Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους.

1. Εάν πάω στο guarantee του Ήρων, μπορώ να ενεργοποιήσω την εγγύηση τιμής όποια στιγμή θέλω ή πρέπει να το κάνω εξαρχής με την σύναψη της σύμβασης;

2. Όσον αφορά τα πράσινα τιμολόγια: Αν κατάλαβα καλά, οι πάροχοι και αγοράζουν χοντρική όλοι τους με τις ίδιες τιμές αλλά και πουλάνε όλοι τους τις ίδιες τιμές και το μόνο που διαφοροποιεί την τελική τιμή είναι τυχόν δώρα/προσφορές;

Επεξ/σία από charilaos
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Στο πράσινο, θα γίνεται αυτό που κάνουμε τώρα κάθε 20 του μήνα, αλλά εκεί θα γίνεται κάθε 1η του μηνός. Κάθε 1η του μήνα, θα σου λέει ο κάθε πάροχος για τον μήνα αυτό το ρεύμα θα σου κοστίζει τόσο, no matter what. Δεν πα να μπει ο Πούτιν στο Κίεβο ξέρω γω, για τον Ιανουάριο η χρέωσή σου θα είναι 0.099 (παράδειγμα). Αν βρεις καλύτερο σε άλλο πάροχο, μπορείς να φύγεις.

Στο κίτρινο, έχεις μια βασική τιμή (και καλά) συν όρια απόκλισης επί της χονδρεμπορικής, επομένως οι μεταβολές της χονδεμπορικής καθορίζουν την τελική τιμή, την οποία θα την μάθεις στον λογαριασμό, όταν βγει.

Στην ουσία όλα έχουν μέσα την ρήτρα αναπροσαρμογής, δηλαδή στην μεν πρώτη περίπτωση (πράσινο) οι προμηθευτές "μαντεύουν" κατά πού θα πάει η τιμή χονδρεμπορικής και βάζουν και ένα περιθώριο ασφαλείας ώστε να μην μπουν μέσα, στην δεύτερη είναι ο ορισμός της ρήτρας αναπροσαρμογής, αφού η λιανική αναπροσαρμόζεται δυναμικά, βάσει της χονδρεμπορικής! Δεν ξέρω τι πολιτική θα ακολουθήσουν με τα "πράσινα", λογικά θα συνεχίσουν να βγάζουν "κράχτες" πράσινα όπως τώρα και στη συνέχεια θα ακριβαίνουν, κι εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι κάνουμε βρίσκοντας το συμφερότερο πράσινο κάθε μήνα... Θα τελειώσουν τα ψηφία στην ένδειξη εκπροσώπησης στον αρ. παροχής!!! 

• Like 2

εχω ενα γνωστο που θελει να παει elpedison και να αλλαξει και το ονομα στο ρολοι παροχης.

αυτο το κανει η elpe μαζι με την αλλαγη παροχου? ή πρεπει να μιλησει με δεδηε πρωτα?

11 minutes ago, razkal said:

εχω ενα γνωστο που θελει να παει elpedison και να αλλαξει και το ονομα στο ρολοι παροχης.

αυτο το κανει η elpe μαζι με την αλλαγη παροχου? ή πρεπει να μιλησει με δεδηε πρωτα?

Kατ'ευθειαν στο πάροχο. Να ζει μαζί του αποδεικτικό σχέσης με το ακίνητο πχ Ε9 ή μισθωτηριο.

• Like 1

Καλημέρα. Τις τελευταίες μέρες έχω δει ένα spam από την ΔΕΗ για το πρόγραμμα myhome4all. Τώρα έχω γ1οικιακο που επιδοτείται. Τον Ιανουάριο θα κόψουν λέει την επιδότηση. Το myhome4all θα συνεχίσει να έχει επιδότηση? Συμφέρει να αλλάξω?

1 λεπτό πριν, gampos είπε

Καλημέρα. Τις τελευταίες μέρες έχω δει ένα spam από την ΔΕΗ για το πρόγραμμα myhome4all. Τώρα έχω γ1οικιακο που επιδοτείται. Τον Ιανουάριο θα κόψουν λέει την επιδότηση. Το myhome4all θα συνεχίσει να έχει επιδότηση? Συμφέρει να αλλάξω?

