Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, Rebirth είπε

Ευχαριστώ. Μήπως τότε οι επιταγές είναι για άνω τη μιας παροχής;

για άνω

Υπάρχει άλλος με μια παροχή που να πήρε; 

έχει αναφερθεί απο υποκατάστημα σαν δώρο

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ. Μήπως τότε οι επιταγές είναι για άνω τη μιας παροχής; Υπάρχει άλλος με μια παροχή που να πήρε; 

Εμένα μου είπαν ότι την παίρνεις την 20ευρη δωροεπιταγή Σκλαβενίτη είτε εάν φέρεις δύο παροχές είτε εάν προτείνεις κάποιον άλλον (δώσεις το κινητό του, τον πάρουν τηλέφωνο, απαντήσει και δεχτεί να πάει στην Elpedison). Εγώ την πήρα με ηλεκτρονική αίτηση, χωρίς να πάω σε υποκατάστημα, μου την πρότεινε να μου τη δώσει ο ίδιος ο υπάλληλος, αλλά ακόμα κι αν δεν την πρότεινε, θα τη ζητούσα.

Επεξ/σία από HAthinaia
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα. Σε εξοχικό σπιτι του ξαδέλφου μου ( χρησιμοποιειται ολον τον χρόνο αλλά περιστασιακά ) ηρθε προχτες εκκαθαριστικος λογαριασμος πιστωτικος 800ευρώ περιπου. Τον κοιταξα και εχει ως διαστημα απο 1.2022 εως 11.2023.

Πηρε δηλαδή ο ΔΕΔΔΗΕ μέτρηση μετα απο 2 χρόνια και μετα απο συνενόηση μαζι του.

Δεν εδινε ποτέ ενδειξη ο ξάδελφος μου δικη του στην nrg ,οπότε εβγαιναν συνεχως εναντι

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ

Υπάρχει διαδικασια να παρει πισω το πιστωτικό?

Η αυτο γινεται μόνο οταν σταματας μια παροχή απο εναν πάροχο?

Επεξ/σία από xraxra

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άνοιξα σήμερα αίτημα στην ΡΑΕ για τον Ήρωνα (σχετικά με το Guarantee και τα 17 λεπτά)

Αναφορά σε κείμενο
Στις 14/11/2023 υπεγράφη σύμβαση με τον Ήρωνα (δείτε συννημένο)

Η επιλογή έγινε με βάση την διαφήμιση της εταιρείας ότι υπάρχει άνω όριο προστασίας τιμής kWh στο υπογεγραμμένο εμπορικό πρόγραμμα (0,170 €/kWh) , ενόψει μάλιστα και της εφαρμογής του νόμου  Ν4951/22.
Στις 01/12/2023 έλαβα ενημερωτικό email από την εταιρεία, όπου καλούμαι να επιλέξω αν θα μεταβώ αυτομάτως σε νέα σύμβαση (BASIC - "πράσινο" τιμολόγιο) ή εάν θα παραμείνω στην τρέχουσα, οι όροι όμως της οποίας έχουν τροποποιηθεί μόλις 2 εβδομάδες αφότου υπεγράφη η σύμβαση (άνω όριο προστασίας τιμής kWh 0,22€).
Τονίζεται δε, ότι η εταιρεία δεν με έχει ενημερώσει για την μονομερή τροποποίηση της σύμβασής μας στην οποία προέβη, πολλώ δε μάλλον πολύ νωρίτερα από την παρέλευση 6μήνου.
Ως εκ τούτου, σας καλώ να μεσολαβήσετε με τον πάροχο και να τον υποχρεώσετε να τηρήσει την υπογεγραμμένη σύμβαση που συνάψαμε στις 14/11/2023, βάσει της οποίας η παροχή μου έχει εγγυημένα υψηλότερη τελική τιμή kWh 0,17 λεπτά του ευρώ.

Με εκτίμηση,

Εάν ενδιαφέρει, θα αναφέρω τις απαντήσεις που έλαβα 

Επεξ/σία από AristidisZ
  • Like 6

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Εάν ενδιαφέρει κάποιον, άνοιξα σήμερα αίτημα στην ΡΑΕ για τον Ήρωνα (σχετικά με το Guarantee και τα 17 λεπτά)

Εάν ενδιαφέρει, θα αναφέρω τις απαντήσεις που έλαβα 

@AristidisZ Φυσικά και ενδιαφέρει, έχω κάνει κι εγώ το ίδιο! :)

11 λεπτά πριν, xraxra είπε

Καλησπερα. Σε εξοχικό σπιτι του ξαδέλφου μου ( χρησιμοποιειται ολον τον χρόνο αλλά περιστασιακά ) ηρθε προχτες εκκαθαριστικος λογαριασμος πιστωτικος 800ευρώ περιπου. Τον κοιταξα και εχει ως διαστημα απο 1.2022 εως 11.2023.

Πηρε δηλαδή ο ΔΕΔΔΗΕ μέτρηση μετα απο 2 χρόνια και μετα απο συνενόηση μαζι του.

Δεν εδινε ποτέ ενδειξη ο ξάδελφος μου δικη του στην nrg ,οπότε εβγαιναν συνεχως εναντι

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ

Υπάρχει διαδικασια να παρει πισω το πιστωτικό?

Η αυτο γινεται μόνο οταν σταματας μια παροχή απο εναν πάροχο?

