Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, scharal είπε

Είμαι σε double πρόγραμμα στη Ζενίθ (ΦΑ: Gas Home now + ΗP: Power Home Night), χωρίς δέσμευση παραμονής. Επειδή είμαι νέος στο "άθλημα" και έχω λίγο μπερδευτεί με όλες τις πιθανές επιλογές, θα εκτιμούσα λίγο βοήθεια με τα παρακάτω:

1. Συμφέρουν γενικά τα double? Αν όχι, γιατί; Αν ναι, γιατί;

2. Αν όχι, ποιές εναλλακτικές προτείνετε για πάροχο / πρόγραμμα ΦΑ και ΗΡ αντίστοιχα; Κατανοώ ότι δεν γίνεται να προβλέψουμε τις τιμές του 2024 από τώρα, αλλά γενικά τι προσέγγιση ακολουθούν οι guru του Group;

3. Μετά από δική μου έρευνα και διαβάζοντας το excel του @korakios, έχω καταλήξει στα εξής υποψήφια προγράμματα. ΦΑ: Ήρων Gas Pass με χαμηλή τιμή kwh και όφελος 150 ευρώ (αορίστου, ουσιασικά όμως παραμονή για 12 μήνες για να μην τα επιστρέψεις). ΗΡ: Elpedison Bright σταθερό με όφελος 100 ευρώ και δέσμευση παραμονής (που ακόμα και έτσι αν θες φεύγεις και απλά επιστρέφεις μέρος του δώρου, άρα καμία ζημιά). Γνώμες και αντιπροτάσεις δεκτές.

Ευχαριστώ και συγνώμη για το μεγάλο Post!

1. Δεν συμφέρουν τα double πλέον πέρα από την κατανάλωση των αρχικών δώρων που δίνουν κάποιες εταιρείες...

2. Για το 2024 θα επιλέξεις εσύ πρόγραμμα χρησιμοποιώντας το excel του @korakios μαντευοντας τιμές στην καρφιτσωμενη αναρτηση με αναλυτικες οδηγιες. 

3. Για αλλαγή άμεσα θα πρότεινα το elpedison smart για το 100αρι και μολις το καταναλωσεις βλεπεις απο αρχες του χρονου. Η χονδρεμπορικη τιμη του ρευματος κινειται χαμηλα μεχρι στιγμης οποτε δεν υπαρχει λογος να βιαστεις για καποιο υπαρχον σταθερο, εκτος κι αν δεν θες να ασχολεισαι καθολου οποτε κλεισε σταθερο (το πιο συμφερον σταθερο ειναι της we μεχρι στιγμης και της elpedison bright μεχρι στιμης).

5 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Εκτος απο Elpedison και ΔΕΗ εχει ανακοινωσει κανενας αλλος τιμη σταθερη χρεωσης (μπλε) ?

Η we με 0,16 

https://weenergy.gr/prasino-reuma/prosfores/weyellow/

ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΟΤ. Αλλά ρωτήστε τους κιόλας μήπως δεχθούν.

7 λεπτά πριν, nikiangel είπε

Καλησπερα σε ολη την ομαδα! 
λοιπον εδω κ καποιες μερες λαμβανω τηλεφωνημα απο μια συμβουλο ενεργεισς που προτεινει που ειναι καλυτερα να παω οσον αφορα το ρευμα! 
εγω ειμαι αυτη τη στιγμη ζενιθ στο power home basic. Κ μου λεει οτι το καλυτερο προγραμμα αυτη την στιγμη ειναι της protergia ενα προγραμμα τυπου κιτρινο οπου λεει κανεις συμβολαιο 2 χρονια, αν δν σ αρεσει φευγεις χωρις επιβαρυνση και σου δινει γραπτως οτι γι αυτα τα 2 χρ δν θα εχεις ρητρα αναπροσαρμογης. 

Γενικα μου ειπε να παω σε μεγαλους παροχους που παραγουν ρευμα τυπου δεη, protergia και ηρων..

τι προτεινετε γενικα;

Κοτ β δν δικαιουμαι..

