Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, stylish είπε

Δηλαδή με τα 100 ευρώ δεν συμφέρει η ΕΛΠΕ. Ανοιχτό είναι και φεύγεις οπότε θες;

ναι , συμφέρει , αλλά το οτι πήρες γραμμή μετά απο 18 μήνες οτι υπάρχουν άλλα προγράμματα (σχεδόν όλα φθηνότερα ήταν του protect) δείχνει οτι δεν το κατέχεις με αλλαγές και να κυνηγάς δώρα

Σε συνδυασμό οτι άγνωστο το αν θα παίζουν δώρα απο το νέο έτος να κόβουμε βόλτες και οτι οι τιμές θα είναι τσιμπημένες σου πρότεινα σταθερό

Μόλις τώρα, bilham είπε

Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι το πέναλτι θα είναι με βάση το πάγιο, αλλά επειδή δεν θα τύχει να πέσουν ακριβώς οι μήνες, το μετατρέπουν σε ημέρες. Μπορεί και να κάνω λάθος βέβαια...

αυτό

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@korakios Λοιπον, στις 27 μας πηραν τηλ απο μια ΔΕΛΤΑ ενεργειακοι συμβουλοι για να μας προτεινουν ενα προγραμμα μεσω protergia για σταθερο kwh στα 0.13. Εγω στο συμβολαιο βλεπω αυτα:

image.png.366651c5069b0ea235bf83ee6fb43a25.png

Αυτος και καλα μας ειπε οτι εχουν κανει μια συμφωνια για να δωσουν στα καταστηματα εστιασης αυτην την σταθερη τιμη. Τωρα ειμαστε nrg με περιπου 0.18/kwh. Δεν θα επρεπε να λεει καπου για αυτην την σταθερη τιμη? Οταν παω να δω την ΜΤΑ στην ΑΔΜΗΕ βλεπω οτι τους τελευταιους 10 μηνες η τιμη της mwh ειναι στα +- 110, και αρα με την χρεωση προμηθειας, δλδ 1.145 * 0.113044 (ΜΤΑ Οκτ) + 0.03 = 0.1294 + 0.03 = ~0.16.

Εχει ακουσει κανεις για αυτο το πραγμα? Μηπως να ζητησω να μου στειλουν καποια επιβεβαιωση για αυτα τα 0.13/kwh?

Τωρα, στο συμβολαιο λεει ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ: ΝΑΙ. Λες να ειναι εκεινο? Οσοι εχουν protergia και εχουν το "ΝΑΙ" εκει, τι εκπτωση παιρνουν και που το βλεπουν?

*Οπως και να εχει, δικαιωμα για αλλαγη καθε μηνα την εχουμε ακομα, παρολο τον επαγγελματικο λογαριασμο, σωστα?

@korakios να συμπληρωσω οτι ειδα οτι το εχεις στο doc σου. Πως βγαινει το 0.1315? 

Επεξ/σία από SabotazNic

37 λεπτά πριν, korakios είπε

καμία σχέση , έχω αναφέρει 2 φορές γιατί θα εκτοξευτουν οι τιμές , κατέβασε το excel πήγαινε στο φύλλο αγνοήστε το και βάλε τιμές χοντρικής

Θα δεις οτι παίζουν απο 0,16 με 0,20+

Δεν διαφωνώ. Αλλά και τώρα οι τιμές, εκεί είναι. Μην κοιτάς εμείς, εκμεταλλευόμαστε glitch του Matrix.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φρέσκα νέα έχω. Σήμερα μου ήρθε το συμβόλαιο του Ήρων guarante. 0,17 ευρω αναφέρεται στους όρους του συμβολαίου μου προς υπογραφή που μου ήρθε σήμερα.

Επίσης έχει όρο οτι δεν μπορεί να αλλάξει η χρέωση των 8 ευρώ και το 0,17 για έξι μήνες και πάντα με ενημέρωση μου για την αλλαγή μετα τους έξι μήνες γραπτώς 60 ημέρες πριν.

