Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

11 ώρες πριν, korakios είπε

και

https://weenergy.gr/prasino-reuma/prosfores/weyellow/

απο τη στιγμή που θέλετε σταθερό

το έσωσα μετά με αλεξίπτωτο 😛

Μήπως, τελικά, αυτό το 0,16 σταθερό, είναι η λύση σε όλα τα προβλήματά μας, γιατί δε βλέπω να βγαίνει άκρη αλλιώς...

60% πάνω απ΄το παλιό το enter, το οθόδοξο, το καλό με τα 0,10 και θα μαστε κ ευτυχ€σμ€νοι!!!!

• Like 1
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

11 ώρες πριν, Swimmer21 είπε

Υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι πιο χαμηλό από το σταθερό της WeYellow στα 0,16 για Ιανουαριο Φεβρουάριο;

Πολλά αστεράκια έχει αυτό το WeYellow ...

image.png.6c87d67724c41dc65dfe112aeea6be28.png

• Thanks 1

6 ώρες πριν, Demetroula είπε

Κοράκιε νιώθω ότι εμάς που ψάχνουμε απάγκιο σε σταθερό (μιας και καλομάθαμε από τα ΜyHome-) της ΔΕΗ μας κάνεις ''Σταθερό-shaming''.

Λογικό αφού έτσι όπως είναι τα πράγματα τώρα ακόμα και το χειρότερο κυμαινόμενο βγαίνει φτηνότερο από τα σταθερά. Ακόμα και εγώ με 1000KWh/μήνα δεν βλέπω τον λόγο να μην πάω στο 4all της ΔΕΗ

Επίσης όποτε έχω κάνει πειράματα να φύγω από ΔΕΗ για άλλους παρόχους στην καλύτερη περίπτωση δεν έχω κερδίσει τίποτα σημαντικό μετά την τελική σούμα, και μια φορά ( με ηρωνα) έχω βγει πολύ ζημιωμένος. 

Δεν ξέρω τι εταιρία είναι η WE, μπορεί να είναι μια χαρά, αλλά ξέρω ήδη πως ότι και να κάνω στην ΔΕΗ θα ξαναγυρίσω αργά ή γρήγορα, οπότε λέω να αράξω στο 4all και βλέπουμε από 1.1.24

• Thanks 1

26 λεπτά πριν, demakhs είπε

Μήπως, τελικά, αυτό το 0,16 σταθερό, είναι η λύση σε όλα τα προβλήματά μας, γιατί δε βλέπω να βγαίνει άκρη αλλιώς...

Aν δεν ηθελα για καποιους συγκεκριμενους λογους να κατσω στην ΔΕΗ θα το ειχα κλεισει ηδη για να ησυχασει το κεφαλι μου για ενα 6μηνο και να μην ασχολουμαι καθολου με ολα τα υπολοιπα.

Αυτο θα κανω βεβαια με τις εταιριες μεχρι τελος του χρονου στην WE για να ηρεμησω λιγο.

• Thanks 1

47 minutes ago, userAnon said:

Καλημέρα

προσπάθησα να διαβάσω το νήμα από την Πέμπτη που είχα να μπω και μετά τις 10 πρώτες σελιδα χαθηκα.. Καταλαβαίνω ότι είναι ακόμα νωρίς. (προσωπικά θα περιμένω μέχρι τις 15 του μήνα για να δω που θα κατασταλάξει το πράγμα) 

Παρόλα αυτά αν μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως μέχρι τώρα έβγαιναν οι πάροχοι με τιμές ακόμα και τον Δεκέμβριο με μέσο όρο kwh 0,11-0,12 χωρίς την επιδότηση. Υποτίθεται ότι τώρα σταματάει η επιδότηση.

Τι αλλάζει όμως πλέον στην τιμολόγηση και οι τιμές Ιανουαρίου στην καλύτερη υπολογίζονται αυτή την στιγμή σε 0,16 μέχρι και εγώ δεν ξέρω που??

Αυτή είναι και δική μου απορία... 

50 minutes ago, 26ska said:

Καλημερα,προσπαθώ να καταλάβω τι γίνεται με τα νέα τιμολόγια,λόγω πάθησης μου είναι αδύνατο να παρακολουθήσω πινακακια και να υπολογίσω,αλλά βλέπω κ πολλούς που επίσης δεν το πιάνουν.

Ειχα μια διετία το καλο online χαρις το φίλο @korakios,αλλα τελείωσε και πήγα στο Γ1 οικιακό.Έχω και κοτβ.

