Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

7 λεπτά πριν, billyherr_ είπε

Το τελευταιο πραγμα που θα ηθελα να κανω ειναι τον ενεργειακο τουριστα καθε 1-2 μηνες.
Δεν εχω θεμα να πληρωνω 1-2 cents την κιλοβατωρα παραπανω απο τον ενεργειακο νομα, αρκει να εχω το κεφαλι μου σχετικα "ησυχο", δηλαδη να μην χρειαζεται να κανω καθε μηνα αιτηση σε νεο παροχο και να κυνηγαω το 50ρικο δωροεπιταγης/εκπτωσης/κουπονιου στον Σκλαβενιτη.

Επισης για ποιο λογο προτεινεις προγραμμα τιμολογησης εκ των υστερων (ex post) εναντι καποιου προγραμματος τιμολογησης εκ των προτερων (ex ante)?

Το ξερω οτι ζηταω πολλα, αλλα θελω να ηρεμησω επιτελους με την αναζητηση παροχων. Βεβαια απο την αλλη δε θελω να πληρωνω σαν ...ακας καποιο τιμολογιο ασυμφορο για την καταναλωση μου.

1) Και τον τουρίστα να κάνεις, ήρεμο θα έχεις το κέφάλι σου. Δε θα πάθεις κάτι να στέλνεις ένα email με την ταυτότητα σου και εναν λογαριασμό κάθε 2 μήνες. Ούτε θα πονέσει το κεφάλι σου. Αυτό που θα γλιτώσεις ειναι αρκετά χρήματα.

2)Γιατί το ex ante θα ειναι πιο φτηνό όταν οι τιμές ειναι χαμηλά και το όποιο ρίσκο αξίζει, ειδικά αν μιλάμε για χαμηλές καταναλώσεις.

• Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 λεπτά πριν, papaki27 είπε

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους!

Από 30/11 είμαι στον Ήρωνα στο Generous Guarantee Home, ακόμη δεν έχει εκδοθεί λογαριασμός. Να παραμείνω ή να πάω σε άλλη εταιρεία και αν ναι ποια; 

Ευχαριστώ!

Δεν μπορείς να φύγεις. Ζητάνε λογ/σμο από προηγούμενο πάροχο. 

Τα πράσινα τιμολόγια ανακοινωνουν τιμή κάθε 1η του μηνα. Οκ μέχρι εδώ. Μπορείς να τσεκαρεις και να αλλάζεις.

Εγώ ένα πράγμα δεν έχω καταλαβει. 

Ακόμη και τα πράσινα τιμολόγια προκύπτουν από κάποια εξίσωση. Μπορεί με βάση αυτή την εξίσωση να γίνουν οι παρακάτω προβλέψεις ; 

Ποια εταιρία θα προσφέρει το καλύτερο πράσινο αν α. Η τιμή χονδρικής ανέβει πολύ, β. Η τιμή χονδρικής πέσει πολύ και γ. Δεν έχουμε μεγάλες μεταβολές χονδρικής; 

Για να δώσω ένα παράδειγμα: αν τον επόμενο μήνα η τιμή χονδρικής παραμένει σταθερή, τότε πάλι ΔΕΗ, Ελιν και nrg θα είναι οι φθηνότερες στα πράσινα ; 

Με τον νέο τρόπο, που υποτίθεται ότι θα μπορούμε κάθε μήνα να αλλάζουνε πάροχο πόσο σίγουρο είναι ότι θα κάνουμε αίτηση σε έναν πάροχο και θα μας αποδεσμεύει ο προηγούμενος άμεσα κι όχι σε 15 μέρες ή θα μας «ξεχνάει» και θα ξεχνιώμαστε κι εμείς γιατί η δουλειά μας είναι άλλη κι όχι brokers στο χρηματιστήριο ενέργειας; 

@HAthinaia @petranthe Ειστε ωραιοι και σας ευχαριστω για τις συμβουλες σας!

Ακυρη ερωτηση προς ολους, σε ποιους παροχους μπορουμε να στελνουμε μετρηση καθε μηνα ωστε να ερχεται εκκαθαριστικος καθε μηνα?

Γιατι Ηρωνα (σιγουρα) και Δεη (νομιζω) ειναι καθε 2-3 μηνες...

• Like 1

2 λεπτά πριν, billyherr_ είπε

@HAthinaia @petranthe Ειστε ωραιοι και σας ευχαριστω για τις συμβουλες σας!

Ακυρη ερωτηση προς ολους, σε ποιους παροχους μπορουμε να στελνουμε μετρηση καθε μηνα ωστε να ερχεται εκκαθαριστικος καθε μηνα?

Γιατι Ηρωνα (σιγουρα) και Δεη (νομιζω) ειναι καθε 2-3 μηνες...

Καλησπέρα.. Μάλλον από ότι φαίνεται ο Δεδδηε έχει προγραμματίσει μέσα στο 2024 Μάρτιο Απρίλιο η Μάιο να ξεκινήσει να κάνει μηνιαίες καταμετρήσεις.. 

