Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, energy52 είπε

Για το δωρο των 100 ευρω ελπε εμενα παντως μου ειπανε σε νεα παροχη που πηγα προχθες πως ισχυει μεχρι 31/12..να ειναι σιγουρο; θα δουμε!

Στο είπανε τηλεφωνικά; Σε κατάστημα;

Δεν κάνετε έναν κόπο να ρωτήσετε άλλοι 2-3 στο chat της Elpedison να δούμε τί θα σας πουν; Για να έχουμε ένα μεγαλύτερο στατιστικό δείγμα καλού-κακού.

Επεξ/σία από Basketikos_
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω αν έχει ήδη ειπωθεί αλλά από την 1η Μαΐου η ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή ηλεκτρισμού θεσπίζει αυξημένο πάγιο το οποίο εξαρτάται από την ισχύ του ρολογίου.

1. Για ένα μονοφασικό ρολόι με ισχύ 8 KVa, το πάγιο από τα 4,41 ευρώ τον χρόνο ανεβαίνει στα 37,6 ευρώ.

2. Για ένα τριφασικό ρολόι με ισχύ 25 KVa το πάγιο ανεβαίνει από τα 13,78 ευρώ στα 117,5 ευρώ. Στο ποσό συμπεριλαμβάνεται και ο ΦΠΑ 6% ενώ το ποσό είναι ετήσιο.

Άσχετο με τα παραπάνω... Γνωρίζει κάποιος πόσες kwh πρέπει να κάψουμε, στο περίπου, για να εξαργυρώσουμε τα 50€ του Ήρωνα και τα 100€ της Ελπέντισον;

Επεξ/σία από ev_trantos

21 ώρες πριν, fotiscom είπε

Νέο σταθερό Protergia Οικιακό Value Safe. 

https://www.protergia.gr/spiti/oikiako-reuma-proionta/protergia-oikiako-value-safe/

Για να καταλάβω με την σφαγή που ξεκινά τα 16.50 σταθερά είναι ευκαιρια ή η δέσμευση για ένα χρονο παγίδα;

• Thanks 1

8 λεπτά πριν, ev_trantos είπε

Δεν ξέρω αν έχει ήδη ειπωθεί αλλά από την 1η Μαΐου η ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή ηλεκτρισμού θεσπίζει αυξημένο πάγιο το οποίο εξαρτάται από την ισχύ του ρολογίου.

1. Για ένα μονοφασικό ρολόι με ισχύ 8 KVa, το πάγιο από τα 4,41 ευρώ τον χρόνο ανεβαίνει στα 37,6 ευρώ.

2. Για ένα τριφασικό ρολόι με ισχύ 25 KVa το πάγιο ανεβαίνει από τα 13,78 ευρώ στα 117,5 ευρώ. Στο ποσό συμπεριλαμβάνεται και ο ΦΠΑ 6% ενώ το ποσό είναι ετήσιο.

Άσχετο με τα παραπάνω... Γνωρίζει κάποιος πόσες kwh πρέπει να κάψουμε, στο περίπου, για να εξαργυρώσουμε τα 50€ του Ήρωνα και τα 100€ της Ελπέντισον;

Οι αυξησεις στις ρυθμιζομενες ειναι γνωστες καθως ηδη τις πληρωνουμε.

Οσο για τον λογαριασμο που αναφερεις, αν εχεις ενα σπιτι 280τμ μονο οι χρεωσεις του δημου μπορει να σου βγαινουν 50€/μηνα. Αρα απλα δες εναν προηγουμενο λογαριασμο σου και στο περιπου υπολογισε.

• Like 1
  • Thanks 1

9 λεπτά πριν, ev_trantos είπε

Αυτό εξαρτάται από την τιμή της κιλοβατώρας, κατέβασε το excel του Κοράκιου και παίξε με διάφορες τιμές στα κίτρινα.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, ev_trantos είπε

Θες να πληρώσεις και ρυθμιζόμενες και ΕΡΤ και Δήμο με αυτά τα λεφτά ή μόνο την προμήθεια; Έχει διαφορά στο νούμερο.

