Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

49 λεπτά πριν, alfeios είπε

Το αποφασισα. Να παω τη Δευτερα στο "Φυσικο αέριο" και από Γενάρη βλεπουμε .....

4 λεπτα δεν ειναι η πραγματικη χρεωση να υποθεσω?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 hour ago, alfeios said:

Το αποφασισα. Να παω τη Δευτερα στο "Φυσικο αέριο" και από Γενάρη βλεπουμε .....

Και από Γενάρη φτηνή είναι στο κίτρινο maxi home. Μόνο το 4all της ΔΕΗ είναι φτηνότερο. Το πράσινό της δεν έχει ακόμα ανακοινωμένη την έκπτωση συνέπειας. Χωρίς την έκπτωση βγαίνει 0,18 με ΤΕΑ 113. 

Κάλεσα και εγώ το 2181818128 και μεταπήδησα από το ελπε economy plus σε smart, +100€ δώρο στον 1ο λογ/σμό. Μέσω e-mail μου έστειλαν τη σύμβαση και ένα επιπλέον αρχείο για το Christmas promo των 100€ και υπέγραψα ηλεκτρονικά. Τα 100€ όπως το διευκρίνισα αποδίδονται στον 1ο λογ/σμό στο σύνολό του. Η τιμή ρεύματος θα υπολογίζεται με βάση τον τύπο 1,249*ΤΕΑ+0,0339 από 1.1.24 ενώ για τον μήνα Δεκέμβριο η τιμή θα είναι με βάση τις δημοσιευμένες τιμές (0,099€ για το smart).

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, korakios είπε

Οι διαφορές είναι αστείες , μάλλον δώρα θα κυνηγάμε πάλι

για να παρεις δωρο θα πρεπει να γινεις κιτρινος

η εκδικηση των παροχων για τις χιλιαδες αλλαγες παροχου που προκαλεσες 😜

Επεξ/σία από fredd0

1 λεπτό πριν, fredd0 είπε

για να παρεις δωρο θα πρεπει να γινεις κιτρινος

νομίζω τα κίτρινα είναι λίγο φθηνότερα , θα ξεκινήσω σε λίγο το excel , τζάμπα έκαψα τη μέρα χθες , σήμερα έπρεπε να ασχοληθώ

• Like 9

Μόλις τώρα, korakios είπε

νομίζω τα κίτρινα είναι λίγο φθηνότερα , θα ξεκινήσω σε λίγο το excel , τζάμπα έκαψα τη μέρα χθες , σήμερα έπρεπε να ασχοληθώ

εξαρταται, με τις τρεχουσες τιμες στο χρηματιστηριο ενεργειας (και τα ranges των παροχων) ναι ειναι φθηνοτερα

οπως για να λεμε την αληθεια φθηνα ηταν τα κυμαινομενα μεχρι που του ρθε του αλλου φλασια να κανει ντου Ουκρανια. Μετα πληρωσαν σε ρητρες οτι ειχαν γλυτωσει 3-4 σε κυμαινομενα

εγω θα σου λεγα να μην ασχοληθεις καν μεχρι 15 Δεκεμβρη και βαλε. Θα γινουν αλλαγες οσο βαζουν τα νουμερα κατω οι παροχοι.

• Like 1

Μόλις τώρα, COSTAKISMIKROS είπε

Το πιο οικονομικό σταθερό απ' αυτά που έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα πια εταιρεία το έχει?

όχι ακόμα , γιατί γινόταν συνέχεια αλλαγές ,μέχρι χθες ήταν Ηρών , σήμερα We weyellow (στεθςρό είναι αγνόησε το όνομα)  , διάβασα οτι έβγαλε και η Ζενίθ (χθες δεν είχε τις τιμές) , άρα αυτές τις μέρες γίνονται αλλαγές

άσε που σταμάτησαν και κάποια κίτρινα και βγήκαν νέα , έχει δουλειά αρκετή δυστυχώς περισσότερο απο κάθε άλλη φορά

Μόλις τώρα, fredd0 είπε

εγω θα σου λεγα να μην ασχοληθεις καν μεχρι 15 Δεκεμβρη και βαλε. Θα γινουν αλλαγες οσο βαζουν τα νουμερα κατω οι παροχοι.

αυτό φοβάμαι

Η Ελίν δεν έβγαλε ειδικό πράσινο ??

30 λεπτά πριν, fotis1708 είπε

Κάλεσα και εγώ το 2181818128 και μεταπήδησα από το ελπε economy plus σε smart, +100€ δώρο στον 1ο λογ/σμό. Μέσω e-mail μου έστειλαν τη σύμβαση και ένα επιπλέον αρχείο για το Christmas promo των 100€ και υπέγραψα ηλεκτρονικά. Τα 100€ όπως το διευκρίνισα αποδίδονται στον 1ο λογ/σμό στο σύνολό του. Η τιμή ρεύματος θα υπολογίζεται με βάση τον τύπο 1,249*ΤΕΑ+0,0339 από 1.1.24 ενώ για τον μήνα Δεκέμβριο η τιμή θα είναι με βάση τις δημοσιευμένες τιμές (0,099€ για το smart).