Τους χειμερινούς μήνες το 4μηνο καίω περί τις 2000 kw…Τι κανω ρε παιδιά,που πάω να μη με γδάρουνε;Περιμένω να μου έρθουν και νέα κλιματιστικά inverter όποτε θα βασιστεί εκεί πιο πολύ η κυρια θέρμανση.

Επισης δεν μου είναι καθόλου εύκολο το πέρα δώθε σε παρόχους.

Μου είναι αδύνατο να καταλήξω μόνος μου,οποία βοήθεια δεκτή.

Περίμενε 2 βδομάδες ακόμα για να ξεκαθαρίσουν λίγο τα πράγματα. 

Αν δεν έχεις όρεξη για αλλαγές θα καταλήξεις σε κάποιο σταθερό (μπλε). 

• Like 1

12 ώρες πριν, Rebirth είπε

Να τα πούμε λίγο πιο απλά, για να καταλάβουμε και (ημείς) οι πιο άσχετοι (διορθώστε οι κατέχοντες):

1) τα πράσινα θα είναι κάτι παρόμοιο με το σύστημα που «παίζουμε» ήδη εδώ. Κυμαινόμενα με ρήτρα αλλά με καθαρές τιμές που θα ανακοινωνονται πρώτη του μήνα. Επιτρέπουν τουρισμό (aka αλλάζουμε παροχο όποτε κρίνουμε). Εδώ όλα δείχνουν ότι δώρα και προσφορές... πάπαλα. 

2) τα μπλε είναι σταθερά τιμολόγια, δίχως ρήτρες και με δέσμευση (δεν σπας το συμβόλαιο). Θα είναι τσιμπημένα όμως για ένα δωδεκάμηνο ξέρεις τι πληρώνεις. 

3) τα κίτρινα θα είναι κυμαινόμενα αλλά θα γίνει «παιχνίδι» με προσφορές και δώρα. Από όσα έχουν γραφτεί εδώ είναι η πιο αβέβαιη μορφή τιμολογίου καθώς δεν ξέρεις τι θα σου κληρώσει. (κατ εμέ είναι ύποπτο που τα προτείνουν όλοι οι προμηθευτές, καθώς φαίνεται ότι είναι η μόνη μορφή τιμολογίου που επιτρέπει τζογαρισμα σε βάρος μας). 

Είναι έτσι τα πράγματα; 

ΥΓ: καταπληκτική η ελεύθερη οικονομία παιδιά, καλά που ανθεί ο ανταγωνισμός και έπεσαν στα τάρταρα οι τιμές. 

reyma-1_2.jpg

• Like 2

55 λεπτά πριν, stavpup είπε

Πολλά αστεράκια έχει αυτό το WeYellow ...

image.png.6c87d67724c41dc65dfe112aeea6be28.png

"Ο πάροχος έχει διατηρεί το δικαίωμα να ανακαλέσει ανά πάσα στιγμή οποιαδήποτε προσφορά."

Καληνύχτα από εμένα

• Like 2
  • Thanks 2

3 minutes ago, telis said:

"Ο πάροχος έχει διατηρεί το δικαίωμα να ανακαλέσει ανά πάσα στιγμή οποιαδήποτε προσφορά."

Καληνύχτα από εμένα

Πρέπει να ενημερώσει 2 μήνες πριν 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά. 

Αυτό το νήμα είναι απο τα πιο επιιτυχημένα του site και μπράβο ειδικά στους ειδικούς !!

Μετέφερα ακούγωντας τις συμβουλές του @korakios και πήγα elpedison για το 100ρικο και τις χαμηλές κιλοβατώρες. Οντως ήταν όπως τα έλεγε. Βέβαια περιμένουμε τα 50 ευρώ στην εθνική (μπορεί να πάρει μέχρι και 50 μήνες αλλα συνήθως λέει πάει περίπου στον μήνα). Έκανα και πάγια να μην πληρώνω εγγύηση. Ακόμα δεν έχει έρθει ο λογαριασμός με τα 50 ευρώ έκπτωση. Τώρα μου στείλαν αυτό το SMART:

