Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

^

Eίναι σαν το παλιό Watt&Volt Zero... το ΜΤΑ είναι όλο το κόστος της χονδρικής, συν ΛΠ και λοιπά περίεργα. Η χρέωση αυτή είναι χειρότερη από ρήτρα αναπροσαρμογής... αλλά από τη στιγμή που δεν έχει χρέωση προμήθειας (πέρα απ'τους συντελεστές προσαύξησης)... ίσως και να βγαίνουν τελικές τιμές ίδιες με τα υπόλοιπα προγράμματα δηλαδή 0.16 - 0.18.

Το κακό επίσης είναι ότι ο ΑΔΜΗΕ αργεί να δημοσιεύσει την ΜΤΑ, οπότε όταν η χονδρική αυξάνεται απότομα... οι καταναλωτές έχουν τη λανθασμένη εντύπωση ότι πληρώνουν φτηνά γιατί χρεώνονται με την ΜΤΑ προ διμήνου. Μετά σκάνε οι αναδρομικές εκκαθαρίσεις και πέφτουν τα εγκεφαλικά.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

υπέβαλα online αίτηση σήμερα σε ELPEDISON και μου εστάλησαν αρκετά έγγραφα για να στείλω τη συναίνεσή μου (γενικοί/ειδικοί όροι κτλ.) κ παράλληλα υπάρχει έγγραφο για δωρεάν συμμετοχή σε ομαδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο στην Eurolife FFH (Mondial Assistance). Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να συμμετάσχω κ να διαβιβαστούν προσωπικά μου δεδομένα στην εν λόγω εταιρεία.

Το ασφαλιστήριο έχει αποσταλλεί και σε άλλους συμφορουμήτες?

Τέλος, στο συμβόλαιο που έχει σταλεί δεν έχει επιλεγμένη την πάγια τραπεζική εντολή

- edit για την ακρίβεια αναφέρει ότι υπάρχει εγγύηση.

Από την εμπειρία άλλων μελών, ισχύει πως αν περάσω στο myelpedison κάρτα για πάγια εντολή πριν τον πρώτο λογαριασμό, δε θα χρεωθεί εγγύηση?

Επεξ/σία από mousmoulis

5 λεπτά πριν, ekrepali είπε

^

Eίναι σαν το παλιό Watt&Volt Zero... το ΜΤΑ είναι όλο το κόστος της χονδρικής, συν ΛΠ και λοιπά περίεργα. Η χρέωση αυτή είναι χειρότερη από ρήτρα αναπροσαρμογής... αλλά από τη στιγμή που δεν έχει χρέωση προμήθειας (πέρα απ'τους συντελεστές προσαύξησης)... ίσως και να βγαίνουν τελικές τιμές ίδιες με τα υπόλοιπα προγράμματα δηλαδή 0.16 - 0.18.

Το κακό επίσης είναι ότι ο ΑΔΜΗΕ αργεί να δημοσιεύσει την ΜΤΑ, οπότε όταν η χονδρική αυξάνεται απότομα... οι καταναλωτές έχουν τη λανθασμένη εντύπωση ότι πληρώνουν φτηνά γιατί χρεώνονται με την ΜΤΑ προ διμήνου. Μετά σκάνε οι αναδρομικές εκκαθαρίσεις και πέφτουν τα εγκεφαλικά.

Όποτε όταν σου λένε χωρίς ρήτρα για πάντα κ όποτε θες φεύγεις σου λένε την μισή αλήθεια. Μου κάνει εντύπωση που δεν έχει αναφερθεί κανείς άλλος.

Οποτε να βγάλω άκρη με elpe καλύτερα κ ας παίζουν σε λίγο καιρό οι ρήτρες;

• Like 1

9 λεπτά πριν, gogkroj είπε

εχει σταλει και σε εμενα το ομαδικο ασφαλιστηριο μέσω της ελπεδισον και το αποδέχτηκα 

Όσον αφορά την εγγύηση τι αναγράφεται στο συμβόλαιο που έστειλαν?

