Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά, απορία που έχω εκφράσει πάλι, επειδή κι εγώ, όντας στην elpedison, αρχικά σκεφτόμουν να πάω πρώτα Volton, μετά elpedison και τέλος Ήρων. Αλλά μετά σκέφτηκα ότι για 300-350 κιλοβατώρες το μήνα δεν αξίζει να πληρώσω τα 20-30€ σε ΕΡΤ, δημοτικά τέλη κλπ. αν πάω στη Volton και αποφάσισα Ήρωνα που καλύπτει και αυτά. Επομένως να κάνω τελείως skip τη Volton και να πηγαινοέρχομαι μόνο μεταξύ Ήρων και elpedison.

Εσείς γιατί δεν προτιμάτε αυτό; Το μόνο σενάριο που σκέφτομαι να εξξυπηρετεί, είναι κάποιος να καίει κοντά στις 500 κιλοβατώρες το μήνα.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, Basketikos_ said:

Παιδιά, απορία που έχω εκφράσει πάλι, επειδή κι εγώ, όντας στην elpedison, αρχικά σκεφτόμουν να πάω πρώτα Volton, μετά elpedison και τέλος Ήρων. Αλλά μετά σκέφτηκα ότι για 300-350 κιλοβατώρες το μήνα δεν αξίζει να πληρώσω τα 20-30€ σε ΕΡΤ, δημοτικά τέλη κλπ. αν πάω στη Volton και αποφάσισα Ήρωνα που καλύπτει και αυτά. Επομένως να κάνω τελείως skip τη Volton και να πηγαινοέρχομαι μόνο μεταξύ Ήρων και elpedison.

Εσείς γιατί δεν προτιμάτε αυτό; Το μόνο σενάριο που σκέφτομαι να εξξυπηρετεί, είναι κάποιος να καίει κοντά στις 500 κιλοβατώρες το μήνα.

Η δικη μου η σκεψη ειναι πως αν πχ τελος γεναρη τελειωσει η προσφορα ελπε, και αρχες γεναρη τελειωσει βολτον, να παω πρωτα βολτον και τελος γεναρη ελπε. Βεβαια αν συνεχισουν και φλεβαρη οι προσφορες, απλα πηγαινοερχεσαι, η λογικη η δικη μου ειναι μηπως τα προλαβω ολα. Αν βεβαια ισχυει το τσατ της ελπε μεχρι 31/1.

Επισης το 50αρι του ηρωνα ειναι λιγοτερο απο 500αρι βολτον ακομη και χωρις ερτ που λες και με 300kwh. Κατι θα πληρωσεις ηρωνα δε νομιζω να φτανουν.

Επεξ/σία από Georgebek2
  • Like 2

Μόλις μου απάντησαν από το Livechat της Ελπέ ότι τα 100 ευρώ δώρο στον λογαριασμό για το Smart θα ισχύουν μέχρι 31/12 και δεν γνωρίζουμε αν θα λάβει παράταση το δώρο. Πάντως από το site της Elpedison έχει ήδη αφαιρεθεί η προωθητική ενέργεια των 100 ευρώ.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Georgebek2 είπε

Επισης το 50αρι του ηρωνα ειναι λιγοτερο απο 500αρι βολτον ακομη και χωρις ερτ που λες και με 300kwh. Κατι θα πληρωσεις ηρωνα δε νομιζω να φτανουν.

Δεν έχω κάτσει να τα υπολογίσω ακριβώς είναι η αλήθεια. Πρέπει να το δω. Στις πόσες κιλοβατώρες δηλαδή μηδενίζει το 50ευρω.

Επεξ/σία από Basketikos_

1 minute ago, HAthinaia said:

Μόλις μου απάντησαν από το Livechat της Ελπέ ότι τα 100 ευρώ δώρο στον λογαριασμό για το Smart θα ισχύουν μέχρι 31/12 και δεν γνωρίζουμε αν θα λάβει παράταση το δώρο. Πάντως από το site της Elpedison έχει ήδη αφαιρεθεί η προωθητική ενέργεια των 100 ευρώ.

Και μενα μια μου λενε 31/12 μια 31/1. Ρε μηπως στο 31/1 πατανε εντερ πριν πατησουν το 2;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και χρόνια πολλά στην ομάδα, μια ερώτηση γιατί έχω μπερδευτεί...στις 20/12 έκανα αίτηση για το smart προκειμένου να πάρω το 100αρικο. Είδα όμως ότι ανήκει στα κίτρινα και δεν έχω καταλάβει τι γίνεται. Από τη νέα χρονιά θα με πάει στο πράσινο ή θα με κρατήσει στον κίτρινο? Επίσης δύο ακόμα παροχές που έχω από το νοέμβριο στο ίδιο πρόγραμμα θα τις πάει και αυτές αυτόματα στο πράσινο ή θα τις κρατήσεις στο κίτρινο?

