Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Στις 2/1/2024 στις 12:06 ΜΜ, Rebirth είπε

Καλημέρα και καλή χρονιά. Η μία παροχή που περνάω ΕΛΠΕ είναι από εξοχικό και δεν έχω πρόσβαση στο ρολόι. Τους το είπα και με ρώτησαν αν συναινώ να γίνει βάσει του τελευταίου λογαριασμού που τους έστειλα (είναι εκκαθαριστικός με έκδοση αρχές Νοέμβρη). Τους λέω ναι; Δεν έχει κατανάλωση το σπίτι. 

(Το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι σε κανένα μήνα δύο θα φύγω από ελπέ ξανά, μην έχω κάποιο θέμα με τις ενδείξεις). 

Αν ξέρει κάποιος παρακαλώ ας δώσει τα φώτα του 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, gemis XTX είπε

Καλημέρα! Μέτρηση δίνουμε στο app της elpedison ή και στο mydedie 

app, μην μπλέκεις με ΔΕΔΔΗΕ εκτός αν είναι απόλυτη ανάγκη γιατί πχ μπορεί να δώσεις τώρα αλλά να πάει η μέτρηση το άλλο δίμηνο μιας και πλέον στο site τους έχουν καταργήσει την περίοδο ενδείξεων και είναι συνέχεια ανοιχτό

1 λεπτό πριν, Rebirth είπε

Αν ξέρει κάποιος παρακαλώ ας δώσει τα φώτα του 

σαν τι να ξέρει ? Θα πάρουν μετρήσεις απ επιτόπια ΔΕΔΔΗΕ

• Thanks 1

1 λεπτό πριν, korakios είπε

σαν τι να ξέρει ? Θα πάρουν μετρήσεις απ επιτόπια ΔΕΔΔΗΕ

Ευχαριστώ. Επομένως συναινώ να το κάνουν βάσει λογαριασμού ακόμα κι αν φύγω σε ένα μήνα; 

Μόλις τώρα, Rebirth είπε

Ευχαριστώ. Επομένως συναινώ να το κάνουν βάσει λογαριασμού ακόμα κι αν φύγω σε ένα μήνα; 

ναι, δεν παίζει ρόλο

πρόλαβες το 100ρικο ?

• Thanks 1

Καλημέρα και καλή χρονιά.

Έχω την εξής αφιβολία: πήγα στον Ήρωνα τέλος Νοεμβρίου (home guarantee) και ακόμα δεν έχει βγει ο 1ος λογαριασμός. Τώρα λοιπόν που απο 1/1 έπεσα αυτόματα στο home basic, καταλαβαίνω οτι για την κατανάλωση αυτή (1/1 και μετά), ΔΕΝ θα έχω την έκπτωση συνέπειας 35% που ανακοίνωσαν, εφόσον δεν έχει βγει προηγούμενος λογαριασμός για να πληρώσω και να είμαι συνεπής.. Το καταλαβαίνω σωστά; Εκτός αν η ιδέα είναι οτι τέλος Γενάρη θα εκδοθεί καθυστερημένα ο 1ος (που θα αφορά κατανάλωση Δεκέμβρη), θα τον πληρώσω, και λίγο μετά θα εκδοθεί ο 2ος που θα αφορά κατανάλωση Γενάρη, οπότε θα πάρω το 35%, αφού θα έχει πληρωθεί το 1ος. Ισχύει όμως αυτό, ή θα καταλήξω τελικά να πληρώσω 0.18 για Γενάρη, χωρίς έκπτωση;

Από το chat της εταιρείας μου τα λένε μπερδεμένα. Αρχικά μου είπαν αυτό:

Αναφορά σε κείμενο

Άρα εσείς, θα τιμολογηθείτε σωστά για όλο τον Ιανουάριο με το πρόγραμμα Basic, και την έκπτωση συνέπειας που δικαιούστε για το διάστημα από 1/1/24 έως 31/1/24, θα τη λάβετε στον 3ο σας λογαριασμό, αφού έχει εξοφληθεί πρώτα ο λογαριασμός που αφορά κατανάλωση Ιανουαρίου.