Για αρχή elpedison smart για 100αρι και βλεπεις απο αρχες του χρονου που θα σε συμφερει καλυτερα με βαση και την καταναλωση σου. Αν δεν θες να ασχολεισαι καθολου κλεισε σταθερο.

Επεξ/σία από Greg29M
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με βάλατε σε σκεψεις σχετικά με τον Ηρωνα
Επειδή ειχα καποια σοβαρα οικογενειακα θεματα μου διεφυγε και πληρωσα μαλιστα και τον τελικό
Για  361Kwh εχω πληρώσει 132,19
Εκανα λοιπον εναν έλεγχο στους   4 τελευταιους λογαρισμους (3 εναντι και ενα τελικό) και διαπιστώσα λαθος στον τελικό αν και εγκαιρως πληρωνα τους εναντι  λογαριαμους αυτα τα χρηματα  δεν πιστωνοταν με αποτελεσμα αν και πληρωμένος να προστιθετε στον επομενο λογαριασμό ..
Εστειλα με email ΕΝΤΥΠΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

Ενημερώνω το νημα  για να το εχετε υποψιν  σας

Επεξ/σία από antykaps
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, Greg29M said:

1. Δεν συμφέρουν τα double πλέον πέρα από την κατανάλωση των αρχικών δώρων που δίνουν κάποιες εταιρείες...

2. Για το 2024 θα επιλέξεις εσύ πρόγραμμα χρησιμοποιώντας το excel του @korakios μαντευοντας τιμές στην καρφιτσωμενη αναρτηση με αναλυτικες οδηγιες. 

3. Για αλλαγή άμεσα θα πρότεινα το elpedison smart για το 100αρι και μολις το καταναλωσεις βλεπεις απο αρχες του χρονου. Η χονδρεμπορικη τιμη του ρευματος κινειται χαμηλα μεχρι στιγμης οποτε δεν υπαρχει λογος να βιαστεις για καποιο υπαρχον σταθερο, εκτος κι αν δεν θες να ασχολεισαι καθολου οποτε κλεισε σταθερο (το πιο συμφερον σταθερο ειναι της we μεχρι στιγμης και της elpedison bright μεχρι στιμης).

Η we με 0,16 

https://weenergy.gr/prasino-reuma/prosfores/weyellow/

ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΟΤ. Αλλά ρωτήστε τους κιόλας μήπως δεχθούν.

Για αρχή elpedison smart για 100αρι και βλεπεις απο αρχες του χρονου που θα σε συμφερει καλυτερα με βαση και την καταναλωση σου. Αν δεν θες να ασχολεισαι καθολου κλεισε σταθερο.

Πόσο βγαίνει τελική το σταθερό της ελπε σε σχέση με ΔΕΗ σου είναι εύκολο να πεις;

Επεξ/σία από peragialos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, peragialos είπε

Πόσο βγαίνει τελική το σταθερό της ελπε σε σχέση με ΔΕΗ σου είναι εύκολο να πεις;

https://www.elpedison.gr/el/gia-to-spiti/revma/elpedison-bright_133103/

0,169 ευρώ/kwh και 3 ευρώ παγιο Προ ΦΠΑ, άλλων επιβεβλημένων φόρων και εισφορών

Για το τελευταίο (ΦΠΑ) ρωτα τους καλού κακού για διευκρίνιση!

Επίσης έχει ρήτρα αποχώρησης φυσικά αναλογικά 10 ευρώ το μήνα (είναι ουσιαστικά το δώρο τους 100 ευρώ στους 10 μήνες σύνολο)

6 λεπτά πριν, antykaps είπε

Με βάλατε σε σκεψεις σχετικά με τον Ηρωνα
Επειδή ειχα καποια σοβαρα οικογενειακα θεματα μου διεφυγε και πληρωσα μαλιστα και τον τελικό
Για  361Kwh εχω πληρώσει 132,19
Εκανα λοιπον εναν έλεγχο στους   4 τελευταιους λογαρισμους (3 εναντι και ενα τελικό) και διαπιστώσα λαθος στον τελικό αν και εγκαιρως πληρωνα τους εναντι  λογαριαμους αυτα τα χρηματα  δεν πιστωνοταν με αποτελεσμα αν και πληρωμένος να προστιθετε στον επομενο λογαριασμό ..
Εστειλα με email ΕΝΤΥΠΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

