Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

15 λεπτά πριν, atom7 είπε

Καλησπέρα, κοιτάζω λίγο τις επιλογές μου και διαβάζοντας καμιά 30αριά σελίδες προς τα πίσω καταλήγω ότι αυτή τη στιγμή επειδή όλα είναι αβέβαια (δεν ξέρουμε πόσο θα είναι η ΤΕΑ το Δεκέμβριο και εφεξής), η καλύτερη επιλογή είναι η ΕΛΠΕ για το περίφημο 100€.

Αυτό που με προβληματίζει -και διορθώστε με αν κάνω λάθος- είναι ότι με τον τύπο υπολογισμού πλέον η kWh στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι:

1,249*ΤΕΑ+0,0339

Δηλαδή αν (με βάση το ιστορικό) η ΤΕΑ είναι περίπου 100-150€/MWh, η τελική χρέωση kWh θα είναι από 0,1588 - 0,2213 €/kWh (!!!!). Κάνω κάτι λάθος ή τελικά η σταθερή 0,16€/kWh της WeEnergy είναι πολύ καλύτερη (μακροπρόθεσμα);

Συνεχίζοντας τους υπολογισμούς μου και βάζοντας 500 kWh που αναμένεται να κάψω το Δεκέμβρη, φαίνεται ότι το 100€ της ΕΛΠΕ θα έχει "εξανεμιστεί" σε περίπου 3 μήνες συγκριτικά με το σταθερό της We. Ουσιαστικά με ΦΠΑ κλπ το 100€ θα φαγωθεί από τον πρώτο κι όλας λογαριασμό. Άρα ΕΛΠΕ για ένα μήνα και μετά βλέποντας και κάνοντας, σωστά;

βλέποντας και κάνοντας μήνα με τον μήνα αν θέλουμε να έχουμε πραγματικό όφελος 

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 λεπτό πριν, HAthinaia είπε

βλέποντας και κάνοντας μήνα με τον μήνα αν θέλουμε να έχουμε πραγματικό όφελος 

Ευχαριστώ για την απάντηση, με προβληματίζει περισσότερο ότι πλέον η kWh θα καθιερωθεί στα επίπεδα 0,16 - 0,22 €/kWh (προ ΦΠΑ κλπ). Γιατί δε νομίζω κάποιος να πιστεύει ότι η ΤΕΑ που το τελευταίο έτος ήταν κατά μέσο όρο στα 100-120 ξαφνικά θα πέσει. Φτάσαμε "τσουκου-τσουκου" εκεί που ήθελαν, να βλέπουμε 0,16 €/kWh και να λέμε "ουάου"... :(

• Like 2

31 λεπτά πριν, Greg29M είπε

Πραγματική εξαιρετική δουλειά @korakios με το excel, αλλά και τις οδηγίες, οι οποίες είναι ιδιαίτερα αναλυτικές και κατατοπιστικές.

Μια μόνο απορία όσον αφορά το excel : Πως βρίσκω το ΛΠ και τις αποκλίσεις; Υπάρχει κάποιο λινκ όπως με την ΤΕΑ και δεν το βλέπω ;

έχω κάτω απο τα πεδία,  λινκ απο ΑΔΜΗΕ

• Like 1

9 λεπτά πριν, atom7 είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση, με προβληματίζει περισσότερο ότι πλέον η kWh θα καθιερωθεί στα επίπεδα 0,16 - 0,22 €/kWh (προ ΦΠΑ κλπ). Γιατί δε νομίζω κάποιος να πιστεύει ότι η ΤΕΑ που το τελευταίο έτος ήταν κατά μέσο όρο στα 100-120 ξαφνικά θα πέσει. Φτάσαμε "τσουκου-τσουκου" εκεί που ήθελαν, να βλέπουμε 0,16 €/kWh και να λέμε "ουάου"... :(

κηνυγάμε δώρα ανεξαρτήτως αν είναι κίτρινα ή πράσινα και έτσι δεν σε πολυνοιάζει η τιμή της κιλοβατώρας. Παίρνεις τώρα το 100αρι από το Elpedison Smart το κίτρινο και τον επόμενο μήνα αν δεν υπάρχει άλλο δώρο, προσωπικα θα ξαναεπιστρέψω Ήρων Guarantee (χωρίς την έξτρα χρέωση των 8 ευρώ ανα μήνα), για να πάρω το 50αρικο δώρο στον λογαριασμό.

