Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησπέρα σε όλους σας. Μια ερώτηση σχετικά με το Smart της elpedison. Αν κάποιος που έχει στο όνομά του δυο παροχές πάει εκεί,  παίρνει δυο φορές το δώρο των εκατό ευρώ ή είναι μια φορά ανά ΑΦΜ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

22 λεπτά πριν, bilham είπε

Καλησπέρα, συγχαρητήρια στα παιδιά που ασχολούνται ενεργά με το νήμα: ekrepali & korakios 

Διαβάζω το νήμα όποτε μπορώ αλλά υπάρχουν τόσο πολλά post που δεν προλαβαίνω να τα παρακολουθήσω...

Δραστηριοποιούμαι part time με τις πωλήσεις ρεύματος πάνω από 10 χρόνια, από την εποχή της Aegean. 

Τις γνώσεις των παιδιών αυτών δεν τις έχω, ίσως δεν επαρκεί ο χρόνος που διαθέτω στη δουλειά αυτή, ίσως δεν μας δίνουν και οι εταιρείες όλη αυτή τη γνώση, για ευνόητους λόγους.

Τα περισσότερα χρόνια ασχολούμαι με την ΗΡΩΝ, έχουν τις καλές τους αλλά και τις κακές τους στιγμές αλλά θεωρώ ότι είναι από τις εταιρείες που έχουν σχεδόν πάντα τα καλύτερα τιμολόγια, με μία αξιοζήλευτη σταθερότητα.

Τον τελευταίο χρόνο έχω ξεκινήσει συνεργασία με όλες σχεδόν τις γνωστές εταιρείες και έχω κάπως καλύτερη αντίληψη για την αγορά.

Αν μπορώ να βοηθήσω και εγώ λιγάκι είναι να αναφέρω κάποια πράγματα για τα οποία μας έχει έρθει ενημέρωση από την ΗΡΩΝ:

-  Η ρήτρα αναπροσαρμογής θα εφαρμοστεί εκ νέου από 1/1/2024;
Στα προγράμματα κυμαινόμενης τιμολόγησης, ναι. Πλέον ονομάζεται κόστος διακύμανσης αγοράς. Θα εφαρμόζεται σε όλους τους λογαριασμούς (είτε Έναντι είτε Εκκαθαριστικό) αν η τιμή χονδρικής κινηθεί εκτός κάποιων συγκεκριμένων ορίων που στη σύμβαση του ΗΡΩΝΑ έχουν οριστεί τα όρια των 0,05 €/kWh και 0,06 €/kWh. Αντίστοιχα για το Basic τα όρια είναι 0,04 €/kWh και 0,05 €/kWh.

- Αν αποχωρήσω από την εταιρεία θα χρεωθώ ρήτρα αποχώρησης;
Ρήτρα πρόωρης αποχώρησης θα χρεωθείτε μόνο αν το πρόγραμμά σας είναι σταθερής τιμής.

- Ενδέχεται να αλλάξει η ανώτατη τιμή 0,17€ στο πρόγραμμα guarantee?
Ναι ενδέχεται μελλοντικά. Ωστόσο για εσάς που έχετε ήδη το πρόγραμμα με ανώτατη χρέωση τα 0,17 €/kWh και απαντήσετε ότι θέλετε να παραμείνετε στο πρόγραμμα αυτό, τότε θα εξακολουθούν να ισχύουν τα χαρακτηριστικά του προγράμματος ή αλλιώς θα εξακολουθεί να ισχύει η ανώτατη τιμή των 0,17 €/kWh.

- Εφόσον έχω solar και δεν έχω κλείσει χρόνο και αλλάξει το πρόγραμμα μου, θα χρεωθώ τα 90€;
Εφόσον μεταβείτε στο BASIC, όχι δεν θα υπάρξει χρέωση των εκπτώσεων που έχετε ήδη λάβει. Ωστόσο η παραμονή σας στο SOLAR και εφόσον δεν έχετε κλείσει 6μηνο, σημαίνει ότι θα συνεχίσετε να λαμβάνετε την έκπτωση SOLAR βάσει των όρων που έχετε υπογράψει.

