Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

59 λεπτά πριν, doomnx είπε

Τα πάνω κάτω έφερε η Volton στα πράσινα, καθώς δίνει το δώρο της προμήθειας έως 500 kWh + το πάγιο για τον πρώτο μήνα και στο Ειδικό Τιμολόγιο, για αιτήσεις μέχρι 6 Ιανουαρίου.

Μικρή έκπληξη και από τη Solar Energy που ανακοίνωσε σήμερα έκπτωση στη Βασική Τιμή Προμήθειας της τάξης του 10%, ενώ στους ειδικούς όρους μέχρι στιγμής ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει έκπτωση για τον Ιανουάριο.

Άλλαξα κατηγορία στο SpitiMou της Protergia, αφού πρόκειται για ex-ante πρόγραμμα που βασίζεται στην ΜΤΑΗΕ Νοεμβρίου, άρα η τιμή του έχει κλειδώσει.

578gZEn.jpg

ΥΓ: Ο ΗΡΩΝ δεν έχει ανακοινώσει ακόμη έκπτωση για τον Ιανουάριο. Η τελική του τιμή θα αλλάξει κατά πάσα πιθανότητα.

Έγραψα volton στο google και οι αξιολογήσεις λένε πως είναι ό,τι χειρότερο σε εταιρεία.

Μεγάλο ρίσκο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 λεπτό πριν, Nnoutas είπε

Καλησπέρα. Είμαι στο elpedison smart από 02/12/2023 και στο app μου δείχνει επόμενη ημερομηνία καταχώρησης ενδείξεων από 21/01/2024 έως 31/01/2024. Αυτό είναι δίμηνο και απορώ γιατί δεν μου έβγαλε νωρίτερα.

δες μήπως είναι το διάστημα που κάνει επιτόπια ο ΔΕΔΔΗΕ

Μόλις τώρα, Gatoskylo8 είπε

Έγραψα volton στο google και οι αξιολογήσεις λένε πως είναι ό,τι χειρότερο σε εταιρεία.

Μεγάλο ρίσκο.

δε θα δεις σε καμία εταιρία θετικές αξιολογήσεις

κινείσαι όπως καταλαβαίνεις

57 λεπτά πριν, doomnx είπε

Τα πάνω κάτω έφερε η Volton στα πράσινα, καθώς δίνει το δώρο της προμήθειας έως 500 kWh + το πάγιο για τον πρώτο μήνα και στο Ειδικό Τιμολόγιο, για αιτήσεις μέχρι 6 Ιανουαρίου.

Όντως στο πράσινο;Το ανακοίνωσε κάπου; Δεν το βρίσκω.

1 λεπτό πριν, paul2 είπε

Ναι, το εχω ψαξει απο δεκα μεριες, διαβασα την συμβαση πριν υπογραψω, αλλα παντα σου ξεφουρνιζουν κατι που δεν ειχες υπ οψιν και δεν περασε καν απο το μυαλο σου!

δε μπορούν να ξεφουρνίσουν κάτι διαφορετικό απο αυτά που υπέγραψες :)

Μόλις τώρα, Nekro87 είπε

Όντως στο πράσινο;Το ανακοίνωσε κάπου; Δεν το βρίσκω.

???

https://volton.gr/services/eidiko-timologio-volton-home/

Μόλις τώρα, Nnoutas είπε

Η επόμενη καταμέτρηση του ΔΕΔΔΗΕ γράφει ότι είναι 21/02/2024

περίεργο , πάρε τηλ

(την ελπε)

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, xakou είπε

@korakios έτσι όπως το βλέπω και καταλαβαίνω είναι ίσως η πιο συμφέρουσα τιμή για το 1ο μηνός, σωστά ;

Σε περίπτωση ενεργειακού συμψηφισμού (Φωτοβολταικα στη στέγη) υπάρχει κάποιο πρόβλημα; 

Όπως το βλέπω φαίνεται μια ημιμόνιμη λύση 6μηνου ορίζοντα αν δεν θέλεις να ασχολείσαι κάθε μήνα με την τιμή αλλά δεν θέλεις και να δεσμευτείς με ένα μπλε 12 μηνών. Βασικά μακάρι να υπήρχε μπλε 6 μηνών πιστεύω θα μπορούσε ο πάροχος να δώσει καλύτερη προσφορά στην τιμή. Όταν την είδα πρώτη φορά την τιμή του choice δεν το πίστευα ότι ίσχυε. Με μηδενικό περιθώριο και το 13.57% των απωλειών δικτύου τι κερδίζει ο πάροχος το 1 ευρώ πάγιο; Αλλα σίγουρα υπάρχει hedging εδώ αφού θα τιμολογεί στη μέση τιμή αγοράς του μήνα αλλά έχει αγοράσει πιο χαμηλά από το χρηματιστήριο.

Δεν βλεπω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το συμψηφισμό του φωτοβολταϊκού στο λογαριασμο, αρκεί να κάνεις με τον πάροχο την αντίστοιχη σύμβαση. Αν δεν έχεις metering και έχεις παλαιότερη συμφωνία όσον αφορά τι κερδίζεις από την παραγωγή προσοχή στο να μείνουν οι όροι ίδιοι στο νέο πάροχο.

