Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Spoiler
Μόλις τώρα, lnoldori είπε

Εεεεε, δεν είμαι μόνο εγώ ο παραβάτης :(

τυχαίος δειγματοληπτικός έλεγχος 😁

απλά μετά ξεκινάνε οι κόντρες γιαυτό και είναι σπασμένο το νήμα κυρίως

2 λεπτά πριν, lnoldori είπε

Χαχαχαχαχαχαχα, το πολύ πολύ να κοιτούσαν πως μπορούν να βγάλουν παραπάνω

έλα ντε , δε φτάνει που το 99,99% πετά μπαρούφες στα τηλέφωνα , θα είχαμε και διαμάντια ποσταρίσματα

και αν κάτι πήγαινε στραβά θα πετούσαμε screenshot απο το φόρουμ στον ΣτΚ 😂

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

6 ώρες πριν, korakios είπε

μπαρούφες (όπως συνήθως)

ωραίος υπάλληλος , σε παρότρυνε ουσιαστικά να παραμείνεις εκεί να μη χάσεις τα δώρα , η ανταγωνιστική εταιρία τον έχει καμάρι 😁

Κλαίω! 🤣

Για να μην την αδικήσω, αυτό που μου είπε ήταν ότι η ΕΛΠΕ θα πάρει πίσω τα δώρα όταν θα φύγω, οπότε αφού έχω σκοπό να φύγω να το κάνω νωρίς χωρίς να σκέφτομαι τα δώρα (που θα χάσω). Άρα να πάω τρέχοντας στον Ήρωνα ΧΩΡΙΣ τα €50 και με τα €5+€8 το μήνα για να εξασφαλίσω τιμή κάτω από 0,20€ 😩

1 λεπτό πριν, Geoponer είπε

Για να μην την αδικήσω, αυτό που μου είπε ήταν ότι η ΕΛΠΕ θα πάρει πίσω τα δώρα όταν θα φύγω, οπότε αφού έχω σκοπό να φύγω να το κάνω νωρίς χωρίς να σκέφτομαι τα δώρα (που θα χάσω).

έπρεπε να την κάψεις λίγο και να της πεις οτι τελικά θα παραμείνεις γιατί θα χάσεις τα δώρα 😁

1 λεπτό πριν, Geoponer είπε

Άρα να πάω τρέχοντας στον Ήρωνα ΧΩΡΙΣ τα €50 και με τα €5+€8 το μήνα για να εξασφαλίσω τιμή κάτω από 0,20€ 😩

0,17 λέει η σύμβαση , 0,17 θα απαιτήσεις και στην ειδοποίηση που θα πάρεις

βασικά τσέκαρε μήπως στο site γράφουν άλλα και σου στείλουν κάτι διαφορετικό

επίσης θα απαιτούσα και γραπτώς με τη σύμβαση που θα σου στείλουν οτι θα ισχύει όπως ορίζει

3 λεπτά πριν, Geoponer είπε

ΧΩΡΙΣ τα €50

κάτσε , γιατί χωρίς και όχι ηλεκτρονικά με ?

1 λεπτό πριν, korakios είπε

με τα €5+€8 το μήνα

επίσης εννοείς θα το ενεργοποιήσεις απο τώρα ? Στην τελική βάλε το Fix με τα 50€ δώρου και σπάστο αν χρειαστεί  , φθηνότερα θα σου βγει

8 ώρες πριν, Georgebek2 είπε

Αυτη τη πατατα εκαναν και σε μενα, και μου λενε πως παντα ζητανε μετρηση απο ΔΕΔΔΗΕ. Απο ΔΕΔΔΗΕ μου λενε απλως να περιμενω... Υπαρχει αραγε κατι για να επισκευσουμε τη "μεταβαση¨;

