Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, mindscape2 είπε

παίδες, ζητώ συγνώμη αν έχει ήδη απαντηθεί, αλλά δεν βρήκα απάντηση όσο διάβασα.

μου ήρθε και μένα το mail της ΗΡΩΝ και δεν ξερω τι με συμφερει καλυτερα.

ειμαι σε επαγγελματικο, SIMPLY GENEROUS BUSINESS SMALL, μου λεει αν θελω να μεινω ή να παω στο BASIC BUSINESS SMALL. εχω 3-4 μηνες να μελετησω τι γινεται, εχω χασει επεισοδια. λεει απο 1/1/24 μεση τελικη τιμη προμηθεια στο generous 0,199915 και εκει που με παει 0,22005

διαβασα που λετε για τα σταθερα προγραμματα, σε μενα εχει το business fix το οποιο το δινει 0,16 με 5 ευρω παγιο και αν καταλαβα καλα μπορω να το αιτηθω μεχρι αυριο; η τιμη αυτη θαναι κλειδωμενη για 12μηνο υποθετω? 

προσπαθησα να μιλησω με το chat της ΗΡΩΝ το οποιο εχει 176 ατομα αναμονη τωρα και δε βλεπω φως.

θα μου προτεινατε να απαντησω στο μεηλ της ΗΡΩΝ για μεταβαση στο Busines FIX απο σημερα;

αν καίγεσαι , πας εκεί

https://www.heron.gr/xrhsima-entipa/

κατεβάζεις την αίτηση η οποία είναι και υπογεγραμμένη

χαχα, 0,52€/kw γράφει για τα Fix , ή το ξεχάσανε ή είναι οι νέες τιμές 😂

edit παλιές τιμές είναι απο 12ο 2022

Spoiler

36929691_.png.8fb5815bd9674b1645af7130a61893c4.png

Πάντως στη σελίδα του προγράμματος έχει τις κανονικές τιμές, κατέβασε τα αρχεία , υπέγραψέ τα και στείλτα

η προσφορά έχει 10 μέρες διάρκεια για τα επαγγελματικά και 30 μέρες για τα οικιακά 

πάντως βλέπω οτι τα αρχεία τα έχουν μετακινήσει 😁

2 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Αρχικα να ξαναρωτησω αν απο την ωρα που λεει το παραπανω κυμαινομενο, ειμαστε οκ στο να αλλαζουμε καθε μηνα. btw, ξεχασα να αναφερω οτι αυτος μας ειπε σταθερα 0.13 για 2 χρονια κιολας(οποτε αυτος σωστα ειπε για τα 0.13, αλλα δεν λεει καπου σταθερα για 2 χρονια). Λες τωρα που εκανα το συμβολαιο, να μεινω και να δω τελη Δεκ παλι για να αλλαξω παροχο? Ή να κανω αιτηση στο nrg ontime+ μιας και ειμαστε ηδη στην nrg? Οι 14 μερες υπαναχωρησης, ισχυουν κανονικα?

δεν χρειάζεται υπαναχώρηση απο τη στιγμή που δεν υπάρχει ρήτρα αποχώρησης

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με πήραν τηλέφωνο από τον Ήρωνα και μου είπαν ότι αν φύγω από την Elpedison θα χάσω τα δώρα που μου έχουν τάξει (τα €50 + €50 σε πόντους Go4More), και μάλιστα με βεβαιότητα 1000%.

Ισχύει κάτι τέτοιο ή μου έλεγαν μπαρούφες (όπως συνήθως);

Επίσης όταν ανέφερα τα €50 στον Ήρωνα για νέους πελάτες μου είπε ότι δεν ισχύει πλέον!

Στο μεταξύ, χάρη σε εσάς και σε αυτά που μοιράζεστε εδώ, μου φάνηκε ότι σε κάποιες περιπτώσεις ήξερα περισσότερα από την υπάλληλο που μου μιλούσε :-D 

Επεξ/σία από Geoponer

3 λεπτά πριν, korakios είπε

χαχα, 0,52€/kw γράφει για τα Fix , ή το ξεχάσανε ή είναι οι νέες τιμές 😂

https://heron.gr/en/energy/electricity/business/business-fix/

0.16 βλεπω εδω με 5 ευρω παγιο, βλεπω κατι λαθος;

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι. Ίσως έχει ειπωθεί. 

Είμαι ηρων (simply). Σκέφτομαι 2 πράγματα. Να πάω ελπε για τα 100€ ή να πάω generous με τα 8€ για 0.17 (σύμφωνα με όσα λέει ακόμα στο Site), με αίτηση από το app. 