Επεξ/σία από juanjk
  • Like 2

Μόλις τώρα, juanjk είπε

. Βασικά μακάρι να υπήρχε μπλε 6 μηνών πιστεύω θα μπορούσε ο πάροχος να δώσει καλύτερη προσφορά στην τιμή.

υπάρχει

1 λεπτό πριν, juanjk είπε

Με μηδενικό περιθώριο και το 13.57% των απωλειών δικτύου τι κερδίζει ο πάροχος το 1 ευρώ πάγιο; Αλλα σίγουρα υπάρχει hedging εδώ αφού θα τιμολόγιο στη μέση τιμή αγοράς του μήνα αλλά έχει αγοράσει πιο χαμηλά από το χρηματιστήριο.

απλά παράγει ενέργεια με μικρότερο κόστος απο την ενέργεια που σου πουλά απο το ΧΕ

1 λεπτό πριν, Nekro87 είπε

Μπήκα από το link του excel και με πέταξε σε προγενέστερη προσφορά. Ευχαριστώ.

θα ενημερώσω το σύνδεσμο , είναι παλιός όταν πρωτοανακοίνωσε τα πράσινα

Κανανε σε κανεναν αντιπροταση για να παραμεινεις στον Ηρων? Κ αν ναι, πειτε κανα παράδειγμα.... να υποθεσω τα 100 της ελπε δεν μπορουν να τα χτυπησουν

43 λεπτά πριν, paul2 είπε

ειχα κάνει συμβαση 26/10 κ στον πρωτο λογαριασμο πηρα τις 500kw δωρο...αν φύγω λες μου το χρεώσουν? Ειναι νέο αστερακι αυτο? Γνωρίζετε?

Κι εγώ τότε περίπου είχα πάει στη βολτον (27/10). Δεν υπήρχε τότε η παγίδα με το 50ρικο στα public. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγω εχω elpedison value και χαμηλη καταναλωση (120kwh/μηνα). Ειχα παρει 50+30 ευρω τον οκτωβριο.

Λογικα για μενα συμφερει τωρα να βαλω ηρων για το 50ευρω και τον αλλο μηνα βλεπω παλι τις τιμες.

Επεξ/σία από The_Judas

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, Gatoskylo8 είπε

Μεγάλο ρίσκο.

Προφανώς και θα πας μόνο για ένα μήνα και φουλ υποψιασμένος να διπλο και τριπλοτσεκάρεις τον τελικό λογαριασμό που θα σου στείλουν.

Επεξ/σία από doomnx
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το εβαλα και σε αλλο νημα το βαζω και εδω γιατι ετσι απλα ...

επειδη εχω δουλεψει σε τηλεφωνικό κεντρο πιστεψε με οι κλησεις μπαινουν αυτοματα με το που κλεινει η προυγουμενη,έπαιρνα κοντα στις 100 κλησεις την μερα,γιατι οι πελατες λεγανε καθε καρυδιάς καρυδι και ναι υπαρχουν πελατες που σε κρατανε μιση ωρα βρίζοντας σε,οποτε δεν φταινε τα παιδια στο κεντρο,μερικες φορες φταιτε και εσεις...τα συμβολαια δεν τα διαβαζει ποτε κανεις ,κανεις δεν κανει τις συγκεκριμενες ερωτησεις στο τμημα πωλησεων που η δουλεια τους ειναι να πουλησουν οπως και οι D2D πωλητες,και σκεψου οτι υπαρχουν ατομα που μπορει να εχουν ενα μηνα πανω στις γραμμες μπορει να υπαρχουν και ατομα οπως εγω που ειχα διομιση χρονια και ξεβρακωνα μεχρι και δικηγορους,οποτε οπως εσεις πανω στις δουλειες που κανετε καποια δεν τα ξερετε λογω μη ενημερωσης ετσι ειναι και αυτοι οι εργαζομενοι,οποτε αν τους μιλησετε με σεβασμο θα εχετε την αναλογη εξυπηρετηση αν οχι καλα να παθετε,γιατι και αυτοι λαμβανουν ενα μαιλ ενημερωσης δεν τους κανει κανεις σεμιναριο,και μην ξεχνατε οτι μπαινουν και αυτοι σε μια νεα κατασταση οπως ειχα μπει και εγω επι ρητρας αναπροσαρμογης,καλο να το παιζετε ραμπο εδω ,υπαρχουν και αυτοι που ξερουν και αυτοι που οχι,αυτα παρακαλω κατανοηστε το προσωπικο,και οχι δεν ειμαι εδω να παρακολουθω τι λετε και να τα μεταφερω ,ειμαι εδω γιατι δεν ξερω και εγω τι το διαολο θα κανω και δεν ειχα καμια ορεξη να μου βριζει ο αλλος τον πατερα ,που πριν τρεις μηνες τον είχα θάψει αυτα..και δεν τους κανει κανεις σεμιναριο για ολα αυτα που ρωτατε απλα λαμβανουν ενα μαιλ ενημερωσης ,στα τηλεφωνα φαινεται η παιδεία των πελατων και ας πουμε ανθρωπων..

Επεξ/σία από nasoduko
  • Like 4
  • Confused 2
  • Sad 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...