Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

7 hours ago, marinna said:

@korakios λογικά με τον δεδδηε την έχεις πατήσει όπως εγώ με την παροχή των γονιών μου. Η ελπεντισον έστειλε μεν σωστά τις μετρήσεις (αυτό το τσεκαρα μέσω ΔΕΔΔΗΕ) αλλά είτε αυτός που έκανε την αίτηση τικαρε βλακωδως το κουτάκι "χρειάζεται καταμέτρηση" και "αλλαγή στοιχείων" (έτσι μου έλεγε αρχικά ο δεδδηε) είτε το αποφάσισαν άνευ λόγου στο τοπικό υποκατάστημα.

Η δική μας έξτρα γκαντεμια που ακόμα παλεύω να διορθώσω (και αμφιβάλλω ότι θα τα καταφέρω) ήταν ότι αντί να γίνει έστω καταμέτρηση, ο εργολάβος δήλωσε ο,τι είχε καταμετρήσει στο τετράμηνο (δεν περπατηθηκε, έγραψε) κι έτσι η μετάβαση έγινε με μετρήσεις ενός μήνα πριν - και με καθυστέρηση 15 ημερών. Και ενώ πήγε τελικά μόνιμος υπάλληλος και έκανε κανονική καταμέτρηση, δεν δέχτηκαν από τον κεντρικό δεδδηε τις μετρήσεις του. Δέχτηκαν μόνο να βάλουν τις μετρήσεις του παρόχου (αυτές που είχα στείλει και είχαν από τις 14 του μηνός δηλαδή αλλά δεν τους άρεσαν...) - και από ο,τι είδα μόλις, το κατάφεραν.

Edit: μου είπαν επίσης ότι κατάφεραν να αλλάξουν και την ημερομηνία εκπροσώπησης, να πάει από 22/11, 16/11. Μένει να το επιβεβαιώσω από τους παρόχους.

Τελοσπαντων, σε όσους πηγαίνουν ΕΛΠΕΝΤΙΣΟΝ επιμείνετε να ΜΗΝ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΑΠΟ ΔΕΔΔΗΕ. Ένας - μία άσχετη από το τμήμα αιτήσεων ίσως κάνει ζημιά.

Αυτη τη πατατα εκαναν και σε μενα, και μου λενε πως παντα ζητανε μετρηση απο ΔΕΔΔΗΕ. Απο ΔΕΔΔΗΕ μου λενε απλως να περιμενω... Υπαρχει αραγε κατι για να επισκευσουμε τη "μεταβαση¨;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

8 λεπτά πριν, charilaos είπε

Μπορείς και να το ακυρώσεις μετα?Δηλαδή κάθε μήνα, μπορείς να βλέπεις την χρέωση του επόμενου και να το ενεργοποιείς ή όχι κατά βούληση?

Όχι δεν νομίζω, δεν το έχω δει πουθενά...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Georgebek2 είπε

Αυτη τη πατατα εκαναν και σε μενα, και μου λενε πως παντα ζητανε μετρηση απο ΔΕΔΔΗΕ. Απο ΔΕΔΔΗΕ μου λενε απλως να περιμενω... Υπαρχει αραγε κατι για να επισκευσουμε τη "μεταβαση¨;

τηλέφωνο στα κεντρικά να δεις πότε τους ήρθε το αίτημα , κρατάς στοιχεία υπαλλήλου ημερομηνία και άνοιξε αίτημα στη πλατφόρμα του ΔΕΔΔΗΕ "επικοινωνία/άλλο"  και ζητάς το λόγο καθυστέρησης

Καλά λέει ο @ekrepali απο τη μια να κοιτάμε να αναγράφονται οι αιτήσεις  ενδείξεις, αλλά αν ο υπάλληλος της ελπέ ζητά επιτόπια απο ΔΕΔΔΗΕ γιατί είναι μπούφος , δεν τη γλυτώνουμε

Επεξ/σία από korakios
  • Like 2

Έκανα αλλαγή τηλεφωνικά σε HomeFix. Ελπίζω να μην έκανα μ@λ@κί@...θα δείξει

Πάντως ο τυπάκος δήλωσε άγνοια όταν τoν ρώτησα
"Ακούγεται η φήμη ότι το καταργείτε και μάλιστα δεν το βλέπω σαν αλλαγή στο MyHeron.gr"
και συμπλήρωσε ότι
"αυτό που λέτε ίσως εξηγεί το ότι σήμερα είχαμε πάρα πολλά τηλεφωνήματα για αλλαγή σε Fix".

Αυτά... Κρίνετε μόνοι σας

Υ.Γ. Η ρήτρα αν φύγω από το πρόγραμμα είναι τα πάγια των εναπομείναντων μηνών με 5€ ανά μήνα. Ντάξ, μικρό το κακό, έχω πληρώσει πολύ περισσότερα (180€ όταν έφυγα από Vodafone)

• Like 1

2 ώρες πριν, Kostas1a είπε

Καλησπέρα σε όλους σας. Μια ερώτηση σχετικά με το Smart της elpedison. Αν κάποιος που έχει στο όνομά του δυο παροχές πάει εκεί,  παίρνει δυο φορές το δώρο των εκατό ευρώ ή είναι μια φορά ανά ΑΦΜ;

και

2 ώρες πριν, razkal είπε

2*100

να ζητήσετε και δωροκάρτα (νομίζω 20€ για Σκλαβενίτη)

5 ώρες πριν, CENTRAL είπε

Καλημέρα σας.

