Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ήμουν έτοιμος να πάω ήρων guarantee και μόλις είδα τα email που εστάλησαν στους πελάτες και απόρησα.

Πως είναι δυνατόν να λες "Ενεργοποιώντας τη μηνιαία Χρέωση Guarantee 8€, ο Πελάτης διασφαλίζει ότι η χρέωση ενέργειας δεν θα υπερβεί τα 0,1700 €/kWh σε όλη τη διάρκεια της σύμβασης."

Και αμέσως μετά να σου στέλνουν email ότι καταχραστικά αυξάνεται στα 0.22; Μα δεν έχουν καν νομικά πάτημα.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 λεπτά πριν, charilaos είπε

Ήμουν έτοιμος να πάω ήρων guarantee και μόλις είδα τα email που εστάλησαν στους πελάτες και απόρησα.

Πως είναι δυνατόν να λες "Ενεργοποιώντας τη μηνιαία Χρέωση Guarantee 8€, ο Πελάτης διασφαλίζει ότι η χρέωση ενέργειας δεν θα υπερβεί τα 0,1700 €/kWh σε όλη τη διάρκεια της σύμβασης."

Και αμέσως μετά να σου στέλνουν email ότι καταχραστικά αυξάνεται στα 0.22; Μα δεν έχουν καν νομικά πάτημα.

Ειναι αλητες και αυτοι και το κρατος που τα επιτρεπει αυτα

Κανονικα επρεπε καθενας να εχει 1 και μονο προγραμμα ωστε να μπορει να επιλεξει ο απλος πολιτης 

Εγω μαλλον θα δηλωσω τελευταια στιγμη οτι παραμενω στο GUARANTEE χωρις τα 8ε και μετα οπου κατσει θα πηγαινω  

• Like 5

6 minutes ago, adi32 said:

Εγω μαλλον θα δηλωσω τελευταια στιγμη οτι παραμενω στο GUARANTEE χωρις τα 8ε και μετα οπου κατσει θα πηγαινω

Κι εγώ τα ίδια. Σήμερα μετέφερα μια παροχή στο guarantee (χωρίς τη μηνιαία χρέωση). 

• Like 1

22 λεπτά πριν, adi32 είπε

Και αμέσως μετά να σου στέλνουν email ότι καταχραστικά αυξάνεται στα 0.22; Μα δεν έχουν καν νομικά πάτημα

Εννοεις οτι το 0.17 το αυξάνουν σε 0.22 ?

Αν ειναι ευκολο κανε copy paste το κείμενο του email.

33 λεπτά πριν, charilaos είπε

3 ώρες πριν, korakios είπε

0,1315 για Δεκ

αποκλείεται , στο λέω απο τώρα

σωστα

Τελικα εμαθα οτι επικοινωνησε μαζι μας και αλλαξε το τροπαριο απο το 0.13 για 2 χρονια σε 2 χρονια χωρις ρητρα αναπροσαρμογης. Μηπως αυτο καταργειται οπως και να εχει? Τεσπα, θα μεινουμε για τον Δεκ με τα 0.13 και μετα βλεπουμε. 

53 λεπτά πριν, kokos23 είπε

Η ραε ανάρτησε τιμές...

Ένα έχω να πω, βοήθεια μας ..

https://www.rae.gr/genika-nea/74100/

Από τον άλλο μήνα παρακαλάτε @korakios να συνεχισει να μας δινει τα φωτα του και να παιζουν τα δωρα...αλλιως κλαφτα Χαράλαμπε.

ΥΠΕΝ και ΡΑΕ μας κάνουν πλάκα. 

• Like 2

Λοιπόν έκανα αίτηση στην ΕΛΠΕ για το smart και με πήρε τηλέφωνο λίγα λεπτά μετά μια υπάλληλος για να μου πει τα διαδικαστικά. Σε ερώτημα μου για τα 100€ στον πρώτο λογαριασμό μου είπε ότι αφαιρούνται μόνο από τη χρέωση της κατανάλωσης και όχι στο σύνολο του λογαριασμού. Ισχύει κάτι τέτοιο ή μου ελεγε παπατζες; 

56 λεπτά πριν, tomtsir είπε

Anyway , σε παροχή που πρόκειται να μπει σε net metering λίαν συντόμως και λήγει myHomeOnline , το καλό το 0.096 , έχει νόημα να γίνει κάποια αλλαγή ή απλά περιμένω και επιλέγω πάροχο όταν ενεργοποιηθεί το net metering για την επόμενη 3ετια; (Το λέω για 3ετια ώστε να μην χάνω από την εκκαθάριση που θα γίνεται κάθε φορά που αλλάζω πάροχο).

καλύτερα ρώτα στο νήμα των φ/β τι παίζει εκεί , μάλιστα μπορεί να έχεις δυναμικό τιμολόγιο (δεν έχω ιδέα τι είναι αυτό και πως )

55 λεπτά πριν, lnoldori είπε

Δυστυχώς το έκανα τηλεφωνικά γιατί μέσω web δεν το έβρισκα ως επιλογή και νόμιζα ότι το αφαίρεσαν. Είναι όμως μικρό το ποσό και καλύπτεται άνετα μέσα σε ένα μήνα/λίγους μήνες, αν βρεθεί κάποιο άλλο με αρκετά καλύτερη τιμή.

άρα δεν το έβαλαν, δυστυχώς (για σένα) αν το ζητούσες τότε θα το έβαζαν

47 λεπτά πριν, Captain_AMeAKA είπε

@korakios θέλω κι εγώ να σε ρωτήσω κάτι,ξέρω οτι σε πρήξαμε και ευχαριστούμε που καταναλώνεις τόσο χρόνο και φαιά ουσία να μας βοηθάς.