Αν παω για ελπε (smart) θα γίνει η αλλαγή σύντομα; Ή θα περιμένουμε δεδδηε; Και αν δεν γίνει σύντομα, μήπως μετά θα χάσω το 100αρικο αν φύγω πριν τις 31/12;

Ή να κάτσω στ' αυγά μου και να κλείσω guarantee με 0.17 και +8€ μην τυχόν τα αλλάξουν προς τα πάνω, όπως έχει γραφτεί; 

Μόλις τώρα, Geoponer είπε

Ισχύει κάτι τέτοιο ή μου έλεγαν μπαρούφες (όπως συνήθως);

μπαρούφες (όπως συνήθως)

1 λεπτό πριν, Geoponer είπε

Με πήραν τηλέφωνο από εναλλακτικό πάροχο και μου είπαν ότι αν φύγω από την Elpedison θα χάσω τα δώρα που μου έχουν τάξει (τα €50 + €50 σε πόντους Go4More), και μάλιστα με βεβαιότητα 1000%.

ωραίος υπάλληλος , σε παρότρυνε ουσιαστικά να παραμείνεις εκεί να μη χάσεις τα δώρα , η ανταγωνιστική εταιρία τον έχει καμάρι 😁

1 λεπτό πριν, mindscape2 είπε

https://heron.gr/en/energy/electricity/business/business-fix/

0.16 βλεπω εδω με 5 ευρω παγιο, βλεπω κατι λαθος;

ναι , δε διάβασες τα διαγραμμένα , πάτα στα χρήσιμα έντυπα και κατέβασε απο εκεί

2 λεπτά πριν, korakios είπε

δεν χρειάζεται υπαναχώρηση απο τη στιγμή που δεν υπάρχει ρήτρα αποχώρησης

Δεν καταλαβα. Εγω την υπαναχωρηση την ανεφερα για το οτι καναμε τηλεφωνικα το συμβολαιο. Αρα για τον Δεκεμβριο ειναι 0.1315? Ειναι 0.1315 + 0.03 που αναφερει σε εμας? Πως βγαζουν αυτοι το 0.1315 οταν με το ΜΤΑ και Μ-2 (αυτο αναφερεται σε μηνα λογαριασμου - 2 (μηνες) για να παρουν ΜΤΑ?) βγαινει 0.146? 

Να μεινουμε και να ξαναδουμε τον επομενο μηνα για αλλο προγραμμα?

Το ΤΕΑ ποια τιμη ειναι απο την στηλη του ΑΔΜΗΕ (αυτο παει στο οτι ψαχνομαι στα οικιακα). Ακομα και με το doc σου, ολα τα εχουν κανει σκ@τα και δυσκολα για να αποφασισει ενα καταναλωτης. 

1 λεπτό πριν, physnik είπε

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι. Ίσως έχει ειπωθεί. 

Είμαι ηρων (simply). Σκέφτομαι 2 πράγματα. Να πάω ελπε για τα 100€ ή να πάω generous με τα 8€ για 0.17 (σύμφωνα με όσα λέει ακόμα στο Site), με αίτηση από το app. 

Αν παω για ελπε (smart) θα γίνει η αλλαγή σύντομα; Ή θα περιμένουμε δεδδηε; Και αν δεν γίνει σύντομα, μήπως μετά θα χάσω το 100αρικο αν φύγω πριν τις 31/12;

Ή να κάτσω στ' αυγά μου και να κλείσω guarantee με 0.17 και +8€ μην τυχόν τα αλλάξουν προς τα πάνω, όπως έχει γραφτεί; 

το guarantee θα πάει 0,22 ότι και να κάνεις μιας και θα σου έρθει το email

απλά εσείς κάνετε τις νόμιμες κινήσεις και όσο πιο νωρίς το πάρει γραμμή η ΡΑΕ τόσο καλύτερα για εσάς

Μόλις τώρα, SabotazNic είπε

Δεν καταλαβα. Εγω την υπαναχωρηση την ανεφερα για το οτι καναμε τηλεφωνικα το συμβολαιο. Αρα για τον Δεκεμβριο ειναι 0.1315? Ειναι 0.1315 + 0.03 που αναφερει σε εμας? Πως βγαζουν αυτοι το 0.1315 οταν με το ΜΤΑ και Μ-2 (αυτο αναφερεται σε μηνα λογαριασμου - 2 (μηνες) για να παρουν ΜΤΑ?) βγαινει 0.146? 