Που μπορούμε να ενημερωθούμε για τα νέα τιμολόγια (κιτρινα - πράσινα κλπ.); Μπορείτε να μου υποδείξετε το σημείο του νήματος ή κάποιο link;

Ευχαριστώ!

google , χαμός γίνεται , τα πάντα έχει πρώτα πρώτα αποτελέσματα τουλάχιστον 3 σελίδες

5 ώρες πριν, mechpanos είπε

Γιατί το νιώθεις αυτό; Γιατί εγώ νιώθω το ακριβώς αντίθετο.
Η τιμή του ρεύματος (ήταν) στενά συνυφασμένη με τις τιμές του αερίου, καθώς αποτελεί την μονάδα βάσης της ηλεκτροπαραγωγής της χώρας. Πλέον έχουν μπει πολλά φωτοβολταϊκά και ΑΠΕ και κάπως έχει μετριαστεί ο ρόλος των τιμών του αερίου (που έχει τον ρόλο του ακόμα βέβαια). Ωστόσο λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω και χωρίς να έχουμε καμία μαγική σφαίρα, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για να υποθέσουμε προς τα που θα κινηθούν οι τιμές, είναι να δούμε την πορεία του αερίου:

https://www.ice.com/products/27996665/Dutch-TTF-Gas-Futures/data?marketId=5667240&span=3

όπου βλέπουμε ότι πλέον έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση σε σχέση με 1-2 χρόνια πριν, βέβαια την μεγάλη βουή για να πω την αλήθεια δεν την ακούσαμε γιατί έπεσαν μεγάλες επιδοτήσεις, αλλά σε γενικές γραμμές οι τιμές θα είναι στα επίπεδα που είναι τώρα, έτσι βλέπω εγώ!

καμία σχέση , έχω αναφέρει 2 φορές γιατί θα εκτοξευτουν οι τιμές , κατέβασε το excel πήγαινε στο φύλλο αγνοήστε το και βάλε τιμές χοντρικής

Θα δεις οτι παίζουν απο 0,16 με 0,20+

6 ώρες πριν, stylish είπε

Καλημερα. Λεω να φυγω απο ΗΡΩΝ PROTECT 4 HOME μετα απο 3 χρόνια και να παω ΕΛΠΕ Smart.

Μεχρι τωρα ειχα 16,7 λεπτα περίπου και τωρα θα ειναι περίπου 10. Αξιζει;

Η ελπε εχει παγιο 5 ευρω αλλα δινει δωρο τα 100. 

Τι λετε;

πολύ παραπάνω είχες στο protect , το οποίο σημαίνει οτι ποτέ δεν ασχολήθηκες για τις τιμές (για τους δικούς σου σεβαστούς λόγους) άρα κλείσε σήμερα σταθερό (Ηρών fixed) ή ρισκάρεις να περιμένεις φθηνότερα σταθερά αλλά να ακριβύνει του Ηρών

6 ώρες πριν, aXer είπε

Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι αν η "Ρήτρα Αναπροσαρμογής" πρόκειται να κάνει την επανεμφάνισή της και να έχουμε κι άλλες εκπλήξεις

θα κάνει , αλλά δε νομίζω να είναι έκπληξη μιας και πλέον ξέρουμε . Δε νομίζω να περιμένει κάποιος να πληρώνει 0,05 χωρίς ρήτρα

στα πράσινα τουλάχιστον θα ξέρεις την τιμή με τη ρήτρα μαζί

• Like 2

2 λεπτά πριν, stylish είπε

Σύμφωνα με τις χρεώσεις τοσο λεει. Τι κανω λάθος;

0,5750    0,7300    0,6200    0,4390    0,3690    0,4300    0,2490    0,2460    0,1890    0,1870    0,1690    0,1690    0,1670    0,1767    0,1767    0,19475    0,19475             

για Δεκ  0,19475  λέει πάντως (η τελευταία τιμή είναι η πιο πρόσφατη), δεν ξέρω γιατί κάνεις λάθος                        

5 λεπτά πριν, stylish είπε

Επίσης στο ΗΡΩΝ fixed ποσο δίνει;

0,16 και 5€ πάγιο

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, aXer είπε

Έκανα αλλαγή τηλεφωνικά σε HomeFix. Ελπίζω να μην έκανα μ@λ@κί@...θα δείξει

Πάντως ο τυπάκος δήλωσε άγνοια όταν τoν ρώτησα
"Ακούγεται η φήμη ότι το καταργείτε και μάλιστα δεν το βλέπω σαν αλλαγή στο MyHeron.gr"
και συμπλήρωσε ότι
"αυτό που λέτε ίσως εξηγεί το ότι σήμερα είχαμε πάρα πολλά τηλεφωνήματα για αλλαγή σε Fix".