Επεξ/σία από doomnx
  • Thanks 1

Συνολικά έλεγα αλλά μάλλον θα συγκρίνω με κάποιον παλιότερο λογαριασμό που έχω για να υπολογίσω.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

2 λεπτά πριν, ev_trantos είπε

Συνολικά έλεγα αλλά μάλλον θα συγκρίνω με κάποιον παλιότερο λογαριασμό που έχω για να υπολογίσω.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Απλά μην ξεχάσεις ότι τα 100 € είναι χωρίς ΦΠΑ

• Thanks 1
  • Confused 1

3 ώρες πριν, kkatzos είπε

@korakios και εσύ θυμάμαι στο ίδιο πρόγραμμα ήσουν. Τι έκανες τελικά;

έκανα τράμπα σε Ήρων αλλά ο ΔΕΔΔΗΕ με έκαψε και δε βλέπω να προλαβαίνω για τα 100

πάντως το είχα σίγουρο οτι δα θα μου τα δίναν σαν υφιστάμενο αν άλλαζα απλά σε smart

23 ώρες πριν, korakios είπε

απλά κάνανε λάθος , δεν έχει κάποια άλλη χρέωση , σε μένα κάνανε το ανάποδο αλλά δεν ασχολήθηκα και κανονικά βγήκε ο λογαριασμός

• Thanks 1

1 ώρα πριν, madwalker είπε

Για να καταλάβω με την σφαγή που ξεκινά τα 16.50 σταθερά είναι ευκαιρια ή η δέσμευση για ένα χρονο παγίδα;

Με  προλαβες. Ακριβώς το ιδιο σκεφτόμουν και εγώ.

Προφανώς επειδη εκανε πάταγο το σταθερο της ΔΕΗ( μιλάω για επαρχια και για αρκετους καταναλωτες μεγάλης ηλικίας) βγηκε επιθετικά σε χαμηλοτερη τιμή.

Korakie αυτήν την στιγμή το 0,165 ειναι το φθηνοτερο σταθερο γενικότερα?

@korakios ωραία, πήραμε ή θα πάρουμε τo δώρο από Ελπε, είμαι από 05 Δεκ.Επειδή όμως δεν έχω χρόνο να μπαίνω συνέχεια, δεν ξέρω αν έχεις δηλαδή τοποθετηθεί ποιο συγκεκριμένα.Προς τα που πάμε γενικά και από πότε; Ή να σε ρωτήσω πάλι 🙏🏻  σε 10 ημερες; Καλά Χριστούγεννα και ευχαριστώ πολύ! 😎🤗

4 hours ago, Dimitris156 said:

Δε σχολιάζω καν το άκυρο 24,33€ προηγούμενο ανεξόφλητο που δεν υπάρχει σαν ποσό πουθενά.

Υπάρχει ένα ένδεχόμενο να έχει εκδωθεί λογαριασμός απ'τη νέα εκπροσώπηση και να μην έχει εμφανιστεί ακόμα.

Μόλις τώρα, madwalker είπε

@korakios ωραία, πήραμε ή θα πάρουμε τo δώρο από Ελπε, είμαι από 05 Δεκ.Επειδή όμως δεν έχω χρόνο να μπαίνω συνέχεια, δεν ξέρω αν έχεις δηλαδή τοποθετηθεί ποιο συγκεκριμένα.Προς τα που πάμε γενικά και από πότε; Ή να σε ρωτήσω πάλι 🙏🏻  σε 10 ημερες; Καλά Χριστούγεννα και ευχαριστώ πολύ! 😎🤗

βλέποντας και κάνοντας πάει η φάση , μιας και στα κυμαινόμενα τα προγράμματα (που θα βγουν οι τιμές 1/2024) παίζουν 0,13-0,17 (στο περίπου)

• Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...