Μήπως το 0,22 ισχύσει από 1/12;

Επεξ/σία από Sayonaras

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου τηλεφώνησαν από ΕΛΠΕ και μου έδωσαν και εμένα που είμαι ήδη πελάτης τα 100€ για αλλαγή σε σμαρτ. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι το εξής: μου έστειλαν τη σύμβαση ηλεκτρονικά όπως το έχω ξανακάνει και ένα ακόμη pdf με το δώρο. Στη σύμβαση όμως στο πεδίο λοιπές πιστώσεις λέει όχι. Υπάρχει περίπτωση να μας κοροϊδεύουν και να μην το δώσουν ; Η να προχωρήσω κανονικά ; 

Επεξ/σία από Greg29M

1 minute ago, Greg29M said:

Μου τηλεφώνησαν από ΕΛΠΕ και μου έδωσαν και εμένα που είμαι ήδη πελάτης τα 100€ για αλλαγή σε σμαρτ. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι το εξής: μου έστειλαν τη σύμβαση ηλεκτρονικά όπως το έχω ξανακάνει και ένα ακόμη pdf με το δώρο. Στη σύμβαση όμως στο πεδίο λοιπές πιστώσεις λέει όχι. Υπάρχει περίπτωση να μας κοροϊδεύουν και να μην το δώσουν ; Η να προχωρήσω κανονικά ; 

Σε όλους μας έτσι το εστειλαν.

1 λεπτό πριν, SabotazNic είπε

@korakios Λοιπον, στις 27 μας πηραν τηλ απο μια ΔΕΛΤΑ ενεργειακοι συμβουλοι για να μας προτεινουν ενα προγραμμα μεσω protergia για σταθερο kwh στα 0.13. Εγω στο συμβολαιο βλεπω αυτα:

image.png.366651c5069b0ea235bf83ee6fb43a25.png

Αυτος και καλα μας ειπε οτι εχουν κανει μια συμφωνια για να δωσουν στα καταστηματα εστιασης αυτην την σταθερη τιμη. Τωρα ειμαστε nrg με περιπου 0.18/kwh. Δεν θα επρεπε να λεει καπου για αυτην την σταθερη τιμη? Οταν παω να δω την ΜΤΑ στην ΑΔΜΗΕ βλεπω οτι τους τελευταιους 10 μηνες η τιμη της mwh ειναι στα +- 110, και αρα με την χρεωση προμηθειας, δλδ 1.145 * 0.113044 (ΜΤΑ Οκτ) + 0.03 = 0.1294 + 0.03 = ~0.16.

Εχει ακουσει κανεις για αυτο το πραγμα? Μηπως να ζητησω να μου στειλουν καποια επιβεβαιωση για αυτα τα 0.13/kwh?

παπάντζες σας είπαν για σταθερό , δώστε τους ΡΑΕ στεγνά ή Γραμματεία Καταναλωτή μιας και είναι ενεργειακοί μπούφοι εχμμ σύμβουλοι

εκτός αν μια στο εκατομμύριο (δε νομιζω) σας έστειλαν κατα λάθος (!) , άλλο συμβόλαιο

επίσης το ΜΤΑ είναι απο τη στήλη "ΣΥΝΟΛΟ" και το πρόγραμμα θα έχει εκκαθάριση απο ΑΔΜΗΕ (δεν είναι με ΤΕΑ μόνο : " ΑΓΟΡΑ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΓΟΡΑ)

5 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

*Οπως και να εχει, δικαιωμα για αλλαγη καθε μηνα την εχουμε ακομα, παρολο τον επαγγελματικο λογαριασμο, σωστα?

ναι για κυμαινόμενα , πάντως δε νομίζω να συμφέρει το συγκεκριμένο

1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Την έριξα για ελπέ. Αντίο πολυαγαπημένη μας ΔΕΗ. Για 2 χρόνια είμασταν ήσυχοι...τώρα...😢

να είσαι σε εγρήγορση πάντως για τα νέα πράσινα τιμολόγια που θα βγουν και αν παίξει κανα φθηνό σταθερό

6 λεπτά πριν, Sayonaras είπε

Φρέσκα νέα έχω. Σήμερα μου ήρθε το συμβόλαιο του Ήρων guarante. 0,17 ευρω αναφέρεται στους όρους του συμβολαίου μου προς υπογραφή που μου ήρθε σήμερα.

Επίσης έχει όρο οτι δεν μπορεί να αλλάξει η χρέωση των 8 ευρώ και το 0,17 για έξι μήνες και πάντα με ενημέρωση μου για την αλλαγή μετα τους έξι μήνες γραπτώς 60 ημέρες πριν.