Με λίγα λόγια, δεν έχει σημασία αν θα εκδοθεί σήμερα ή τέλος του μήνα ο λογαριασμός σας που αφορά περίοδο κατανάλωσης Δεκεμβρίου. Γιατί στο λογαριαμό αυτό θα τιμολογηθείτε βάση του προγράμματος Generous Guarantee με το οποίο ήρθατε σε εμάς. Άρα από τον πρώτο σας λογαριασμό που θα αφορά περίοδο Δεκεμβρίου, δικαιούστε 10% έκπτωση συνέπειας που σας έδινε το πρόγραμμα Guarantee. Από 1/1/24 και μετά που μεταβήκατε στο πρόγραμμα Basic, θα έχετε το 35%.

Λίγο πιο μετά, μου λέει το εξής:

Αναφορά σε κείμενο

Στον πρώτο σας λογαριασμό δεν θα έχετε πανω έκπτωση συνέπειας, βάση αυτού θα λάβετε στον επόμενο λογαριασμό σας που θα λάβετε το Φλεβάρη, 10% έκπτωση συνέπειας, γιατί θα αφορά περίοδο κατανάλωσης Δεκεμβρίου που ήσαστε στο πρόγραμμα Guarantee. Στο δεύτερο λογαριασμό σας που θα αφορά περίοδο Ιανουαρίου πάνω λοιπόν, θα δείτε 10% έκπτωση συνέπειας. Αντίστοιχα, στον τρίτο σας λογαριασμό πλέον, θα δείτε το 35% της έκπτωσης βάση του λογαριασμού που αφορά περίοδο καταναλωσης Ιανουαρίου.

Αυτό το 2ο κάπως με μπέρδεψε, και το καταλαβαίνω ως αντικρούμενο με το 1ο. Τι λένε οι δικοί σας αποκωδικοποιητές;

Ευχαριστώ

• Like 1

14 λεπτά πριν, korakios είπε

ναι, δεν παίζει ρόλο

πρόλαβες το 100ρικο ?

Ναι ναι, έκανα 29/12 τις αιτήσεις και μου είχε πει η κοπέλα ότι δεν είναι τρικ επικοινωνιακο, ότι όντως σταματάει το 100αρικο. Τρεις γραμμές πήγα. 😂

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους!

Και εμένα βγήκε ο 1ος και τελικός elpedison αλλά επειδή κάθισα μόνο 5 μέρες (μου έδωσε 50 ευρώ και χρέωση 0.069 ο ηρων και τράβηξε της παροχή πάλι πίσω) και δεν έβαλαν κατανάλωση είναι πιστωτικός 105 ευρώ. Αυτά χάνονται? Γιατί είναι από το δώρο 100 ευρώ.

Για κατανάλωση 1500kwh το μήνα (2 αντλίες με ενδοδαπέδια) πηγαίνω volton για 500 δωρεάν και βλέπουμε από Φεβρουάριο?

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, _vbm_ είπε

Καλημέρα και καλή χρονιά.

Έχω την εξής αφιβολία: πήγα στον Ήρωνα τέλος Νοεμβρίου (home guarantee) και ακόμα δεν έχει βγει ο 1ος λογαριασμός. Τώρα λοιπόν που απο 1/1 έπεσα αυτόματα στο home basic, καταλαβαίνω οτι για την κατανάλωση αυτή (1/1 και μετά), ΔΕΝ θα έχω την έκπτωση συνέπειας 35% που ανακοίνωσαν, εφόσον δεν έχει βγει προηγούμενος λογαριασμός για να πληρώσω και να είμαι συνεπής.. Το καταλαβαίνω σωστά; Εκτός αν η ιδέα είναι οτι τέλος Γενάρη θα εκδοθεί καθυστερημένα ο 1ος (που θα αφορά κατανάλωση Δεκέμβρη), θα τον πληρώσω, και λίγο μετά θα εκδοθεί ο 2ος που θα αφορά κατανάλωση Γενάρη, οπότε θα πάρω το 35%, αφού θα έχει πληρωθεί το 1ος. Ισχύει όμως αυτό, ή θα καταλήξω τελικά να πληρώσω 0.18 για Γενάρη, χωρίς έκπτωση;

Από το chat της εταιρείας μου τα λένε μπερδεμένα. Αρχικά μου είπαν αυτό:

Λίγο πιο μετά, μου λέει το εξής:

Αυτό το 2ο κάπως με μπέρδεψε, και το καταλαβαίνω ως αντικρούμενο με το 1ο. Τι λένε οι δικοί σας αποκωδικοποιητές;

Ευχαριστώ

συμπτωματικά ,τώρα το κοιτούσα

στη σελίδα το λένε έκπτωση συνέπειας

στους όρους όμως δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο, το αντίθετο μάλιστα:

