Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 ώρες πριν, iliata2410 είπε

Σύμφωνα με τον λογαρασμό που θα αναρτήσω,πείτε μου λιγάκι ,άν με τα σημερινά δεδομένα ήμουν στο γκαραντί με προτασία τιμής πόσο περίπου θα πλήρωνα.Ηδη έχω μπεί πριν λιγες ημέρες σε αυτό το πρόγραμμα.

Απόκρυψη περιεχομένων

2023-12-12120556.png.56ed786163d5534c223ce20ad67a2776.png

Για 118kWh Χ 0,0705/kWh + 5€ πάγιο θα πλήρωνες 13,32€ για το ρεύμα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

55 λεπτά πριν, razkal είπε

σε προχθεσινο λογαριασμο απο ΗΡΩΝ, εχουν υπολογισει διπλασια την χρέωση για το  Ελληνικό Δίκτυο Διανομής.

τους μιλησα στο τσατ, η απαντηση τους:

"Θα προβώ σε περαιτέρω ενέργειες ώστε να γίνει έλεγχος του λογαριασμούς σας και εντός 5 εργάσιμων ημερών θα λάβετε από εμάς επικοινωνία για να ενημερωθείτε σχετικά με τον λογαριασμό σας."

να ανοιξω case και στο myrae?

Απόκρυψη περιεχομένων

20231209_overcharge.png.55705d51f1e4e762df2bc0889cbac1de.png

στη σελιδα 1164 του παρόν νήματος μελος ειχε το ίδιο ακριβως προβλημα.Εν τέλει η πραξη ειναι σωστη ή οχι? Γιατι δεν θελω να πιστεψω οτι κανουν τετοια λάθη 

2 λεπτά πριν, gogkroj είπε

στη σελιδα 1164 του παρόν νήματος μελος ειχε το ίδιο ακριβως προβλημα.Εν τέλει η πραξη ειναι σωστη ή οχι? Γιατι δεν θελω να πιστεψω οτι κανουν τετοια λάθη 

Ναι όντως είναι λάθος. Το υπολόγισαν καταλαθος διπλάσιο 🤣 Και όλως τυχαιως όχι το μισό αλλα διπλασιο 🤣

• Like 1

40 λεπτά πριν, razkal είπε

25kVA x 4,43400 €/kVA X 29 /365 = 17,61 βγαζει ο ΗΡΩΝ.

εκανα τον πολλαπλασιασμο και μου βγαινουν τα μισα ακριβως (8.8).

@razkalόσοι έχουμε τριφασική παροχή (25 kVA), για το Ελληνικό Δίκτυο Διανομής Η/Ε που αναφέρεται στους λογαριασμούς, πρέπει να πληρώνουμε το διπλάσιο του αποτελέσματος της πράξης 25 kVA x 4,43400 €/kVA X 29 /365 = 8,8, που είναι 17,61 που σου βγάζει ο ΗΡΩΝ. 

Εγώ έχω 2 παροχές, μία τριφασική (25 kVA) και μια μονοφασική (8kVA) και είμαι κι εγώ στον ΗΡΩΝ. Στον λογαριασμό που μου εκδόθηκε για την τριφασική παροχή, το κόστος που πληρώνω για το Ελληνικό Δίκτυο Διανομής Η/Ε υπολογίζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που υπολογίστηκε και σε εσένα, ενώ στη μονοφασική παροχή μου χρεώθηκα ακριβώς το αποτέλεσμα της πράξης 8kVA x 4,43400 €/kVA X (μέρες κατανάλωσης, 20 στον δικό μου λογαριασμό) /365 = 1,94. 

Άρα, λογικά στις τριφασικές παροχές πρέπει να πληρώνουμε το διπλάσιο του αποτελέσματος που βγάζει η πράξη 25kVA  x 4,43400 €/kVA X (μέρες κατανάλωσης λογαριασμού) /365.

@korakios υποθέτω πως κάτι τέτοιο συμβαίνει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, HAthinaia said:

@razkalόσοι έχουμε τριφασική παροχή (25 kVA), για το Ελληνικό Δίκτυο Διανομής Η/Ε που αναφέρεται στους λογαριασμούς, πρέπει να πληρώνουμε το διπλάσιο του αποτελέσματος της πράξης 25 kVA x 4,43400 €/kVA X 29 /365 = 8,8, που είναι 17,61 που σου βγάζει ο ΗΡΩΝ. 

Εγώ έχω 2 παροχές, μία τριφασική (25 kVA) και μια μονοφασική (8kVA) και είμαι κι εγώ στον ΗΡΩΝ. Στον λογαριασμό που μου εκδόθηκε για την τριφασική παροχή, το κόστος που πληρώνω για το Ελληνικό Δίκτυο Διανομής Η/Ε υπολογίζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που υπολογίστηκε και σε εσένα, ενώ στη μονοφασική παροχή μου χρεώθηκα ακριβώς το αποτέλεσμα της πράξης 8kVA x 4,43400 €/kVA X (μέρες κατανάλωσης, 20 στον δικό μου λογαριασμό) /365 = 1,94. 

Άρα, λογικά στις τριφασικές παροχές πρέπει να πληρώνουμε το διπλάσιο του αποτελέσματος που βγάζει η πράξη 25kVA  x 4,43400 €/kVA X (μέρες κατανάλωσης λογαριασμού) /365.

σε τελικο εκκαθαριστικο απο τον ηρων πριν  2 μηνες το ειχαν υπολογισει σωστα.

Η΄το αντιθετο (λαθος τοτε, σωστα τωρα).

