Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

31 λεπτά πριν, kax54638 είπε

Elin Power On! Blue Day. Μάλλον και εγώ εκεί θα πάω. Είμαι ήδη στην Ελίν άλλωστε. 

Καλησπέρα, η τιμή κιλοβατώρας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα φαίνεται αρκετά χαμηλή σε σχέση με τις υπόλοιπες εταιρείες. Η εμπειρία σου με την εν λόγω εταιρεία έως τώρα είναι θετική;

Επίσης θέλω να ρωτήσω το forum εάν θεωρούν πως είναι ιδανικότερο να πάμε σε φιξ συμβόλαιο καθώς δεν ξέρουμε τι μπορεί να τύχει με τυχόν υπερχρεώσεις στην ρήτρα αναπροσαρμογής. 

Επειδή είμαι άσχετος. 
Ένα σπίτι με μέση κατανάλωση μηνιαίος τις 270kw/h πόσο θα του έρχεται ο λογαριασμός εάν συνυπολογίσουμε όλες τις χρεώσεις και τιμή kw/h 0.149 (όπως δίνει η Ελίν);

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

43 λεπτά πριν, kax54638 είπε

Elin Power On! Blue Day. Μάλλον και εγώ εκεί θα πάω. Είμαι ήδη στην Ελίν άλλωστε. 

Μας φτάσανε στο σημείο να λέμε το 0,15 "καλή τιμή"! Από την αρχή αυτός ήταν ο στόχος. Θα κλάψουνε μανούλες.

• Like 1

2 ώρες πριν, fthanos27 είπε

Εγώ που τους πήρα μου είπαν ότι για να εκδοθεί θα πρέπει να κάνει καταμέτρηση ο Δεδδηε. Πρέπει να ενοχλήσω και Δεδδηε ή απλά περιμένω;

Εννοείται όταν έκανα την αίτηση στο νέο πάροχο έστειλα και ένδειξη μετρητή.

Κάλεσα Δεδδηε και μου είπαν ότι βλέπουν το νέο συμβόλαιο με την ένδειξη οπότε είναι θέμα χρόνου να γίνει η μεταφορά. Απλά δε ξέρω σε ποιο σημείο πρέπει να ξαναπάρω την elpedison ως "νέος πελάτης"..

Από την στιγμή που η παροχή σου έχει μεταφερθεί στον νέο πάροχο από την Elpe (έχει ειπωθεί εδώ πολλές φορές που το βλέπουμε αυτό με αλλαγή των τελευταίων ψηφίων του μετρητή ή/και application δεδδηε), αν μιλήσεις με την Elpe θα θεωρείσαι νέος πελάτης. Ομως λόγω καθυστερήσεων στην ενημέρωση του συστήματος τους, μπορεί να φαίνεσαι ακόμα ενεργός και η νέα αίτηση σου θα κολλήσει. Για να είσαι λοιπόν σίγουρος, μην αφήσεις τελευταία στιγμή την μετάβαση σου στο smart, παρτους τηλ να ξεκαθαρίσουν στο σύστημα ότι η παροχή σου είναι τερματισμενη για να μπορέσεις σε δεύτερο χρόνο μέσα στον Δεκέμβριο να κάνεις την μετάβαση σε smart 

• Like 2

26 minutes ago, DrKele said:

Καλησπέρα, η τιμή κιλοβατώρας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα φαίνεται αρκετά χαμηλή σε σχέση με τις υπόλοιπες εταιρείες. Η εμπειρία σου με την εν λόγω εταιρεία έως τώρα είναι θετική;

Επίσης θέλω να ρωτήσω το forum εάν θεωρούν πως είναι ιδανικότερο να πάμε σε φιξ συμβόλαιο καθώς δεν ξέρουμε τι μπορεί να τύχει με τυχόν υπερχρεώσεις στην ρήτρα αναπροσαρμογής. 

Επειδή είμαι άσχετος. 
Ένα σπίτι με μέση κατανάλωση μηνιαίος τις 270kw/h πόσο θα του έρχεται ο λογαριασμός εάν συνυπολογίσουμε όλες τις χρεώσεις και τιμή kw/h 0.149 (όπως δίνει η Ελίν);

Γενικά η εμπειρία μου από Ελίν θα έλεγε πως είναι θετική. Ήταν πάντα τυπικοί σε θέματα κρατικών επιδοτήσεων, επιστροφών κλπ. Εκδίδει εκκαθαριστικό κάθε 4 μήνες. Γενικά στο support σηκώνουν γρήγορα τα τηλέφωνα και είναι εξυπηρετικοί. Δεν είχα βέβαια και εμπειρία από άλλον πάροχο, κατευθείαν σε αυτούς πήγα - ήταν από τους τελευταίους που είχαν μείνει με σταθερά τιμολόγια πριν γίνει το μπαμ με την απότομη άνοδο της τιμής της ενέργειας.

9 λεπτά πριν, danielo67000 είπε

Από την στιγμή που η παροχή σου έχει μεταφερθεί στον νέο πάροχο από την Elpe (έχει ειπωθεί εδώ πολλές φορές που το βλέπουμε αυτό με αλλαγή των τελευταίων ψηφίων του μετρητή ή/και application δεδδηε), αν μιλήσεις με την Elpe θα θεωρείσαι νέος πελάτης. Ομως λόγω καθυστερήσεων στην ενημέρωση του συστήματος τους, μπορεί να φαίνεσαι ακόμα ενεργός και η νέα αίτηση σου θα κολλήσει. Για να είσαι λοιπόν σίγουρος, μην αφήσεις τελευταία στιγμή την μετάβαση σου στο smart, παρτους τηλ να ξεκαθαρίσουν στο σύστημα ότι η παροχή σου είναι τερματισμενη για να μπορέσεις σε δεύτερο χρόνο μέσα στον Δεκέμβριο να κάνεις την μετάβαση σε smart 

Ναι πριν λίγο πήρα πάλι Ελπε και μου λένε ότι ακόμα φαίνομαι σε αυτούς...