Ενημερώνω το νημα  για να το εχετε υποψιν  σας

Επειδή δεν έχουμε εικόνα των λογαριασμών σου κοινοποίησε μας σε παρακαλώ την απάντηση τους όταν σου απαντήσουν στο έντυπο αμφισβήτησης που έκανες!

Επεξ/σία από Greg29M
  • Thanks 1

6 λεπτά πριν, Greg29M είπε

Ρε παιδιά, καμία τιμή δεν έχει ΦΠΑ, ο ΦΠΑ μπαίνει στο τέλος του λογαριασμού και κανείς πάροχος δε δίνει τιμή μετά ΦΠΑ, μην ανακυκλώνετε το ίδιο πράγμα

• Like 2

1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε

Ρε παιδιά, καμία τιμή δεν έχει ΦΠΑ, ο ΦΠΑ μπαίνει στο τέλος του λογαριασμού και κανείς πάροχος δε δίνει τιμή μετά ΦΠΑ, μην ανακυκλώνετε το ίδιο πράγμα

Ναι σορρυ το ξέρω ότι μπαίνει το 6% στο τέλος επί της κατανάλωσης ρεύματος και των ρυθμιζόμενων χρεώσεων απλά δεν θέλω να πάρω 1 στο εκατομμύριο κάποιον στο λαιμό μου και γι αυτό τόνισα ότι πριν υπογράψει να το διευκρινήσει για 101% σιγουριά.

9 minutes ago, Greg29M said:

https://www.elpedison.gr/el/gia-to-spiti/revma/elpedison-bright_133103/

0,169 ευρώ/kwh και 3 ευρώ παγιο Προ ΦΠΑ, άλλων επιβεβλημένων φόρων και εισφορών

Επίσης έχει ρήτρα αποχώρησης φυσικά αναλογικά 10 ευρώ το μήνα (είναι ουσιαστικά το δώρο τους 100 ευρώ στους 10 μήνες σύνολο)

Επειδή δεν έχουμε εικόνα των λογαριασμών σου κοινοποίησε μας σε παρακαλώ την απάντηση τους όταν σου απαντήσουν στο έντυπο αμφισβήτησης που έκανες!

Νομίζω μια χαρά συμφέρει  ΕΛΠΕ σταθερό και 100 € δώρο σε σχέση με ΔΕΗ σταθερό που κοροιδεύει ότι έχει και νυχτερινό. Να πιέσουμε και για καμμιά δωροεπιταγή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Greg29M είπε

Spoiler

910343279_.png.e803487581b000949a4ce36a00945611.png

2147111015_.png.c57398ccbcf87737e3359dae18dcea88.png

761679289_.png.d8014a5e1f681632dd8b1598bfa1f5c9.png

1326228548_.png.43cae43a8f56f7f68051cdcef04a0996.png

Δειτε και τους λογαριασμούς (δεν μπορεσα νατους βαλω σε σποιλερ)
Οταν λαβω απαντηση θα το κοινοποιήσω

Επεξ/σία από antykaps

2 λεπτά πριν, kokos198 είπε

Παιδιά όσοι πήρατε τους πόντους στην Go4More, πότε είχατε κάνει αίτηση? (εγώ ακόμα περιμένω)

