Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 ώρες πριν, yazidis είπε

Έχω αρχίσει να πιστεύω πως όταν προσλαμβάνουν υπαλλήλους, τους λένε "Πείτε ότι σας κατέβει αν δεν ξέρετε, για να δώσετε μια απάντηση"
Παίρνω στην elpedison 2η φορά και πατάω το 0 όταν λέει αν θέλετε να ενεργοποιήσετε το My Elpedison, και 2η φορά συνδέεται με το τμήμα πωλήσεων. Το προσπερνάμε αυτό και με συνδέει με το αντίστοιχο τμήμα..
Ελέγχει το ΑΦΜ και αρχίζει να μου λέει πως ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η αίτηση επειδή δεν έχουν λάβει από τον ΔΕΔΔΗΕ την καταμέτρηση...
- Τι εννοείται δεν έχετε λάβει την καταμέτρηση;
- Ξέρετε πρέπει να μας δώσει ο ΔΕΔΔΗΕ την καταμέτρηση του ρολογιού σας
- Μα αυτή σας την έδωσα εγώ όταν ήρθα να κάνω την αίτηση
- Ναι αλλά χρειάζεται επιτόπια από το συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ
- Μα ο ΔΕΔΔΗΕ πέρασε την αίτηση με βάση την μέτρηση που έχετε δώσει εσείς. Δε θα περάσει για την αλλαγή
- Θα χρειαστεί να περάσει κάποια στιγμή για να πάρει μέτρηση
- Ξέρετε αυτό θα γίνει σε 4 μήνες γιατί είχε περάσει πρόσφατα
- Όπως και να'χει μην ανησυχείτε.. Όταν ενεργοποιηθείτε θα σας στείλουμε μήνυμα.....

Χα χα σα να ακούω την κασέτα της δικής μου συνομιλίας πριν από λίγο.Ακριβως τα ίδια είπαν και σε μένα για αίτηση από 15/12.Και φυσικά ακόμα δεν έχει αλλάξει το ψηφίο της παροχής στην ΥΔΕ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησπέρα και χρόνια πολλά στην ομάδα. Επειδή αρκετές έγνοιες έχω στο μυαλό μου και δεν μου χρειάζεται άλλη μια για το πόσο θα έχει κάθε μήνα η τιμή του ρεύματος με βλέπω να πηγαίνω για μπλε τιμολόγιο. Μέχρι τώρα ήμουνα στο Open της ΔΕΗ αλλά ψάχνοντας είδα και το σταθερό πρόγραμμα από την ΕΛΙΝ με τιμές 0,149 και 0,139 που είναι και οι χαμηλότερες της αγοράς νομίζω. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω ασχοληθεί ξανά με ιδιωτική εταιρεία ρεύματος έχετε άποψη για την ποιότητα υπηρεσιών της ΕΛΙΝ. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μάθω αν είναι σωστή στης μετρήσεις τους και στις χρεώσεις ή θα αρχίσουν να χρεώνουν ότι θέλουν. Ευχαριστώ.

5 λεπτά πριν, dj_aggelos είπε

Καλησπέρα και χρόνια πολλά στην ομάδα. Επειδή αρκετές έγνοιες έχω στο μυαλό μου και δεν μου χρειάζεται άλλη μια για το πόσο θα έχει κάθε μήνα η τιμή του ρεύματος με βλέπω να πηγαίνω για μπλε τιμολόγιο. Μέχρι τώρα ήμουνα στο Open της ΔΕΗ αλλά ψάχνοντας είδα και το σταθερό πρόγραμμα από την ΕΛΙΝ με τιμές 0,149 και 0,139 που είναι και οι χαμηλότερες της αγοράς νομίζω. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω ασχοληθεί ξανά με ιδιωτική εταιρεία ρεύματος έχετε άποψη για την ποιότητα υπηρεσιών της ΕΛΙΝ. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μάθω αν είναι σωστή στης μετρήσεις τους και στις χρεώσεις ή θα αρχίσουν να χρεώνουν ότι θέλουν. Ευχαριστώ.

δεν εχει βγαλει προβλημα η Ελιν μεχρι στιγμης. δεν εχει ακουστει κατι.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, dj_aggelos είπε

Οι εναλλακτικοί είναι πιο πιθανό να σου αλλάξουν τιμή σταθερού στο 6μηνο (και γενικά "βγάζουν εκπλήξεις"). Αν θες σταθερό, καλύτερα κάτσε ΔΕΗ. Εκτός κι αν έχεις τόσο μεγάλη κατανάλωση ώστε τα  2 λεπτά διαφορά να κάνουν,,,την διαφορά (αν και όσοι έχουν μεγάλη κατανάλωση ΔΕΝ ενδιαφέρονται για τέτοιου είδους διαφορές στα λεφτά....Τεσπα). 

