Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

21 λεπτά πριν, akisvaiou είπε

Καλησπέρα, είμαι επαγγελματικό Γ21 σε ΗΡΩΝ simply generous small και λέω να πάω σε nrg pass.

Έλεγα να το κάνω τον προηγούμενο μήνα, μόλις είδα πόσο φτηνό είναι, αλλά περίμενα τις εξελίξεις. Τώρα και πάλι λέω να περιμένω τις εξελίξεις για 1 Ιανουαρίου, αλλά τι νόημα έχει να χάσω άλλον έναν μήνα, ενώ καίω 2200-2300 kw μηνιαίως. Όσα γλιτώσω για ένα μήνα. Έχει κάποιος να μου πει κάτι αποτρεπτικό για την NRG ή για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ή να κάνω την αίτηση;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποιον έχει χρόνο να μου απαντήσει. 

Πήγαινε VOLTON πάρε 1000kwh τζάμπα και τις υπόλοιπες με ~0.085 με έκπτωση συνέπειας και από τον άλλο μήνα βλέπεις!
ΥΓ. Ρώτα αν μπορείς να πάρεις την προσφορά όμως, γιατί ήταν για μέχρι την Δευτέρα 27/11 νομίζω η προσφορά και καλα black friday...

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

56 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Μετρήσεις, στατιστικά καταναλώσεων, ενδείξεις παροχης

Αυτό από την εφαρμογή στο κινητό, σωστά;

Εδώ δεν έχει καν 11 ψηφία, αλλά τα 9 πρώτα.

9 minutes ago, wasd said:

Καλημέρα σε όλους και απο εμένα. Παλιά ήμουν ηρων, έχω φύγει καιρό. 

Τώρα είμαι elpedison. Μπήκαν μέσω econtract να κάνω αίτηση για να πάω ξανά για το 50ρικο. Οταν την συμπληρώνω μου βγάζει:

Hide contents

image.png.eddbb1cae70050fe66178a682b6c3d30.png

Έχει συμβεί σε άλλον; Θέλει άλλα στοιχεία επικοινωνίας μήπως γιατί βλέπει απο αφμ κτλ οτι ήμουν παλιά εκεί;

κανε login sto https://my.heron.gr/ και δες εκει τι γραφει.

• Thanks 1

9 λεπτά πριν, wasd είπε

Καλημέρα σε όλους και απο εμένα. Παλιά ήμουν ηρων, έχω φύγει καιρό. 

Τώρα είμαι elpedison. Μπήκαν μέσω econtract να κάνω αίτηση για να πάω ξανά για το 50ρικο. Οταν την συμπληρώνω μου βγάζει:

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

image.png.eddbb1cae70050fe66178a682b6c3d30.png

Έχει συμβεί σε άλλον; Θέλει άλλα στοιχεία επικοινωνίας μήπως γιατί βλέπει απο αφμ κτλ οτι ήμουν παλιά εκεί;

Καλησπέρα. Το ίδιο σφάλμα με έβγαλε και μένα όταν έκανα πριν καμιά βδομάδα αίτηση και με πήραν τηλέφωνο να με ενημερώσουν ότι παρέλαβαν την αίτηση αλλά χωρίς δικαιολογητικά, τα οποία τα έστειλα μετά μέσω email.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αύριο αφήνω κι εγώ τη ζεστή θαλπωρή της ΔΕΗ και του home online για να μπω στην άγρια ζούγκλα των ιδιωτικών παρόχων.😛

Μια επιβεβαιώση από κάποιον ότι είναι καλύτερα να πάμε σε κατάστημα αντί τηλεφωνικά για να προχωρήσει πιο γρήγορα η αλλαγή;

Επεξ/σία από Basketikos_
  • Like 1

1 minute ago, Basketikos_ said:

Αύριο αφήνω κι εγώ τη ζεστή θαλπωρή της ΔΕΗ και του home online για να μπω στην άγρια ζούγκλα των ιδιωτικών παρόχων,😛

Μια επιβεβαιώση από κάποιον ότι είναι καλύτερα να πάμε σε κατάστημα αντί τηλεφωνικά για να προχωρήσει πιο γρήγορα η αλλαγή;

αν εισαι κοντα σε καταστημα, πηγαινε απο εκει. υπογραφεις εκει το συμβολαιο.

