Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

30 λεπτά πριν, Giannis_Io είπε

Ήρθε η πολυαναμενόμενη ειδοποίηση και από τη volton. Αρχική τιμή 0,155 και στη συνέχεια -20% αρχική εκπτωση και άλλο ένα -20% συνέπεια. Τελική τιμή στα 0.0992. 

Σε αυτό το 0.0992 θα έρθει να προστεθεί ο μηχανισμός διακύμανσης για να βγει και η πραγματική τελική τιμή. 

IMG_20231201_192246.jpg

Ουτε πανελληνιες να διναμε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

20 λεπτά πριν, korakios είπε

Άρθρο 28

Υποχρέωση σύναψης Σύμβασης Προμήθειας

3. Πέραν των αναφερομένων στο άρθρο 17 του παρόντος Κώδικα στοιχείων, η Προσφορά Προμήθειας προς Μικρούς Πελάτες πρέπει επίσης να προβλέπει:

α. την ελάχιστη διάρκεια ισχύος της Προσφοράς Προμήθειας, η οποία δεν μπορεί να είναι μικρότερη των τριάντα (30) ημερών από την παραλαβή της.

we λέμε....

εκανα ενα econtract να υπαρχει

7 λεπτά πριν, ant_ είπε

Ουτε πανελληνιες να διναμε

Και λίγα λες, σπουδές ανώτερων μαθηματικών χρειάζονται πλέον για να δεις πόσο θα πληρώσεις το ρεύμα.  Κατάντια. 

• Like 4

2 λεπτά πριν, Giannis_Io είπε

Και λίγα λες, σπουδές ανώτερων μαθηματικών χρειάζονται πλέον για να δεις πόσο θα πληρώσεις το ρεύμα.  Κατάντια. 

το δύσκολο είναι να ασχολείται ο μέσος καταναλωτής με τιμές χοντρικής (που δε θα το κάνει στα πράσινα γιατί θα βλέπει τιμές)

η φόρμουλα υπολογισμού δεν είναι πάρα πολύ τραγική , το τραγικό είναι που δεν είναι κοινή για όλους ωστε απλά θα έβλεπες ο ένας πάροχος έχει προμήθεια 0,10 , ο άλλος 0,12 ο άλλος 0,09 κτλ συν τη ρήτρα αναπροσαρμογής που θα ήταν κοινή για όλους . Τελική δε θα ήξερες ,αλλά θα γνώριζες ποιο πράσινο συμφέρει άνετα

τώρα για να υπολογίσεις τη ρήτρα/προσαύξηση απλά θα ζητούσες βοήθεια εδώ , αν καταλάβεις τη μία φόρμουλα ενός πάροχου μπορείς να αλλάζεις και τα νούμερα της φόρμουλας για τους υπόλοιπους . Στο excel πχ δεν κάθομαι απο την αρχή να γράφω , κάνω copy-paste και αλλάζω τους συντελεστές και όρια ανα περίπτωση στα τυφλά χωρίς σκέψη

• Like 2
  • Thanks 2

Η πιο αναμενόμενη ειδοποίηση του forum πλέον νομίζω:

image.png.4858fc4362500dd0cb17b42af4cd9643.png

Να συμπληρώσω στο παρακάτω:

55 λεπτά πριν, korakios είπε

ότι και να κάνεις , αν θέλουν να το πάνε 0,22 θα το πάνε , μόνο μέσω myrae αν δεν κρατήσουν το 0,17

Εάν, στο υποθετικό σενάριο, κρατήσουν το 0,17 μήπως καλύτερα να ενεργοποιήσω το guarantee από τώρα να είμαι safe, έστω για τους 6 πρώτους μήνες;

Ξέρω κανείς δεν είναι προφήτης, μια προσωπική γνώμη ρωτάω

3 λεπτά πριν, charilaos είπε

Εάν, στο υποθετικό σενάριο, κρατήσουν το 0,17 μήπως καλύτερα να ενεργοποιήσω το guarantee από τώρα να είμαι safe, έστω για τους 6 πρώτους μήνες;

