Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

17 minutes ago, komatoza said:

Το ωραίο είναι ότι μέχρι τώρα είχαμε και την κρατική επιδότηση λόγω ενεργειακής κρίσης ( μιλάμε εδώ και μήνες το ρεύμα είναι πολύ φτηνό) και από Γενάρη που αλλάζουν όλα τιμές πάνε στο διπλάσιο στην καλύτερη αλλά το πιθανότερο τριπλάσια και το κράτος θεωρεί ότι ενεργειακή κρίση τελείωσε και κόβει την επιδότηση. Τι φάση τελικά? Θα εξαρτωμαστε από τα χρηματιστήρια κάθε μήνα η θα πληρώνουμε μισό ευρώ την κιλοβατώρα σε σταθερό. Που πήγαν οι τιμές προ κρίσης που ήταν τόσα χρόνια σταθερές?

Πέρσι τον Γενάρη ήταν χειρότερες οι τιμές. Απλά είχε την οριζόντια επιδότηση και δεν το πήραμε χαμπάρι πολλοί. Φέτος θα έχει μόνο για όσους ζεσταίνονται με το ρεύμα αν και δεν ξέρω πως ακριβώς θα το επιβεβαιώσει το υπέροχο κράτος μας .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Lewnidas1995 είπε

Πέρσι τον Γενάρη ήταν χειρότερες οι τιμές. Απλά είχε την οριζόντια επιδότηση και δεν το πήραμε χαμπάρι πολλοί. Φέτος θα έχει μόνο για όσους ζεσταίνονται με το ρεύμα αν και δεν ξέρω πως ακριβώς θα το επιβεβαιώσει το υπέροχο κράτος μας .

Δυστυχώς όχι για όσους ζεσταίνονται με ρεύμα,μόνο για όσους είναι εντός των εισοδηματικών κριτηρίων για το επίδομα θέρμανσης. Αν δεν ζητήσεις επίδομα για πετρέλαιο κτλ δηλαδή, θα μπορείς να ζητήσεις για ρεύμα, ανεβάζοντας λογαριασμούς. Οι οποίοι αν είναι χαμηλοί θα παίρνεις και χαμηλή επιδότηση, να το έχουμε κι αυτό υπόψη κάπως.

@korakios λογικά με τον δεδδηε την έχεις πατήσει όπως εγώ με την παροχή των γονιών μου. Η ελπεντισον έστειλε μεν σωστά τις μετρήσεις (αυτό το τσεκαρα μέσω ΔΕΔΔΗΕ) αλλά είτε αυτός που έκανε την αίτηση τικαρε βλακωδως το κουτάκι "χρειάζεται καταμέτρηση" και "αλλαγή στοιχείων" (έτσι μου έλεγε αρχικά ο δεδδηε) είτε το αποφάσισαν άνευ λόγου στο τοπικό υποκατάστημα.

Η δική μας έξτρα γκαντεμια που ακόμα παλεύω να διορθώσω (και αμφιβάλλω ότι θα τα καταφέρω) ήταν ότι αντί να γίνει έστω καταμέτρηση, ο εργολάβος δήλωσε ο,τι είχε καταμετρήσει στο τετράμηνο (δεν περπατηθηκε, έγραψε) κι έτσι η μετάβαση έγινε με μετρήσεις ενός μήνα πριν - και με καθυστέρηση 15 ημερών. Και ενώ πήγε τελικά μόνιμος υπάλληλος και έκανε κανονική καταμέτρηση, δεν δέχτηκαν από τον κεντρικό δεδδηε τις μετρήσεις του. Δέχτηκαν μόνο να βάλουν τις μετρήσεις του παρόχου (αυτές που είχα στείλει και είχαν από τις 14 του μηνός δηλαδή αλλά δεν τους άρεσαν...) - και από ο,τι είδα μόλις, το κατάφεραν.

Edit: μου είπαν επίσης ότι κατάφεραν να αλλάξουν και την ημερομηνία εκπροσώπησης, να πάει από 22/11, 16/11. Μένει να το επιβεβαιώσω από τους παρόχους.

Τελοσπαντων, σε όσους πηγαίνουν ΕΛΠΕΝΤΙΣΟΝ επιμείνετε να ΜΗΝ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΑΠΟ ΔΕΔΔΗΕ. Ένας - μία άσχετη από το τμήμα αιτήσεων ίσως κάνει ζημιά.

Επεξ/σία από marinna
  • Like 6

5 ώρες πριν, korakios είπε

τράβα σταθερό , ή κλείσε Ηρών ή περίμενε μήπως βγουν φθηνότερα αλλά με ρίσκο να ακριβύνει του Ηρών

Ηρών ποιο πρόγραμμα λες και πόσο η κιλοβατώρα; Σταθερή τιμή με δέσμευση πχ 1 έτους;

Edit: Στο home fix αναφέρεσαι;

Να επιβεβαιώσω και εγώ ότι έχουν φτάσει οι κάρτες edenred της elpedison. Επικοινωνήστε καλύτερα με το κατάστημα γιατί δεν ειδοποιούν οι ίδιοι. Με αυτές τις κάρτες τι κάνουμε όταν αδειάσουν; Τις καταστρέφουμε;

Καλημέρα...μόλις κατάφερα και μίλησα με ΗΡΩΝ και η ευγενέστατη υπάλληλος μου είπε ότι απο 01/01/24 δεν ισχύουν οι παλιές συμβάσεις για το guarantee αλλά αντικαθίστανται με τις νέες αυξημένες .  