Κατά τ' άλλα, η Ελίν είναι μέσες-άκρες "εντάξει" (ούτε ακραίες εκπλήξεις, αλλά ούτε ακριβώς "σωστή", σε διάφορα ζητήματα, όπως έκδοσης λογαριασμών, λογιστηρίου κ.α. ), συγκρινόμενη με άλλες. Ίσως η πιο "ήσυχη" εναλλακτική....Σύγκρινε και ποινές πρόωρης αποχώρησης από σταθερό, με αυτές των σταθερών της ΔΕΗ, και πάνε εκεί που νομίζεις....

Επεξ/σία από washcloud
  • Like 1

58 λεπτά πριν, dj_aggelos είπε

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μάθω αν είναι σωστή στης μετρήσεις τους

δεν μετρά ο πάροχος , εκτός αν εννοείς λάθη μηχανογράφησης , σίγουρα θα έχουν γίνει όπως σε όλους τους πάροχους αλλά σε γενικές γραμμές κομπλέ εταιρία είναι .

πάντως με την ευκαιρία ,η Ελίν δεν έχει online πεδίο να δίνεις μετρήσεις , στέλνεις email

59 λεπτά πριν, dj_aggelos είπε

ή θα αρχίσουν να χρεώνουν ότι θέλουν

αυτά είναι απομεινάρια απο πάροχους που πέρναν τηλ και πασάρανε στον κόσμο τιμές χωρίς ρήτρα

• Like 1

Έκανα σήμερα αίτηση στην Ελπε για τα 100, σε υποκατάστημα. 

Στην αίτηση δεν έγραψε την ένδειξη και το είδα οταν είχα επιστρέψει. 

Βέβαια, αυτές τις μέρες (27-29 Δεκ) κάνει καταμέτρηση ο δεδδηε για τετράμηνο (δεν ειδα να έκανε σήμερα, γιατί με αφήνει να κάνω καταχώρηση) 

Λέτε να προχωρήσει γρήγορα ή θα κάνει μέτρηση ο δεδδηε αύριο μεθαύριο και μετά θα πρέπει να ξανάρθει; 

Υγ. Τώρα δίνουν και 6 λάμπες led στα καταστήματα με την αίτηση. Μολυβάκια, κεράκια, μπλοκάκια, κτλ. Αφού στο ντουλάπι είχε και ένα σουιφερ και της λέω δίνετε και τέτοιο; 😁 

• Like 1

Πάντως λένε λένε τα μέσα για δήθεν μείωση στις τιμές ρεύματος, όταν απότι φαίνεται οι τιμές θα κινηθούν πέριξ των 15~17, όσο ήταν και πέρυσι τέτοια εποχή, με την επιδότηση!!

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Πάντως λένε λένε τα μέσα για δήθεν μείωση στις τιμές ρεύματος, όταν απότι φαίνεται οι τιμές θα κινηθούν πέριξ των 15~17, όσο ήταν και πέρυσι τέτοια εποχή, με την επιδότηση!!

Ίσως εαν τις τελευταίες μέρες του χρόνου η μέση τιμή χοντρικής πέσει κάτω από τα 100 ευρώ για το Δεκέμβριο να πάνε χαμηλότερα , αλλα αυτό μενει να το δούμε 

Επεξ/σία από dimostr

23 λεπτά πριν, dimostr είπε

?

...απλό είναι, όποιος πραγματικά καίγεται οικονομικά (για 20-30-40-50 το μήνα), απλά θα κάνει την κιλοβατώρα του παξιμάδι - αντίστοιχα όποιος μπορεί να τα πληρώνει αυτά, καίει "όσο έκαιγε πάντα" χωρίς να πολυσκοτίζεται αν του 'ρθουν τα παραπάνω εξτρά ποσά... 

14 λεπτά πριν, physnik είπε

Μολυβάκια, κεράκια, μπλοκάκια

...ελπίζω να είναι απλά ένδειξη ότι περνάνε σφιχτές μέρες οι ίδιοι και όχι ότι κάτι ξέρουν ότι έρχεται για όλους και μας το λένε με τρόπο.....😁

Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά με υγεία.

Ακόμα περιμένω και εγώ ενώ έχω στείλει εδώ και 10 ημέρες το εμαιλ στην ελπεντισον οτι συναινώ και φωτογραφία τις ενδείξεις του μετρητή.

