Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, Nikos_iphone είπε

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους, όντας άσχετος με τις τιμές του ρεύματος και τους παρόχους έχω κλασσικά σαν πάροχο την ΔΕΗ και θέλω γενικά να μου προτείνετε εναλλακτικές λύσεις για να φύγω καθώς πιστεύω ότι είναι ακριβότερη όλων. Η κατανάλωση του σπιτιού είναι χαμηλή και θέλω αν μπορείτε να μου πείτε 1-2 προτάσεις για να φύγω. Αξίζει η φυγή;

ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας.

ΤΩΡΑ που ανακοίνωσε την πιο φθηνή τιμή θα φύγεις?

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

4 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

ΤΩΡΑ που ανακοίνωσε την πιο φθηνή τιμή θα φύγεις?

Οπότε μένουμε ως έχει στο πράσινο τιμολόγιο; ή προτείνεται κάτι άλλο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγώ μετέτρεψα το παλιό πρόγραμμα του HΡΩΝ στο GENEROUS GUARANTEE χωρίς προστασία πληρώνω με πάγια εντολή και συνέπεια αλλά όπως και να εχει λογικά επειδή δεν είμαι νέος πελάτης δεν θα μου δώσουν 50 ευρώ δώρο και έτσι κάθομαι στο παγωτό βλέποντας τις τιμές.Άραγε στην περίπτωση κλειστού γενικού σε σπίτι μπορώ να πάω σε πρόγραμμα με μηδενικό πάγιο;αυτό του Σουμπάση ισχύει ή δεν υπάρχει πια;.Και επίσης σε παροχές που εχουν ελάχιστη κατανάλωση έως καθόλου και με έχουν χρεώσει μεγάλους έναντι με αποτέλεσμα να έχω τον τελευταίο καιρό συνέχεια πιστωτικούς λογαριασμούς στον HΡΩΝ και στο ίδιο πρόγραμμα το GUARANTEE τι με συμβουλεύετε να κάνω να ψάξω κι εκεί για πρόγραμμα με μηδενικό πάγιο;

Επεξ/σία από vassilis211973

Έχω κάνει αίτηση από πριν 3 μέρες για Elpedison smart μέσω email.

Δεν έχω πάρει καμία επιβεβαίωση η άλλη επικοινωνία. Είναι φυσιολογικό;

Επίσης μέχρι να φύγω από Ηρων, θα μπω αυτόματα στο πράσινο του;

P.S καλή χρονιά!

9 λεπτά πριν, Swimmer21 είπε

P.S καλή χρονιά!

Καλημέρα.. Μήπως να πάρεις αύριο ένα τηλέφωνο τον πάροχο σου.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, S90 είπε

Καλή χρόνια σε όλους να έρθουν όλα όπως τα περιμένετε! 

Με τα τωρινά δεδομένα για όσους ειμαστε στην ELPEDISON η μεταφορά στην Ηρωνα για 50 ευρω ειναι μονόδρομος σωστά?(με εναλλακτική VOLTON?).

Μια βοήθεια για τα επαγγελματικά? Κ αυτή η παροχή στην ELPE είναι.

@S90 Η εναλλακτική σου εξαρτάται από τις επιθυμίες και τις ανάγκες σου. Κατα τη γνώμη μου, όσον αφορά στην οικιακή σου παροχή, επειδή είσαι ήδη στην Elpedison:

1. Αν έχεις μηνιαία κατανάλωση κοντά στις 500 kWh, πήγαινε για αρχή Volton κίτρινο για να πάρεις τις δωρεάν kWh. Μετά από κανά μήνα πήγαινε στο 👇 αν δεν υπάρχει άλλο καλύτερο κίτρινο πρόγραμμα με δώρο τότε.

2. Αν έχεις <400 kWh, πήγαινε Ήρων Generous Guarantee Gome χωρίς προστασία για τα 50 ευρώ δώρο. Μετά από κανά μήνα πήγαινε στο 👆 αν δεν υπάρχει άλλο κίτρινο με καλύτερο δώρο τότε.

3. Αν σε ενδιαφέρει να πάρεις 5.000 μίλια miles and bonus στην Aegean (πρέπει να φτιάξεις λογαριασμό Miles and Bonus στην Aegean πρώτα, αν δεν έχεις ήδη), πήγαινε στο κίτρινο ex ante ΔΕΗ 4all, του οποίου την τιμή θα γνωρίζεις κάθε 1η του μήνα. και ο τύπος υπολογισμού της ρήτρας του είναι ίδιος με αυτόν με τα πράσινα τιμολόγια.