Ξέρω κανείς δεν είναι προφήτης, μια προσωπική γνώμη ρωτάω

απο τώρα όχι αφού ξέρεις τι παίζει για Δεκέμβριο

για αργότερα δε μπορείς να κάνεις και πολλά , αν ακούσεις πχ αστάθειες με το αέριο και γενικά ενεργειακά και δεις οτι ξεκινά εκτόξευση τότε παράλληλα παρακολουθώντας την τάση της χοντρικής το κουμπώνεις

• Like 1

1 λεπτό πριν, korakios είπε

το δύσκολο είναι να ασχολείται ο μέσος καταναλωτής με τιμές χοντρικής (που δε θα το κάνει στα πράσινα γιατί θα βλέπει τιμές)

η φόρμουλα υπολογισμού δεν είναι πάρα πολύ τραγική , το τραγικό είναι που δεν είναι κοινή για όλους ωστε απλά θα έβλεπες ο ένας πάροχος έχει προμήθεια 0,10 , ο άλλος 0,12 ο άλλος 0,09 κτλ συν τη ρήτρα αναπροσαρμογής που θα ήταν κοινή για όλους . Τελική δε θα ήξερες ,αλλά θα γνώριζες ποιο πράσινο συμφέρει άνετα

τώρα για να υπολογίσεις τη ρήτρα/προσαύξηση απλά θα ζητούσες βοήθεια εδώ , αν καταλάβεις τη μία φόρμουλα ενός πάροχου μπορείς να αλλάζεις και τα νούμερα της φόρμουλας για τους υπόλοιπους . Στο excel πχ δεν κάθομαι απο την αρχή να γράφω , κάνω copy-paste και αλλάζω τους συντελεστές και όρια ανα περίπτωση στα τυφλά χωρίς σκέψη

Η φόρμουλα υπολογισμού δεν σου φαίνεται εσένα τραγική που πραγματικά είσαι σε άλλο επίπεδο, όπως και πολλά παιδιά εδώ μέσα που προσφέρουν τζάμπα τις γνώσεις τους.

Για το μέσο άνθρωπο, τον ηλικιωμένο, ή αυτόν που έχει χαμηλή μόρφωση όλη αυτή η κατάσταση μοιάζει με ξένη γλώσσα που δεν την ξέρει. Αυτους λυπάμαι που θα τρώνε κάθε μήνα το χτύπο και δεν θα το ψάχνουν απλά γιατί έχουν ακούσει ότι "το ρεύμα ακριβυνε" και που δεν θα έχουν για διάφορους λόγους τη δυνατότητα να ψαχτουν για να γλυτώσουν. 

Και για να πάμε και στην ουσία εγώ, και πολλοί άλλοι, πληρώνω αυτή τη στιγμή την κιλοβατώρα στα 6 σεντς. Σε ένα μήνα από τώρα θα την πληρωνω 15 λεπτά, μιλάμε για μια αύξηση 250% με προοπτική να πάει πολύ ψηλότερα. 

• Like 2
  • Thanks 1

Πραγματικά μπαίνουμε σε αχαρτογράφητα νερά. Νομίζω ότι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε, είναι της we που για ένα εξάμηνο ουσιαστικά κλειδώνουμε το 0,16 χωρίς δέσμευση παραμονής. 

2 λεπτά πριν, Giannis_Io είπε

Και για να πάμε και στην ουσία εγώ, και πολλοί άλλοι, πληρώνω αυτή τη στιγμή την κιλοβατώρα στα 6 σεντς. Σε ένα μήνα από τώρα θα την πληρωνω 15 λεπτά, μιλάμε για μια αύξηση 250% με προοπτική να πάει πολύ ψηλότερα. 

Τι να πούμε στα επαγγελματικά που τώρα την πληρώνουμε 0,15!