• Thanks 1

@korakios έχω εμπεδώσει τελικά τον τρόπο λειτουργίας του excel. Το link μέσα στο excel που παραπέμπει στις οδηγίες, δουλεύει σωστά; Δεν μπορώ να το ανοίξω. Έχεις κάτι παραπάνω σε σχέση με τις οδηγίες που έχεις καρφιτσωσει εδώ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, stavros_ace είπε

@korakios έχω εμπεδώσει τελικά τον τρόπο λειτουργίας του excel. Το link μέσα στο excel που παραπέμπει στις οδηγίες, δουλεύει σωστά; Δεν μπορώ να το ανοίξω.

μόλις δοκίμασα και το ανοίγει κανονικά , απλό doc είναι , εντύπωση μου κάνει . Σίγουρα έχουν όλοι πρόσβαση ανάγνωσης

5 λεπτά πριν, stavros_ace είπε

Έχεις κάτι παραπάνω σε σχέση με τις οδηγίες που έχεις καρφιτσωσει εδώ;

όχι ,copy-paste απο εδώ είναι ,  απλά το έβαλα γιατί στο δίπλα φόρουμ δεν υπάρχει δυνατότητα να καρφιτσώνεις ανάρτηση,

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1

8 λεπτά πριν, HAthinaia είπε

κηνυγάμε δώρα ανεξαρτήτως αν είναι κίτρινα ή πράσινα και έτσι δεν σε πολυνοιάζει η τιμή της κιλοβατώρας. Παίρνεις τώρα το 100αρι από το Elpedison Smart το κίτρινο και τον επόμενο μήνα αν δεν υπάρχει άλλο δώρο, προσωπικα θα ξαναεπιστρέψω Ήρων Guarantee (χωρίς την έξτρα χρέωση των 8 ευρώ ανα μήνα), για να πάρω το 50αρικο δώρο στον λογαριασμό.

Ετσι περα δωθε θα το πηγαινουμε 

Με παιρνουν τηλεφωνα απο ΗΡΩΝ μαλλον να μου πουν να μη φυγω για ελπε

Δεν το σηκωνω καν 😄

Κοράκιε μερικα προγράμματα στο excel δεν εχουν σωστη τιμη κιλοβατώρας . Ας πούμε το value της Protergia το εχεις 0,030 ενώ έχει 8.8 λεπτά ! Διαβάζω κάτι λάθος εκει ?

2 λεπτά πριν, adi32 είπε

Ετσι περα δωθε θα το πηγαινουμε 

Με παιρνουν τηλεφωνα απο ΗΡΩΝ μαλλον να μου πουν να μη φυγω για ελπε

Δεν το σηκωνω καν 😄

τουλάχιστον εσένα σε παίρνουν 🤣

1 λεπτό πριν, trobinhood είπε

Κοράκιε μερικα προγράμματα στο excel δεν εχουν σωστη τιμη κιλοβατώρας . Ας πούμε το value της Protergia το εχεις 0,030 ενώ έχει 8.8 λεπτά ! Διαβάζω κάτι λάθος εκει ?

το value έχει 0,1494 , το value plus έχει 0,088 και αφορά Δεκέμβριο , το βλέπεις στο excel στην καρτέλα με Ιστορικο Τιμών 2022-2023

τα 0,03 αφορούν για το νέο έτος και φυσικά είναι συν ρήτρα αναπροσαρμογής

3 minutes ago, korakios said:

το value έχει 0,1494 , το value plus έχει 0,088 και αφορά Δεκέμβριο , το βλέπεις στο excel στην καρτέλα με Ιστορικο Τιμών 2022-2023