Δεη

• Thanks 1

Συγγνώμη μια ερώτηση παιδιά γιατί δεν το κατάλαβα! 

Όσοι είμαστε στο generous Guarantee Home του Ηρων με τι τιμή κιλοβατώρας θα χρεωθουμε τον Δεκέμβριο; Με τα 0.0693 που είχε ανακοινωθεί ή με ανεβασμένες τιμές; 

2 ώρες πριν, CENTRAL είπε

Καλημέρα σας.

Που μπορούμε να ενημερωθούμε για τα νέα τιμολόγια (κιτρινα - πράσινα κλπ.); Μπορείτε να μου υποδείξετε το σημείο του νήματος ή κάποιο link;

Ευχαριστώ!

reyma-1_2.jpg

Πάρε τηλέφωνο,ακολούθησε τα βήματα  και άσε το τηλέφωνό σου να σε καλέσουν, όσο και αν ακούγεται απίστευτο σε καλούν και ενημερώνουν με υπομονή και ευγένεια.  Απλά αργούν λίγο λόγω αυξημένης κίνησης στο κέντρο

6 λεπτά πριν, Greg29M είπε

Καλά ρε παιδιά τι γίνεται στο live chat του ΗΡΩΝ; Νουμεράκι σαν το ΙΚΑ χρειαζόμαστε πλέον για να πιάσουμε εκπρόσωπο ;  😁😂

IMG_5183.jpeg

Πάρε τηλέφωνο,ακολούθησε τα βήματα  και άσε το τηλέφωνό σου να σε καλέσουν, όσο και αν ακούγεται απίστευτο σε καλούν και ενημερώνουν με υπομονή και ευγένεια.  Απλά αργούν λίγο λόγω αυξημένης κίνησης στο κέντρο

1 ώρα πριν, charilaos είπε

Καλημέρα σε όλους.

1. Εάν πάω στο guarantee του Ήρων, μπορώ να ενεργοποιήσω την εγγύηση τιμής όποια στιγμή θέλω ή πρέπει να το κάνω εξαρχής με την σύναψη της σύμβασης;

2. Όσον αφορά τα πράσινα τιμολόγια: Αν κατάλαβα καλά, οι πάροχοι και αγοράζουν χοντρική όλοι τους με τις ίδιες τιμές αλλά και πουλάνε όλοι τους τις ίδιες τιμές και το μόνο που διαφοροποιεί την τελική τιμή είναι τυχόν δώρα/προσφορές;

reyma-1_2.jpg

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και στο πρασινο δεν θα μπορουμε να συνεχισουμε τον ενεργειακο τουρισμο; γιατι η καρτα αυτη το λεει μονο στο κιτρινο

https://cdn-bb-eu1.insomnia.gr/file/insomnia-s3/monthly_2023_11/reyma-1_2.jpg.e61115d3f6de30a0d478c284a97fab3d.jpg

Επεξ/σία από lacta13

9 λεπτά πριν, lacta13 είπε

και στο πρασινο δεν θα μπορουμε να συνεχισουμε τον ενεργειακο τουρισμο; γιατι η καρτα αυτη το λεει μονο στο κιτρινο

και στο πρασινο ναι απο την στιγμη που αλλαζει η τιμη καθε μηνα οπως τωρα

• Like 1

40 minutes ago, Greg29M said:

Καλά ρε παιδιά τι γίνεται στο live chat του ΗΡΩΝ; Νουμεράκι σαν το ΙΚΑ χρειαζόμαστε πλέον για να πιάσουμε εκπρόσωπο ;  😁😂

Αν θες να ρωτήσεις οτιδήποτε για econtract, πάρε στο 216 0019740 να παρακάμψεις την ουρά. 😄

1 ώρα πριν, mechpanos είπε

Στο πράσινο, θα γίνεται αυτό που κάνουμε τώρα κάθε 20 του μήνα, αλλά εκεί θα γίνεται κάθε 1η του μηνός. Κάθε 1η του μήνα, θα σου λέει ο κάθε πάροχος για τον μήνα αυτό το ρεύμα θα σου κοστίζει τόσο, no matter what. Δεν πα να μπει ο Πούτιν στο Κίεβο ξέρω γω, για τον Ιανουάριο η χρέωσή σου θα είναι 0.099 (παράδειγμα). Αν βρεις καλύτερο σε άλλο πάροχο, μπορείς να φύγεις.