-  H σύγκριση που εμφανίζεται μεταξύ του προγράμματος που είμαι και του ειδικού προγράμματος πως έχει υπολογιστεί? Τι είδους εκπτώσεις υπολογίζονται? 
Η σύγκριση μεταξύ του προγράμματός σας και του ειδικού προγράμματος έχει γίνει αναδρομικά για το 2023. Δηλαδή, τί θα πλήρωνε κάποιος στο πρόγραμμα που βρίσκεται από τον Ιανουάριο του 2023 μέχρι τον Οκτώβριο 2023 και τί θα πλήρωνε αν ίσχυε το ειδικό τιμολόγιο. Για την σύγκριση έχουν ληφθεί υπόψη όλες οι εκπτώσεις που δίνει ο ΗΡΩΝ στους πελάτες συμπεριλαμβανομένων εκπτώσεων συνέπειας και ποσότητας. H ΤΕΑ που έχει εφαρμοστεί για τους υπολογισμούς του συγκεκριμένου διαστήματος είναι η ΤΕΑ που έχει ανακοινωθεί από το Χρηματιστήριο Ενέργειας στην ιστοσελίδα του ημερησίως αλλά και μηνιαίως.

- Αν αλλάξουν τώρα τα πρόγραμμα , θα χάσω το bonus της συνέπειας που λάμβανα λόγω συμπλήρωσης 6 μηνών στο πρόγραμμα μου;
Εφόσον αλλάξετε πρόγραμμα (πχ από το όποιο στο πρόγραμμα σε κάποιο άλλο συμπεριλαμβανομένου του BASIC) τότε η έκπτωση παραμονής θα σταματήσει να αποδίδεται. H έκπτωση παραμονής θα ξεκινήσει να αποδίδεται και πάλι βάσει των Ε.Ο. του νέου σας προγράμματος. Προσοχή: Αν επιλέξετε να παραμείνετε στο ίδιο πρόγραμμα και το δηλώσετε έστω και μέχρι τις 31/1/24 δεν θα χάσει το loyalty.

Επίσης μας έχει έρθει ενημέρωση ότι το fix θα είναι διαθέσιμο ως και τις 30/11!

Αυτά, ελπίζω να βοήθησα λίγο σε κάποιες απορίες...

Αν υπάρχουν νεότερα και μπορώ, θα επανέλθω 😉

Παρόλα αυτά στο email που απέστειλε η εταιρεία για επιλογή παραμονής στο υφιστάμενο πρόγραμμα έχει επισυνάψει τους νέους ειδικούς όρους που θα ισχύουν από 1/1/24 και εκεί η Ανώτατη τιμή του προγράμματος GENEROUS GUARANTEE HOME έχει αυξηθεί στα 0,22€ ανά κιλοβατώρα.

Δεν προκύπτει από κάπου αυτό που λέτε ότι "Ωστόσο για εσάς που έχετε ήδη το πρόγραμμα με ανώτατη χρέωση τα 0,17 €/kWh και απαντήσετε ότι θέλετε να παραμείνετε στο πρόγραμμα αυτό, τότε θα εξακολουθούν να ισχύουν τα χαρακτηριστικά του προγράμματος ή αλλιώς θα εξακολουθεί να ισχύει η ανώτατη τιμή των 0,17 €/kWh."

Καλό θα είναι να το ξεκαθαρίσει επίσημα η εταιρεία διαφορετικά είναι εντελώς αθέμιτο μην πω τίποτα άλλο.

Ιδιαίτερα όταν ακόμα και τώρα στο σαίτ της εταιρείας αναφέρει τα ακόλουθα:

"To πρόγραμμα έχει τη δυνατότητα επιλογής προστασίας τιμής, ώστε όταν λήξουν τα έκτακτα μέτρα και η αναστολή της αναπροσαρμογής κόστους αγοράς (Ν. 4951/2022) να περιορίζεται η έκθεση του Πελάτη στον κίνδυνο τιμών. Ενεργοποιώντας τη μηνιαία Χρέωση Guarantee 8€, ο Πελάτης διασφαλίζει ότι η χρέωση ενέργειας δεν θα υπερβεί τα 0,1700 €/kWh σε όλη τη διάρκεια της σύμβασης."

• Like 2

5 minutes ago, Kostas1a said:

Καλησπέρα σε όλους σας. Μια ερώτηση σχετικά με το Smart της elpedison. Αν κάποιος που έχει στο όνομά του δυο παροχές πάει εκεί,  παίρνει δυο φορές το δώρο των εκατό ευρώ ή είναι μια φορά ανά ΑΦΜ;

2*100

• Thanks 1

8 λεπτά πριν, lnoldori είπε

'Οπως το καταλαβαίνω εγώ με όλες αυτα τα χρωματολόγια και τις ενδεχόμενες αυξήσεις, πλέον απλά θα διαλέγουμε το χρώμα του προφυλακτικού.

