Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 λεπτά πριν, fragsp είπε

Το χειμωνα ειμαι στις 1300 το 4μηνο και στα αλλα 2 τετραμηνα 850-900kwh

Ναι, δες το edit που έκανα. Μάλλον το εταιρικό σε συμφέρει για 4-5 €/μήνα, αλλά στο πράσινο θα ξέρεις την τιμή εκ των προτέρων...

2 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα και αν υποθέσουμε ότι και ο Γενάρης θα κυμανθεί με ανάλογη ΤΕΑ το κόστος των κίτρινων θα κυμανθεί παραπλήσια?

Ευχαριστούμε για την πρώτη ανάγνωση των πράσινων. 😊

Oikiaka_Timologia_Reumatos_2024.Kumainomena.231224_page-0001.jpg.7c5589ccf4bc706cf7e2a08d0ec8b5be.jpg

Κοίταξε, κάποια κίτρινα που έχω ξεχωρίσει, με το ΤΕΑ Νοεμβρίου (που είναι σχεδόν ίδιο με του Δεκεμβρίου) βγαίνουν όντως στα επίπεδα των πρασίνων. Η ZeniΘ κάνει τη διαφορά γιατί στο πρώτο τρίμηνο μηδενίζει εντελώς το περιθώριο εμπορίας στον τύπο. Η Eunice Power έχει όντως καλούς συντελεστές και χαμηλό πάγιο, αλλά είναι εντελώς αορίστου, καμία δέσμευση. Καλά τον ΗΡΩΝ μην τον κοιτάτε, μου έβγαλε την Παναγία με τους τύπους για τη συνέπεια και τα δώρα και το κλείδωμα στα 0,18 max και πάλι ακριβότερος βγήκε. Το μόνο κίτρινο που θα επέλεγα θα ήταν το Smart για να πάρω τα 100 € και στον 1μιση μήνα θα την έκανα για άλλο πρόγραμμα, σταθερό μάλλον.

• Like 8
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάθε μέρα που αναβάλλω να επιλέξω πρόγραμμα βλέπω και μια καλύτερη προσφορά. Τα σταθερά πηγαν από 0.28 σε  0.17 , μετά σε 0.16 και τώρα έχει με 0.149. Τι συμβαίνει; Αποκλιμακωνεται η κρίση στην ενέργεια, ή απλά μας τον έπιαναν άσχημα και τώρα που έπεσε η κατανάλωση (άρα και τα έσοδα τους) αρχίζουν να δίνουν πιο τίμια τιμολόγια για να τονώσουν την ζήτηση και τις πωλήσεις; 

Λέτε να ξαναδούμε εποχές 0,075 ευρώ/kwh?

Επεξ/σία από Disrespect

26 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε

Μακάρι... Εγω πάντως θα περιμένω... Πήγα ελπε για το 100...μεσα Ιανουαρίου που θα έχουν στρώσει θα δούμε.. 

Καλά αυτοί στην Elpedison δίνουν 100€ ακόμα και εάν μείνεις μόνο για ένα μήνα στο ELPEDISON Smart (κίτρινο) ;

Που είναι η παγίδα; Τι μου διαφεύγει;

1 ώρα πριν, e-k είπε

Καλά αυτοί στην Elpedison δίνουν 100€ ακόμα και εάν μείνεις μόνο για ένα μήνα στο ELPEDISON Smart (κίτρινο) ;

Που είναι η παγίδα; Τι μου διαφεύγει;

Δεν υπάρχει παγίδα. Απλά η πλειοψηφία των καταναλωτών δεν θα κάνει τουρισμό κάθε μήνα κι έτσι θα κρατήσουν πελάτες 

• Like 6

Καλημέρα σε όλους και χρόνια πολλά με υγεία!

Ξεκαθάρισε τελικά τι γίνετε με ελπε?είναι το 100ρικο μέχρι 31/12 ή 31/1; γενικά έλεγα και εγώ να κάνω αίτηση στις 27/12 να κάτσω κανένα μήνα και να πάω αλλού με βάσει και τις τιμές που είδαμε.

49 minutes ago, tzagaritos said:

Καλημέρα σε όλους και χρόνια πολλά με υγεία!

Ξεκαθάρισε τελικά τι γίνετε με ελπε?είναι το 100ρικο μέχρι 31/12 ή 31/1; γενικά έλεγα και εγώ να κάνω αίτηση στις 27/12 να κάτσω κανένα μήνα και να πάω αλλού με βάσει και τις τιμές που είδαμε.

Μέχρι 31/12 μέχρι τώρα. Κι εγώ 27/12 θα κάνω αίτηση για τη μία παροχή στο σμαρτ. 

• Thanks 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tzagaritos είπε

Ρώτα τους στο chat ο ίδιος να δούμε τι θα σου πουν:
https://www.elpedison.gr/el/exypiretisi/epikoinonia/

Επεξ/σία από Basketikos_
  • Like 1

Καλησπέρα παιδιά καί καλά Χριστούγεννα, απέχω αρκετό καιρό από το thread λόγο υποχρεώσεων,Η κατανάλωση μου περίπου είναι Δεκέμβριος - Μάρτιος 3000kwh Απρίλιος - Ιούλιος 1500kwh Αύγουστος -Νοεμβριος 1500kwh.

Είμαι στην ελιν αλλά δεν γνωρίζω ποίο τιμολόγιο είναι ποίο συνφερον για την κατανάλωση μου.

Μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει;

Ευχαριστώ 

18 ώρες πριν, doomnx είπε

Με αφορμή αυτή την ερώτηση, ας κάνουμε μια ανακεφαλαίωση στα πράσινα.Oikiaka_Timologia_Reumatos_2024.Eidika.231224_page-0001.jpg.602e6f9c6ef71ce2729981e3bfa5b994.jpg

Η ΤΕΑ Δεκεμβρίου που θα καθορίσει τις τιμές του Ιανουαρίου δεν έχει κλειδώσει ακόμα, αλλά έχουμε το 80% των τιμών και ο μέσος όρος δεν αναμένεται να αλλάξει ριζικά.

Έχουμε 12 παρόχους λοιπόν, ο φθηνότερος φαίνεται να είναι η ΔΕΗ στα 0,138 €/kWh και ακριβότεροι ο ΗΡΩΝ και η Solar Energy στα 0,183 €/kWh. Η μέση τιμή όλων των παρόχων στο ημερήσιο κυμαίνεται στα 0,16 €/kWh. Να σημειωθεί ότι υπάρχουν ήδη τρία σταθερά προγράμματα σε αυτή την τιμή ή και μικρότερη.

Μεγάλη προσοχή σε όσους βρίσκονται σε Protergia, nrg και Volton και θα περάσουν αυτόματα στα πράσινα τιμολόγιά τους. Οι τιμές τους προϋποθέτουν έκπτωση συνέπειας. Ειδικά για Protergia και nrg, χωρίς την έκπτωση συνέπειας, τα προγράμματά τους βγαίνουν ακριβότερα όλων, στα 0,225 €/kWh και 0,218 €/kWh αντίστοιχα. Την έκπτωση συνέπειας τη χάνετε ακόμη και για έναν λογαριασμό έναντι που θα πληρωθεί εκπρόθεσμα, ενώ ενεργοποιείται πάλι στον επόμενο κύκλο καταμέτρησης, μετά τον εκκαθαριστικό.

Όσοι βρίσκονται στη ΔΕΗ, δεν θέλουν να αλλάξουν πάροχο και έχουν κατά κανόνα κατανάλωση μικρότερη από 900 kWh/μήνα, δεν έχουν λόγο να μην επιλέξουν το myHome 4All για τον Ιανουάριο. Πρόκειται για κίτρινο ex-ante τιμολόγιο, δηλαδή η τιμή του βγαίνει στην αρχή του μήνα όπως σε όλα τα πράσινα, και είναι ένα κλικ φθηνότερο από το Γ1 γιατί έχει καλύτερους συντελεστές μηχανισμού διακύμανσης.

Το PDF του πίνακα μπορείτε να το δείτε εδώ: 
https://nopaste.net/5lGr3PePhL
Αν θέλετε να παίξετε με την ισχύ της παροχής και τις καταναλώσεις για να δείτε ακριβώς το ποσό που θα πληρώσετε (χωρίς δημοτικά τέλη) μπορείτε να κατεβάσετε το εξελάκι εδώ: 
https://tmpsend.com/6LUivzAR
Σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά το εκτενές και αναλυτικό εξελάκι του korakios και τον ευχαριστώ γιατί αποτέλεσε έμπνευση να συγκεντρώσω καλύτερα οικιακά προγράμματα σε μια μεριά, μπας και βγάλω άκρη με τα χρωματιστά τιμολόγια.

Δλδ στον ηρων το μπλε είναι φθηνότερο από το πράσινο;;;  τι φάση; 

25 λεπτά πριν, bill27 είπε

Καλησπέρα παιδιά καί καλά Χριστούγεννα, απέχω αρκετό καιρό από το thread λόγο υποχρεώσεων,Η κατανάλωση μου περίπου είναι Δεκέμβριος - Μάρτιος 3000kwh Απρίλιος - Ιούλιος 1500kwh Αύγουστος -Νοεμβριος 1500kwh.

Είμαι στην ελιν αλλά δεν γνωρίζω ποίο τιμολόγιο είναι ποίο συνφερον για την κατανάλωση μου.

Μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει;

Ευχαριστώ 

Καλησπέρα.. Χρόνια πολλά... Υπομονή λίγο... Απλά να  κοιτάξεις τις πίσω 6-8 σελίδες.. Αλλά ακόμα δεν έχουν διαμορφωθεί οι τιμές.. 

Έχω κ ακόμα μια ερώτηση.. Αν δεν επιλέξω πριν τις 31/12 κ με πάνε από το guarranty στο basic κ αλλάξω μετά την αλλαγή χρονιάς πχ 5/1/24. Γίνεται αυτό καταρχάς η θα πρέπει να πάω μέχρι το τέλος του μήνα στο basic που θα με βαλουν κ να αλλάξω τον άλλο μήνα; 

Κ αν γίνεται να αλλάξω οι τιμολογισεις πως θα βγουν για αυτόν τον μήνα; 

• Thanks 1

36 λεπτά πριν, Georgebek2 είπε

Volton λεει το 50αρι παμπλικ ειναι μεχρι 6/1, και οι 500 μεχρι 31/12; Καλα Χριστουγεννα!!

@Georgebek2 την δωροεπιταγή των 50 ευρώ από Public την επιστρέφεις πίσω (σε χρήματα) αν σπάσεις το συμβόλαιο, οπότε προσοχή.

Καλά Χριστούγεννα!!!

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...