3 λεπτά πριν, korakios είπε

απο τώρα όχι αφού ξέρεις τι παίζει για Δεκέμβριο

για αργότερα δε μπορείς να κάνεις και πολλά , αν ακούσεις πχ αστάθειες με το αέριο και γενικά ενεργειακά και δεις οτι ξεκινά εκτόξευση τότε παράλληλα παρακολουθώντας την τάση της χοντρικής το κουμπώνεις

Απλά δεν ξέρω αν αποφασίσω να ενεργοποιήσω το guarantee την τάδε Χ στιγμή, από πότε και μετά θα ισχύσει;

Υποθέτω από τότε που θα μετρήσει ο ΔΕΔΔΗΕ και μετά;;; Από τότε που θα εκδώσουν λογαριασμό και μετά;;;

ΜΠΑΧΑΛΟ

3 λεπτά πριν, charilaos είπε

Απλά δεν ξέρω αν αποφασίσω να ενεργοποιήσω το guarantee την τάδε Χ στιγμή, από πότε και μετά θα ισχύσει;

Υποθέτω από τότε που θα μετρήσει ο ΔΕΔΔΗΕ και μετά;;; Από τότε που θα εκδώσουν λογαριασμό και μετά;;;

ΜΠΑΧΑΛΟ

λογικά (υποθέτω) απο την επόμενη μέρα και θα υπολογίζεται αναλογικά η κατανάλωση

γιαυτό και πάρε γραπτή απάντηση

Προσωπικά θεωρώ απαράδεκτο ότι δεν έχουν δημοσιευτεί σε όλους τους παροχους άμεσα συγκρίσιμα πράσινα τιμολογια για το μέσο καταναλωτή.

Παταγώδης αποτυχία με τεράστιες ευθύνες και δεν το αναλύω περαιτέρω.

• Like 7

Ομολογώ πως με τις ρήτρες και τις φόρμουλες έχω μπερδευτεί τελείως.

Τέλος πάντων, τα κίτρινα ex-ante θα τα μάθουμε από σήμερα; Τα πράσινα τιμολόγια θα έχουν τελική τιμή αυτή που υπόσχονται οι πάροχοι ή μπορεί μετά από κάποιους μήνες να πουν οι πάροχοι θα πληρώσετε παραπάνω αναδρομικά; Νομίζω το πρώτο, αλλά ρωτάω να είμαι σίγουρος. Δώρα κτλ. δύνανται να μπουν σε όλα τα τιμολόγια;

Υποτίθεται αυτές δεν ήταν οι "υποσχέσεις", ότι το πράσινο θα είναι άμεσα συγκρίσιμο σε όλους; Δεν ισχύει ούτε κατά 1% αυτό, εκτός του ότι σχεδόν όλα πλέον δεν μπορούν αν ελεγχθούν από έναν νορμάλ άνθρωπο που να μην ασχολείται όλη μέρα με αυτά. Και όπως λέει και ένας φίλος παραπάνω, το συμπέρασμα είναι ότι μέχρι σήμερα δίναμε μέχρι 0,10-0,12 και με τον όποιο υπολογισμό θα πάει 0,20 plus. Και το συζητάμε ακόμα;;;

• Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Nate είπε

Τέλος πάντων, τα κίτρινα ex-ante θα τα μάθουμε από σήμερα;

εδώ και μήνες , τσέκαρε το excel , βέβαια ακόμα συχγρονίζω αλλά αυτό το χάλι να βγαίνουν ένα-ενα με κούρασε επομένως κάποια στιγμή θα την κάνω

6 λεπτά πριν, Nate είπε

Τα πράσινα τιμολόγια θα έχουν τελική τιμή αυτή που υπόσχονται οι πάροχοι ή μπορεί μετά από κάποιους μήνες να πουν οι πάροχοι θα πληρώσετε παραπάνω αναδρομικά; Νομίζω το πρώτο, αλλά ρωτάω να είμαι σίγουρος.

το πρώτο

6 λεπτά πριν, Nate είπε

Δώρα κτλ. δύνανται να μπουν σε όλα τα τιμολόγια;

ναι δεν υπάρχει απαγόρευση , θα δούμε

Επεξ/σία από korakios
  • Thanks 1
  • Sad 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...