• Like 1

Στο νέο τμήμα του excel πρέπει να υπάρχουν κάποια λάθη στα πάγια αν δεν κάνω λάθος.

Το πάγιο του Γ1 αναγράφεται ως 0,42.

Επίσης και το elpedison smart πρέπει να έχει 5 ευρώ πάγιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 minutes ago, HAthinaia said:

@kedaazΕμένα στον Ήρων μου είπαν ότι δεν έχει σημασία που έχω ήδη ενεργοποιήσει την προστασία των 8 ευρώ, η ανώτατη τιμή της κιλοβατώρας μου από 01.01.2024 πάει στα 0,22.

To κακό τους το καιρό... Ανεβάζω 2 screenshots, το ένα ατόφιο και το άλλο υπογραμμισμένο. Τόση προχειροδουλειά έκαναν που ξέχασαν να διορθώσουν παρακάτω το 0.17... κι άφησαν και τη διατύπωση όπου λέει "για όλη τη διάρκεια της σύμβασης".

Spoiler

1.jpg.5d0113ccb249f7cd1f9e31d42869d5d6.jpg

2.jpg.48d22a61276216a1723e698f7165590c.jpg

Φυσικά στους όρους της σύμβασης στο Ε.3.4 αναγράφει ότι έχουν το δικαίωμα αναπροσαρμογής μετά το 6μηνο... αφού πρώτα στείλουν ειδοποίηση. Σωστά γιατί έτσι ορίζει κι ο ΚΠΗΕ.

Spoiler

4.jpg.c20fec771238a706071d26f15bc67582.jpg

Επίσης στον όρο Ε.3.1 αναγράφει πως η ανώτατη τιμή guarantee θα είναι 0.17 (εννοείται τουλάχιστον για το 6μηνο)

Spoiler

55.jpg.489be359879e94ba278e392785c82980.jpg

Επομένως εάν κάποιος έχει αρχική ημερομηνία εκπροσώπησης 1/10... ασχέτως αν έχει η ήδη ενεργοποιήσει το Guarantee ή προτίθεται να το ενεργοποίησει εντός του αρχικού 6μήνου, δικαιούται ανώτατη τιμή 0.17 μέχρι και τις 30/4. Κι αν δε στείλουν προσωποποιημένη ειδοποίηση 2 μήνες πριν τη συμπλήρωση του εξαμήνου... τότε ο πελάτης δικαιούται το 0.17 και μετέπειτα.

Αυτά ισχύουν πραγματικά, κι ας λέει ο κάθε εκπρόσωπος ό,τι του κατέβει στο κεφάλι. Φυσικά είναι άγνωστο τι θα κάνουν τα τζιμάνια στη μηχανογράφηση, είναι πολλές οι πιθανότητες να χρεώσουν τους πάντες με 0.22 κι άντε μετά να βγάλετε άκρη με καταγγελίες στη ΡΑΕ και στον ΣτΚ.

Επίσης τώρα που επιστρέφουμε στα παλιά δεδομένα τιμολόγησης... μπορεί να ξαναδούμε τα κλασικές εκπτώσεις στις τιμές προμήθειας πχ αρχική 0.12 -50% έκπτωση = 0.06 (συν ρήτρα αναπροσαρμογής και θα πάει η τελική ~0.16).

Άρα για τη τελική κατανάλωση όπου βάσει όρων (Ε.4.3) δεν δίνουν πλέον έκπτωση συνέπειας με έκτακτο λογαριασμό... η χασούρα θα είναι 5πλάσια/6πλάσια συγκριτικά με τώρα που η έκπτωση συνέπειας είναι 10%.

Απ'τη στιγμή που η Elpedison δίνει 100άρικο... δε βλέπω το λόγο να παραμείνει κάποιος ΗΡΩΝ.

@liakjim Nαι, και μάλιστα σε τερματισμένη παροχή; Τώρα πήγες Elpe; Μήπως ακόμα δεν σε βλέπουν πως είσαι πελάτης;

29 minutes ago, EchiDNA said:

Αυτό από την εφαρμογή στο κινητό, σωστά;

Εδώ δεν έχει καν 11 ψηφία, αλλά τα 9 πρώτα.

