Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, Eatos είπε

Ευχαριστώ!

Πονηρή ερώτηση αλλά τι γίνεται αν δηλώσουμε μεγαλύτερη κατανάλωση από την κανονική αυτό το μήνα για να αποφύγουμε τη μεγαλύτερη χρέωση που έρχεται στον εκκαθαριστικό του Γενάρη;

Αναλόγως. Το έχω κάνει στην ΕΛΠΕ όπου φόρτωσα μπόλικες κιλοβατώρες (περίπου +50% της κανονικής κατανάλωσης) στην φθηνή τιμή 0.80 του Οκτωβρίου και δεν είχα κανένα θέμα. Βέβαια εκεί που βαζεις δική σου μέτρηση η ελπε αναφέρει ότι αν η μέτρηση είναι δυσαναλογη με το ιστορικό σου, αυτή θα αγνοηθεί και θα εκδοθεί έναντι λογαριασμός. 

Για άλλους παρόχους δεν ξέρω.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 λεπτό πριν, gpapas640 είπε

Αναλόγως. Το έχω κάνει στην ΕΛΠΕ όπου φόρτωσα μπόλικες κιλοβατώρες (περίπου +50% της κανονικής κατανάλωσης) στην φθηνή τιμή 0.80 του Οκτωβρίου και δεν είχα κανένα θέμα. Βέβαια εκεί που βαζεις δική σου μέτρηση η ελπε αναφέρει ότι αν η μέτρηση είναι δυσαναλογη με το ιστορικό σου, αυτή θα αγνοηθεί και θα εκδοθεί έναντι λογαριασμός. 

Για άλλους παρόχους δεν ξέρω.

Σου βγάζει λογαριασμό με ΒΑΣΗ τι έδωσες. Αν όμως στον εκαθαριστικο πάει τετράμηνο, δεν κερδίζεις κάτι.

1 λεπτό πριν, GREGORYMO είπε

Σου βγάζει λογαριασμό με ΒΑΣΗ τι έδωσες. Αν όμως στον εκαθαριστικο πάει τετράμηνο, δεν κερδίζεις κάτι.

Ο εκκαθαριστικός, εφ όσον δίνεις δικές σου μετρήσεις, δεν διαφέρει από τους άλλους λογαριασμούς, απλά 1 φορά το τετράμηνο δίνει ενδειξη ο δεδδηε αντί για σένα.

Δε θέλω να επεκταθω άλλο στο θέμα για ευνόητους λόγους. Όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

Μόλις τώρα, gpapas640 είπε

Δε θέλω να επεκταθω άλλο στο θέμα για ευνόητους λόγους. Όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

ούτε εγώ θέλω να επεκταθώ αλλά μάλλον δεν κατάλαβες

Μόλις τώρα, gpapas640 είπε

Ο εκκαθαριστικός, εφ όσον δίνεις δικές σου μετρήσεις, δεν διαφέρει από τους άλλους λογαριασμούς, απλά 1 φορά το τετράμηνο δίνει ενδειξη ο δεδδηε αντί για σένα.

αν δώσεις 500+200+50 γιατί σε βολεύει και τον 4ο μήνα κάψεις μηδέν , τότε ο ΔΕΔΔΗΕ θα δώσει 750 στον πάροχο και αυτός θα σε χρεώσει 750/4 ανα μήνα με τις εκάστοτε τιμές μηνός

• Like 2

4 hours ago, 1comment said:

Εγώ δεν καταλαβαίνω το εξής. Εφόσον οι τιμές στα πράσινα είναι μαζί με την όποια προσαύξηση/ρήτρα, γιατί βλέπουμε να γράφει στο εξελ προσαύξηση και τελική ημέρας μαζί με αυτό; Για τα κίτρινα το καταλαβαίνω. Για τα πράσινα γιατί; Σορυ αν έχει απαντηθεί. 

Και τα κίτρινα και τα πράσινα έχουν α) βασική τιμή και β) προσαύξηση (η παλιά ρήτρα αναπροσαρμογής)

Η προσαύξηση των κίτρινων βασίζεται στη χονδρική του τρέχοντος μήνα

Η προσαύξηση των πράσινων βασίζεται στη χονδρική των 2 προηγούμενων μηνών.

• Like 3

4 λεπτά πριν, knight666 είπε

Στο Elpedison Smart η τιμή 0,1688 Τελική Ημέρας πως προέκυψε;

Στις 5/12/2023 στις 2:46 ΠΜ, korakios είπε

τις τιμές που αναγράφονται τις αγνοείτε μιας και βγαίνουν απο τιμές χοντρικής που είναι αδύνατο να προβλεφθούν.