31/10 ΑΙΤΗΣΗ 

1/11 ΕΝΑΡΞΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ

• Like 1

Σε σταθερό πάντως πας, όταν η αγορά βλέπεις ότι ανεβαίνει, για να κλείσεις εσύ χαμηλά. 
Όσοι πήγαν ΔΕΗ τότε (βλακεία που δεν πήγα κι εγώ!!) βγήκαν ωφελημένοι. 
Τώρα που η αγορά είναι σταθερά ή πάει προς τα κάτω, δεν το βλέπω να συμφέρει να πας σε σταθερό. Αλλά πρέπει να φτιάξουνε και οι πάροχοι λίγο τις τιμολογήσεις τους στα κίτρινα, τί είναι αυτά! Την στιγμή που η χονδρική είναι στα 100, βάλτο 120 ρε μεγάλε κερδισμένος είσαι, τι είναι αυτά, 160-170-180...
Προσωπικά θα δω τα πράσινα όταν ανακοινωθούν και θα περιμένω να κάνουν διόρθωση (σίγουρα θα βγουν διορθώσεις), για να πάω σε κίτρινο. Μπλε δεν με κόβω να πηγαίνω.

4 λεπτά πριν, kokos198 είπε

Παιδιά όσοι πήρατε τους πόντους στην Go4More, πότε είχατε κάνει αίτηση? (εγώ ακόμα περιμένω)

6/11 αίτηση

8/11 εκπροσώπηση

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

image.png.9645a0ae4a1c309f1d71d010c3d29fcd.pngΡε παιδιά επειδή θα με τρελάνουν από ΗΡΩΝ... Η βασική κρατική επιδότηση (0,025 ευρώ ανά kwh) δεν θα επρεπε να ειναι στο συνολο της καταναλωσης (300kwh) και οχι απο αυτες που περισσευουν απο ΚΟΤ ; @ekrepali για πες που είσαι ειδικος και με ΚΟΤ. Δεν είμαι offtopic γιατι ρωταω για βασικη κρατικη επιδοτηση.

Η πιστωση ΚΟΤ ειναι σωστη γιατι υπολογιζεται αναλογικα απο την ημερομηνια εγκρισης της αιτησης (23.11.2023).

Επεξ/σία από Greg29M

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, Greg29M said:

image.png.9645a0ae4a1c309f1d71d010c3d29fcd.pngΡε παιδιά επειδή θα με τρελάνουν από ΗΡΩΝ... Η βασική κρατική επιδότηση (0,025 ευρώ ανά kwh) δεν θα επρεπε να ειναι στο συνολο της καταναλωσης (300kwh) και οχι απο αυτες που περισσευουν απο ΚΟΤ ; @ekrepali για πες που είσαι ειδικος και με ΚΟΤ. Δεν είμαι offtopic γιατι ρωταω για βασικη κρατικη επιδοτηση.

Η πιστωση ΚΟΤ ειναι σωστη γιατι υπολογιζεται αναλογικα απο την ημερομηνια εγκρισης της αιτησης (23.11.2023).

Διαφορετική κρατική επιδοτήση έχουν τα απλά τιμολόγια (0.025) διαφορετική κρατική επιδότηση έχουν τα ΚΟΤ (0.06).

Το περίεργο είναι που έχεις έκπτωση ΚΟΤ 105kw και πίστωση ΤΕΜ (για ΚΟΤ) 111kwh. Θα'πρεπε να ταιριάζουν αυτά τα δύο.

Επεξ/σία από ekrepali

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Σε σταθερό πάντως πας, όταν η αγορά βλέπεις ότι ανεβαίνει, για να κλείσεις εσύ χαμηλά. 
Όσοι πήγαν ΔΕΗ τότε (βλακεία που δεν πήγα κι εγώ!!) βγήκαν ωφελημένοι. 
Τώρα που η αγορά είναι σταθερά ή πάει προς τα κάτω, δεν το βλέπω να συμφέρει να πας σε σταθερό. 

Το θέμα όμως είναι ότι όταν οι τιμές αρχίσουν να ανεβαίνουν δεν θα υπάρχουν ενδεχομένως τα υπάρχοντα σταθερά προγράμματα για να επιλέξεις ή θα έχουν υψηλότερες τιμές. Δεν τις παρακολουθούμε μόνο εμείς τις τιμές, τις παρακολουθούν και οι πάροχοι και πράτουν αναλόγως.

Επεξ/σία από scharal

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...