Όταν γίνεται αλλαγή παρόχου εμφανίζεται ημερομηνία (η τελευταία ημερομηνία εκπροσώπησης στο παλιό πάροχο) και ενδείξεις (είτε αυτές που έδωσες εσύ, είτε αυτές που πήρε ο ΔΕΔΔΗΕ αν πέρασε για έκτακτη επιτόπια). Αν τα βλέπεις αυτά, τότε το τελευταίο ψηφίο έχει αλλάξει... και μπορείς να το επιβεβαιώσεις στη σελίδα του ΥΔΕ (είτε εμφανίζεται την ίδια μέρα, είτε την επόμενη).

Αν η τελευταία ημερομηνία / τελευταίες ενδείξεις που βλέπεις είναι η προηγούμενη εκκαθαριστική καταμέτρηση του ΔΕΔΔΗΕ, ή η προηγούμενη αλλαγή παρόχου... τότε δεν έχει γίνει ακόμα η τωρινή αλλαγή.

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 7

Πάντως η ιστορία έδειξε πριν από 2+   χρόνια πως αν ο πάροχος δεν τον συμφέρει το σταθερό πρόγραμμα που σου πούλησε πολύ άνετα στην μπανανία που ζούμε το σπάει  με μια ειδοποίηση και σε αφήνει στα κρύα του λουτρού να ψάχνεις νέα εταιρία( σχεδόν όλες οι εταιρίες εσπασαν  τα σταθερά συμβόλαια που είχαν οι πελάτες τους).  Για αυτό δεν νομίζω πως αξίζει να αγχωνόμαστε απο τώρα που θα πάμε. 

• Like 5

17 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Επομένως εάν κάποιος έχει αρχική ημερομηνία εκπροσώπησης 1/10... ασχέτως

Έχω υπογεγραμμένο συμβόλαιο με ημερομηνία 24/11 και πάλι λέει 0,17

• Like 1

Μόλις μου έκαναν "bullying" 🤣 από τον Ήρωνα μια νευριασμένη εκπρόσωπος που δεν ήθελα να παραμείνω και να πάω στην ELPEDISON και μου έλεγε ότι αν φύγω δεν θα πάρω τα 50 ευρώ δώρο του πρώτου λογαριασμού γιατί η προσφορά αναφέρετε σε πρώτο λογαριασμό όχι σε εκκαθαριστικό. 😉 Αναμένω με αγωνία να δω αν κάνουν καμιά τέτοια τρικλοποδιά.

3 minutes ago, dimostr said:

Έχω υπογεγραμμένο συμβόλαιο με ημερομηνία 24/11 και πάλι λέει 0,17

Αυτό που έγραψα πάνω. Βάσει όρων της σύμβασης δικαιούσαι guarantee 0.17 μέχρι 23/5, ασχέτως αν το έχεις ήδη ενεργοποιήσει ή αν αποφασίσεις να το ενεργοποιήσεις εντός του 6μηνου. Στη πράξη βέβαια, ποιος ξέρει τι θα χρεώσουν...

2 minutes ago, kozywozy said:

μου έλεγε ότι αν φύγω δεν θα πάρω τα 50 ευρώ δώρο του πρώτου λογαριασμού γιατί η προσφορά αναφέρετε σε πρώτο λογαριασμό όχι σε εκκαθαριστικό.

Πρώτος και τελευταίος δεν είναι; 😝

• Like 1

Μόλις τώρα, ekrepali είπε

Αυτό που έγραψα πάνω. Βάσει όρων της σύμβασης δικαιούσαι guarantee 0.17 μέχρι 23/5, ασχέτως αν το έχεις ήδη ενεργοποιήσει ή αν αποφασίσεις να το ενεργοποιήσεις εντός του 6μηνου. Στη πράξη βέβαια, ποιος ξέρει τι θα χρεώσουν...

Είδωμεν , εδώ θα είμαστε να τα λέμε τι θα κάνουν 

Μόλις τώρα, ekrepali είπε

Παιδιά εγώ προσωπικά δεν το ρισκάρω αυτό κι ας έχω ενεργοποιημένη την προστασία στα 0,17, όλοι του Ήρωνα στο τηλέφωνο μου είπαν ότι δεν έχει σημασία που την έχω ήδη ενεργοποιημένη. Τώρα μάλιστα πήρα τηλέφωνο να καταργήσω την προστασία για τον Δεκέμβρη, ώστε να μην μου την χρεώσουν. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...