Spoiler
Email Image

!   ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ 

Αγαπητέ πελάτη, 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο κλάδος της ενέργειας χαρακτηρίζεται από ραγδαίες και συνεχείς αλλαγές, οι οποίες επηρεάζουν όλους μας. Όλοι εμείς στην ELPEDISON, με βασικό μέλημα τη διασφάλιση της ομαλής καθημερινότητάς σας, εργαζόμαστε διαρκώς προκειμένου να αντιμετωπίζουμε επιτυχώς τις προκλήσεις και να ανταποκρινόμαστε άμεσα στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Σύμφωνα με το άρθρο 138Α του Ν. 4951/2022, από την 1η Ιανουαρίου 2024 θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε για την ως άνω αναγραφόμενη παροχή σας το προϊόν που σας ταιριάζει. Βάσει της κείμενης νομοθεσίας, από την 01.01.2024 θα ενταχθείτε αυτόματα στο Ειδικό Τιμολόγιο του άρθρου 17 Ν. 5066/2023, όπως αυτό ορίζεται από την Απόφαση Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/120637/2107. Ωστόσο έχετε τη δυνατότητα, στο πλαίσιο της υφιστάμενης σύμβασης προμήθειας που έχετε συνάψει με την εταιρεία μας, να επιλέξετε το νέο, απλό, οικονομικό ELPEDISON Smart που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για εσάς, με γνώμονα την πλήρη ικανοποίηση των αναγκών ρεύματος του σπιτιού σας.

Το ELPEDISON Smart εξασφαλίζει για εσάς μια άκρως ανταγωνιστική τιμή προμήθειας, και σας προσφέρει άμεσο όφελος όταν μειώνεται το κόστος ενέργειας. 

Επιλέξτε τώρα το πρόγραμμα ELPEDISON Smart.

Εφόσον επιλέξετε να παραμείνετε στη σύμβαση προμήθειας που έχετε υπογράψει και να ενταχθείτε στο ELPEDISON Smart ως τις 31.01.2024, εκφράζοντας παράλληλα την αντίρρησή σας στο ως άνω Ειδικό Τιμολόγιο, τότε δεν θα μεταπέσετε αυτόματα στο τελευταίο. Σας υπενθυμίζουμε πως διατηρείτε το δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασής σας.

Στο δυναμικό, γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον της ενέργειας, η ELPEDISON στέκεται πάντα αρωγός σας με συνέπεια και αξιοπιστία. Όλοι εμείς στην ELPEDISON, τιμώντας την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε, βρισκόμαστε διαρκώς δίπλα σας και εργαζόμαστε με όλη μας την ενέργεια προκειμένου να σας προσφέρουμε ολοκληρωμένες και συμφέρουσες λύσεις που καλύπτουν πλήρως τις ενεργειακές ανάγκες σας. Δεσμευόμαστε πως θα συνεχίσουμε να σας στηρίζουμε, πάντα με τον σεβασμό και την προσοχή που απαιτεί κάθε μακροχρόνια σχέση.

Email Image

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΟΥ ELPEDISON SMART

Email Image

Στο ELPEDISON Smart, η τιμή προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας υπολογίζεται απολογιστικά στο τέλος κάθε μήνα κατανάλωσης βάσει του κύριου δείκτη της ελληνικής αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, την ΤΕΑ (Τιμή Εκκαθάρισης Αγοράς της Αγοράς Επόμενης Ημέρας), που δημοσιεύεται καθημερινά στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Ενέργειας. Πρόκειται για ένα κυμαινόμενο (κίτρινο) προϊόν που βασίζεται σ’ ένα μόνο ξεκάθαρο μέγεθος της αγοράς και εγγυάται την απόλυτη διαφάνεια, καθώς σας προσφέρει τη δυνατότητα να επιβεβαιώνετε εύκολα και άμεσα τις χρεώσεις του λογαριασμού σας.

Με το ELPEDISON Smart, οι χρεώσεις σας υπολογίζονται ως εξής:

• Τιμή Προμήθειας (€ / kWh): 1,249*ΤΕΑ + 0,0339
  • Πάγιο: 5 € / μήνα

Σε περίπτωση κατά την οποία επιλέξετε το νέο πρόγραμμα «ELPEDISON Smart» οι Γενικοί Όροι Προμήθειας της μεταξύ μας σύμβασης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας εξακολουθούν να ισχύουν με εξαίρεση τον τιμοκατάλογο, ο οποίος θα διαμορφωθεί όπως εμφανίζεται εδώ. Μπορείτε να ενημερωθείτε για τους πλήρεις Γενικούς και Ειδικούς Όρους της σύμβασής σας στο www.elpedison.gr.