@xraxra Εάν ο λογαριασμός είναι τελικός (δηλαδή έχει πάει σε άλλον πάροχο και ο λογαριασμός αυτός είναι ο τελευταίος από τον προηγούμενο πάροχο), θα στείλει email στο email της εξυπηρέτησης πελατών του παρόχου στον οποίο ανήκει (το email θα το βρει στην ιστοσελίδα του παρόχου) και θα επισυνάψει την ταυτότητά του, τον λογαριασμό στον οποίο έλαβε το πιστωτικό υπόλοιπο και αποδεικτικό του IBAN του (μπορεί να το κάνει και screenshot από το ebanking ή απλά να τους το γράψει με λόγια). 

Εάν δεν είναι τελικός ο λογαριασμός, αν ο πάροχος έχει livechat (π.χ. ΉΡΩΝ ή Elpedison) στην ιστοσελίδα του, για συντομία μπορεί να στείλει εκεί και θα τους ζητήσει να γίνει συμψηφισμός του πιστωτικού υπολοίπου με τον επόμενο λογαριασμό που θα εκδοθεί. Αλλιώς, πάντα υπάρχει η τηλεφωνική εξυπηρέτηση. 

Εγώ στον Ήρων που ήμουν, μου είχαν πει ότι επειδή ο λογαριασμός δεν είναι τελικός, μπορώ να ζητήσω συμψηφισμό με τον επόμενο μόνο. 

Επεξ/σία από HAthinaia
  • Like 1

9 λεπτά πριν, korakios είπε

ιβαν , ταυτότητα και θα του κάνουν κατάθεση

Αρα οπως ακριβώς και σε τελικο εκκαθαριστικο λογαρισμό οταν εχεις αλλάξει πάροχο

Μόλις τώρα, xraxra είπε

Αρα οπως ακριβώς και σε τελικο εκκαθαριστικο λογαρισμό οταν εχεις αλλάξει πάροχο

Εμένα πάντως στον Ήρων που ήμουν, μου είχαν πει ότι επειδή ο λογαριασμός που είχα πιστωτικό υπόλοιπο δεν είναι τελικός, μπορώ να ζητήσω συμψηφισμό με τον επόμενο μόνο.

• Like 1

1 λεπτό πριν, HAthinaia είπε

Εμένα πάντως στον Ήρων που ήμουν, μου είχαν πει ότι επειδή ο λογαριασμός που είχα πιστωτικό υπόλοιπο δεν είναι τελικός, μπορώ να ζητήσω συμψηφισμό με τον επόμενο μόνο.

Επειδή ο korakios ειμαι πολύ εμπειρος, να υποθεσω οτι σε εσένα ειναι τακτική του Ηρωνα?

Εντελώς λάθος νομίζω 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, gpapas640 είπε

Κι εγώ για τα ισχύοντα από 1/1/2024 αναφέρομαι. Δεν ισχύει το μέγιστο μηνιαίο πάγιο στα 5€? Από πού κι ως που 5,5€?

Από 1/1/24 το πάγιο θα είναι 5,5€. Εγώ αιτήσεις που κάνω σήμερα τις κάνω με πάγιο 5€. Δεν ξέρω γιατί σε έβαλαν από σήμερα στο νέο

Αν ρωτάς γιατί από 1/1 να είναι 5,5€, αυτό γίνεται γιατί δεν υπάρχει πλέον στα κίτρινα ο περιορισμός στο ύψος των παγίων. Το όριο υπάρχει στα πράσινα

Επεξ/σία από bilham

3 λεπτά πριν, xraxra είπε

Επειδή ο korakios ειμαι πολύ εμπειρος, να υποθεσω οτι σε εσένα ειναι τακτική του Ηρωνα?

Εντελώς λάθος νομίζω 

ώπα , έμπειρος στο να διαβάζω ποστ γρήγορα με αυτόματη διόρθωση που δεν έπιασε 😁

νόμιζα ήταν τελικός , όχι δε γίνεται πίστωση σε τράπεζα , μεταφορά πιστωτικού στον επόμενο

αλλά επειδή είνια μεγάλο ποσό ας ζητήσει πίστωση σε τράπεζα και να κινηθεί μέσω ΣτΚ αν αρνηθούν

ή απλά αλλάζει πάροχο

• Like 1

δηλαδη ξερετε οτι το παγιο θα αναγραφετε στην αιτηση ως 5,5 αλλά δεν υπαρχουν οι οροι που λενε πόσο θα ειναι το υψος για το guarantee

Μόλις τώρα, thermaikos4 είπε

δηλαδη ξερετε οτι το παγιο θα αναγραφετε στην αιτηση ως 5,5 αλλά δεν υπαρχουν οι οροι που λενε πόσο θα ειναι το υψος για το guarantee

ταβάνι στα 0,22 πήγε με την έξτρα χρέωση Guarantee 8 ευρώ/μήνα, φυσικά έγινε με παράνομη αλλαγή όρων, αφού ξαφνικά από 0,17 πήγε σε 0,22 το ταβάνι της κιλοβατώρας.

• Like 1

7 ώρες πριν, gogkroj είπε

παραθέτω το pdf που αναφερει για το δωρο 100 € της elpedison.

Απόκρυψη περιεχομένων

IMG_7146.jpeg.ee24a56ab321e7fdd1bcc8bee5

Αν ξέρει κανείς, εκτός από τα 100 ευρώ του πρόμο, δίνουν και την εγγγύηση σε περίπτωση που υπάρχει πάγια εντολή πληρωμής;;;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...