10 λεπτά πριν, takoulou είπε

Καλησπέρα.. Μάλλον από ότι φαίνεται ο Δεδδηε έχει προγραμματίσει μέσα στο 2024 Μάρτιο Απρίλιο η Μάιο να ξεκινήσει να κάνει μηνιαίες καταμετρήσεις.. 

καλή χρονιά σε ολους.οποτε σε αυτήν την περίπτωση προφανώς δέν θα δέχονται τις δικές μας μετρήσεις;

13 λεπτά πριν, iliata2410 είπε

καλή χρονιά σε ολους.οποτε σε αυτήν την περίπτωση προφανώς δέν θα δέχονται τις δικές μας μετρήσεις;

Θα δείξει... Τι θα γίνει.. 

1 ώρα πριν, Nikos_iphone είπε

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους, όντας άσχετος με τις τιμές του ρεύματος και τους παρόχους έχω κλασσικά σαν πάροχο την ΔΕΗ και θέλω γενικά να μου προτείνετε εναλλακτικές λύσεις για να φύγω καθώς πιστεύω ότι είναι ακριβότερη όλων. Η κατανάλωση του σπιτιού είναι χαμηλή και θέλω αν μπορείτε να μου πείτε 1-2 προτάσεις για να φύγω. Αξίζει η φυγή;

ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας.

...όλα σχετικά είναι. Πχ για όποιον είχε προλάβει τα σταθερά της με προνομιακή τιμή προ 2ετίας, ήταν η φθηνότερη στα σταθερά για 2 χρόνια μέχρι πρόσφατα. Ταυτόχρονα είχε τις λιγότερες "εκπλήξεις"/"παγίδες"/λάθη/ατασθαλίες κλπ την στιγμή που άλλοι κυριολεκτικά οργίαζαν. Γενικά λοιπόν λάθος πιστεύεις. Ειδικά για τον Γενάρη '24.

Επίσης το όταν λες "χαμηλή" (....; ) κατανάλωση, γενικά δεν αξίζει ν' ασχολείσαι (όπως μέχρι τώρα έκανες). Οι δε "εναλλακτικοί" γενικά πρέπει να τους "προσέχεις", γιατί μπορεί να στη φέρουν με διάφορους τρόπους ανά πάσα στιγμή.

Αν παρ' ολ' αυτά θες να δοκιμάσεις άλλο πάροχο, μπας και "πιστέψεις" πως εκεί είναι φθηνότερα (παίζουν πολλοί παράγοντες για το ύψος των λογαριασμών σου και δεν έχει να κάνει ΜΟΝΟ με τον πάροχο, αλλά και με το ποιο είδος προγράμματος θα επιλέξεις, όπως και με παράγοντες άσχετους με τον πάροχο ή το πρόγραμμα....), η πιο "ασφαλής" επιλογή μετά την ΔΕΗ, είναι, ας πούμε, η ΕΛΙΝ. Να προσέξεις τί πρόγραμμα θα επιλέξεις βέβαια.

Τα πράγματα έχουν "κατακερματιστεί" εδώ και πολύ καιρό "στην ενέργεια", και δεν υφίσταται άσπρο ή μαύρο και "πείτε πού πάω". Εάν δεν γνωρίζεις ή δεν έχεις διάθεση/χρόνο να "μάθεις", καλύτερα άραξε εκεί που είσαι, όταν μάλιστα έχεις μικρή κατανάλωση (άρα όποιο κέρδος/χασούρα ελάχιστο).

Από την άλλη, για να "γκρινιάζεις", μήπως για κάποιο λόγο πληρώνεις "μπόλικα", χωρίς απαραίτητα να "ευθύνεται" ο πάροχος...; Είναι τόσο λίγες οι πληροφορίες που έδωσες, συνεπώς χωρίς να δούμε έστω λογαριασμό, δεν βγαίνει σίγουρο συμπέρασμα....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, papaki27 είπε

Και όπως θα έλεγε κ η Lilly απ' το How i met your mother, "Where is the poop, Robin?". Υπάρχει παγίδα;

Screenshot_2024-01-01-14-18-36-610_com.android.chrome.jpg

Η μόνη παγίδα είναι ότι αν πάρεις την δωροεπιταγη παμπλικ αν φύγεις πριν το 12μηνο που λογικά θα φύγεις πρέπει να επιστρέψεις πίσω τα 50ευρω οπότε αν πας καλύτερα να τους πεις να μην την συμπεριλάβουν στο συμβόλαιο.

Επεξ/σία από favou2000

Εχθές έκανα κίνηση να παραμείνω στο power home now της ζενίθ και να μην με πάνε στο πράσινο τιμολόγιο. Από σήμερα βλέπω στο website της εταιρείας ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν είναι εμπορικά διαθέσιμο. wtf?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, vassilis211973 είπε

Κανείς δεν αναφέρει το πάγιο που έχει όμως κ είναι 5€ αν δεν κάνω λάθος. Η ζενίθ έβγαλε κίτρινο με 0,14 και πάγιο 1€.

Επεξ/σία από papaki27

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...