16 ώρες πριν, HAthinaia είπε

@korakiosστο pdf https://www.heron.gr/media/2dpfigsb/eo_generous-guarantee-home.pdf γράφει πάντως "Ε3.3.1 Ανώτατη Τιμή Guarantee: ορίζεται σε 0,170 Ευρώ/kWh, ανεξαρτήτως κατανάλωσης".. δεν ξέρω αν έχει αλλάξει, θα ζητήσω γραπτή απάντηση προσωπικά

Μόνο σε εμένα δεν έχει έρθει mail μάλλον από τον Ήρων 😆 πάντως εγώ τον Νοέμβρη έγινα πελάτης τους στο Guarantee με έξτρα χρέωση 8ευρώ για να μην μπορεί η τιμή της κιλοβατώρας να πάει πάνω από 0,17 από 01/01/2024, οπότε δεν ξέρω αν ενημερώνουν πρώτα τους πιο παλιούς

Καλημέρα...μόλις κατάφερα και μίλησα με ΗΡΩΝ και η ευγενέστατη υπάλληλος μου είπε ότι απο 01/01/24 δεν ισχύουν οι παλιές συμβάσεις για το guarantee αλλά αντικαθίστανται με τις νέες αυξημένες . 

• Like 3

9 ώρες πριν, CptBill είπε

Μια εβδομάδα μετά αφότου έκανα ηλεκτρικά την δήλωση για Ήρων και πέταξε το κλασικό σφάλμα που πετάει σε αρκετούς, ενώ τους έχω ενοχλήσει 2 φορές, η απάντηση τότε είναι : θα σας κάλεσε η συνάδελφος που έχει αναλάβει την αίτηση σας για να ολοκληρωθεί.

Πότε? Το Πάσχα?

Πάρε τηλ στο τμήμα πωλήσεων του Ήρωνα  216 0019740 και ζητά να μάθεις αν βλέπουν την αίτηση σου και σε ποιον συγκεκριμένο πωλητή έχει χρεωθεί για να μιλήσεις μαζί του, αν ο πωλητής λείπει με άδεια, ασθένεια κτλ ζητά να την χρεωθεί άλλος. Πάντως εμένα με διαβεβαίωσαν ότι τις διεκπεραιώνουν εντός 24 ωρών.

• Like 1

Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να μεταπηδήσω από το Simply Generous στο Fix του ΗΡΩΝ με 0,16€/kWh. Έτσι κι αλλιώς στον τελευταίο λογαριασμό την πλήρωσα 0,148€/kWh
Νιώθω ότι με το νέο έτος θα δούμε τα τραγικά που συμβαίναν πριν 2 χρόνια. Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι αν η "Ρήτρα Αναπροσαρμογής" πρόκειται να κάνει την επανεμφάνισή της και να έχουμε κι άλλες εκπλήξεις

image.png.6265236a535148fe0244ec2f303d6dad.png

• Like 1

Καλημερα. Λεω να φυγω απο ΗΡΩΝ PROTECT 4 HOME μετα απο 3 χρόνια και να παω ΕΛΠΕ Smart.

Μεχρι τωρα ειχα 16,7 λεπτα περίπου και τωρα θα ειναι περίπου 10. Αξιζει;

Η ελπε εχει παγιο 5 ευρω αλλα δινει δωρο τα 100. 

Τι λετε;

• Sad 2

Να περιμένω να βγει ο πρώτος λογαριασμός στο value_night της elpe, πιθανότατα πιστωτικός, για να ζητήσω αλλαγή σε smart ή καλύτερα να το κάνω άμεσα; Η εκπροσώπηση άρχισε στις 3/11.

19 λεπτά πριν, stylish είπε

Μεχρι τωρα ειχα 16,7 λεπτα περίπου και τωρα θα ειναι περίπου 10. Αξιζει;

Αξίζει.

8 λεπτά πριν, peragialos είπε

Να περιμένω να βγει ο πρώτος λογαριασμός στο value_night της elpe, πιθανότατα πιστωτικός, για να ζητήσω αλλαγή σε smart ή καλύτερα να το κάνω άμεσα; Η εκπροσώπηση άρχισε στις 3/11.

Άμεσα για να σε πιάσει από 1/12 η χαμηλότερη χρέωση του smart.

33 λεπτά πριν, aXer είπε

Νιώθω ότι με το νέο έτος θα δούμε τα τραγικά που συμβαίναν πριν 2 χρόνια.