ELPEDISON SMART - Παράδειγμα τρόπου υπολογισμού της τελικής συνολικής χρέωσης ενέργειας για τον μήνα Αύγουστο 2023:

Έστω κατανάλωση: 300 kWh

ΤΕΑΑυγούστου : 0,10933 € / kWh

Συνολική χρέωση ενέργειας μήνα Αυγούστου 2023: 

Χρέωση ενέργειας:

(1,249 x 0,10933 € / kWh + 0,0339) x 300 kWh = 51,14 €
Χρέωση παγίου: 5 €

Συνολική χρέωση ενέργειας μήνα Αυγούστου 2023: 56,14€ 

Email Image

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
άρθρου 17 Ν. 5066/2023

Email Image

Στο εν λόγω προϊόν, η Τελική Τιμή Προμήθειας ανακοινώνεται έως την πρώτη ημέρα κάθε μήνα κατανάλωσης και προκύπτει από το άθροισμα της Βασικής Τιμής Προμήθειας και του Μηχανισμού Διακύμανσης.  Συγκεκριμένα:

Μέθοδος Υπολογισμού Συνολικής Χρέωσης Ειδικού Τιμολογίου:

• Τελική Τιμή Προμήθειας (€/kWh) = 
    0,089 + Μηχανισμός Διακύμανσης
  • Πάγιο: 5 €/μήνα

Email Image

Όπου:
Μ: Ο μήνας κατανάλωσης. Αντιστοίχως, ως «Μ-1» νοείται ο προηγούμενος μήνας του μήνα κατανάλωσης. 

α: Συντελεστής Προσαύξησης, ίσος με 1,3115

ΤΕΑΜ–1: O μέσος όρος των ημερήσιων Τιμών Εκκαθάρισης Αγοράς Επόμενης Ημέρας του προηγούμενου μήνα του μήνα κατανάλωσης «Μ», όπως αυτός δημοσιεύεται από το Χρηματιστήριο Ενέργειας.

β: Ο συντελεστής β προκύπτει ως το γινόμενο του σταθερού συντελεστή α με τη διαφορά της Τιμής Εκκαθάρισης Αγοράς του προηγούμενου μήνα (ΤΕΑΜ-1) μειωμένη κατά την Τιμή Εκκαθάρισης Αγοράς του προ-προηγούμενου μήνα (ΤΕΑΜ-2). Ο συντελεστής β λαμβάνει μηδενική τιμή για τον πρώτο μήνα εφαρμογής, ήτοι τον Ιανουάριο 2024.
[β=α*(ΤΕΑΜ-1 - ΤΕΑΜ-2)]

Lu και Ll : Τα όρια της περιοχής ασφαλείας, εντός της οποίας δεν ενεργοποιείται ο μηχανισμός διακύμανσης και άρα η Χρέωση Προμήθειας διαμορφώνεται βάσει της Βασικής Τιμής Προμήθειας. Ll: 30 Lu = 40. Ο μηχανισμός διακύμανσης ενεργοποιείται όταν η ΤΕΑΜ-1 είναι μικρότερη του κάτω ορίου ή μεγαλύτερη του άνω ορίου. Επισημαίνεται ότι η Βασική Τιμή Προμήθειας, σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 4 της Υπουργικής Απόφασης ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/120637/2107/21.11.2023, παραμένει σταθερή κατ’ ελάχιστον για έξι (6) μήνες.

ΕΙΔΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ - Παράδειγμα τρόπου υπολογισμού της τελικής συνολικής χρέωσης ενέργειας για τον μήνα Αύγουστο 2023:

Έστω κατανάλωση: 300 kWh

ΤΕΑΙουλίου: 0,11268 € / kWh

ΤΕΑΙουνίου: 0,09149 € / kWh

Συνολική χρέωση ενέργειας μήνα Αυγούστου 2023:

Χρέωση Μηχανισμού Διακύμανσης:
1,3115 x (0,11268 € / kWh - 0,040) + 1,3115 x (0,11268 € / kWh - 0,09149 € / kWh) = 0,12311 € / kWh

Χρέωση ενέργειας: (0,089 € / kWh + 0,12311 € / kWh) x 300 kWh =  63,63 €

Χρέωση παγίου: 5€

Συνολική χρέωση ενέργειας μήνα Αυγούστου 2023:  68,63 €

Η υπαγωγή σας στο ως Ειδικό Τιμολόγιο θα αφορά την κατανάλωση ενέργειας κατά το χρονικό διάστημα από 01.01.2024 έως 31.12.2024.