Επεξ/σία από HAthinaia
  • Like 2
  • Thanks 1

10 λεπτά πριν, Swimmer21 είπε

P.S καλή χρονιά!

Όταν λες 3 ημέρες?

Παρασκευή απόγευμα?

11 λεπτά πριν, Swimmer21 είπε

P.S καλή χρονιά!

Ακριβώς τα ίδια κι εγώ. Πριν 3μερες έκανα αίτηση. Υπομονή κάνε είναι και αργίες οι μέρες αυτές.. 

Καλη χρονια σε ολους!

Τα τελευταια 3 χρονια βρισκομαι στο Ηρων Generous Home προγραμμα αλλα δεν εχω ασχοληθει σοβαρα με ενεργειακο τουρισμο. Επισης το excel του κορακιου καλο και χρυσο ομως πραγματικα οσες φορες εχω βαλει τα στοιχεια μου πανω δεν το εχω καταφερει να μου βγαλει καποιο αποτελεσμα που να καταλαβαινω, και αρκουμαι στο να τσεκαρω τιμες με το allazorevma.gr.

Μιας που βρισκομαι πανω κατω στην ιδια κατασταση με τον @Nikos_iphone, ρωταω τους γκουρου εδω μεσα για τη συμβουλη τους ετσι για να παει καλα η χρονια :P Καταναλωση το σπιτι εχει περιπου 6500kwh το χρονο (δεν ξεπερναμε τις 600kwh το μηνα). Αφηνοντας στην ακρη τις ενεργοβορες συσκευες που θα αλλαχθουν, τι προτεινετε να κανω?

Ιδανικα θα ηθελα κατι "set it & forget it" αλλα δεν ξερω κατα ποσο τα μπλε προγραμματα ταιριαζουν στην περιπτωση μας.
Δε θα ηθελα να πληρωνω πχ 16 cents την kwh οταν οι αλλοι την πληρωνουν 11 (τιμες Ιανουαριου 2024) , αλλα βεβαια αυτα μπορουν ερθουν τουμπα και με καποιο μπλε να βγουμε "κερδισμενοι" μεσα στη χρονια αν ανεβουν οι τιμες των πρασινοκιτρινων.

Απο την αλλη με "μονο" 100€ προστιμο (στους παροχους που εχω δει) αν σπασεις μπλε συμβολαιο στο πρωτο εξαμηνο, δεν ξερω αν θεωρειται τελικα καλο game plan να κλειδωσεις μια τιμη κιλοβατωρας σημερα, και αν δεις πως βγαινεις "ζημιωμενος" τους 2-3 πρωτους μηνες του 24, να σπασεις συμβολαιο για να πας σε πρασινοκιτρινο.

Ειλικρινα τον τελευταιο μηνα διαβαζω συνεχεια για προγραμματα και με εχει πονεσει το κεφαλι μου. Δεν ξερω τι να κανω. Οποτε πριν ακολουθησω τους περισσοτερους εδω μεσα (απο οσα εχω διαβασει μεχρι τωρα) και παω σε καποιο δεη myhome 4all ή πρωτεργεια οικακο value special, ζητω ταπεινα την καθοδηγηση σας.

Οποια συμβουλη καλοδεχουμενη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, Nikos_iphone είπε

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους, όντας άσχετος με τις τιμές του ρεύματος και τους παρόχους έχω κλασσικά σαν πάροχο την ΔΕΗ και θέλω γενικά να μου προτείνετε εναλλακτικές λύσεις για να φύγω καθώς πιστεύω ότι είναι ακριβότερη όλων. Η κατανάλωση του σπιτιού είναι χαμηλή και θέλω αν μπορείτε να μου πείτε 1-2 προτάσεις για να φύγω. Αξίζει η φυγή;

ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας.