Να μεινουμε και να ξαναδουμε τον επομενο μηνα για αλλο προγραμμα?

Το ΤΕΑ ποια τιμη ειναι απο την στηλη του ΑΔΜΗΕ (αυτο παει στο οτι ψαχνομαι στα οικιακα). Ακομα και με το doc σου, ολα τα εχουν κανει σκ@τα και δυσκολα για να αποφασισει ενα καταναλωτης. 

μου φαίνεται και εσύ για σταθερό είσαι

εδώ και 18 μήνες δεν ισχύουν οι μαθηματικοί τύποι , ότι βλέπεις στους δημοσιευμένους τιμοκαταλόγους ισχύει μέχρι τέλος έτους

το excel αλλάζει τιμές στα επαγγελματικά ανα μήνα

2 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Το ΤΕΑ ποια τιμη ειναι απο την στηλη του ΑΔΜΗΕ (αυτο παει στο οτι ψαχνομαι στα οικιακα).

σου έγραψα ήδη

35 λεπτά πριν, korakios είπε

επίσης το ΜΤΑ είναι απο τη στήλη "ΣΥΝΟΛΟ" και το πρόγραμμα θα έχει εκκαθάριση απο ΑΔΜΗΕ (δεν είναι με ΤΕΑ μόνο : " ΑΓΟΡΑ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΓΟΡΑ)

το βλέπεις και απο εκεί

https://www.enexgroup.gr/el/day-ahead-market-figures

2 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Υπάρχει και

moderator εδώ 😁

• Like 1

3 λεπτά πριν, korakios είπε

μου φαίνεται και εσύ για σταθερό είσαι

εδώ και 18 μήνες δεν ισχύουν οι μαθηματικοί τύποι , ότι βλέπεις στους δημοσιευμένους τιμοκαταλόγους ισχύει μέχρι τέλος έτους

το excel αλλάζει τιμές στα επαγγελματικά ανα μήνα

Εγω παω με το οτι βλεπω 24μηνο συμβολαιο και ο τυπος μεσα στο συμβολαιο. Αρα @@? Δεν μπορω, νιωθω χαζος.

image.png.baf2a4a1431ba1c894f6561a5007f6bd.png

Οποτε ο Δεκ δεν εχει τιμη που βγαινει απο τον παραπανω μαθ τυπο, και απλα το εχουν δωσει 0.1315 σταθερα, σωστα? Οποτε αν μου απαντησουν απο protergia, μου αρκει να μου στειλουν συμβολαιο που να δεσμευει τα 0.13 για 2 χρονια οπως μας ειπαν στο τηλ. Γενικα, να μεινω τωρα οπως ειμαι για 1 μηνα και να το ξαναδω απο Δεκεμβριο? Το λεω γτ αν οντως στειλουν κατι για 0.13/2 χρονια, τοτε θα με συμφερει να μεινω, με βαση οτι δεν ξερουμε τι τιμες θα παιζουν 2024+. Αν οχι, τελη Δεκ θα αλλαξω στο φθηνοτερο επαγγελματικο.

Και ενα τελευταιο και το κλεινω αμα ειναι για την ωρα, αφου τα 0.13 ειναι σιγουρα. Αφου εδω λεει κυμαινομενο, σημαινει οτι μπορω να φυγω τον επομενο μηνα? Δεν με δεσμευει κατι, σωστα?

image.png.b46deed352126f16b9401269eb705f41.png

Η μετάβαση στην ελπε γίνεται σύντομα; 

Σκέφτομαι να ρίξω μια αίτηση για guarantee (να τρέχουμε στη ΡΑΕ για αιτήματα αν πάει 0.22)και στο καπάκι παίρνω και μια ελπε και αν δεν γίνει η μετάβαση, κάνω και μια υπαναχωργση εκεί. Ε; 

Να μπερδευτούμε όλοι, να μην ξέρουμε τι θα πρώτοπληρώσουμε και που. 

1 λεπτό πριν, SabotazNic είπε

Οποτε ο Δεκ δεν εχει τιμη που βγαινει απο τον παραπανω μαθ τυπο, και απλα το εχουν δωσει 0.1315 σταθερα, σωστα?

0,1315 για Δεκ

Το λεω γτ αν οντως στειλουν κατι για 0.13/2 χρονια,

αποκλείεται , στο λέω απο τώρα

Αφου εδω λεει κυμαινομενο, σημαινει οτι μπορω να φυγω τον επομενο μηνα? Δεν με δεσμευει κατι, σωστα?