659885177_.png.5dd9fdebbb3c98f92bf7c4ac5fa5e585.png

8 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Η προσαύξηση των κίτρινων βασίζεται στη χονδρική του τρέχοντος μήνα

πλην Προτέργιας και της όνομα-δεν-έχει-εδώ με το 4all 😁

• Like 2

Για σπίτι στο χωριό που ανοίγει μόνο για 3-4 ημέρες τον χρόνο και ουσιαστικά πληρώνει μόνο πάγιο, έχει κάποια εταιρεία κάποιο πρόγραμμα που θα άξιζε να το βάλω; Εννοώ με σχεδόν μηδενικό πάγιο.

• Thanks 2

1 λεπτό πριν, Fan είπε

Για σπίτι στο χωριό που ανοίγει μόνο για 3-4 ημέρες τον χρόνο και ουσιαστικά πληρώνει μόνο πάγιο, έχει κάποια εταιρεία κάποιο πρόγραμμα που θα άξιζε να το βάλω; Εννοώ με σχεδόν μηδενικό πάγιο.

και με μηδενικό πάγιο πάλι περισσότερα θα πληρώνεις απο ότι με δώρο 100€ που δίνει η ελπέ

αρκεί φυσικά να μην άλλαξαν κάτι και πάει στην κατανάλωση (θα φανεί)

όταν φας και τα δημοτικά τέλη το γυρνάς σε Ήρων

• Thanks 2

(έχοντας ήδη πει ότι άλλα έλεγαν, άλλα έγιναν, σε προηγούμενους μήνες) στην τελευταία τηλ επικοινωνία με Elpedison μου είπαν ότι τα 100€ πάνε στην κατανάλωση του ρεύματος. Στην αμέσως προηγούμενη, κάποια κυρία που κλείσαμε το τηλ --> ρώτησε κάπου--> με ξαναπήρε πίσω αφού ρώτησε κάπου, και μου είπε ότι εφ'όσον μείνει πιστωτικό τότε ΙΒΑΝ---> πίστωση.

45 λεπτά πριν, Fan είπε

Καλησπέρα.. Κάνεις διακοπή του ρεύματος.. Και όταν είναι να πας κάνεις πάλι την επανασύνδεση.. Και τα γλυτώνεις όλα.. Πάγια ,ρεύμα κτλπ.. 

• Thanks 1

Μόλις τώρα, takoulou είπε

Καλησπέρα.. Κάνεις διακοπή του ρεύματος.. Και όταν είναι να πας κάνεις πάλι την επανασύνδεση.. Και τα γλυτώνεις όλα.. Πάγια ,ρεύμα κτλπ.. 

γιατί να μην πληρώνεται για τα τέλη δλδ ?

29 λεπτά πριν, kacey είπε

(έχοντας ήδη πει ότι άλλα έλεγαν, άλλα έγιναν, σε προηγούμενους μήνες) στην τελευταία τηλ επικοινωνία με Elpedison μου είπαν ότι τα 100€ πάνε στην κατανάλωση του ρεύματος. Στην αμέσως προηγούμενη, κάποια κυρία που κλείσαμε το τηλ --> ρώτησε κάπου--> με ξαναπήρε πίσω αφού ρώτησε κάπου, και μου είπε ότι εφ'όσον μείνει πιστωτικό τότε ΙΒΑΝ---> πίστωση.

Στους όρους δε γράφει πουθενά ότι πάνε μονο στην κατανάλωση...προσωπικά αν το ισχυριστουν Στκ.Προς το παρόν έστειλα και εκεί (εκτος απο myrae)για τα πρώτα 50+50.

• Like 2

4 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Στους όρους δε γράφει πουθενά ότι πάνε μονο στην κατανάλωση...προσωπικά αν το ισχυριστουν Στκ.Προς το παρόν έστειλα και εκεί (εκτος απο myrae)για τα πρώτα 50+50.

καλά ξηγήθηκες μιας και μπορεί να έπαθαν γενικότερη αμνησία 😛

το πλάνο μου είναι στην εβδομάδα ζητώ πόντους και αν δεν μπουν αυθημερόν την κάνω για Ήρων χτυπώντας myrae/ΣτΚ

απλά θα προτιμούσα να είχε βγει πρώτα λογαριασμός , δεν συγχρόνισα καλά την τράμπα

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, korakios είπε

το πλάνο μου είναι στην εβδομάδα ζητώ πόντους και αν δεν μπουν αυθημερόν την κάνω για Ήρων χτυπώντας myrae/ΣτΚ

Για τους πόντους και αίτημα να ανοίξουμε στη ΡΑΕ θα πατήσουν πάνω στον ειδικό όρο ότι μπορούν να πιστωθούν μέχρι 150 ημέρες από την ημερομηνία εκπροσώπησης.

Επεξ/σία από Greg29M

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...