2 ώρες πριν, ekrepali είπε

@liakjim Nαι, και μάλιστα σε τερματισμένη παροχή; Τώρα πήγες Elpe; Μήπως ακόμα δεν σε βλέπουν πως είσαι πελάτης;

Με μπέρδεψες λίγο. Μήπως ήθελες να κάνεις κάποιον άλλον tag;

21 minutes ago, madwalker said:

Μου κάνει εντύπωση που δεν έχει αναφερθεί κανείς άλλος.

Δεν είναι κάτι καινούργιο αυτό το πρόγραμμα... και πριν το μηχανισμό υπήρχε το Watt&Wolt Zero, το Zενίθ Prime κλπ
Αντι για ρήτρα αναπροσαρμογής και προμήθεια παρόχου, πληρώνεις όλο το κόστος την χονδρικής δηλαδή πάνω-κάτω το ίδιο πράγμα.

21 minutes ago, madwalker said:

Οποτε να βγάλω άκρη με elpe καλύτερα κ ας παίζουν σε λίγο καιρό οι ρήτρες;

Στη παρούσα φάση συμφέρει να πάρεις τα 100 ευρώ δώρο απ'το elpedison smart, κι όταν βγούνε όλα τα νέα τιμολόγια και μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις θα δούμε τι συμφέρει. Τώρα μόνο θεωρίες κάνουμε.

Just now, liakjim said:

Με μπέρδεψες λίγο. Μήπως ήθελες να κάνεις κάποιον άλλον tag;

Εσύ δε ρώτησες αν δουλεύει το myelpedison;

1 λεπτό πριν, ekrepali είπε

Εσύ δε ρώτησες αν δουλεύει το myelpedison;

Α ναι, sorry 😇

Ναι χθες κάναμε την αίτηση, οπότε είναι κάτι που βγάζει σε όσους δεν είναι ε; (παλιά ήμουν elpe, πριν τη ΔΕΗ).

• Like 1

2 λεπτά πριν, mousmoulis είπε

Όσον αφορά την εγγύηση τι αναγράφεται στο συμβόλαιο που έστειλαν?

εχει ισχυ για οσο εχω ενεργή παροχη στην ελπεδισον χωρις καμια επιβαρυνση και δεσμευση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, gogkroj είπε

εχει ισχυ για οσο εχω ενεργή παροχη στην ελπεδισον χωρις καμια επιβαρυνση και δεσμευση

έχεις επιλέξει πάγια εντολή?

φαίνεται αυτό στη σύμβαση που σου έστειλαν?

στον πρώτο λογαριασμό (αν έχει εκδοθεί) υπήρχε χρέωση εγγύησης?

Επεξ/σία από mousmoulis

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 minutes ago, liakjim said:

Ναι χθες κάναμε την αίτηση, οπότε είναι κάτι που βγάζει σε όσους δεν είναι ε; (παλιά ήμουν elpe, πριν τη ΔΕΗ).

Aν είχες κωδικούς από τότε, λογικά ισχύουν ακόμα... αν δεν τους θυμάσαι, δοκίμασε να κάνεις επαναφορά κωδικού μέσω email (αν θυμάσαι πιο mail είχες δηλώσει)

Επεξ/σία από ekrepali

2 ώρες πριν, HAthinaia είπε

@kedaazΕμένα στον Ήρων μου είπαν ότι δεν έχει σημασία που έχω ήδη ενεργοποιήσει την προστασία των 8 ευρώ, η ανώτατη τιμή της κιλοβατώρας μου από 01.01.2024 πάει στα 0,22.

Ότι να 'ναι δηλαδή...

22 λεπτά πριν, mousmoulis είπε

έχεις επιλέξει πάγια εντολή?

φαίνεται αυτό στη σύμβαση που σου έστειλαν?

στον πρώτο λογαριασμό (αν έχει εκδοθεί) υπήρχε χρέωση εγγύησης?

οχι δεν ειναι επιλεγμένο για παγια εντολή αλλα ούτως η άλλως αυτο το φτιάχνεις μεσω του myelpedison.Παντως και σε παλιότερη αίτηση παλι δεν ηταν επιλεγμένο 

18 λεπτά πριν, gtkminsomnia είπε

Θα μάθουμε αυριο 1/12  τις τιμές που θα χρεώσουν τον Ιανουάριο οι πάροχοι στα πράσινα τιμολόγια ???

Κανονικά είναι μέχρι αύριο για την ακρίβεια.

• Like 1
  • Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...