Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

7 λεπτά πριν, kaktos77 είπε

Πήρα στην elpedison για να πάω 2 παροχές, εκτός από το 100αρικο ζήτησα και επιταγή και μου έδωσε και μια 20 ευρώ για Σκλαβενίτη όπως και 2 ασφάλειες για επείγουσα τεχνική βοήθεια στο σπίτι (αδιάφορο), ωστόσο στα email που μου έστειλε να υπογράψω δεν γράφει πουθενά για την δωροκάρτα των 20 ευρώ. Εσείς που κάνατε αίτηση, σας έστειλαν κάποιο αποδεικτικό ώστε να έχετε εγγράφως ότι θα σας στείλουν επιταγή;

Εμάς μας πήραν τηλέφωνο χθες ότι θα την παραλάβουμε αύριο ( αίτηση από 29/11).

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Εμάς μας πήραν τηλέφωνο χθες ότι θα την παραλάβουμε αύριο ( αίτηση από 29/11).

Οπότε στο email που πρέπει να απαντήσω και να επισυνάψω τα δικαιολογητικά, δεν έγραφε κάτι για την επιταγή, να μην ανησυχώ και αρχίσω πάλι τα τηλέφωνα;

Μόλις τώρα, kaktos77 είπε

Οπότε στο email που πρέπει να απαντήσω και να επισυνάψω τα δικαιολογητικά, δεν έγραφε κάτι για την επιταγή, να μην ανησυχώ και αρχίσω πάλι τα τηλέφωνα;

Όχι, δεν υπήρχε κάτι.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η WE εστειλε εχθές το παρακάτω με email (το έχω και σε xls αν το θέλει κανείς).

Βάζει τα WeBlue/WeGreen στα κίτρινα τιμολόγια. Στο πράσινο βάζει ένα (νέο?) προϊον που το λέει "Ειδικό Τιμολόγιο".

Spoiler

Αγαπητή/έ Πελάτη,

Με την παρούσα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η EUNICE TRADING Μ.Α.Ε., ως Προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας, υποχρεούται βάσει του Άρθρου 17 του Ν. 5066/2023 (ΦΕΚ Α΄ 188) για την υπαγωγή της παροχής σας -για κατανάλωσεις από την 1η Ιανουαρίου 2024 και μετά- στο Ειδικό Τιμολόγιο, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της συμμόρφωσης της Εταιρείας μας με τις αναγκαστικού δικαίου ρυθμίσεις του Άρθρου 138Α του Ν. 4951/2022. Η υπαγωγή σας στο Ειδικό Τιμολόγιο θα γίνει μέσω της ένταξής σας στο Εμπορικό Πρόγραμμα «Ειδικό Τιμολόγιο». Ωστόσο ο νόμος σας δίνει τη δυνατότητα να δηλώσετε την αντίρρησή σας ως προς την υποχρεωτική υπαγωγή σας στο Εμπορικό Πρόγραμμα «Ειδικό Τιμολόγιο» και να παραμείνετε στο υφιστάμενο Εμπορικό Πρόγραμμα «WE BLUE».

Η Εταιρεία μας, προκειμένου να σας βοηθήσει στην απόφασή σας, προέβη σε σύγκριση των δύο Εμπορικών Προγραμμάτων υπολογίζοντας για το διάστημα Ιανουάριος 2023 – Νοέμβριος 2023 ανά μήνα και τη μέση Τελική Χρέωση Προμήθειας που θα προέκυπτε το διάστημα αυτό βάσει: (α) της Τελικής Τιμής Προμήθειας του Εμπορικού Προγράμματος «Ειδικό Τιμολόγιο», σύμφωνα με τους επισυναπτόμενους στην παρούσα Ειδικούς Όρους και (β) της Τελικής Χρέωσης Προμήθειας του «WE BLUE», σύμφωνα με τους επισυναπτόμενους στην παρούσα νέους τροποποιημένους Ειδικούς Όρους. Από τα αποτελέσματα της ως άνω σύγκρισης προκύπτει ότι με την παραμονή σας στο «WE BLUE», θα επωφελούσασταν για την εν λόγω χρονική περίοδο με περίπου 12.50% χαμηλότερη Τελική Χρέωση Προμήθειας.