Τα διάφορα "αιτήματα" που έστελνα μέσω κεντρικού ΔΕΔΔΗΕ για επίσπευση, πήγαιναν κουβά - αν δεν τα έκαναν χειρότερα, οπότε πραγματικά δεν ξέρω τι να σου προτείνω. Απλώς τσέκαρε με τι μετρήσεις τελικά θα κάνεις τη μετάβαση, τουλάχιστον να είναι όντως νέες μετρήσεις του ΔΕΔΔΗΕ. Εναλλακτικά επικοινώνησε με τον τοπικό ΔΕΔΔΗΕ, το γραφείο της περιοχής σου δηλ (κατά τις 8.15 πμ κατά προτίμηση)

• Like 1

Πάντως και GENEROUS GUARANTEE HOME BONUS Και BASIC HOME έχουν ρήτρα αναπροσαρμογής (πλέον "Διακύμανση Κόστους Αγοράς").

Μάλλον το μόνο που "θα" συμφέρει είναι αυτό που δεν θα έχει ρήτρα , που φαίνεται να είναι το "μπλέ=σταθερό", και θα είναι κοντά στο κίτρινο.

Το πράσινο, που θα έχει μια "ελεγχόμενη" τιμή για όλους του παρόχους θα έχει και ρήτρα (Διακύμανση), συνεπώς δεν έχει νόημα.  Το πορτοκαλί, απαιτεί έξυπνο μετρητή (λίγοι έχουν).

Έτσι μάλλον θα πάμε σε "κίτρινα", με αναπροσαρμογή, με μόνο ερώτημα το συμβόλαιο (που μάλλον θα είναι μηνιαίο).

Συνεπώς, η μόνη αλλαγή θα είναι + αναπροσαρμογή (Διακύμανση πλέον) και ερωτηματικό στο συμβόλαιο.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, marinna είπε

Τα διάφορα "αιτήματα" που έστελνα μέσω κεντρικού ΔΕΔΔΗΕ για επίσπευση, πήγαιναν κουβά - αν δεν τα έκαναν χειρότερα, οπότε πραγματικά δεν ξέρω τι να σου προτείνω. Απλώς τσέκαρε με τι μετρήσεις τελικά θα κάνεις τη μετάβαση, τουλάχιστον να είναι όντως νέες μετρήσεις του ΔΕΔΔΗΕ. Εναλλακτικά επικοινώνησε με τον τοπικό ΔΕΔΔΗΕ, το γραφείο της περιοχής σου δηλ (κατά τις 8.15 πμ κατά προτίμηση)

σε μένα είδα οτι δεν άλλαξε το τελευταίο ψηφίο , αλλά τελικά μπαίνοντας στις μετρήσεις σήμερα το έδειξε (πρέπει να βάλεις το νούμερο της παροχής με το νέο τελευταίο ψηφίο αλλιώς βγάζει οτι δεν υπάρχει η παροχή)

Φυσικά τα γιούρια γράψανε τις ενδείξεις της φωτό , αρα δεν πέρασε κανένας ή βγήκε για καφέ

Άρα ή έγινε κανονικά πιο μπροστά η αλλαγή , ή μετά απο τηλ και ticket έγινε τελικά

Σε όσους εκρεμμεί να δούνε το μετρήσεις  μπας και υπάρχει πιθανότητα να συγχρονίζει πιο γρήγορα και απο εκεί να έχουμε εικόνα μετάβασης

22 λεπτά πριν, Greg29M είπε

Όσον αφορά το guarantee πρόγραμμα του ΗΡΩΝ ανήκει στα κυμαινομενα (κίτρινα), αλλά σε ποια κατηγορία : στα ex ante ή ex post ; 

Εξαρτάται την ορολογία

ex ante (εκ των προτέρων) θέλει να ανακοινώνουν τιμή που μπορεί να αλλάζει . Δε νομίζω να βγουν τέτοια μιας και δεν έχουν νόημα ύπαρξης .