Σου έδωσαν το δώρο ενώ ήσουν ήδη πελάτης ?

• Like 1

4 ώρες πριν, ant_ είπε

Βλεπω και την τιμη στο "Χρηματιστηριο ενεργειας"  και ενω οι "Φθηνες ανανεωσιμες" ειναι πανω απο 50% στο ενεργειακο μιγμα 

Η τιμη ειναι ποιο ακριβη απο οτι καποιες μερες πριν με μολις 20% ανανεωσιμες

Καλα θα παει και αυτο

Οι ανανεώσιμες είναι (κατά πολύ) φθηνότερες αλλά κανένας δεν έχει συμφέρον να σου πουλήσει φθηνά όταν μπορεί να μαγειρέψει τα νούμερα και να πουλήσει ακριβά.

Αυτό φαίνεται και από τους διάφορους παραγωγούς με ιδιόκτητες μονάδες που συνεχίζουν να πουλάνε ακριβά (ακόμα και πιο πάνω απ' όσους δεν έχουν ιδιόκτητες μονάδες).

@ekrepali και υπόλοιποι που έχουν σκοπό να εκμεταλλευτούν υπολογισμούς για πράσινο vs κίτρινο με ακρίβεια ,

το να βάζεις ΤΕΑ για τους 2 μήνες για τα πράσινα έχει νόημα φυσικά για επαλήθευση , αλλά και να μαντέψεις τον επόμενο μήνα , βάζοντας 3η τιμή ΤΕΑ για VS κίτρινων

Δλδ πχ για Ιανουάριο βάζουμε ΤΕΑ Νοεμβρίου , μαντεύουμε ΤΕΑ Δεκεμβρίου άρα βγαίνει η τιμή πράσινων , βάζουμε και ΜΤΑ (ΤΕΑ ,Αποκλίσεις, ΛΠ) Ιανουρίου και βγαίνουν και τιμές κίτρινων για σύγκριση

Μήπως για 4μηνο/ετήσιο υπολογισμό δεν έχει νόημα να μπαίνουν οι τιμές ΤΕΑ για τα πράσινα και να παίρνουν τιμές απο τα κίτρινα που έτσι και αλλιώς είναι μελλοντική τιμή μέσου όρου ΤΕΑ για το επόμενο διάστημα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 minutes ago, korakios said:

@ekrepali και υπόλοιποι που έχουν σκοπό να εκμεταλλευτούν υπολογισμούς για πράσινο vs κίτρινο με ακρίβεια ,

το να βάζεις ΤΕΑ για τους 2 μήνες για τα πράσινα έχει νόημα φυσικά για επαλήθευση , αλλά και να μαντέψεις τον επόμενο μήνα , βάζοντας 3η τιμή ΤΕΑ για VS κίτρινων

Δλδ πχ για Ιανουάριο βάζουμε ΤΕΑ Νοεμβρίου , μαντεύουμε ΤΕΑ Δεκεμβρίου άρα βγαίνει η τιμή πράσινων , βάζουμε και ΜΤΑ (ΤΕΑ ,Αποκλίσεις, ΛΠ) Ιανουρίου και βγαίνουν και τιμές κίτρινων για σύγκριση

Μήπως για 4μηνο/ετήσιο υπολογισμό δεν έχει νόημα να μπαίνουν οι τιμές ΤΕΑ για τα πράσινα και να παίρνουν τιμές απο τα κίτρινα που έτσι και αλλιώς είναι μελλοντική τιμή μέσου όρου ΤΕΑ για το επόμενο διάστημα?

Έτσι όπως τα έκαναν που κάθε μήνα θα αλλάζουν οι εκπτώσεις ρεύματος (γενικά στη βασική τιμή προμήθειας όχι μόνο συνέπειας) δεν νομίζω να έχει νόημα ο ετήσιος ή τετραμηνιαίος υπολογισμός. Μπορεί μια εταιρεία ένα μήνα να έχει μεγάλη έκπτωση και τον άλλο μήνα καθόλου έκπτωση. EDIT: για τα πράσινα μόνο αυτό

Εγώ αυτόν τον συντελεστή β δεν καταλαβαίνω γιατί να τον κάνουν τόσο περίπλοκο. Αφού αν αυξηθεί ή μειωθεί το ρεύμα πχ τον Φεβρουάριο και πληρώνεις με τιμή Ιανουαρίου δε ζημιώνεται κανείς. Θα πληρώσεις την τιμή Φεβρουαρίου τον Μάρτιο.

Επεξ/σία από dasnowy

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...