Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μολις μου ηρθε κι εμενα 

Η υπαγωγή σας στο Ειδικό Τιμολόγιο θα γίνει μέσω της ένταξής σας στο Εμπορικό Πρόγραμμα “BASIC HOME”. Ωστόσο ο νόμος σας δίνει τη δυνατότητα να δηλώσετε την αντίρρησή σας ως προς την υποχρεωτική υπαγωγή σας στο Εμπορικό Πρόγραμμα “BASIC HOME” και να παραμείνετε στο υφιστάμενο Εμπορικό Πρόγραμμα «GENEROUS GUARANTEE HOME BONUS».

Εχω χαθει με ολα τα παραπανω. Τι συμπερασμα εχουμε βγαλει ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησπέρα , μετά απο επικοινωνία με ΗΡΩΝ με ενημέρωσαν οτι το προγραμμα που θα εχω 01/01/2024 δεν θα μπορω να το αλλαξω μεχρι το τελος του χρονου , δεν γνωριζω εαν κατι τετοιο ισχυει και για τους αλλους παροχους. Να σημειωσω οτι δεν βρισκομαι σε σταθερο προγραμμα.

1 ώρα πριν, hellojim είπε

Καλά ο Ηρων το φάση; Έστειλε μειλ και λέει ότι θα με μεταφέρει υποχρεωτικά στο Home Basic από Simply generous homr bonus. Επίσης λέει ότι έκανε σύγκριση των 2 προγραμμάτων και το simply generous home bonus ειναι 10% πιο χαμηλό. 

Λέει ότι αν θέλω να παραμείνω στο simply generous home bonus πρέπει να πατήσω ένα κουμπί.

Σας ήρθε ή μόνο σε εμένα;

Ηρθε και σε μενα ενω εχω φυγει απο 9/10

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, skaros1 είπε

Να ρωτήσω η Δήλωση εκπροσώπησης  που αναφέρουν κάποιο τι ακριβως ειναι ? και που εξυπηρετητή?

Στην αλλαγή παρόχου σου ζητάνε τον τελευταίο εκκαθαριστικό λογαριασμό από τον τωρινό πάροχο σου. Σε περίπτωση που αλλάζεις πριν προλάβει να εκδοθεί λογαριασμός, ίσως ζητήσουν βεβαίωση εκπροσώπησης για να προχωρήσει η αλλαγή. Δηλαδή συνήθως δεν την χρειάζεσαι. Στην ουσία είναι μια υπεύθυνη δήλωση που αναφέρει τα στοιχεία τα δικά σου και του ακινήτου που αφορά η παροχή και επιβεβαιώνει ότι σε αντιπροσωπεύει η εκάστοτε εταιρία. 

Επεξ/σία από BrokenExe

Πήρα τηλέφωνο στον Ηρων, λέει είναι υπουργική απόφαση οι εταιρείες να βγάλουν αυτό το basic πρόγραμμα. Μετά τον ρώτησα γιατί το simply generous home πάει από 0.1395 σε 0.19 και δεν ήξερε τι να πει. Αυτές είναι οι τιμές λέει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρώτησα αν μπορώ να αλλάξω και μου λένε ότι σε αυτά τα προγράμματα δεν υπάρχει δέσμευση και μπορείς να το κάνεις όποτε θέλεις.

Εγω προς το παρόν πάτησα ότι αρνούμαι να μετά φερθώ στο basic home και ότι θέλω να παραμείνω στο πρόγραμμα μου.

Σε δεύτερο χρόνο θα δω αν πρέπει να αλλάξω το πρόγραμμα μου σε κάποιο άλλο ή όχι.

Επεξ/σία από hellojim
  • Thanks 1

Νομιζω τζάμπα αγχώνεστε με το μαιλ του Ήρωνα.Ειναι πολύ νωρίς ακόμα.Η λογική σειρά των πραγμάτων είναι να δούμε τα πράσινα τιμολόγια την 1/1 και αν μπορούμε να υπολογίσουμε τότε με το μαθηματικό τύπο και το κίτρινο και τότε ο καθένας μας κάνει την ανάλογη κίνηση.Το να χρεωθούμε 4, η και 5 μέρες σε όποιο  τιμολόγιο είμαστε τότε για τον Γενάρη δεν νομίζω να φέρνει την καταστροφή.Αφηστε που θα έχουμε πιθανόν και κάποιο υπόλοιπο δώρου. 