@Nikos_iphone @billyherr_ Αν σε ενδιαφέρει να πληρώνεις πολύ λίγο ή καθόλου αλλάζοντας πάροχο και πηγαίνοντας σε άλλο κίτρινο τιμολόγιο κάθε 1-2 μήνες περίπου:

Αυτήν την στιγμή επειδή έχεις μικρή κατανάλωση, σε συμφέρει καλύτερα να κάνεις online αίτηση στο κίτρινο ex post οικιακό τιμολόγιο ΗΡΩΝ Generous Guarantee Home ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ προκειμένου να πάρεις 50 ευρώ δώρο στον λογαριασμό. Υπόψη η αίτηση πρέπει να γίνει online για να πάρεις το 50άρικο. Μην ξεχάσεις όταν σε πάρουν τηλ για επιβεβαίωση, να τους πεις στη σύμβαση να γράφει ότι θες να πληρώνεις με πάγια εντολή προκειμένου να μη χρεωθείς εγγύηση 50 ευρώ στον πρώτο λογαριασμό, κι ότι θες να λαμβάνεις και ηλεκτρονικά στο email σου τον λογαριασμό. Ο λογαριασμός βέβαια να ξέρεις εμφανίζεται και νωρίτερα στην εφαρμογή MyHeron που διατίθεται τόσο σε browser (π.χ. Google Chrome), όσο και για εφαρμογή σε κινητές συσκευές. 

10 λεπτά πριν, billyherr_ είπε

Καλη χρονια σε ολους!

Τα τελευταια 3 χρονια βρισκομαι στο Ηρων Generous Home προγραμμα αλλα δεν εχω ασχοληθει σοβαρα με ενεργειακο τουρισμο. Επισης το excel του κορακιου καλο και χρυσο ομως πραγματικα οσες φορες εχω βαλει τα στοιχεια μου πανω δεν το εχω καταφερει να μου βγαλει καποιο αποτελεσμα που να καταλαβαινω, και αρκουμαι στο να τσεκαρω τιμες με το allazorevma.gr.

Μιας που βρισκομαι πανω κατω στην ιδια κατασταση με τον @Nikos_iphone, ρωταω τους γκουρου εδω μεσα για τη συμβουλη τους ετσι για να παει καλα η χρονια :P Καταναλωση το σπιτι εχει περιπου 6500kwh το χρονο (δεν ξεπερναμε τις 600kwh το μηνα). Αφηνοντας στην ακρη τις ενεργοβορες συσκευες που θα αλλαχθουν, τι προτεινετε να κανω?

Ιδανικα θα ηθελα κατι "set it & forget it" αλλα δεν ξερω κατα ποσο τα μπλε προγραμματα ταιριαζουν στην περιπτωση μας.
Δε θα ηθελα να πληρωνω πχ 16 cents την kwh οταν οι αλλοι την πληρωνουν 11 (τιμες Ιανουαριου 2024) , αλλα βεβαια αυτα μπορουν ερθουν τουμπα και με καποιο μπλε να βγουμε "κερδισμενοι" μεσα στη χρονια αν ανεβουν οι τιμες των πρασινοκιτρινων.

Απο την αλλη με "μονο" 100€ προστιμο (στους παροχους που εχω δει) αν σπασεις μπλε συμβολαιο στο πρωτο εξαμηνο, δεν ξερω αν θεωρειται τελικα καλο game plan να κλειδωσεις μια τιμη κιλοβατωρας σημερα, και αν δεις πως βγαινεις "ζημιωμενος" τους 2-3 πρωτους μηνες του 24, να σπασεις συμβολαιο για να πας σε πρασινοκιτρινο.

Ειλικρινα τον τελευταιο μηνα διαβαζω συνεχεια για προγραμματα και με εχει πονεσει το κεφαλι μου. Δεν ξερω τι να κανω. Οποτε πριν ακολουθησω τους περισσοτερους εδω μεσα (απο οσα εχω διαβασει μεχρι τωρα) και παω σε καποιο δεη myhome 4all ή πρωτεργεια οικακο value special, ζητω ταπεινα την καθοδηγηση σας.

Οποια συμβουλη καλοδεχουμενη.

@billyherr_ αν η κατανάλωσή σου είναι κοντά στις 500 kWh κάθε μήνα, κατά τη γνώμη μου καλύτερα να πας τώρα στο κίτρινο της Volton προκειμένου να πάρεις τις 500 kWh δωρεάν που δίνει για τον πρώτο λογαριασμό και στη συνέχεια να εξετάσεις ποια άλλα κίτρινα προγράμματα σε συμφέρουν. Αφού πας Volton, σε κανά μήνα κάνε ό,τι πρότεινα στον @Nikos_iphone

"set it and forget it" δεν μπορώ να σου προτείνω γιατί δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάτι σε forget it, από τη στιγμή που και σε μπλε να πας, πάνω στο 6μηνο έχουν δικαίωμα να σου αλλάξουν την τιμή, και πόσο μάλλον για εσένα που έχεις και υψηλή κατανάλωση. 