Επίσης μια άλλη ερώτηση. Αν αποχωρήσεις από νέο ΣΤΑΘΕΡΟ συμβόλαιο πριν τον πρώτο μήνα, σε χρεώνουν με ρήτρα;

37 λεπτά πριν, DrKele είπε

Επειδή είμαι άσχετος. 

68 € + Δημοτικά τέλη ανάλογα με την περιοχή που μένεις και το σπίτι σου.

23 λεπτά πριν, fthanos27 είπε

Ναι πριν λίγο πήρα πάλι Ελπε και μου λένε ότι ακόμα φαίνομαι σε αυτούς...

Επίσης μια άλλη ερώτηση. Αν αποχωρήσεις από νέο ΣΤΑΘΕΡΟ συμβόλαιο πριν τον πρώτο μήνα, σε χρεώνουν με ρήτρα;

Τι εννοείς πριν τον πρώτο μήνα; Από τη στιγμή που υπογράφεις μετράει ο πρώτος μήνας.

Καλημέρα,

για να καταλάβω καλύτερα... Εγώ δεν έχω επιλέξει ακόμη κάποιο νέο πρόγραμμα...
Αποφασίστηκε για το Guarantee χωρίς τα 8€ έξτρα πάγιο μιας και θέλω να παραμείνω στην ΉΡΩΝ
Είπατε και αναφέρθηκε αρκετές φορές να περιμένουμε τις νέες τιμές που θα βγάλει η ΉΡΩΝ

Πότε περίπου θα ανακοινωθούν; 

2 ώρες πριν, nvoros είπε

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα (παράμετροι χρέωσης) ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ δεν υπάρξει κάποια σοβαρή αυξηση στην χονδρική τον Ιανουάριο, είναι της ΔΕΗ το Home4all και της Ζενιθ το PowerHome Value.

Το power home value υπάρχει στη σελίδα ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μας θυμήθηκε η Ελπέ (πάλι) για το θέμα των αναδρομικών επιδοτήσεων στις Γ22 και μόλις έλαβα ένα email για αναδρομικά ποσά στα τιμολόγια αυτά. Θυμάμαι ότι είχα συμπληρώσει κάτι παρόμοιο πριν κάποιους μήνες αλλά δεν έγινε τίποτα.

Εντωμεταξύ στο email λέει: "Σε περίπτωση που δεν υποβάλετε την υπεύθυνη δήλωση εντός της προθεσμίας των 10 ημερών, η διαδικασία ολοκληρώνεται αυτόματα. Συγκεκριμένα, βεβαιώνεται η αποδοχή της επιδότησης και εκδίδεται ο σχετικός ανακεφαλαιωτικός λογαριασμός με το τελικό ποσό επιδότησης". Το ίδιο email γραφεί ότι χρειάζεται να συμπληρώσεις την αίτηση μόνο "Σε περίπτωση που το συνολικό ποσό επιδοτήσεων που έχετε λάβει με βάση το Προσωρινό Πλαίσιο και το Προσωρινό Πλαίσιο κρίσης και μετάβασης υπερβαίνει το ανώτατο όριο ενίσχυσης, υποχρεούστε να συμπληρώσετε την υπεύθυνη δήλωση εντός δέκα ημερών".

Να συμπληρώσω την αίτηση που στείλανε ή να το αφήσω έτσι και θα πάει αυτόματα;

Ό,τι να 'ναι μέσα στον χαμό, τώρα θυμήθηκαν κι αυτό.

Επεξ/σία από tryfos
  • Like 1

2 hours ago, razkal said:

σημερα ο Ηρων εβγαλε διορθωτικο για τη διπλη χρεωση.

λαθος καταλαβα τελικα.

ο τελικος εκκαθαριστικος βγηκε σημερα.

η λαθος χρεωση στον προηγουμενο δεν εχει διορθωθει ακομα.

image.png.3c8e548183104b9108b527e2d4edca3a.png

17 λεπτά πριν, archiezulu είπε

Το power home value υπάρχει στη σελίδα ;

Power home choice το λένε τώρα...δες εκεί που λεει εμπορικά διαθέσιμα από 1/1/2024
Νέα Προϊόντα Ρεύματος Εμπορικά Διαθέσιμα από 01.01.2024 | ZeniΘ (zenith.gr)

• Thanks 1

2 hours ago, 1comment said:

Ναι σε δυο λογ/σμους. Αναφέρω και πιο πάνω. Ήταν 58€ να μου επιστρέψουν αλλά βγήκε πιστωτικός 47,34.

Σ'αυτά που περίμενες να σου επιστρέψουν, είχε υπολογίσει και τον ΦΠΑ; Ίσως σου χρωστάνε παραπάνω.

9 minutes ago, tryfos said:

Μας θυμήθηκε η Ελπέ (πάλι) για το θέμα των αναδρομικών επιδοτήσεων στις Γ22

Εδώ

• Like 1

Βλέπω για να βγει απο Γενάρη η τελική τιμή σε κάθε πρόγραμμα υπάρχει η βασική χρέωση και μετά η προσαύξηση.
Γενικά τι είναι καλύτερο να διαλέγουμε πρόγραμμα με χαμηλή βασική;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...