Με εκτίμηση, 
Η εμπορική ομάδα της ELPEDISON

Επιλέξτε τώρα το πρόγραμμα ELPEDISON Smart.

ELPEDISON
Φραγκοκκλησιάς 6, 15125 Μαρούσι, Αττική
6, Fragkokklisias str., 15125 Marousi, Greece T. +30 210 3441000F. +30 210 3441199

Email Image

www.elpedison.gr
Αρ. Γ.Ε.ΜΗ.
Registration Number: 009246101000

εγώ καίω καμια 400ρα κιλοβατώρες οικιακό.
Βλέποντας το excelάκι καταλαβαίνω ότι απο ιανουάριο μάλλον πάμε ΔΕΗ σωστά;

Η ερώτηση είναι πότε να γίνει η αλλαγή; Να περιμένω να πάρω τα 50ρια; Να περιμένουμε να βγούνε οι χρεώσεις;;  

Επεξ/σία από Cmg__
  • Confused 1

1 hour ago, stelios120 said:

Ζήτησα απο την Ελπε μετάβαση στο smart και να μου δώσουν το 100αρι και το αρνήθηκαν. Κάποιοι εκει μέσα είναι οτι ναναι

Χθες που κάλεσα με άλλαξαν άμεσα, έστειλαν στο μέιλ νέα σύμβαση+δώρο και έγινε επιτόπου η διαδικασία. Είναι που θα πέσεις μάλλον..

• Like 1

Καλημέρα, συγγνώμη αν έχει ερωτηθεί και απαντηθεί ξανά. Έλαβα ένα email από τον Ηρων για μία υπαγωγή στο ειδικό τιμολόγιο ΑΡ. 138Α Ν. 4951/22. Αναφέρει ότι έχω το δικαίωμα να αρνηθώ και να παραμείνω. Του ήρθε κανενός το email?

• Confused 1
  • Sad 1

3 minutes ago, KaRouLi said:

Καλημέρα, συγγνώμη αν έχει ερωτηθεί και απαντηθεί ξανά. Έλαβα ένα email από τον Ηρων για μία υπαγωγή στο ειδικό τιμολόγιο ΑΡ. 138Α Ν. 4951/22. Αναφέρει ότι έχω το δικαίωμα να αρνηθώ και να παραμείνω. Του ήρθε κανενός το email?

Σε όσους είναι στον ηρων. Εχει αναλυθεί αρκετές σελίδες πίσω 

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@korakios στο excel για τα νέα τιμολόγια, το κελί για τον υπολογισμό της προσαύξησης στο ΔΕΗ Γ1 περιέχει σφάλμα.

Το Lu = 0.095 αντί για 0.95 και το Ll = 0.085 αντί για 0.85.

Επίσης στο κελί της προσαύξησης για το Φυσικό Αέριο Ρεύμα Οικιακό τα Lu/Ll έχουν σφάλμα.

Για ευκολότερο verification και αποφυγή λαθών θα μπορούσαν οι μετατροπές mw/h -> kh/w να μην γίνονται inline στο κάθε κελί αλλά κάπου εκτός.

Επεξ/σία από georgeouzou
  • Thanks 1

2 ώρες πριν, 26ska είπε

Καλημερα,προσπαθώ να καταλάβω τι γίνεται με τα νέα τιμολόγια,λόγω πάθησης μου είναι αδύνατο να παρακολουθήσω πινακακια και να υπολογίσω,αλλά βλέπω κ πολλούς που επίσης δεν το πιάνουν.

Ειχα μια διετία το καλο online χαρις το φίλο @korakios,αλλα τελείωσε και πήγα στο Γ1 οικιακό.Έχω και κοτβ.

Τους χειμερινούς μήνες το 4μηνο καίω περί τις 2000 kw…Τι κανω ρε παιδιά,που πάω να μη με γδάρουνε;Περιμένω να μου έρθουν και νέα κλιματιστικά inverter όποτε θα βασιστεί εκεί πιο πολύ η κυρια θέρμανση.

Επισης δεν μου είναι καθόλου εύκολο το πέρα δώθε σε παρόχους.

Μου είναι αδύνατο να καταλήξω μόνος μου,οποία βοήθεια δεκτή.

https://weenergy.gr/prasino-reuma/prosfores/weyellow/

Αν δεν θες να ασχολείσαι με δώρα και αλλαγές σε παρόχου προτείνω το παραπάνω. Σταθερή τιμή στα 0.16. Ξεχειμωνιαζεις εκεί και βλέπεις. 

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...