Από 01/01/24 θα διαλέγεις και .... γεύση!!😜😁

4 hours ago, peragialos said:

Να περιμένω να βγει ο πρώτος λογαριασμός στο value_night της elpe, πιθανότατα πιστωτικός, για να ζητήσω αλλαγή σε smart ή καλύτερα να το κάνω άμεσα; Η εκπροσώπηση άρχισε στις 3/11.

Πηρα τηλέφωνο και μου έστειλαν με email το καινούργιο συμβόλαιο για το smart. Σε ξεχωριστό αρχείο μου έστειλαν το christmass promo για τα 100€. Σε εσάς που κάνατε το ίδιο και είσασταν στο value , μέσα στο νέο συμβόλαιο αναφέρεται και το christmass promo 100€ ή είναι ξεχωριστό όπως σε μένα; Στο πεδίο ειδική προσφορά είναι κενό, σε σας;

3 λεπτά πριν, peragialos είπε

Πηρα τηλέφωνο και μου έστειλαν με email το καινούργιο συμβόλαιο για το smart. Σε ξεχωριστό αρχείο μου έστειλαν το christmass promo για τα 100€. Σε εσάς που κάνατε το ίδιο και είσασταν στο value , μέσα στο νέο συμβόλαιο αναφέρεται και το christmass promo 100€ ή είναι ξεχωριστό όπως σε μένα; Στο πεδίο ειδική προσφορά είναι κενό, σε σας;

Όπως τα αναφέρεις είναι.Οταν μπεις να κάνεις αποδοχή θα έχει επισυναπτόμενο το συμβόλαιο και το christmas promo.

• Like 1

54 minutes ago, NikosThrace said:

Δεν προκύπτει από κάπου αυτό που λέτε ότι "Ωστόσο για εσάς που έχετε ήδη το πρόγραμμα με ανώτατη χρέωση τα 0,17 €/kWh και απαντήσετε ότι θέλετε να παραμείνετε στο πρόγραμμα αυτό, τότε θα εξακολουθούν να ισχύουν τα χαρακτηριστικά του προγράμματος ή αλλιώς θα εξακολουθεί να ισχύει η ανώτατη τιμή των 0,17 €/kWh."

Όποιος έχει ήδη guarantee και θέλει να το ενεργοποιήσει... πρέπει να στείλει mail στο [email protected] και να ρωτήσει αν θα χρεώνεται με 0.17 ή 0.22.  Μόνο η γραπτή προσωποποίηση απάντηση έχει ισχύ...

• Like 2

1 ώρα πριν, bilham είπε

Καλησπέρα, συγχαρητήρια στα παιδιά που ασχολούνται ενεργά με το νήμα: ekrepali & korakios 

Διαβάζω το νήμα όποτε μπορώ αλλά υπάρχουν τόσο πολλά post που δεν προλαβαίνω να τα παρακολουθήσω...

Δραστηριοποιούμαι part time με τις πωλήσεις ρεύματος πάνω από 10 χρόνια, από την εποχή της Aegean. 

Τις γνώσεις των παιδιών αυτών δεν τις έχω, ίσως δεν επαρκεί ο χρόνος που διαθέτω στη δουλειά αυτή, ίσως δεν μας δίνουν και οι εταιρείες όλη αυτή τη γνώση, για ευνόητους λόγους.

Τα περισσότερα χρόνια ασχολούμαι με την ΗΡΩΝ, έχουν τις καλές τους αλλά και τις κακές τους στιγμές αλλά θεωρώ ότι είναι από τις εταιρείες που έχουν σχεδόν πάντα τα καλύτερα τιμολόγια, με μία αξιοζήλευτη σταθερότητα.

Τον τελευταίο χρόνο έχω ξεκινήσει συνεργασία με όλες σχεδόν τις γνωστές εταιρείες και έχω κάπως καλύτερη αντίληψη για την αγορά.