Ε5.1 Στους Λογαριασμούς (στο πεδίο A΄ «Χρεώσεις Προμήθειας») που θα αποστέλλει ο Προμηθευτής στον
Πελάτη θα αποτυπώνεται η Χρέωση Παγίου και η Τελική Τιμή Προμήθειας (€/kWh), η οποία συνίσταται στο
αλγεβρικό άθροισμα της Χρέωσης Προμήθειας, όπως αυτή ορίζεται στον Ε.Ο.3.2.2 ανωτέρω και της τυχόν
Έκπτωσης που εφαρμόστηκε στο μήνα κατανάλωσης «Μ» και περιλαμβάνεται στη διάρκεια της χρονικής πε-
ριόδου του συγκεκριμένου Λογαριασμού.

Άρα νόμιμα πρέπει να βάλουν απευθείας την έκπτωση , τώρα το τι θα κάνουν άγνωστο

4 λεπτά πριν, Rebirth είπε

Ναι ναι, έκανα 29/12 τις αιτήσεις και μου είχε πει η κοπέλα ότι δεν είναι τρικ επικοινωνιακο, ότι όντως σταματάει το 100αρικο. Τρεις γραμμές πήγα. 😂

καλή φάση , θα πάρεις και 2*20€ δωροεπιταγές Σκλαβενίτη , μην τις αφήσεις

2 λεπτά πριν, perlepes είπε

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους!

Και εμένα βγήκε ο 1ος και τελικός elpedison αλλά επειδή κάθισα μόνο 5 μέρες (μου έδωσε 50 ευρώ και χρέωση 0.069 ο ηρων και τράβηξε της παροχή πάλι πίσω) και δεν έβαλαν κατανάλωση είναι πιστωτικός 105 ευρώ. Αυτά χάνονται? Γιατί είναι από το δώρο 100 ευρώ.

Για κατανάλωση 1500kwh το μήνα (2 αντλίες με ενδοδαπέδια) πηγαίνω volton για 500 δωρεάν και βλέπουμε από Φεβρουάριο?

ναι και επιστρέφεις ελπέ (δε χάνονται)

ίσως φύγεις πιο μπροστά με την κατανάλωση που έχεις

Επεξ/σία από korakios
  • Like 2
  • Thanks 1

44 λεπτά πριν, petranthe είπε

Εγώ ακόμα περιμένω από 10/12

Εμενα ήταν από 5/12 Έδωσα μέτρηση 20 ,οπότε υπολόγισε 

34 λεπτά πριν, darkmatinee είπε

Έχει ανέβει κατά πάσα πιθανότητα αλλά κοιτάτε στο 24 και όχι στο 23
image.png.52f06f58c06ad6f0f34475237cd2ed2c.pngimage.png.d0430daee10c964dc2f2f08ba011b38f.png

Σωστός 

Φυσικά και δεν ξεχνώ τις επιταγές σκλαβενίτη @korakios🎉 Εχω ρωτήσει ξανά και τις περιμένω. Άρα είμαστε στο 3*100 + 2*20= 340. Καλά μπαίνει η χρονιά. Να είναι καλά η ομάδα εδώ. ❤️

• Like 2
  • Thanks 1

Μόλις τώρα, favou2000 είπε

Εμενα ήταν από 5/12 Έδωσα μέτρηση 20 ,οπότε υπολόγισε 

Καλά δεν με πειράζει. το 100αρικο δεν το χάνω, μόλις εξαντληθεί θα πάω για άλλες πολιτείες.

Μόλις τσέκαρα στην εφαρμογή της Δεδδηε και είδα ότι άλλαξε το τελευταίο ψηφίο μετά από αίτηση  στις 28/12 από ΗΡΩΝΑ σε ΕΛΠΕ.

Με τόσες αλλαγές να δω πως θα βγάλω άκρη με την κατανάλωση και το όριο του ΚΟΤ😂

Έχει επικοινωνήσει κανείς με volton για νέο συμβόλαιο πέρα από το να πάρει τηλέφωνο στο 11300? Δεν βλέπω επιλογή για e-contract, ενώ έχω αφήσει το τηλέφωνό μου να με καλέσουν εδώ και ώρα, αλλά δεν υπάρχει ανταπόκριση. 

15 λεπτά πριν, perlepes είπε

Ειμαι στις ιδιες καταναλωσεις..
Σε ποιο Volton σκεφτεσε  ? πρασινο ή κιτρινο

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...