Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 λεπτά πριν, neofitosgr78 είπε

Ισχυουν οι τιμες στο excel 0,1773 και 0,1586 αντίστοιχα ?

όχι φυσικά ,όπως θα διαβάσεις στην κορυφή της σελίδας στην καρφιτσωμένη ανάρτηση και στο ίδιο το excel πάνω

6 λεπτά πριν, neofitosgr78 είπε

Υπάρχει καποιο ποιο οικονομικό προγραμμα απο αυτα σε αλλη εταιρεία η ακομα περιμένουμε γενικως τιμες ?

πας ελπέδισον smart για τα 100€

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Είμαι elpedison smart με το 100ρι από 1/12. Το μήνα δεν περνάω σε κατανάλωση τις 500 κιλοβατώρες. Συνήθως 250-350 για την ακρίβεια.

Αν φύγω για το 50ρι του Ήρων, το υπόλοιπο από τα 100€ δώρο που σίγουρα θα μείνουν στην elpedison, θα "με περιμένουν" όταν γυρίσω;

Επειδή είμαστε και άλλοι που μπήκαμε περίπου στις αρχές του μήνα elpedison:
Πότε λέτε είναι η καλύτερη στιγμή να φύγουμε για Ήρων και να γυρίσουμε ξανά μετά για άλλα 100€; Η προφανής απάντηση θα ήταν κοντά στη στιγμή που τρώμε το 100ρι, αλλά λέω μήπως ενόψει των αλλαγών στα τιμολόγια από 2024, η σωστή απάντηση είναι άλλη.
Σε αυτό το πλαίσιο, μου έχει ανοίξει περίοδος καταχώρησης ένδειξης από 12/12 έως 21/12 και σκέφτομαι να δηλώσω την τελευταία μέρα, για να φορτώσω όσο πιο πολλή κατανάλωση γίνεται. Σωστή δεν είναι η σκέψη; @liakjim εσύ πώς σκέφτεσαι να κινηθείς γενικότερα; Έχουμε μπει σχεδόν μαζί απ' όσο θυμάμαι στο ίδιο συμβόλαιο. Ή όποιος άλλος συνταξιδιώτης ας δώσει τα 2 σέντσια του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Basketikos_ είπε

Αν φύγω για το 50ρι του Ήρων, το υπόλοιπο από τα 100€ δώρο που σίγουρα θα μείνουν στην elpedison, θα "με περιμένουν" όταν γυρίσω;

δεν το έχει κάνει κανένας μέχρι στιγμής

edit : επίσης δεν έχουμε εικόνα για το αν άλλαξαν το δώρο και το βάζουν μόνο στην κατανάλωση

και σκέφτομαι να δηλώσω την τελευταία μέρα, για να φορτώσω όσο πιο πολλή κατανάλωση γίνεται. Σωστή δεν είναι η σκέψη;

το νου σου στις ρυθμιζόμενες και την κλίμακα των ΥΚΩ

επίσης αν μετά σου ζητήσουν φωτό θα έχεις θέμα

Επεξ/σία από korakios

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, korakios είπε

επίσης αν μετά σου ζητήσουν φωτό θα έχεις θέμα

Με παρεξήγησες. Όταν λέω να φορτώσω, δεν εννοώ πλασματικά. Απλά αν είναι να φύγω για Ήρων πριν το τέλος του έτους, να έχω γράψει όσο πιο πολλές πραγματικές ώρες γίνεται, για να φαγωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο από το 100ρι.

3 λεπτά πριν, korakios είπε

δεν το έχει κάνει κανένας μέχρι στιγμής

Κανένας; Κάποιοι δεν αλλάζουν παρόχους για τα δώρα από το καλοκαίρι; Γιατί νόμιζα ότι είχα διαβάσει σχετικά ποστ;

Επεξ/σία από Basketikos_

1 λεπτό πριν, Basketikos_ είπε

Κανένας; Κάποιοι δεν αλλάζουν παρόχους για τα δώρα από το καλοκαίρι; Γιατί νόμιζα ότι είχα διαβάσει σχετικά ποστ;

για το 100ρικο αναφέρομαι ,επίσης πρόσθεσα και

4 λεπτά πριν, korakios είπε

δεν έχουμε εικόνα για το αν άλλαξαν το δώρο και το βάζουν μόνο στην κατανάλωση

Με παρεξήγησες. Όταν λέω να φορτώσω, δεν εννοώ πλασματικά. Απλά αν είναι να φύγω για Ήρων πριν το τέλος του έτους, να έχω γράψει όσο πιο πολλές πραγματικές ώρες γίνεται, για να φαγωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο από το 100ρι.

και πάλι παραμένει το

5 λεπτά πριν, korakios είπε

26 λεπτά πριν, Basketikos_ είπε

@liakjim εσύ πώς σκέφτεσαι να κινηθείς γενικότερα; Έχουμε μπει σχεδόν μαζί απ' όσο θυμάμαι στο ίδιο συμβόλαιο.

Θα περιμένω από 1/1/24 να δω πως θα είναι το τοπίο και λογικά θα χωθώ σε κάποιο πράσινο.

• Like 3

@korakios το έχω υπόψιν, αλλά εφόσον δεν μπορώ καν να περάσω τις 500 κιλοβατώρες το μήνα, σε τί άλλο να έχω το νου μου για το ΥΚΩ και τις ρυθμιζόμενες; Με μπερδεύεις.

20 λεπτά πριν, korakios είπε

για το 100ρικο αναφέρομαι

Ωραία, προφανώς μιλάς για το τι μπορεί αν συμβεί τώρα. Να το πω αλλιώς... Σε παλαιότερα δώρα, αν έφευγες νωρίτερα έχανες το υπόλοιπο όταν επέστρεφες; Μπορεί να είναι ενδεικτικό έστω.