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο Ηρων προφανώς δεν έχει ενημέρωση. Είναι λάθος να λέει ότι δεν θα μπορείς να αλλάξεις πρόγραμμα μέσα στο 24. Αυτό ισχύει μόνο για σταθερά προγράμματα. Τουλάχιστον σε όσα άρθρα διάβασα, δεν σταματάει η δυνατότητα να αλλάζουμε πάροχο όποτε θέλουμε αν δεν είμαστε σε σταθερό. Επίσης οι τιμές στο λινκ του Ηρωνα αφορούν τη σύγκριση των προγραμμάτων και το μέσο όρο τιμής όλο το 2023. Το γράφει. Δεν είναι η νέα τιμή που θα ισχύσει. Μην μπερδεύεστε.

Εγώ έχω καταλάβει τα εξής. Θα βγει ένα τιμολόγιο με σταθερή χρέωση όπως ισχύει τώρα. Ένα άλλο με ρήτρα αναπροσαρμογής και ένα που θα ανακοινώνεται κάθε 1η του μηνός όπως ισχύει τώρα. Διορθώστε με αν κάνω λάθος. 

Επεξ/σία από 1comment
  • Like 2

1 ώρα πριν, BrokenExe είπε

Το δωρεάν ρεύμα της volton αντιστοιχεί σε περίπου 40 ευρώ, αν σου δίνουν τα 100 της elpedison σίγουρα συμφέρει να τους επιλέξεις. Εκτός αν μείνεις volton τώρα μιας και ολοκλήρωσες την διαδικασία και φυγεις κάπου τον Δεκέμβρη για elpe με το 100αρικο σίγουρο εφόσον έρχεσαι από άλλο πάροχο. 

Στο επαγγελματικό Γ21 δίνουν 1000kwh, που αντιστοιχούν (για επαγγελματικές χρεώσεις) σε 100 περίπου ευρώ. Και επειδή με θερμάνσεις φούλ ανοιχτές τις Χριστουγεννιάτικες μέρες κλπ, παίζει και να τις κάψω, πήγα εκεί. Αν μου έδιναν το 100ρικο θα έμενα εννοείται, και γιατί μπορεί να μην τις έκαιγα (θα έκανα και οικονομία) και γιατί το 100ρι αφαιρείται από το σύνολο του λογαριασμού, και τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις κλπ! Αλλά, ΔΕΝ μου το έδωσαν! 

• Like 1

Για μεταβαση στην elpedison αρκει η φωτο απ το μετρητη και προχωραει να υποθεσω;...ρωταω γιατι σε μια τηλ.προσφορα πριν κανα μηνα επεμενε πως πρεπει να περασει ο ΔΕΔΔΗΕ....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, hellojim είπε

Ρε παιδιά γιατί από 2024 είναι τόσο παραπάνω οι χρεώσεις;; Τώρα στο site διαφημίζει χρέωση 0.1395 μετά από εκπτώσεις simply generous home bonus. Πως πήγαμε στα 0.19 που μου λενε αυτοί;;;

3 ώρες πριν, zakinet είπε

Αρα για να καταλαβω αυτες ειναι οι χρεωσεις της κιλοβατώρας απο το νεο ετος;

IMG_0909.png

3 ώρες πριν, giorgosvet είπε

Δηλαδή από 0,0693 θα πάει στο 0,18!? από ποια <<διεθνή συγκυρία>> προκύπτει αυτή η αύξηση του 160%?   Μπράβο καλά τα κατάφεραν εκεί στα υπουργεία!

Συγκρίνουν το μέσο όρο τιμής για το 2023. Δεν είναι νέα τιμή. Κανείς δεν ξέρει τις τιμές για το 24 ούτε και τα νέα προγράμματα που ουσιαστικά θα είναι κάτι καινούργιο. 

Επεξ/σία από 1comment

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...