Επεξ/σία από kokos198

@korakios μπορείς να κάνεις διόρθωση στο excel το πάγιο στο κίτρινο οικιακό Πρόγραμμα Protergia SpitiMou το πάγιο από 0 ευρώ, σε 5 ευρώ όπως γράφει στο site τους https://www.protergia.gr/spiti/oikiako-reuma-proionta/protergia-oikiako-spitimou/

6 minutes ago, Basketikos_ said:

Δεν έχω κάτσει να τα υπολογίσω ακριβώς είναι η αλήθεια. Πρέπει να το δω. Στις πόσες κιλοβατώρες δηλαδή μηδενίζει το 50ευρω.

Βασικα ουτε εγω ταχα υπολογισει.. οντως τα 50ε με 10 λεπταkwh ειναι και αυτα 500ιες, αρα ισως σε συμφερει οπως το σκεφτεσαι..

• Like 1

4 λεπτά πριν, kokos198 είπε

Καλησπέρα και χρόνια πολλά στην ομάδα, μια ερώτηση γιατί έχω μπερδευτεί...στις 20/12 έκανα αίτηση για το smart προκειμένου να πάρω το 100αρικο. Είδα όμως ότι ανήκει στα κίτρινα και δεν έχω καταλάβει τι γίνεται. Από τη νέα χρονιά θα με πάει στο πράσινο ή θα με κρατήσει στον κίτρινο? Επίσης δύο ακόμα παροχές που έχω από το νοέμβριο στο ίδιο πρόγραμμα θα τις πάει και αυτές αυτόματα στο πράσινο ή θα τις κρατήσεις στο κίτρινο?

Αυτές που έκανες τον Νοέμβριο θα πάνε αυτόματα πράσινο η άλλη που έκανες στις 20 δεκέμβρη θυμήσου αν σου είχανε πει να μην πάει αυτόματα στο πράσινο να παραμείνει στο κίτρινο αν θυμάσαι κάτι τέτοιο αν ναι τότε θα μείνει στο κίτρινο αν όχι τότε θα πάει αυτόματα στο πράσινο.Στο λέω γιατί εγώ που έκανα πρόσφατα μου είπαν αν συμφωνώ να μην πάει στο πράσινο  και συναίνεσα.Παρολαυτα στην περίπτωση σου όπου και να πάνε όποτε θες αλλαζεις χωρίς κάποιο κόστος.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Georgebek2 είπε

Βασικα ουτε εγω ταχα υπολογισει.. οντως τα 50ε με 10 λεπταkwh ειναι και αυτα 500ιες, αρα ισως σε συμφερει οπως το σκεφτεσαι..

Έτσι είχα υπολογίσει κι εγώ μπακαλίστικα. Απλά πρέπει να κάτσω να δω πόσο είναι τα "λοιπά" του λαγαριασμού, που πρέπει να είναι 20-30€ και δεν τα λες και λίγα. Αν δεν προλάβεις να κάψεις 500 ώρες σε ένα μήνα, πιο πολύ συμφέρει ο Ήρων νομίζω. Κανονικά θέλει να κάτσεις να υπολογίσεις στις πόσες κιλοβατώρες είναι το break even μεταξύ των δύο.

Επεξ/σία από Basketikos_
  • Like 1

5 λεπτά πριν, HAthinaia είπε

@korakios μπορείς να κάνεις διόρθωση στο excel το πάγιο στο κίτρινο οικιακό Πρόγραμμα Protergia SpitiMou το πάγιο από 0 ευρώ, σε 5 ευρώ όπως γράφει στο site τους https://www.protergia.gr/spiti/oikiako-reuma-proionta/protergia-oikiako-spitimou/

Έχει 2 χρόνια δέσμευση αλλά είναι δωρεάν ο πρώτος.

Άρα, 2.5€ πάγιο είναι το σωστό 

53 λεπτά πριν, HAthinaia είπε

@korakios τα 5*20 που σου δίνουν από Ελπέ επειδή ξαναεπιστρέφεις και ήσουν παλιός πελάτης τα ζήτησες ή στα έδωσαν μόνοι τους; 

σε μενα, τα εδωσαν μονοι τους

• Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...