Αλλά μπορεί και να θεωρούν τα τιμολόγια που δεν είναι με ΤΕΑ αλλά ΜΤΑ όπου θα βγαίνει η τιμή αλλά θα υπάρχει εκκαθάριση αργότερα αν χρειαστεί απο ΑΔΜΗΕ (αναδρομικές ρήτρες ελπέ αν θυμάστε)

19 λεπτά πριν, iliata2410 είπε

Και όμως γίνονται και θαύματα

όντως είναι θαύμα αν σε βοηθήσει κάποιος χωρίς να ξέρει τι πρόβλημα έχεις μιας και το κρατάς κρυφό 😁

Επεξ/σία από korakios
  • Like 2

10 λεπτά πριν, korakios είπε

σε μένα είδα οτι δεν άλλαξε το τελευταίο ψηφίο , αλλά τελικά μπαίνοντας στις μετρήσεις σήμερα το έδειξε (πρέπει να βάλεις το νούμερο της παροχής με το νέο τελευταίο ψηφίο αλλιώς βγάζει οτι δεν υπάρχει η παροχή)

Φυσικά τα γιούρια γράψανε τις ενδείξεις της φωτό , αρα δεν πέρασε κανένας ή βγήκε για καφέ

Άρα ή έγινε κανονικά πιο μπροστά η αλλαγή , ή μετά απο τηλ και ticket έγινε τελικά

Σε όσους εκρεμμεί να δούνε το μετρήσεις  μπας και υπάρχει πιθανότητα να συγχρονίζει πιο γρήγορα και απο εκεί να έχουμε εικόνα μετάβασης

Εξαρτάται την ορολογία

ex ante (εκ των προτέρων) θέλει να ανακοινώνουν τιμή που μπορεί να αλλάζει . Δε νομίζω να βγουν τέτοια μιας και δεν έχουν νόημα ύπαρξης .

Αλλά μπορεί και να θεωρούν τα τιμολόγια που δεν είναι με ΤΕΑ αλλά ΜΤΑ όπου θα βγαίνει η τιμή αλλά θα υπάρχει εκκαθάριση αργότερα αν χρειαστεί απο ΑΔΜΗΕ (αναδρομικές ρήτρες ελπέ αν θυμάστε)

όντως είναι θαύμα αν σε βοηθήσει κάποιος χωρίς να ξέρει τι πρόβλημα έχεις μιας και το κρατάς κρυφό 😁

Άρα ουσιαστικά αν είναι όλα ex post θα έρχεται λογαριασμός κανονικά και στο 3μηνο θα σκάει η αναδρομική ρήτρα ; 

1 λεπτό πριν, Greg29M είπε

Άρα ουσιαστικά αν είναι όλα ex post θα έρχεται λογαριασμός κανονικά και στο 3μηνο θα σκάει η αναδρομική ρήτρα ; 

θα δείξει , δεν έχει νόημα να το αναλύσουμε απο τώρα, Απλά θα θέλει προσοχή για τα τιμολόγια που θα είναι με ΜΤΑ

, μπορεί να είναι και πιστωτικό , έτσι και αλλιώς θα γίνεται η επαλήθευση .

Τώρα που το θυμήθηκα , η ελπέδισον δεν έκανε εκκαθάριση (θα κάνω edit) , χρέωνε ετεροχρονισμένα ρήτρα απο προηγούμενη περίοδο που είχε γίνει ήδη εκκαθάριση γιαυτό και μετά ήρθαν αναδρομικές ρήτρες

• Thanks 1
  • Sad 1

Θα αλλάξουν οι όροι στα παλιά συμβόλαια ή μόνο στα καινούρια; Θα ισχύσει το ταβάνι τιμής στο Guarantee ή θα πάει περίπατο;

Υπάρχουν πολλά ακόμα που δεν έχουν διευκρινιστεί από τις εταιρείες, ίσως τις επόμενες μέρες γίνουμε πιο σοφοί...

Θα είναι μεγάλο φάουλ αν δεν τηρήσουν τους όρους στα συμβόλαια...

Θέλω να δω πώς θα αντιμετωπιστεί η οργή του κόσμου όταν συνειδητοποιήσουν τις αυξήσεις στα νέα τιμολόγια από όλους τους παρόχους...