Αν μπορώ να βοηθήσω και εγώ λιγάκι είναι να αναφέρω κάποια πράγματα για τα οποία μας έχει έρθει ενημέρωση από την ΗΡΩΝ:

-  Η ρήτρα αναπροσαρμογής θα εφαρμοστεί εκ νέου από 1/1/2024;
Στα προγράμματα κυμαινόμενης τιμολόγησης, ναι. Πλέον ονομάζεται κόστος διακύμανσης αγοράς. Θα εφαρμόζεται σε όλους τους λογαριασμούς (είτε Έναντι είτε Εκκαθαριστικό) αν η τιμή χονδρικής κινηθεί εκτός κάποιων συγκεκριμένων ορίων που στη σύμβαση του ΗΡΩΝΑ έχουν οριστεί τα όρια των 0,05 €/kWh και 0,06 €/kWh. Αντίστοιχα για το Basic τα όρια είναι 0,04 €/kWh και 0,05 €/kWh.

- Αν αποχωρήσω από την εταιρεία θα χρεωθώ ρήτρα αποχώρησης;
Ρήτρα πρόωρης αποχώρησης θα χρεωθείτε μόνο αν το πρόγραμμά σας είναι σταθερής τιμής.

- Ενδέχεται να αλλάξει η ανώτατη τιμή 0,17€ στο πρόγραμμα guarantee?
Ναι ενδέχεται μελλοντικά. Ωστόσο για εσάς που έχετε ήδη το πρόγραμμα με ανώτατη χρέωση τα 0,17 €/kWh και απαντήσετε ότι θέλετε να παραμείνετε στο πρόγραμμα αυτό, τότε θα εξακολουθούν να ισχύουν τα χαρακτηριστικά του προγράμματος ή αλλιώς θα εξακολουθεί να ισχύει η ανώτατη τιμή των 0,17 €/kWh.

- Εφόσον έχω solar και δεν έχω κλείσει χρόνο και αλλάξει το πρόγραμμα μου, θα χρεωθώ τα 90€;
Εφόσον μεταβείτε στο BASIC, όχι δεν θα υπάρξει χρέωση των εκπτώσεων που έχετε ήδη λάβει. Ωστόσο η παραμονή σας στο SOLAR και εφόσον δεν έχετε κλείσει 6μηνο, σημαίνει ότι θα συνεχίσετε να λαμβάνετε την έκπτωση SOLAR βάσει των όρων που έχετε υπογράψει.

-  H σύγκριση που εμφανίζεται μεταξύ του προγράμματος που είμαι και του ειδικού προγράμματος πως έχει υπολογιστεί? Τι είδους εκπτώσεις υπολογίζονται? 
Η σύγκριση μεταξύ του προγράμματός σας και του ειδικού προγράμματος έχει γίνει αναδρομικά για το 2023. Δηλαδή, τί θα πλήρωνε κάποιος στο πρόγραμμα που βρίσκεται από τον Ιανουάριο του 2023 μέχρι τον Οκτώβριο 2023 και τί θα πλήρωνε αν ίσχυε το ειδικό τιμολόγιο. Για την σύγκριση έχουν ληφθεί υπόψη όλες οι εκπτώσεις που δίνει ο ΗΡΩΝ στους πελάτες συμπεριλαμβανομένων εκπτώσεων συνέπειας και ποσότητας. H ΤΕΑ που έχει εφαρμοστεί για τους υπολογισμούς του συγκεκριμένου διαστήματος είναι η ΤΕΑ που έχει ανακοινωθεί από το Χρηματιστήριο Ενέργειας στην ιστοσελίδα του ημερησίως αλλά και μηνιαίως.

- Αν αλλάξουν τώρα τα πρόγραμμα , θα χάσω το bonus της συνέπειας που λάμβανα λόγω συμπλήρωσης 6 μηνών στο πρόγραμμα μου;
Εφόσον αλλάξετε πρόγραμμα (πχ από το όποιο στο πρόγραμμα σε κάποιο άλλο συμπεριλαμβανομένου του BASIC) τότε η έκπτωση παραμονής θα σταματήσει να αποδίδεται. H έκπτωση παραμονής θα ξεκινήσει να αποδίδεται και πάλι βάσει των Ε.Ο. του νέου σας προγράμματος. Προσοχή: Αν επιλέξετε να παραμείνετε στο ίδιο πρόγραμμα και το δηλώσετε έστω και μέχρι τις 31/1/24 δεν θα χάσει το loyalty.

Αυτά, ελπίζω να βοήθησα λίγο σε κάποιες απορίες...

Αν υπάρχουν νεότερα και μπορώ, θα επανέλθω 😉

τι εννοείς διαθέσιμο ; εμπορικά; θα αλλάξει η τιμή; αν παμε τώρα κλείνω με 0,16; για ένα χρόνο;

4 ώρες πριν, charilaos είπε

Καλημέρα σε όλους.