Για περισσότερες πληροφορίες επί της σύγκρισης των δύο Εμπορικών Προγραμμάτων και επί των Γενικών και Ειδικών Όρων αυτών όπως θα ισχύουν από 1/1/2024, δείτε τα επισυναπτόμενα έντυπα.

Ταυτόχρονα σας υπενθυμίζουμε το δικαίωμά σας να παραμείνετε στο υφιστάμενο πρόγραμμά σας ή να ενταχθείτε σε οποιοδήποτε άλλο διαθέσιμο Εμπορικό Πρόγραμμα της Εταιρείας μας, απαντώντας στο παρόν email ή κατόπιν επικοινωνίας μαζί μας για την υπογραφή νέας Αίτησης Προμήθειας ή τέλος, μπορείτε να αλλάξετε Προμηθευτή, αζημίως. Σε διαφορετική περίπτωση, που δεν έχουμε καμία ενημέρωση από εσάς, είμαστε υποχρεωμένοι βάσει του Άρθρου 17 του Ν. 5066/2023 (ΦΕΚ Α΄ 188) για την υπαγωγή της παροχής σας στο Ειδικό Τιμολόγιο.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση.

Με εκτίμηση

Για την EUNICE TRADING Μ.Α.Ε.

image.png

Σημαντική λεπτομέρεια, το WeYellow δεν έχει έκπτωση συνέπειας όπως τα Blue/Green

Επεξ/σία από mandos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 minutes ago, liakjim said:

Όχι, δεν υπήρχε κάτι.

30/11 εκπροσωπήθηκα κι εγώ, χθες με κάλεσαν για τη δωροεπιταγή, σήμερα την παρέλαβα. 1 οικιακή παροχή. Στο email δεν αναφερόταν καμμία δωροεπιταγή, μόνο το christmas promo των 100€

Επεξ/σία από geodimis

1 ώρα πριν, st@kas είπε

Πριν προλάβω να μιλήσω σήμερα μαζί τους ήρθε μήνυμα στο viber. Ξανά έλεγξα και μπαίνω κανονικά με τους κωδικούς που είχα από παλιά. 

Μια πιο γενική απορία. Βάζοντας πάγια εντολή μέσω πιστωτικής κάρτας δε θα χρεωθώ την εγγύηση; σωστά; 

Πριν από 5' ήρθε SMS από elpedison και μπήκα με τους παλιούς κωδικούς ( άσχετη λοιπόν η τύπισσα στο chat που μου είπε ότι θέλει από την αρχή εγγραφή).

• Thanks 1

1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Πριν από 5' ήρθε SMS από elpedison και μπήκα με τους παλιούς κωδικούς ( άσχετη λοιπόν η τύπισσα στο chat που μου είπε ότι θέλει από την αρχή εγγραφή).

Εγώ μπαίνω ακόμα με κωδικούς από το 2017

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρες!

Να ευχαριστήσω & εγώ με τη σειρά μου όλους σας για την ενημέρωση και τη λειτουργία του excel.

Στο ψητό… Λήγει το παλιό myhomeonline στις 14/12. 
Εφόσον επιλέξω τον «ενεργειακό τουρισμό», οι πρώτες κινήσεις είναι Elpe για δώρο 100€, ύστερα Ήρων για 50€ και βλέπουμε;

Προτείνετε  η αλλαγή παρόχου να γίνεται πριν τη λήξη του μήνα;

Επεξ/σία από bob o mastoras

10 ώρες πριν, korakios είπε

απλά πατάς "αναζήτηση" και θα σου βγάλει

.....