Η Elpedison όντως χρησιμοποιεί την τηλεφωνική επιβεβαίωση αντί της ηλεκτρονικής υπογραφής.

Για τη Ζενίθ είναι περίεργο πώς γύρισε και προωθεί το παλιό της πρόγραμμα Power Home Νow... Σαν να ανασταίνει ο ΗΡΩΝ το Generous ένα πράγμα...

Τιμολόγια ex post έχουμε και σήμερα αλλά όχι οικιακά. Πχ και η NRG και η ΗΡΩΝ και η Protergia έχουν τέτοια επαγγελματικά προγράμματα για πελάτες Γ22, απλώς δεν τα διαφημίζουν. Εγώ τα έχω δουλέψει. Με την τιμή ΜΤΑ + το περιθώριο κέρδους της εταιρείας. Νομίζω είναι τα πιο δίκαια γιατί πληρώνεις το ρεύμα στην τιμή που αγόρασε η εταιρεία και όχι με μια προϋπολογισμένη εκτιμώμενη τιμή που δίνεται πριν να μπει ο μήνας

• Like 1

3 λεπτά πριν, korakios είπε

θα δείξει , δεν έχει νόημα να το αναλύσουμε απο τώρα, Απλά θα θέλει προσοχή για τα τιμολόγια που θα είναι με ΜΤΑ

, μπορεί να είναι και πιστωτικό , έτσι και αλλιώς θα γίνεται η επαλήθευση .

Τώρα που το θυμήθηκα , η ελπέδισον δεν έκανε εκκαθάριση (θα κάνω edit) , χρέωνε ετεροχρονισμένα ρήτρα απο προηγούμενη περίοδο που είχε γίνει ήδη εκκαθάριση γιαυτό και μετά ήρθαν αναδρομικές ρήτρες

Μπορείς να μου εξηγήσεις σε παρακαλώ αν μπορείς την διαφορά των προγραμμάτων με ΤΕΑ και ΜΤΑ ; 

1 ώρα πριν, telis είπε

Αυτός ήταν ο στόχος.

Θα τα φέρουν έτσι ώστε όπου και να είσαι, παροχο ή πρόγραμμα, θα πληρώνεις σχεδόν την ίδια τιμή, και μάλλον στα διπλάσια από οδό πληρώνουμε τώρα στα φθηνά προγράμματα.

Σε κάθε περίπτωση θεωρώ τραγική την ύπαρξη των μη σταθερών προγραμμάτων.  Δεν είναι δυνατόν να χαλάς χρόνο και διάθεση για να παρακολουθήσεις τις διακυμάνσεις της αγοράς ρεύματος ώστε να φύγεις τον επόμενο μήνα, είμαστε καταναλωτές όχι brokers της wall street να ξυπνάμε με το άγχος των τιμών.

Είναι επική ξεφτίλα αυτό που έρχεται, ντροπή και αίσχος σε όσους το σχεδίασαν είτε από άγνοια είτε επειδή είναι λαμογια,μάλλον το 2ο ισχύει

Αναφορά σε κείμενο

Τους πρώτους μήνες , ήταν άγνοια. Πλέον είναι λαμογιά , δεν ξέρω ποιοι εμπλέκονται , αλλά δεν είναι δυνατόν από 1/8/22 , ουσιαστικά οι πάροχοι να είναι επιχειρήσεις με μηδενικό ρίσκο με την σφραγίδα του κράτους. 

• Like 2

Spoiler
1 λεπτό πριν, bilham είπε

Νομίζω είναι τα πιο δίκαια γιατί πληρώνεις το ρεύμα στην τιμή που αγόρασε η εταιρεία

πάντως δεν έχει σχέση με το κόστος ρεύματος για την εταιρία , εκτός αν ανοίξουμε εμείς μια εταιρία και κάνουμε απλά μεταπώληση

2 λεπτά πριν, bilham είπε

Θα αλλάξουν οι όροι στα παλιά συμβόλαια ή μόνο στα καινούρια; Θα ισχύσει το ταβάνι τιμής στο Guarantee ή θα πάει περίπατο;

θα μας πουν οι πελάτες τη γραπτή απάντηση πήραν απο Ηρών μέσω email ή myrae

5 λεπτά πριν, bilham είπε

Τιμολόγια ex post έχουμε και σήμερα αλλά όχι οικιακά. Πχ και η NRG και η ΗΡΩΝ και η Protergia έχουν τέτοια επαγγελματικά προγράμματα για πελάτες Γ22, απλώς δεν τα διαφημίζουν.