1. Εάν πάω στο guarantee του Ήρων, μπορώ να ενεργοποιήσω την εγγύηση τιμής όποια στιγμή θέλω ή πρέπει να το κάνω εξαρχής με την σύναψη της σύμβασης;

2. Όσον αφορά τα πράσινα τιμολόγια: Αν κατάλαβα καλά, οι πάροχοι και αγοράζουν χοντρική όλοι τους με τις ίδιες τιμές αλλά και πουλάνε όλοι τους τις ίδιες τιμές και το μόνο που διαφοροποιεί την τελική τιμή είναι τυχόν δώρα/προσφορές;

Καμία βοήθεια σε αυτό;

@bilham Για το Νο1, έχεις να συμβουλεύσεις κάτι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, apouxereis είπε

Φίλε του Ήρωνα,ευχαριστούμε για τις πληροφορίες,πες κάτι στην εταιρία να κάνει με την μηχανογράφησή τους...

Όντως αυτό είναι ένα από τα αιώνια προβλήματα, όλο το φτιάχνουνε και όλο εκεί είναι!! 

3 λεπτά πριν, charilaos είπε

Καμία βοήθεια σε αυτό;

@bilham Για το Νο1, έχεις να συμβουλεύσεις κάτι;

Μπορείς να το κάνεις όποια στιγμή θέλεις

Και όσον αφορά το 2ο με τα όσα ξέρω μέχρι τώρα, έτσι είναι...

21 λεπτά πριν, sosias είπε

τι εννοείς διαθέσιμο ; εμπορικά; θα αλλάξει η τιμή; αν παμε τώρα κλείνω με 0,16; για ένα χρόνο;

Λογικά ναι, εκτός απροόπτου. 

Θα πρέπει να έχετε υπόψιν ότι οι εταιρείες είναι κερδοσκοπικοί οργανισμοί. Πρώτα θα κοιτάξουν το κέρδος τους και μετά το κέρδος του καταναλωτή. Αν είναι ασύμφορο για αυτήν θα βρει ένα παραθυράκι να το αλλάξει...

Επεξ/σία από bilham
  • Like 2

2 hours ago, bilham said:

Αποφάσισα να πάω Fix, με αυτό που είπες (από simply generous)

Μπαίνω MyHeron.gr και δεν υπάρχει διαθέσιμο για αλλαγή, ενώ στο site τους υπάρχει ακόμα.

Είμαι τώρα πολύ ώρα στην αναμονή να δω τι γίνεται.

Νιώθω ότι θα το μετανιώσω αν δεν τα καταφέρω να κλειδώσω σε 0,16

Οσμίζομαι χαλαιπούς καιρούς

• Like 1

Ρώτησα τώρα στον Ήρωνα και μου είπαν ότι μέχρι αύριο θα ισχύει η τιμή αυτή, η ενημέρωση είναι ότι το πρόγραμμα θα συνεχίσει να υπάρχει μεν, με πολύ μεγαλυτερη τιμή δε...

Το πρωί πάντως ήμουν έτοιμος να πάω Elpedison Smart να το πάιξω κι εγώ τουρίστας τον τελευταίο μήνα που μπορώ με τα γνωστά μέχρι τώρα δεδομένα μιας και αύριο λήγει το Home Enter το ορθόδοξο, αλλά δε βλέπω να αντέχει η καρδιά μου τόσες συγκινήσεις. Θα πάω σταθερό και αν σε λίγους μήνες γίνει γνωστή η κατάσταση ή εξομαλυνθεί κάπως, θα δω τί θα κάνω... Το πολύ πολύ ή να βγω χαμένος σε ρήτρα αποχώρησης ή να το πάρω κάπως πίσω σε κάποια μελλοντική μετάβαση σε άλλο πάροχο.

Θερμές ευχαριστίες σε όλα τα παιδιά του forum που ασχολούνται, ξεστραβώθηκα σε πολλά ζητήματα τις τελευταίες 2 εβδομάδες που διαβάζω...

• Like 3

14 λεπτά πριν, bilham είπε

Μπορείς να το κάνεις όποια στιγμή θέλεις

Και όσον αφορά το 2ο με τα όσα ξέρω μέχρι τώρα, έτσι είναι...

Μπορείς και να το ακυρώσεις μετα?Δηλαδή κάθε μήνα, μπορείς να βλέπεις την χρέωση του επόμενου και να το ενεργοποιείς ή όχι κατά βούληση?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...