σωστα

2 λεπτά πριν, physnik είπε

Η μετάβαση στην ελπε γίνεται σύντομα; 

Σκέφτομαι να ρίξω μια αίτηση για guarantee (να τρέχουμε στη ΡΑΕ για αιτήματα αν πάει 0.22)και στο καπάκι παίρνω και μια ελπε και αν δεν γίνει η μετάβαση, κάνω και μια υπαναχωργση εκεί. Ε; 

Να μπερδευτούμε όλοι, να μην ξέρουμε τι θα πρώτοπληρώσουμε και που. 

έχει αναφερθεί οτι αν ο υπάλληλος πατήσει κουμπί που βάζει το ΔΕΔΔΗΕ για επιτόπια θα κάνεις πάνω απο 10 μέρες (παθών όπως και άλλοι)

• Thanks 2

4 ώρες πριν, bilham είπε

Καλησπέρα, συγχαρητήρια στα παιδιά που ασχολούνται ενεργά με το νήμα: ekrepali & korakios 

Διαβάζω το νήμα όποτε μπορώ αλλά υπάρχουν τόσο πολλά post που δεν προλαβαίνω να τα παρακολουθήσω...

Δραστηριοποιούμαι part time με τις πωλήσεις ρεύματος πάνω από 10 χρόνια, από την εποχή της Aegean. 

Τις γνώσεις των παιδιών αυτών δεν τις έχω, ίσως δεν επαρκεί ο χρόνος που διαθέτω στη δουλειά αυτή, ίσως δεν μας δίνουν και οι εταιρείες όλη αυτή τη γνώση, για ευνόητους λόγους.

Τα περισσότερα χρόνια ασχολούμαι με την ΗΡΩΝ, έχουν τις καλές τους αλλά και τις κακές τους στιγμές αλλά θεωρώ ότι είναι από τις εταιρείες που έχουν σχεδόν πάντα τα καλύτερα τιμολόγια, με μία αξιοζήλευτη σταθερότητα.

Τον τελευταίο χρόνο έχω ξεκινήσει συνεργασία με όλες σχεδόν τις γνωστές εταιρείες και έχω κάπως καλύτερη αντίληψη για την αγορά.

Αν μπορώ να βοηθήσω και εγώ λιγάκι είναι να αναφέρω κάποια πράγματα για τα οποία μας έχει έρθει ενημέρωση από την ΗΡΩΝ:

-  Η ρήτρα αναπροσαρμογής θα εφαρμοστεί εκ νέου από 1/1/2024;
Στα προγράμματα κυμαινόμενης τιμολόγησης, ναι. Πλέον ονομάζεται κόστος διακύμανσης αγοράς. Θα εφαρμόζεται σε όλους τους λογαριασμούς (είτε Έναντι είτε Εκκαθαριστικό) αν η τιμή χονδρικής κινηθεί εκτός κάποιων συγκεκριμένων ορίων που στη σύμβαση του ΗΡΩΝΑ έχουν οριστεί τα όρια των 0,05 €/kWh και 0,06 €/kWh. Αντίστοιχα για το Basic τα όρια είναι 0,04 €/kWh και 0,05 €/kWh.

- Αν αποχωρήσω από την εταιρεία θα χρεωθώ ρήτρα αποχώρησης;
Ρήτρα πρόωρης αποχώρησης θα χρεωθείτε μόνο αν το πρόγραμμά σας είναι σταθερής τιμής.

- Ενδέχεται να αλλάξει η ανώτατη τιμή 0,17€ στο πρόγραμμα guarantee?
Ναι ενδέχεται μελλοντικά. Ωστόσο για εσάς που έχετε ήδη το πρόγραμμα με ανώτατη χρέωση τα 0,17 €/kWh και απαντήσετε ότι θέλετε να παραμείνετε στο πρόγραμμα αυτό, τότε θα εξακολουθούν να ισχύουν τα χαρακτηριστικά του προγράμματος ή αλλιώς θα εξακολουθεί να ισχύει η ανώτατη τιμή των 0,17 €/kWh.

- Εφόσον έχω solar και δεν έχω κλείσει χρόνο και αλλάξει το πρόγραμμα μου, θα χρεωθώ τα 90€;
Εφόσον μεταβείτε στο BASIC, όχι δεν θα υπάρξει χρέωση των εκπτώσεων που έχετε ήδη λάβει. Ωστόσο η παραμονή σας στο SOLAR και εφόσον δεν έχετε κλείσει 6μηνο, σημαίνει ότι θα συνεχίσετε να λαμβάνετε την έκπτωση SOLAR βάσει των όρων που έχετε υπογράψει.