δε χρειάζεται εκτύπωση δλδ

Εγώ το ανέφερα για την περίπτωση του φίλου που του έκανε δεκτό με 2 αριθμούς διαδόχου

Αν πατήσει εκτύπωση θα του βγάλει αυτόν που είναι εν ισχύ

10 ώρες πριν, korakios είπε

αποφεύγουμε τιμές με ΤΕΜ , για Δεκέμβριο 0,888

Anyway, δεν είναι ακριβό

1 hour ago, kaktos77 said:

Εσείς που κάνατε αίτηση, σας έστειλαν κάποιο αποδεικτικό ώστε να έχετε εγγράφως ότι θα σας στείλουν επιταγή;

Αρχές του χρόνου που πήρα 20ευρη, όχι δεν υπήρχε κάτι γραπτώς. Με πήρανε τηλ απ'το κατάστημα μετα από 1 μήνα περίπου να πάω να τη παραλαβω

1 hour ago, MasterBlaster said:

Φφφφφφ...μπερδεμένα πράγματα...κανονικά το μείγμα οποιουδήποτε μήνα επηρεάζεται από τις αγορές Φυσικού Αερίου των παραγωγών. Προφανώς οι παραγωγοί δεν αγοράζουν σε TTF αλλά χαμηλότερα από αυτό. Θεωρητικά το μείγμα στην Ελλάδα για τον Δεκέμβριο παίρνει την τιμή ΦΑ από την τελευταία ή προτελευταία ημέρα του προηγούμενου μήνα (front month ΤΤF). Άρα το συμβόλαιο που κλείνει τον προηγούμενο μήνα (Νοέμβριο) στον ICIS επηρεάζει την τιμή του μείγματος για τον Δεκέμβριο. Από εκεί και πέρα τα πράγματα περιπλέκονται. ΠΧ ποιες μονάδες αερίου βγαίνουν εκτός για συντήρηση (εάν συντηρηθεί μία καινούργια και αποδοτική μονάδα ΦΑ την θέση της μπορεί να πάρει μία παλιότερη η οποία παράγει ακριβά και επηρεάζει το μείγμα). Επίσης το μείγμα αυτό καθεαυτό (έχει ΑΠΕ; χρειαζόμαστε εισαγωγές; και πάει λέγοντας)

Δηλαδη αν τον Ιανουάριο δεν υπάρχουν απότομες μεταβολές στον καιρό και γεωπολιτικές εξελίξεις και δεδομένου ότι οι τιμές αερίου έχουν τώρα πτωτική πορεία... τότε θεωρητικά και μπακαλιστικα τον Ιανουάριο θα συμφέρουν τα κίτρινα, σωστά;

• Thanks 1

1 ώρα πριν, kaktos77 είπε

Πήρα στην elpedison για να πάω 2 παροχές, εκτός από το 100αρικο ζήτησα και επιταγή και μου έδωσε και μια 20 ευρώ για Σκλαβενίτη όπως και 2 ασφάλειες για επείγουσα τεχνική βοήθεια στο σπίτι (αδιάφορο), ωστόσο στα email που μου έστειλε να υπογράψω δεν γράφει πουθενά για την δωροκάρτα των 20 ευρώ. Εσείς που κάνατε αίτηση, σας έστειλαν κάποιο αποδεικτικό ώστε να έχετε εγγράφως ότι θα σας στείλουν επιταγή;

@kaktos77

όχι δεν στέλνει κάποιο αποδεικτικό για τις δωροεπιταγές Σκλαβενίτη η Ελπέντισον, αλλά μου το είπαν κι εμένα ότι θα μου τις φέρει κούριερ επειδή πήγα κι εγώ 2 παροχές.

• Thanks 1

10 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Δηλαδη αν τον Ιανουάριο δεν υπάρχουν απότομες μεταβολές στον καιρό και γεωπολιτικές εξελίξεις και δεδομένου ότι οι τιμές αερίου έχουν τώρα πτωτική πορεία... τότε θεωρητικά και μπακαλιστικα τον Ιανουάριο θα συμφέρουν τα κίτρινα, σωστά;

Αν θες την άποψη μου τον Ιανουάριο θα συμφέρουν τα πράσινα...ιστορικά ο Δεκέμβρης είναι πάντα φθηνότερος από τον Ιανουάριο (όταν τα πράγματα κυλούν φυσιολογικά) λόγω χαμηλότερης ζήτησης τον Δεκέμβριο

• Like 1

Korakios νομίζω έχεις κάνει λάθος στους τύπους υπολογισμού της προσαύξησης στο ΔΕΗ 4all. 

Το β πρέπει να είναι εκτός της παρένθεσης και για το υπολογισμό του β πρέπει να πολλαπλασιάσεις την διαφορά ΤΕΑ-1 και ΤΕΑ-2 με το α...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...