Μήπως το 0,22 ισχύσει από 1/12;

εννοείς επέλεξες απο το λινκ του Ηρών να παραμείνεις στο guarantee ? Γιατί εκεί είναι και το πρόβλημα

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, korakios είπε

παπάντζες σας είπαν για σταθερό , δώστε τους ΡΑΕ στεγνά ή Γραμματεία Καταναλωτή μιας και είναι ενεργειακοί μπούφοι εχμμ σύμβουλοι

εκτός αν μια στο εκατομμύριο (δε νομιζω) σας έστειλαν κατα λάθος (!) , άλλο συμβόλαιο

επίσης το ΜΤΑ είναι απο τη στήλη "ΣΥΝΟΛΟ" και το πρόγραμμα θα έχει εκκαθάριση απο ΑΔΜΗΕ (δεν είναι με ΤΕΑ μόνο : " ΑΓΟΡΑ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΓΟΡΑ)

12 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

ναι για κυμαινόμενα , πάντως δε νομίζω να συμφέρει το συγκεκριμένο

image.png.f90f106a5e89f481ad8fa3c00efbecc6.png

Πανω λεει στο ονομα, mvp reward. Στο doc σου το εχεις 0.1315. Αρα μας εβαλαν αυτο το προγραμμα με αλλο τροπο υπολογισμου/χρεωση? Και λογικα, κυμαινομενο δεν ειναι? Οπως και να εχει, 14 μερες υπαναχωρησης πρεπει να εχουμε, σωστα?

Στο doc σου βλεπω οτι οντως υπαρχουν τα nrg on time plus 4business 1 και elpe smart business που οντως συμφερουν περισσοτερο. Με την λογικη οτι ισχυουν αυτα στην παροχη μας, μπορω να κανω αιτηση στο elpe smart, σωστα? Στην nrg που βρισκω αν αφορα 25 kva?

image.png.e29b2f46662ca328665bf27a420ac0a8.png

Επεξ/σία από SabotazNic

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, korakios είπε

εννοείς επέλεξες απο το λινκ του Ηρών να παραμείνεις στο guarantee ? Γιατί εκεί είναι και το πρόβλημα

Εγώ δεν ήμουν ποτέ στο guarante οπότε δεν γινόταν να μου έστελναν εμαιλ να παραμείνω σε πρόγραμμα που δεν ήμουν. Ήμουν elpedison και την παρασκευή 24/11 που μας πέρασε έκανα αίτηση να πάω στο guarante.

Σήμερα μου ήρθε προς υπογραφή το συμβόλαιο στο email. Το συμβόλαιο αναφέρει 0,17 ανώτατη τιμή kwh, 8 ευρώ για να εφαρμοστεί το όριο διακύμανσης κλπ. 

Επεξ/σία από Sayonaras

παίδες, ζητώ συγνώμη αν έχει ήδη απαντηθεί, αλλά δεν βρήκα απάντηση όσο διάβασα.

μου ήρθε και μένα το mail της ΗΡΩΝ και δεν ξερω τι με συμφερει καλυτερα.

ειμαι σε επαγγελματικο, SIMPLY GENEROUS BUSINESS SMALL, μου λεει αν θελω να μεινω ή να παω στο BASIC BUSINESS SMALL. εχω 3-4 μηνες να μελετησω τι γινεται, εχω χασει επεισοδια. λεει απο 1/1/24 μεση τελικη τιμη προμηθεια στο generous 0,199915 και εκει που με παει 0,22005

διαβασα που λετε για τα σταθερα προγραμματα, σε μενα εχει το business fix το οποιο το δινει 0,16 με 5 ευρω παγιο και αν καταλαβα καλα μπορω να το αιτηθω μεχρι αυριο; η τιμη αυτη θαναι κλειδωμενη για 12μηνο υποθετω? 

προσπαθησα να μιλησω με το chat της ΗΡΩΝ το οποιο εχει 176 ατομα αναμονη τωρα και δε βλεπω φως.

θα μου προτεινατε να απαντησω στο μεηλ της ΗΡΩΝ για μεταβαση στο Busines FIX απο σημερα;

2 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Πανω λεει στο ονομα, mvp reward. Στο doc σου το εχεις 0.1315. Αρα μας εβαλαν αυτο το προγραμμα με αλλο τροπο υπολογισμου/χρεωση?