Επεξ/σία από HAthinaia

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι λογικό από 7-11 στον Ηρων ακόμα να μην έχει εκδώσει πρώτο λογ/σμο; Ξέρω ότι γενικά αργεί αλλά εδώ κοντεύουμε δίμηνο... 

Ντάξει, η δεη τους έβαλε τα γυαλιά. Μέχρι πρότινος η πιο ακριβή και τώρα η πιο φτηνή. Το βέβαιο είναι ότι ξεχνάμε γενικά τιμές 0,099 που είχαμε ως τώρα χωρίς ρήτρα. Πάμε από 0,13 ως 0,18. Άντε και καλή μας χρονιά.

Επεξ/σία από 1comment

Μόλις τώρα, 1comment είπε

Είναι λογικό από 7-11 στον Ηρων ακόμα να μην έχει εκδώσει πρώτο λογ/σμο; Ξέρω ότι γενικά αργεί αλλά εδώ κοντεύουμε δίμηνο... 

@1comment Η μηχανογράφηση του Ήρων αργεί γενικά και ο Ήρων δεν έχει και λογιστήριο, παρά μόνο τμήμα τιμολόγησης. Θα σου πρότεινα όμως από την Τρίτη που είναι εργάσιμη να τους ενοχλήσεις στο livechat ή/και στο τηλέφωνο. 

2 λεπτά πριν, 1comment είπε

Ντάξει, η δεη τους έβαλε τα γυαλιά. Μέχρι πρότινος η πιο ακριβή και τώρα η πιο φτηνή. Το βέβαιο είναι ότι ξεχνάμε γενικά τιμές 0,099 που είχαμε ως τώρα χωρίς ρήτρα. Πάμε από 0,13 ως 0,18. Άντε και καλή μας χρονιά.

ή δεν πας καθόλου ΔΕΗ και κυνηγάς τα δώρα κάθε 1-2 μήνες στα κίτρινα από ΗΡΩΝ, Volton, Elpedison και άντε και στο ΔΕΗ 4all αν σε ενδιαφέρει να πάρεις 5.000 μίλια miles and bonus στην Aegean. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, HAthinaia είπε

@Nikos_iphone @billyherr_ Αν σε ενδιαφέρει να πληρώνεις πολύ λίγο ή καθόλου αλλάζοντας πάροχο και πηγαίνοντας σε άλλο κίτρινο τιμολόγιο κάθε 1-2 μήνες περίπου:

Το τελευταιο πραγμα που θα ηθελα να κανω ειναι τον ενεργειακο τουριστα καθε 1-2 μηνες.
Δεν εχω θεμα να πληρωνω 1-2 cents την κιλοβατωρα παραπανω απο τον ενεργειακο νομα, αρκει να εχω το κεφαλι μου σχετικα "ησυχο", δηλαδη να μην χρειαζεται να κανω καθε μηνα αιτηση σε νεο παροχο και να κυνηγαω το 50ρικο δωροεπιταγης/εκπτωσης/κουπονιου στον Σκλαβενιτη.

Επισης για ποιο λογο προτεινεις προγραμμα τιμολογησης εκ των υστερων (ex post) εναντι καποιου προγραμματος τιμολογησης εκ των προτερων (ex ante)?

Το ξερω οτι ζηταω πολλα, αλλα θελω να ηρεμησω επιτελους με την αναζητηση παροχων. Βεβαια απο την αλλη δε θελω να πληρωνω σαν ...ακας καποιο τιμολογιο ασυμφορο για την καταναλωση μου.

Επεξ/σία από billyherr_

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους!

Από 30/11 είμαι στον Ήρωνα στο Generous Guarantee Home, ακόμη δεν έχει εκδοθεί λογαριασμός. Να παραμείνω ή να πάω σε άλλη εταιρεία και αν ναι ποια; 

Ευχαριστώ!

40 λεπτά πριν, Swimmer21 είπε

Και γιατί δεν την έκανες μέσω της σελίδας που σου έλεγε να ανεβάσεις τα έγγραφα και τα στοιχεία σου; Εγώ έτσι την έκανα και σε λίγες ώρες είχα τελειώσει με την επιβεβαίωση.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...