Στο κίτρινο, έχεις μια βασική τιμή (και καλά) συν όρια απόκλισης επί της χονδρεμπορικής, επομένως οι μεταβολές της χονδεμπορικής καθορίζουν την τελική τιμή, την οποία θα την μάθεις στον λογαριασμό, όταν βγει.

Στην ουσία όλα έχουν μέσα την ρήτρα αναπροσαρμογής, δηλαδή στην μεν πρώτη περίπτωση (πράσινο) οι προμηθευτές "μαντεύουν" κατά πού θα πάει η τιμή χονδρεμπορικής και βάζουν και ένα περιθώριο ασφαλείας ώστε να μην μπουν μέσα, στην δεύτερη είναι ο ορισμός της ρήτρας αναπροσαρμογής, αφού η λιανική αναπροσαρμόζεται δυναμικά, βάσει της χονδρεμπορικής! Δεν ξέρω τι πολιτική θα ακολουθήσουν με τα "πράσινα", λογικά θα συνεχίσουν να βγάζουν "κράχτες" πράσινα όπως τώρα και στη συνέχεια θα ακριβαίνουν, κι εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι κάνουμε βρίσκοντας το συμφερότερο πράσινο κάθε μήνα... Θα τελειώσουν τα ψηφία στην ένδειξη εκπροσώπησης στον αρ. παροχής!!! 

Αλήθεια,αν τελειώσουν τα ψηφία της παροχής τί γίνεται?Μπαίνει διψήφιο ή πάλι απ την αρχή???

Καλησπέρα, συγχαρητήρια στα παιδιά που ασχολούνται ενεργά με το νήμα: ekrepali & korakios 

Διαβάζω το νήμα όποτε μπορώ αλλά υπάρχουν τόσο πολλά post που δεν προλαβαίνω να τα παρακολουθήσω...

Δραστηριοποιούμαι part time με τις πωλήσεις ρεύματος πάνω από 10 χρόνια, από την εποχή της Aegean. 

Τις γνώσεις των παιδιών αυτών δεν τις έχω, ίσως δεν επαρκεί ο χρόνος που διαθέτω στη δουλειά αυτή, ίσως δεν μας δίνουν και οι εταιρείες όλη αυτή τη γνώση, για ευνόητους λόγους.

Τα περισσότερα χρόνια ασχολούμαι με την ΗΡΩΝ, έχουν τις καλές τους αλλά και τις κακές τους στιγμές αλλά θεωρώ ότι είναι από τις εταιρείες που έχουν σχεδόν πάντα τα καλύτερα τιμολόγια, με μία αξιοζήλευτη σταθερότητα.

Τον τελευταίο χρόνο έχω ξεκινήσει συνεργασία με όλες σχεδόν τις γνωστές εταιρείες και έχω κάπως καλύτερη αντίληψη για την αγορά.

Αν μπορώ να βοηθήσω και εγώ λιγάκι είναι να αναφέρω κάποια πράγματα για τα οποία μας έχει έρθει ενημέρωση από την ΗΡΩΝ:

-  Η ρήτρα αναπροσαρμογής θα εφαρμοστεί εκ νέου από 1/1/2024;
Στα προγράμματα κυμαινόμενης τιμολόγησης, ναι. Πλέον ονομάζεται κόστος διακύμανσης αγοράς. Θα εφαρμόζεται σε όλους τους λογαριασμούς (είτε Έναντι είτε Εκκαθαριστικό) αν η τιμή χονδρικής κινηθεί εκτός κάποιων συγκεκριμένων ορίων που στη σύμβαση του ΗΡΩΝΑ έχουν οριστεί τα όρια των 0,05 €/kWh και 0,06 €/kWh. Αντίστοιχα για το Basic τα όρια είναι 0,04 €/kWh και 0,05 €/kWh.