Γιατί το νιώθεις αυτό; Γιατί εγώ νιώθω το ακριβώς αντίθετο.
Η τιμή του ρεύματος (ήταν) στενά συνυφασμένη με τις τιμές του αερίου, καθώς αποτελεί την μονάδα βάσης της ηλεκτροπαραγωγής της χώρας. Πλέον έχουν μπει πολλά φωτοβολταϊκά και ΑΠΕ και κάπως έχει μετριαστεί ο ρόλος των τιμών του αερίου (που έχει τον ρόλο του ακόμα βέβαια). Ωστόσο λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω και χωρίς να έχουμε καμία μαγική σφαίρα, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για να υποθέσουμε προς τα που θα κινηθούν οι τιμές, είναι να δούμε την πορεία του αερίου:

https://www.ice.com/products/27996665/Dutch-TTF-Gas-Futures/data?marketId=5667240&span=3

όπου βλέπουμε ότι πλέον έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση σε σχέση με 1-2 χρόνια πριν, βέβαια την μεγάλη βουή για να πω την αλήθεια δεν την ακούσαμε γιατί έπεσαν μεγάλες επιδοτήσεις, αλλά σε γενικές γραμμές οι τιμές θα είναι στα επίπεδα που είναι τώρα, έτσι βλέπω εγώ!

• Like 5

Καλημέρα σας.

Που μπορούμε να ενημερωθούμε για τα νέα τιμολόγια (κιτρινα - πράσινα κλπ.); Μπορείτε να μου υποδείξετε το σημείο του νήματος ή κάποιο link;

Ευχαριστώ!

6 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Αξίζει.

Άμεσα για να σε πιάσει από 1/12 η χαμηλότερη χρέωση του smart.

Γιατί το νιώθεις αυτό; Γιατί εγώ νιώθω το ακριβώς αντίθετο.
Η τιμή του ρεύματος (ήταν) στενά συνυφασμένη με τις τιμές του αερίου, καθώς αποτελεί την μονάδα βάσης της ηλεκτροπαραγωγής της χώρας. Πλέον έχουν μπει πολλά φωτοβολταϊκά και ΑΠΕ και κάπως έχει μετριαστεί ο ρόλος των τιμών του αερίου (που έχει τον ρόλο του ακόμα βέβαια). Ωστόσο λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω και χωρίς να έχουμε καμία μαγική σφαίρα, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για να υποθέσουμε προς τα που θα κινηθούν οι τιμές, είναι να δούμε την πορεία του αερίου:

https://www.ice.com/products/27996665/Dutch-TTF-Gas-Futures/data?marketId=5667240&span=3

όπου βλέπουμε ότι πλέον έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση σε σχέση με 1-2 χρόνια πριν, βέβαια την μεγάλη βουή για να πω την αλήθεια δεν την ακούσαμε γιατί έπεσαν μεγάλες επιδοτήσεις, αλλά σε γενικές γραμμές οι τιμές θα είναι στα επίπεδα που είναι τώρα, έτσι βλέπω εγώ!

Η χαμηλοτερη χρεωση του smart αφορα μονο το μηνα Δεκεμβρη με 0.099 και 5€ παγιο; Γιατι αν συμφερει το 0.12€ του economy plus χωρις παγιο αλλαζει κατι για μηνα Γεναρη αν μπουμε τοτε σε smart ή κατι αλλο;;

• Like 1

Ούτως ή άλλως ακόμη δεν γνωρίζουμε τις τιμές των προγραμμάτων οπότε δεν έχει κανένα νόημα η ανάλυση των κίτρινων-πράσινων κλπ.

Κανένας δεν μπορεί να μας εγγυηθεί για τις τιμές του Ιανουαρίου από τώρα ούτε να κάνει καμία σύγκριση.

ετσι ακριβως οπως τα λεει το αριανακι.

Αλλαξε ο ΗΡΩΝ το προγραμμα και πηρε φωτια το τοπικ :D

Στο ρεζουμε: 1) η κυβερνηση/το υπουργειο/το κρατος/ η ΡΑΕ κλπ δειχνουν παντελως ανικανοι να προστατεψουν τον πολιτη/καταναλωτη. Που αλλου στην ευρωπη υπαρχει τετοιο μπαχαλο για υπολογισμο λογαριασμο ρευματος;

2) με ενα απλο κλικ μια εταιρεια σου λεει οτι μπορει να αλλαξει τους ορους ενος συμβολαιου. ολες οι εταιρειες το κανουν.

3) περιμενετε και τις υπολοιπες εταιρειες να ανακοινωσουν τιμες για 1/1/2024. ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΤΕ

• Like 5

25 minutes ago, Jason13 said:

Η χαμηλοτερη χρεωση του smart αφορα μονο το μηνα Δεκεμβρη με 0.099 και 5€ παγιο; Γιατι αν συμφερει το 0.12€ του economy plus χωρις παγιο αλλαζει κατι για μηνα Γεναρη αν μπουμε τοτε σε smart ή κατι αλλο;;

δεν ειναι σιγουρο οτι θα δινουν 100 ευρω τον αλλο μηνα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...