Σήμερα που επικοινώνησα με ελπεντισον μου λένε η αίτηση σας βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου. Θα δούμε που ακριβώς βρίσκεται και θα σας ενημερώσουμε πάλι.

Αν έχω καταλάβει καλά πρέπει να έρθει εμαιλ ότι εκπροσωπούμε από ελπεντισον και από τότε θα χρεώθω το ρεύμα που κατανάλωνω στην ελπεντισον. Μήπως χρεώνομαι από όταν Στέλνω έμαιλ πως συναινώ στο συμβόλαιο;

Μόλις τώρα, washcloud είπε

...απλό είναι, όποιος πραγματικά καίγεται οικονομικά (για 20-30-40-50 το μήνα), απλά θα κάνει την κιλοβατώρα του παξιμάδι - αντίστοιχα όποιος μπορεί να τα πληρώνει αυτά, καίει "όσο έκαιγε πάντα" χωρίς να πολυσκοτίζεται αν του 'ρθουν τα παραπάνω εξτρά ποσά... 

εγω ειμαι σε αυτή τη κατηγορία που μετράω και τα ποσά που λες αλλα επειδή έχω παιδιά δε μπορώ να τα αφήσω  χωρίς  θέρμανση (θέρμανση με κλιματιστικά ) πολύσκοτίζομαι για την κατανάλωση γιαυτο και ψάχνω να βρω ποιος πάροχος με συμφέρει.

Αυτοι που δεν πολύσκοτίζονται οπως λες είναι δυστυχως όλοι αυτοί που ξαφνικά ανακάλυψαν ότι έχουν μείνει σε κάτι προγράμματα με κάτι τιμές στο θεό και βεβαια αμα τους ρωτήσεις το φταίξιμο δεν είναι ποτέ σε αυτούς (λες και θα ερχόταν ο απο μηχανής θεός να τους πληρώσει τον λογαριασμό) αλλα στη *ρημαδα* κατάσταση που τους πινε8 το αίμα κα8 όλα αυτά τα ωραία που ακούμε κατά καιρούς 

• Confused 1

15 λεπτά πριν, mechpanos είπε

...τα μέσα πέρα από τη μύτη τους δεν βλέπουν και κυρίως "κάνουν πολτική"....("κατευναστική" εν προκειμένω). Ας θυμηθούμε τί λέγανε "τα μέσα" όταν μπαίναμε στο χρηματιστήριο ενέργειας προ 3ετίας....

Τα μέσα όταν θα πλησιάζει μετεωρίτης, στην αρχή θα λένε "α, κάνει σκιά"...

• Like 1

2 λεπτά πριν, Sayonaras είπε

Αν έχω καταλάβει καλά πρέπει να έρθει εμαιλ ότι εκπροσωπούμε από ελπεντισον και από τότε θα χρεώθω το ρεύμα που κατανάλωνω στην ελπεντισον.

όταν θα στείλει την αίτηση η ελπέ στο ΔΕΔΔΗΕ

απο εκεί και μετά κοιτάς καρφιτσωμένη ανάρτηση για να δεις αν ολοκληρώθηκε συστημικά απο ΔΕΔΔΗΕ

• Thanks 1

1 λεπτό πριν, dimostr είπε

εγω ειμαι σε αυτή τη κατηγορία που μετράω και τα ποσά που λες αλλα επειδή έχω παιδιά δε μπορώ να τα αφήσω  χωρίς  θέρμανση (θέρμανση με κλιματιστικά ) πολύσκοτίζομαι για την κατανάλωση γιαυτο και ψάχνω να βρω ποιος πάροχος με συμφέρει.

...προφανώς υπάρχουν και υποπεριπτώσεις (καλή ώρα). Και φυσικά δεν "κατηγορώ" κανέναν για το πώς το βλέπει. Άλλος το βλέπει όπως εσύ (και πολύ καλά κάνεις), άλλος το έχει κάνει,,,σπορ (κυνήγι δώρων, εκπτώσεων κτλ), άλλος απλά το κάνει "γιατί δεν θέλει να τον κλέβουνε" κτλκτλ - εγώ απλά τσουβάλιασα στις 2 μεγάλες κατηγορίες. Κι όποιος μπορεί να αφιερώσει χρόνο να το ψάχνει/ν' ασχολείται, μπορεί να συνεισφέρει με "έμμεσο κέρδος" (μη-χασούρας δηλαδή) μέχρι και πάρα πολλών δεκάδων Ευρώ μηνιαία στον πιθανώς σφιχτό προϋπολογισμό του. Μπράβο του αν το καταφέρει και ειδικά αν το έχει ανάγκη.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...