεν μπλέκονται λοιπές χρεώσεις , αλλά είναι θέμα γούστου 😁

10 λεπτά πριν, Kzaxas είπε

Ήρθε σήμερα και sms από ΕΛΠΕ για την αλλαγή και στην εφαρμογή φαίνονται και η «παλιά» παροχή αλλά και η καινούργια

αν είχες πάγια , το νου σου να την ενεργοποιήσεις και στην καινούρια

Επεξ/σία από korakios
  • Like 3
  • Thanks 1

2 ώρες πριν, Merenda7 είπε

Σε ευχαριστώ. Το θέμα είναι ότι δεν έχω προηγούμενο λογαριασμό σε δικό μου όνομα. 28 Νοεμβρίου γύρισε στο όνομα μου η παροχή και είχα δώσει τον τελευταίο λογαριασμό που ήταν στο όνομα του προηγούμενου ιδιοκτήτη.

Πιστεύω να βρω μια άκρη γιατί η ζενίθ πλέον έχει κόκκινη κάρτα από εμένα 

Δέχθηκαν λογαριασμό σε άλλο όνομα?

• Thanks 1

28 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Δέχθηκαν λογαριασμό σε άλλο όνομα?

Ναι, εφόσον εγώ ήμουν η νέα ένοικος του σπιτιού, μου ζήτησαν τον τελευταίο λογαριασμό του προηγούμενου ενοίκου 

1 hour ago, korakios said:

για γενικότερο καλό , να συνεχιστούν τα δώρα και όχι να μας κάνουν καταθέσεις

Λιγο ηθος ρε παιδια κ λιγη ενσυναισθηση εννοει: μας πανε βολτα με το πουλμαν κ οταν μας φερνουν πισω, θελετε κ να βγαλει απο την τσεπη ο οδηγος να μας πληρωσει κιολας; καλυτερα θα νιωθει να μας χρωσταει την επομενη βολτα κ εμεις ησυχοι οτι θα του αφησουμε χρηματα την να βαλει καυσιμα κ να προσπαθησει να μας δελεασει για την επομενη βολτα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...