-  H σύγκριση που εμφανίζεται μεταξύ του προγράμματος που είμαι και του ειδικού προγράμματος πως έχει υπολογιστεί? Τι είδους εκπτώσεις υπολογίζονται? 
Η σύγκριση μεταξύ του προγράμματός σας και του ειδικού προγράμματος έχει γίνει αναδρομικά για το 2023. Δηλαδή, τί θα πλήρωνε κάποιος στο πρόγραμμα που βρίσκεται από τον Ιανουάριο του 2023 μέχρι τον Οκτώβριο 2023 και τί θα πλήρωνε αν ίσχυε το ειδικό τιμολόγιο. Για την σύγκριση έχουν ληφθεί υπόψη όλες οι εκπτώσεις που δίνει ο ΗΡΩΝ στους πελάτες συμπεριλαμβανομένων εκπτώσεων συνέπειας και ποσότητας. H ΤΕΑ που έχει εφαρμοστεί για τους υπολογισμούς του συγκεκριμένου διαστήματος είναι η ΤΕΑ που έχει ανακοινωθεί από το Χρηματιστήριο Ενέργειας στην ιστοσελίδα του ημερησίως αλλά και μηνιαίως.

- Αν αλλάξουν τώρα τα πρόγραμμα , θα χάσω το bonus της συνέπειας που λάμβανα λόγω συμπλήρωσης 6 μηνών στο πρόγραμμα μου;
Εφόσον αλλάξετε πρόγραμμα (πχ από το όποιο στο πρόγραμμα σε κάποιο άλλο συμπεριλαμβανομένου του BASIC) τότε η έκπτωση παραμονής θα σταματήσει να αποδίδεται. H έκπτωση παραμονής θα ξεκινήσει να αποδίδεται και πάλι βάσει των Ε.Ο. του νέου σας προγράμματος. Προσοχή: Αν επιλέξετε να παραμείνετε στο ίδιο πρόγραμμα και το δηλώσετε έστω και μέχρι τις 31/1/24 δεν θα χάσει το loyalty.

Επίσης μας έχει έρθει ενημέρωση ότι το fix θα είναι διαθέσιμο ως και τις 30/11!

Αυτά, ελπίζω να βοήθησα λίγο σε κάποιες απορίες...

Αν υπάρχουν νεότερα και μπορώ, θα επανέλθω 😉

Αφού σε ευχαριστήσω για την αναλυτικότατη ενημέρωση, θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι σήμερα το πρωί σε επικοινωνία που είχα με το τμ.εξυπηρέτησης με ενημέρωσαν κατόπιν ερώτησης μου, ότι απο 01-01-24 δεν θα ισχύει η παλιά σύμβαση και αντικαθίσται με την νέα που στέλνουν στα mail 

1 λεπτό πριν, MICHAILKON είπε

Αφού σε ευχαριστήσω για την αναλυτικότατη ενημέρωση, θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι σήμερα το πρωί σε επικοινωνία που είχα με το τμ.εξυπηρέτησης με ενημέρωσαν κατόπιν ερώτησης μου, ότι απο 01-01-24 δεν θα ισχύει η παλιά σύμβαση και αντικαθίσται με την νέα που στέλνουν στα mail 

ΣτΚ , myrae κτλ κτλ τα γνωστά , για το 50ρικο καλοί ήταν πάντως

16 λεπτά πριν, korakios είπε

το guarantee θα πάει 0,22 ότι και να κάνεις μιας και θα σου έρθει το email

απλά εσείς κάνετε τις νόμιμες κινήσεις και όσο πιο νωρίς το πάρει γραμμή η ΡΑΕ τόσο καλύτερα για εσάς

Μου ηρθε κι εμενα το γνωστο mail απ τον Ηρων για την αλλαγη απο 01-01-24 κι οτι με συμφερει να μεινω guarantee..Εννοεις θα παει 0,22 απο Γεναρη, τοσο πανω; αρα τον ηπιαμε...

2 λεπτά πριν, korakios είπε

ΣτΚ , myrae κτλ κτλ τα γνωστά , για το 50ρικο καλοί ήταν πάντως

Na πω την αμαρτία μου, ήμουν πολύ ευχαριστημένος και μόνο απο την άμεση τηλεφωνική ανταπόκριση. Είχαν δε και καλά προγραμματάκια αλλά δεν μου άρεσε η συμπεριφορά τους με το mail. Μάλλον για το MAXI free save της Φυσικό αέριο με βλέπω, δεν ξέρω..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...