με τις δημοσιευμένεςτιμές που ισχύουν ως τέλος του χρόνου

https://www.protergia.gr/el/pricesbus/

(έχω τα λινκ κάτω χαμηλά στο excel με τιμοκαταλόγους παρόχων)

3 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Στο doc σου βλεπω οτι οντως υπαρχουν τα nrg on time plus 4business 1 και elpe smart business που οντως συμφερουν περισσοτερο. Με την λογικη οτι ισχυουν αυτα στην παροχη μας, μπορω να κανω αιτηση στο elpe smart, σωστα? Στην nrg που βρισκω αν αφορα 25 kva?

https://www.nrg.gr/sites/default/files/2023-11/nrg_ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΙΜΩΝ Dec 2023_20112023.pdf

έχει για <=25 και >25

3 λεπτά πριν, Sayonaras είπε

Εγώ δεν ήμουν ποτέ στο guarante οπότε δεν γινόταν να μου έστελναν εμαιλ να παραμείνω σε πρόγραμμα που δεν ήμουν. Ήμουν elpedison και την παρασκευή 24/11 που μας πέρασε έκανα αίτηση να πάω στο guarante.

Σήμερα μου ήρθε προς υπογραφή το συμβόλαιο στο email. Το συμβόλαιο αναφέρει 0,17 ανώτατη τιμή kwh, 8 ευρώ για να εφαρμοστεί το όριο διακύμανσης κλπ. 

χαίρω πολύ 😁

αλλου είναι το θεμα , θα το καταλάβεις όταν σου έρθει email απο Ηρών να συμφωνήσεις οτι δε θες να πας στο πράσινο (αλλιώς υποχρεωτικά πας εκεί) αλλά σαν μην πω τι , έχουν άλλους όρους στο guarantee

έμμεσα παράνομη αλλαγή όρων

• Like 1

1 λεπτό πριν, korakios είπε

με τις δημοσιευμένεςτιμές που ισχύουν ως τέλος του χρόνου

https://www.protergia.gr/el/pricesbus/

(έχω τα λινκ κάτω χαμηλά στο excel με τιμοκαταλόγους παρόχων)

https://www.nrg.gr/sites/default/files/2023-11/nrg_ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΙΜΩΝ Dec 2023_20112023.pdf

έχει για <=25 και >25

Αρχικα να ξαναρωτησω αν απο την ωρα που λεει το παραπανω κυμαινομενο, ειμαστε οκ στο να αλλαζουμε καθε μηνα. btw, ξεχασα να αναφερω οτι αυτος μας ειπε σταθερα 0.13 για 2 χρονια κιολας(οποτε αυτος σωστα ειπε για τα 0.13, αλλα δεν λεει καπου σταθερα για 2 χρονια). Λες τωρα που εκανα το συμβολαιο, να μεινω και να δω τελη Δεκ παλι για να αλλαξω παροχο? Ή να κανω αιτηση στο nrg ontime+ μιας και ειμαστε ηδη στην nrg? Οι 14 μερες υπαναχωρησης, ισχυουν κανονικα?

4 λεπτά πριν, korakios είπε

χαίρω πολύ 😁

αλλου είναι το θεμα , θα το καταλάβεις όταν σου έρθει email απο Ηρών να συμφωνήσεις οτι δε θες να πας στο πράσινο (αλλιώς υποχρεωτικά πας εκεί) αλλά σαν μην πω τι , έχουν άλλους όρους στο guarantee

έμμεσα παράνομη αλλαγή όρων

Θα είναι απίστευτο σήμερα να στείλω υπογεγραμμένο το συμβόλαιο με όρους που λένε ότι για αλλάξει το 0,17 πρέπει να περάσουν έξι μήνες και τις επόμενες ημέρες να μου στείλουν άλλαγη.

Δεν καταλαβαίνω αφού δεν είχα συμβόλαιο που να λέει 0,17, γιατί δεν μου έστειλαν συμβόλαιο που να λέει 0,22 και να ήταν καθόλα νόμιμοι. Γιατί πρέπει να με βάλουν να υπογράψω 0,17 και μετά απο λίγες ημέρες να αποδεχτώ 0,22.

Δεν πάνε καλά..... 

1 hour ago, korakios said:

τηλέφωνο στα κεντρικά να δεις πότε τους ήρθε το αίτημα , κρατάς στοιχεία υπαλλήλου ημερομηνία και άνοιξε αίτημα στη πλατφόρμα του ΔΕΔΔΗΕ "επικοινωνία/άλλο"  και ζητάς το λόγο καθυστέρησης

Καλά λέει ο @ekrepali απο τη μια να κοιτάμε να αναγράφονται οι αιτήσεις , αλλά αν ο υπάλληλος της ελπέ ζητά επιτόπια απο ΔΕΔΔΗΕ γιατί είναι μπούφος , δεν τη γλυτώνουμε

15/11 το αιτημα.

Τοχω ανοιξει το αιτημα απο χθες και περιμενω... Μου φαινεται δε θα προλαβω αλλη μεταβαση πριν το Γεναρη.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...