Αυτά... Κρίνετε μόνοι σας

Υ.Γ. Η ρήτρα αν φύγω από το πρόγραμμα είναι τα πάγια των εναπομείναντων μηνών με 5€ ανά μήνα. Ντάξ, μικρό το κακό, έχω πληρώσει πολύ περισσότερα (180€ όταν έφυγα από Vodafone)

Είσαι σίγουρος ότι η ρήτρα αποχώρησης είναι μόνο 5 ευρώ το μήνα γιατί στρη σύμβαση διαβάζω

"Σε περίπτωση που ο Πελάτης καταγγείλει τη Σύµβαση πριν από τη συµπλήρωση των δώδεκα (12) µηνών από την Ηµεροµηνία Έναρξης Προµήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, ο Πελάτης θα επιβαρύνεται µε Ρήτρα Πρόωρης Αποχώρησης, βάσει της Χρέωσης Παγίου της Παροχής σε ηµερήσια βάση («Κανόνας Αναλογικότητας Ηµερών»), όπως αυτή ορίζεται στην Αίτηση Προµήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, υπολογιζοµένης βάσει των ηµερολογιακών ηµερών που υπολείπονται από την παύση εκπροσώπησης µέχρι και την συµπλήρωση τριακοσίων εξήντα πέντε (365) ηµερολογιακών ηµερών (ήτοι 12 µηνών) αρχικής ισχύος του Προγράµµατος"

Αυτό το "σε ηµερήσια βάση" τί εννοεί;

Επεξ/σία από Nnoutas

Μόλις τώρα, Nnoutas είπε

Είσαι σίγουρος ότι η ρήτρα αποχώρησης είναι μόνο 5 ευρώ το μήνα γιατί στρη σύμβαση διαβάζω

"Σε περίπτωση που ο Πελάτης καταγγείλει τη Σύµβαση πριν από τη συµπλήρωση των δώδεκα (12) µηνών από την Ηµεροµηνία Έναρξης Προµήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, ο Πελάτης θα επιβαρύνεται µε Ρήτρα Πρόωρης Αποχώρησης, βάσει της Χρέωσης Παγίου της Παροχής σε ηµερήσια βάση («Κανόνας Αναλογικότητας Ηµερών»), όπως αυτή ορίζεται στην Αίτηση Προµήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, υπολογιζοµένης βάσει των ηµερολογιακών ηµερών που υπολείπονται από την παύση εκπροσώπησης µέχρι και την συµπλήρωση τριακοσίων εξήντα πέντε (365) ηµερολογιακών ηµερών (ήτοι 12 µηνών) αρχικής ισχύος του Προγράµµατος"

το ίδιο είναι, πάει 5*12/365 επί τις μέρες που σου μένουν για τη συμπλήρωση 12μηνου

• Like 1
  • Thanks 1

2 minutes ago, Nnoutas said:

Αυτό το "σε ηµερήσια βάση" τί εννοεί;

Ότι αν φύγεις πχ 2,5 μήνες πριν το τέλος θα πληρώσεις 2,5 * 5€ (υποθέτω)

Πάντως από τα Fix προγράμματα, σύμφωνα με το Excel του Κοράκιου, μόνο του Ήρων φαίνεται να συμφέρει
image.png.14e389223c5a268220a2c49ee68ba685.png

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 minutes ago, korakios said:

0,5750    0,7300    0,6200    0,4390    0,3690    0,4300    0,2490    0,2460    0,1890    0,1870    0,1690    0,1690    0,1670    0,1767    0,1767    0,19475    0,19475             

για Δεκ  0,19475  λέει πάντως (η τελευταία τιμή είναι η πιο πρόσφατη), δεν ξέρω γιατί κάνεις λάθος                        

0,16 και 5€ πάγιο

Δηλαδή με τα 100 ευρώ δεν συμφέρει η ΕΛΠΕ. Ανοιχτό είναι και φεύγεις οπότε θες;

Επεξ/σία από stylish

Μόλις τώρα, aXer είπε

Πάντως από τα Fix προγράμματα, σύμφωνα με το Excel του Κοράκιου, μόνο του Ήρων φαίνεται να συμφέρει

υποθέτω οτι θα κατεβάσουν και οι υπόλοιποι (δε νομίζω η we) , αλλά τίποτα σίγουρο

άσχετο , η καημένη WE έφαγε πακετο με τα ονόματα , που να ήξερε οτι το ΥΠΕΝ θα έβγαζε χρώματα στα τιμολόγια , άντε να εξηγήσει σε κάποιο οτι το yellow είναι μπλε και το green/blue κίτρινο 😂

3 λεπτά πριν, aXer είπε

Μετά από πόσο καιρό μπορεί να αλλάξει τους όρους του σταθερού προγράμματος; 

3 λεπτά πριν, Nnoutas είπε

Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι το πέναλτι θα είναι με βάση το πάγιο, αλλά επειδή δεν θα τύχει να πέσουν ακριβώς οι μήνες, το μετατρέπουν σε ημέρες. Μπορεί και να κάνω λάθος βέβαια...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...