- Αν αποχωρήσω από την εταιρεία θα χρεωθώ ρήτρα αποχώρησης;
Ρήτρα πρόωρης αποχώρησης θα χρεωθείτε μόνο αν το πρόγραμμά σας είναι σταθερής τιμής.

- Ενδέχεται να αλλάξει η ανώτατη τιμή 0,17€ στο πρόγραμμα guarantee?
Ναι ενδέχεται μελλοντικά. Ωστόσο για εσάς που έχετε ήδη το πρόγραμμα με ανώτατη χρέωση τα 0,17 €/kWh και απαντήσετε ότι θέλετε να παραμείνετε στο πρόγραμμα αυτό, τότε θα εξακολουθούν να ισχύουν τα χαρακτηριστικά του προγράμματος ή αλλιώς θα εξακολουθεί να ισχύει η ανώτατη τιμή των 0,17 €/kWh.

- Εφόσον έχω solar και δεν έχω κλείσει χρόνο και αλλάξει το πρόγραμμα μου, θα χρεωθώ τα 90€;
Εφόσον μεταβείτε στο BASIC, όχι δεν θα υπάρξει χρέωση των εκπτώσεων που έχετε ήδη λάβει. Ωστόσο η παραμονή σας στο SOLAR και εφόσον δεν έχετε κλείσει 6μηνο, σημαίνει ότι θα συνεχίσετε να λαμβάνετε την έκπτωση SOLAR βάσει των όρων που έχετε υπογράψει.

-  H σύγκριση που εμφανίζεται μεταξύ του προγράμματος που είμαι και του ειδικού προγράμματος πως έχει υπολογιστεί? Τι είδους εκπτώσεις υπολογίζονται? 
Η σύγκριση μεταξύ του προγράμματός σας και του ειδικού προγράμματος έχει γίνει αναδρομικά για το 2023. Δηλαδή, τί θα πλήρωνε κάποιος στο πρόγραμμα που βρίσκεται από τον Ιανουάριο του 2023 μέχρι τον Οκτώβριο 2023 και τί θα πλήρωνε αν ίσχυε το ειδικό τιμολόγιο. Για την σύγκριση έχουν ληφθεί υπόψη όλες οι εκπτώσεις που δίνει ο ΗΡΩΝ στους πελάτες συμπεριλαμβανομένων εκπτώσεων συνέπειας και ποσότητας. H ΤΕΑ που έχει εφαρμοστεί για τους υπολογισμούς του συγκεκριμένου διαστήματος είναι η ΤΕΑ που έχει ανακοινωθεί από το Χρηματιστήριο Ενέργειας στην ιστοσελίδα του ημερησίως αλλά και μηνιαίως.

- Αν αλλάξουν τώρα τα πρόγραμμα , θα χάσω το bonus της συνέπειας που λάμβανα λόγω συμπλήρωσης 6 μηνών στο πρόγραμμα μου;
Εφόσον αλλάξετε πρόγραμμα (πχ από το όποιο στο πρόγραμμα σε κάποιο άλλο συμπεριλαμβανομένου του BASIC) τότε η έκπτωση παραμονής θα σταματήσει να αποδίδεται. H έκπτωση παραμονής θα ξεκινήσει να αποδίδεται και πάλι βάσει των Ε.Ο. του νέου σας προγράμματος. Προσοχή: Αν επιλέξετε να παραμείνετε στο ίδιο πρόγραμμα και το δηλώσετε έστω και μέχρι τις 31/1/24 δεν θα χάσει το loyalty.

Επίσης μας έχει έρθει ενημέρωση ότι το fix θα είναι διαθέσιμο ως και τις 30/11!

Αυτά, ελπίζω να βοήθησα λίγο σε κάποιες απορίες...

Αν υπάρχουν νεότερα και μπορώ, θα επανέλθω 😉

• Like 7
  • Thanks 3

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...