3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Θα περιμένω από 1/1/24 να δω πως θα είναι το τοπίο και λογικά θα χωθώ σε κάποιο πράσινο.

Μέτρηση θα δώσεις 21/12;

6 λεπτά πριν, Basketikos_ είπε

@korakios το έχω υπόψιν, αλλά εφόσον δεν μπορώ καν να περάσω τις 500 κιλοβατώρες το μήνα, σε τί άλλο να έχω το νου μου για το ΥΚΩ και τις ρυθμιζόμενες; Με μπερδεύεις.

νόμιζα οτι θα έδινες πόνο στην κατανάλωση  😁

6 λεπτά πριν, Basketikos_ είπε

Ωραία, προφανώς μιλάς για το τι μπορεί αν συμβεί τώρα. Να το πω αλλιώς... Σε παλαιότερα δώρα, αν έφευγες νωρίτερα έχανες το υπόλοιπο όταν επέστρεφες; Μπορεί να είναι ενδεικτικό έστω.

νομίζω ένας ανέφερε για υπόλοιπο απο 50ρικο στην ελπέ

• Like 1

2 λεπτά πριν, korakios είπε

νόμιζα οτι θα έδινες πόνο στην κατανάλωση  😁

νομίζω ένας ανέφερε για υπόλοιπο απο 50ρικο στην ελπέ

Αφού το διευκρινίσαμε αυτό στο προηγούμενο μήνυμα.😁

Ίσως να θυμάμαι αυτή την περίπτωση. Επομένως, αν το υπόλοιπο από το δώρο χάνεται, καλύτερα να κοιτάξω να το εξαντλήσω, ή έστω να περιμένω κι εγώ να δω πως θα διαμορφωθεί το κλίμα από το νέο έτος όπως λέει και ο @liakjim και να κινηθώ μετά ανάλογα.

3 ώρες πριν, journey832 είπε

προσπαθώ να βγάλω άκρη με τα προγράμματα του Ήρωνα και ο τύπος σε όλα τα κίτρινα είναι α*ΤΕΑ+β (πού είναι τα Ll και Ld οεο?) και ακριβώς από κάτω αναφέρει τις τιμές τους (0.5-0.6). Είναι παράλειψη σαν τα "(μη) εμπορικά διαθέσιμα" της ζενιθ ή κάτι άλλο?

(btw πολύ σπαστικό που πρέπει να κατεβάσεις ολόκληρο έγγραφο για να δεις τις τιμές Ιανουαρίου)

Όπου βλέπεις a*TEA+b είναι εκ των υστέρων τιμολόγηση. Στην ουσία πρόκειται για τον παλιό καλό υπολογισμό της ρήτρας, πριν ισχύσουν τα χρωματιστά τιμολόγια. Όσο η ΤΕΑ είναι πάνω από 0,06 (εδώ και 2 χρόνια πάντα) τότε εφαρμόζεται το a*TEA+b με σταθερά τα a και b. Αν τύχει και πέσει κάτω από 0,06, τότε θα εφαρμοστεί η τιμή kWh του συμβολαίου.

17 ώρες πριν, Greg29M είπε

Παιδιά, επειδή παρατηρώ ότι στην ΕΛΠΕ καθυστερούν αρκετά το τελευταίο διάστημα να εκδίδουν τελικό λογαριασμό και να εμφανίζουν στο portal τους ως απενεργοποιημένη την παροχή, καλό είναι όσοι θέλετε να κάνετε τράμπα από άλλο πάροχο πάλι ΕΛΠΕ να φροντίσετε να τους ενόχλησετε άμεσα να σας τον εκδόσουν, γιατί μπορεί να μπλοκάρει η διαδικασία να ξαναπάτε. 

Πολύ προσοχή σε αυτό που λέει ο @Greg29M!  Εγώ με 6 παροχές και εκπροσώπηση στον Ήρων από τέλη Νοέμβρη εμφανίζομαι ακόμα ενεργός στην Elpe και δεν μπορώ να ξαναγυρίσω λόγω συστήματος στο smart για το 100αρικο. Τους πήρα τηλ για να εκδώσουν τελικούς και να ξεμπλοκάρω.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, danielo67000 είπε

Πολύ προσοχή σε αυτό που λέει ο @Greg29M!  Εγώ με 6 παροχές και εκπροσώπηση στον Ήρων από τέλη Νοέμβρη εμφανίζομαι ακόμα ενεργός στην Elpe και δεν μπορώ να ξαναγυρίσω λόγω συστήματος στο smart για το 100αρικο. Τους πήρα τηλ για να εκδώσουν τελικούς και να ξεμπλοκάρω.

Εγώ που τους πήρα μου είπαν ότι για να εκδοθεί θα πρέπει να κάνει καταμέτρηση ο Δεδδηε. Πρέπει να ενοχλήσω και Δεδδηε ή απλά περιμένω;

Εννοείται όταν έκανα την αίτηση στο νέο πάροχο έστειλα και ένδειξη μετρητή.

Κάλεσα Δεδδηε και μου είπαν ότι βλέπουν το νέο συμβόλαιο με την ένδειξη οπότε είναι θέμα χρόνου να γίνει η μεταφορά. Απλά δε ξέρω σε ποιο σημείο πρέπει να ξαναπάρω την elpedison ως "νέος πελάτης"..

Επεξ/σία από fthanos27

Το νου σας όσοι περιμένετε πιστωτικούς-διορθωτικούς από Ηρων. Εμένα μου έφαγαν σχεδόν ένα 10αρικο. Άνοιξα πάλι αίτημα στη ΡΑΕ να δω τι θα πουν.

• Sad 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...