Σήμερα μου ήρθε το μύνημα εκπροσώπησης απο Ηρων, εκπροσώπηση απο 21/11/23 την μέρα δηλαδή που έκανα και την αίτηση. Πριν ήμουν εννοείται Ελπε για τα 50+50, κάνω τουρισμό απο το καλοκαίρι ανάμεσα σε αυτές τις δύο έχω μια κάποια εμπειρία έχω μπεί στο mood. Θέλω να σε ρωτήσω επειδή εννοείται θέλω πάλι να πάω Ελπε για τα 100 πότε πιστεύεις είναι καλά να κάνω την αίτηση? Εγω ας πούμε σκεφτόμουν να αφήσω να περάσουν κανα 2 βδομάδες εσυ τι λές?

διβδόμαδο κομπλέ είναι , δες στο σύνολο του λογαριασμού , πχ αν έχεις μεγάλα δημοτικά τέλη κτλ μπας και μαζί με τα υπόλοιπα σε καλύπτει το 50ρι πιο νωρίς . Απλά να δεις στο myheron οτι έχει επιλογή βεβαίωσης εκπροσώπησης (κάνει κάμποσο να συγχρονίσει)

46 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

επειδη τα εχουν κανει σαν τα μουτρα τους και θες διδακτορικο σε 4 επιστημες να καταλάβεις τι θα χρεωθεις... Μπορεις να μου πεις τι βλέπουμε εδω? τελικες τιμες για τον δεκέμβρη η απλα μια τιμη που στο τέλος μπορει να εχει ρητρα η οτιδηποτε αλλο κατεβασει το κεφαλι του παρόχου?

αγνόησε , είναι οι τιμές Δεκεμβρίου (χωρίς εκπτώσεις ,να μην κουραστούν) , έχουν βγει πριν 10 μέρες

15 λεπτά πριν, gtkminsomnia είπε

είναι στους νέους όρους του νέου guarantee , δεν αφήνει επιλογή να σας αφήσουν στο παλιό

σου λέει ή basic ή νέο guarantee

• Like 3
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, korakios είπε

στον 1ο λογαριασμό μπαίνει , αν δε μπήκε δεν το πήρες

αν το δικαιούσαι θα το βάλουν στον τελικό , υπόψιν χάνεις την έκπτωση της κατανάλωσης τελικού (το 10%)

Ναι αλλα ο τελευταιος λογαριασμος λεει πανω solar generous που αφορουσε το διαστημα πριν κανω αλλαγη σε guarantee...θα παρω αυριο στο τμημα πωλησεων μπας και πετυχω τον ιδιο εκπροσωπο κι αν μου πει δεν το παιρνω αντε γεια..

Ναι το γνωριζω για τον τελικο και το 10% ε πόσο θα ειναι....

Νομιζω πως γενικα βλεπω μια βιασυνη για το τι θα γινει απο 01/01 , εχουμε και το Δεκεμβρη μπροστα μας με χαμηλες τιμες

Spoiler
46 λεπτά πριν, charilaos είπε

Πως είναι δυνατόν

για πολλούς λόγους που δε μπορώ να επεκταθώ εδώ , αλλά σίγουρα όταν οι πολίτες δε σπάνε τα τηλέφωνα στη ΡΑΕ (κατα χιλιάδες , όχι 5-10 άντε 100)

47 λεπτά πριν, charilaos είπε

Μα δεν έχουν καν νομικά πάτημα.

και

42 λεπτά πριν, adi32 είπε

Ειναι

ανοίξτε αίτημα στο myrae

11 λεπτά πριν, messinia3 είπε

ΥΠΕΝ και ΡΑΕ μας κάνουν πλάκα. 

σίγουρα , ειδικά σε ατομικά αιτήματα / αμφισβητήσεις πετάνε χαρταετό , όμως (και έχει μεγάλη σημασία) έκανε (η ΡΑΕ) παρεμβάσεις στα

- Φθηνά σταθερά κράχτες που τα σπάγανε στο εξάμηνο

- Κυμαινόμενα πάγια , κυμαινόμενες εκπτώσεις , επιστροφές εκπτώσεων , συνδρομές όταν ξεκίνησε ο μηχανσιμός

- Ένα μήνα πριν το μηχανισμό σε καθιέρωση νέων τύπου τιμολογίου (ότι βλέπετε τώρα) , όπου αναγράφονται ρήτρες , εκπτώσεις , ποινή αποχώρησης κτλ και στα κυμαινόμενα (με καθυστέρηση) δεν υπάρχουν ρήτρες αποχώρησης

Δλδ ,κάτι έχει κάνει και πιστεύω θα κάνει όταν πάρει γραμμή τι έγινε

• Like 3

6 λεπτά πριν, energy52 είπε

Νομιζω πως γενικα βλεπω μια βιασυνη για το τι θα γινει απο 01/01 , εχουμε και το Δεκεμβρη μπροστα μας με χαμηλες τιμες

Η αλήθεια είναι ότι προς το παρόν μόνο ο Ηρων έβγαλε τιμές...άρα μπορούμε ακόμα να ελπίζουμε ότι θα βγει κάτι καλύτερο 😂

• Like 1

11 λεπτά πριν, korakios είπε

είναι στους νέους όρους του νέου guarantee

https://www.heron.gr/energy/electricity/gia-to-spiti/generous-guarantee-home/

Ενεργοποιώντας τη μηνιαία Χρέωση Guarantee 8€, ο Πελάτης διασφαλίζει ότι η χρέωση ενέργειας δεν θα υπερβεί τα 0,1700 €/kWh σε όλη τη διάρκεια της σύμβασης

Δηλαδή μιλάει ακομα και τώρα για 0.17 , που αναφέρουν για νέο πρόγραμμα με 0.22 ???

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...