και σε ελπε που ειδα,δεν το διπλασιαζουν.

Spoiler

image.png.d21d7185d090e376dc53d90ca4262758.png

Επεξ/σία από razkal

3 λεπτά πριν, razkal είπε

Απόκρυψη περιεχομένων

@razkalΣυνέβη ακριβώς το ίδιο με εσένα στην τριφασική μου παροχή στον ΗΡΩΝ, αλλά από ό,τι μαθαίνω συνέβη και σε άλλον στη ΔΕΗ με τριφασική παροχή το ίδιο ακριβώς πράγμα (με τριφασική παροχή).

19 λεπτά πριν, razkal είπε

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

@razkal μπορείς να ανεβάσεις σε screenshot το κόστος για το Ελληνικό Δίκτυο Διανομής Η/Ε από λογαριασμό σου στην Elpedison; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, HAthinaia είπε

δε σε κατάλαβα , το σωστό είναι  25kVA  x 4,43400 €/kVA X (μέρες κατανάλωσης λογαριασμού) /365.

οτιδήποτε άλλο είναι λάθος

πάντως ανέφερα και πριν οτι σε μένα δεν είχε θέμα η χρέωση πάντως

σε άλλα νέα , επειδή βαριόμουν να περιμένω βεβαίωση εκπροσώπησης απο ΕΛΠΕ , έστειλα στον Ηρών σαν προηγούμενο λογαριασμό τον δικό τους και όλα κομπλέ 😁

Επεξ/σία από korakios
  • Like 3
  • Thanks 1

27 minutes ago, HAthinaia said:

@razkalΣυνέβη ακριβώς το ίδιο με εσένα στην τριφασική μου παροχή στον ΗΡΩΝ, αλλά από ό,τι μαθαίνω συνέβη και σε άλλον στη ΔΕΗ

Ελληνικό Σύστημα Μεταφοράς Η/Ε (151 kWh x 0,00844 €/kWh) = 1,27 €
Ελληνικό Δίκτυο Διανομής Η/Ε (25,00 kVA x 4,434 €/kVA x 33/365) + (151 kWh / 1.000000 x 0,01415 €/kWh) = 12,16 €με τριφασική παροχή το ίδιο ακριβώς πράγμα (με τριφασική παροχή).

@razkal μπορείς να ανεβάσεις σε screenshot το κόστος για το Ελληνικό Δίκτυο Διανομής Η/Ε από λογαριασμό σου στην Elpedison; 

μπλοκαρει το upload o proxy της δουλειας...

αλλα τα παρακατω ηταν οι υπολογισμοι ΕΛΠΕ.

Ελληνικό Σύστημα Μεταφοράς Η/Ε (151 kWh x 0,00844 €/kWh) = 1,27 €
Ελληνικό Δίκτυο Διανομής Η/Ε (25,00 kVA x 4,434 €/kVA x 33/365) + (151 kWh / 1.000000 x 0,01415 €/kWh) = 12,16 €

• Thanks 1

1 λεπτό πριν, korakios είπε

δε σε κατάλαβα , το σωστό είναι  25kVA  x 4,43400 €/kVA X (μέρες κατανάλωσης λογαριασμού) /365.

οτιδήποτε άλλο είναι λάθος

πάντως ανέφερα και πριν οτι δε μένα δεν είχε θέμα η χρέωση πάντως

σε άλλα νέα , επειδή βαριόμουν να περιμένω βεβαίωση εκπροσώπησης απο ΕΛΠΕ , έστειλα στον Ηρών σαν προηγούμενο λογαριασμό τον δικό τους και όλα κομπλέ 😁

Ευχαριστώ πολύ @korakios, εμένα με χρέωσε ο ΗΡΩΝ διπλή Χρέωση ανά kWh ισχύος (δηλ. διπλό ποσό του τύπου 25kVA  x 4,43400 €/kVA X (μέρες κατανάλωσης λογαριασμού) /365). Ανοίγω κατευθείαν καταγγελία ΡΑΕ. @razkal

Μόλις τώρα, AristidisZ είπε

ρε παιδιά στις 3Φ παροχές 110€ το χρόνο είναι, χοντρικά 9€ το μήνα, γιατί το μπλέκετε τόσο ; 

γιατί αναφέρθηκε οτι χρεώνεται το διπλάσιο "κατα λάθος" σε κάποιες περιπτώσεις

• Like 1
  • Thanks 1

2 λεπτά πριν, korakios είπε

Εγώ πάντως μετά την απόρριψη από ΗΡΩΝ άνοιξα και αίτημα στη ΡΑΕ με screenshot τις συνομιλίες και απάντησαν μπορείτε να κάνετε εκ νέου αίτηση μέσω econtract χωρίς φυσικά να παραδεχθούν το λάθος τους και τόνιζαν συνέχεια για τις 4 μεταβάσεις που έχω κάνει σε αυτούς λες και είναι κάτι κακό ας πούμε 😆

5 λεπτά πριν, HAthinaia είπε

Ευχαριστώ πολύ @korakios, εμένα με χρέωσε ο ΗΡΩΝ διπλή Χρέωση ανά kWh ισχύος (δηλ. διπλό ποσό του τύπου 25kVA  x 4,43400 €/kVA X (μέρες κατανάλωσης λογαριασμού) /365). Ανοίγω κατευθείαν καταγγελία ΡΑΕ. @razkal

εμένα μου κάνανε έκπτωση βλέπω στη συμβαση απο 25kva την κατέβασαν στα 8kva , δε λέω τίποτα για να μη χάνω χρόνο , μετά τον 1ο λογαριασμό 😂

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...