τα πασάρανε και άλλες εταιρίες σε οικιακούς και δυστυχώς κάποιοι τσιμπήσαν

4 λεπτά πριν, Greg29M είπε

Μπορείς να μου εξηγήσεις σε παρακαλώ αν μπορείς την διαφορά των προγραμμάτων με ΤΕΑ και ΜΤΑ ; 

Αποκλείεται 😁

Η ΤΕΑ (πρώην ΟΤΣ, οριακή τιμή συστήματος αν θυμάσαι)  διαμορφώνεται καθημερινά για την επόμενη μέρα και την βλέπεις εκεί

https://www.enexgroup.gr/el/day-ahead-market-figures

(avg MCP )

H ΜΤΑ (Μεσοσταθμική Τιμή Αγοράς) περιλαμβάνει και την ΤΕΑ (ΑΓΟΡΑ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΓΟΡΑ), αλλά και ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ και ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ (απώλειες δικτύου , ρευματοκλοπες κτλ)

Τη βλέπεις στον ΑΔΜΗΕ

https://www.admie.gr/agora/enimerotika-deltia/mesostathmiki-timi-agoras

και είναι η στήλη ΣΥΝΟΛΟ

Αν δεις πχ κάτω στο

https://www.admie.gr/sites/default/files/attached-files/type-file/2023/11/202310-Mesostathmiki_Timi_Agoras_Hlektrikhs_energeias_sto_Diasyndedemeno_Systima_v1_0.pdf

Αναφορά σε κείμενο

Οι υπολογισμοί έχουν γίνει βάσει των επιστολών ΡΑΕ/Ο-85181/02.12.2020 και ΡΑΕ/Ο-92976/22.02.2022 (https://www.admie.gr/agora/rythmistiko-plaisio-agoras/methodologies-kai-tehnikes-apofaseis).
Η τιμή (€/MWh) της Αγοράς Επόμενης Ημέρας και της Ενδοημερήσιας Αγοράς προκύπτει από οικονομικά στοιχεία που αποστέλλει το Χρηματιστήριο Ενέργειας στον Διαχειριστή του ΕΣΜΗΕ.
Οι τιμές (€/MWh) για Αποκλίσεις και Λογαριασμούς Προσαυξήσεων υπολογίζονται βάσει των χρεοπιστώσεων που προκύπτουν σύμφωνα με τα οριζόμενα στα Κεφάλαια 18 και 20 του Κανονισμού Αγοράς
Εξισορρόπησης, αντιστοίχως.
Τα στοιχεία του παραπάνω πίνακα δεν είναι οριστικά. Έως την ημερομηνία 24/9/2023 προέρχονται από τη διορθωτική εκκαθάριση που πραγματοποιεί ο Διαχειριστής του ΕΣΜΗΕ σε χρονισμό W+6 (όπου W η
εβδομάδα αναφοράς), η οποία βασίζεται σε πιστοποιημένες μετρήσεις. Πέραν της ημερομηνίας αυτής προέρχονται από την πρώτη εκκαθάριση που πραγματοποιεί ο Διαχειριστής του ΕΣΜΗΕ σε χρονισμό W+1, η
οποία βασίζεται σε μη πιστοποιημένες μετρήσεις.
Τα στοιχεία οριστικοποιούνται μετά την διενέργεια των σχετικών Οριστικών Εκκαθαρίσεων που προβλέπονται στο άρθρο 104 του Κανονισμού Αγοράς Εξισορρόπησης.

γίνονται συχνά εκκαθαρίσεις

• Like 2
  • Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...