τα 0,03 αφορούν για το νέο έτος και φυσικά είναι συν ρήτρα αναπροσαρμογής

μάλλον ήθελες να πεις το Protergia MVP Reward έχει 0,1494

Μόλις τώρα, walex είπε

μάλλον ήθελες να πεις το Protergia MVP Reward έχει 0,1494

15ο πρόγραμμα

https://www.protergia.gr/el/pricesres

είχε αρχικά το value αλλά έκανε το κλασσικό κολπάκι βγάζοντας το plus και αύξησε τις τιμές στο μη εμπορικά διαθέσιμο παλιότερο value

5 ώρες πριν, therock είπε

Παιδια καλημερα αν μπορειτε δωστε μου λιγο τα φωτα σας. Το γραψα και στο τοπικ της Δεη αλλα δε πηρα απαντηση

επειδη ακουω οτι μεχρι τελος ετους καλο ειναι να κλειδωσουμε τιμες, μπορει καποιος παρακαλω να μου πει μια αποψη με βαση τη χρηση που κανω? Εχω 2 κατοικιες με Νυχτερινο σε συμβολαιο MyHomeOpen N Green Pass

Σε Κυρια Κατοικια επαρχια με καταναλωση 3500-5000 KwH το Χρονο

Και Δευτερευουσα στην Αθηνα με 1500-2500 το Χρονο

Αξιζει να κανω καποια ενεργεια?

Τελευταιοι Εκκαθαριστικοι με χρεση κιλοβατωρας

Επαρχια

image.jpeg.b3b89870c59a14c16e93d074dc021dc8.jpeg

Αθηνα

image.jpeg.9709094a7f09917566a0c8b2b97d5e9d.jpeg

αρχικά πας τις παροχές ελπέ για 2*100€ συν 20€ δωροεπιταγής Σκλαβενίτη , μετά βλέπεις (μάλλον Ήρων για 2*50€)

• Thanks 1
  • Confused 1

Εγώ ρε παιδιά έχω δύο παροχές στην ελπεντισον. Τους ζήτησα μεταφορά στο Σμαρτ μαζί με τα 100 και δεν το κάναν. Τους είπα θα φύγω και πάλι δεν. Προλαβαίνω να κάνω κίνηση να φύγω; έτσι για το γ@μώτο...παίζει να με πάρουν τηλέφωνο;

Μόλις τώρα, Giorgis4 είπε

Εγώ ρε παιδιά έχω δύο παροχές στην ελπεντισον. Τους ζήτησα μεταφορά στο Σμαρτ μαζί με τα 100 και δεν το κάναν. Τους είπα θα φύγω και πάλι δεν. Προλαβαίνω να κάνω κίνηση να φύγω; έτσι για το γ@μώτο...παίζει να με πάρουν τηλέφωνο;

γιατί δεν τις πας Ήρων για 2*50 ?

4 ώρες πριν, matrixgeo είπε

4η προσπάθεια με άλλον πωλητή και έστειλε το 100ρικο, οπότε συνέχισε. Στα προηγούμενα τα ίδια μου είπαν και εμένα για τα 50

για να είσαι 100% καλυμμένος πρέπει κάπου γραπτώς να έχεις οτι θα το πάρεις παρόλο που είσαι υφιστάμενος πελάτης μιας και το pdf αναφέρεται για νέους

• Like 1
  • Thanks 2

25 λεπτά πριν, korakios είπε

15ο πρόγραμμα

https://www.protergia.gr/el/pricesres

είχε αρχικά το value αλλά έκανε το κλασσικό κολπάκι βγάζοντας το plus και αύξησε τις τιμές στο μη εμπορικά διαθέσιμο παλιότερο value

αρχικά πας τις παροχές ελπέ για 2*100€ συν 20€ δωροεπιταγής Σκλαβενίτη , μετά βλέπεις (μάλλον Ήρων για 2*50€)

κορακιος το 100 ΕΛΠΕ αφορά μόνο ρεύμα η το σύνολο; και με 500 ΚΙΛΟΒΑΤΟΡΕΣ καθόμαστε δύο μήνες η ένα μήνα και φεύγουμε για τα 50 Ήρωνα;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...