Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βασικά το 4ο πρόγραμμα είναι αδιάφορο για τους περισσότερους γιατί δεν έχουν έξυπνο μετρητή. Οπότε κάποιος αν  μπερδεύεται μπορεί να το αγνοήσει.

Τα μπλε είναι τα σταθερά, που υπάρχουν και τώρα με δέσμευση συμβολαίου και σταθερή τιμή. Οπότε ούτε αυτό χρειάζεται κάποια επεξήγηση.

Οπότε όλο το ζήτημα υπό συζήτηση είναι τα πράσινα και τα κίτρινα. Και τα δύο δεν έχουν δέσμευση οπότε φεύγουμε όποτε θέλουμε.

Με τα πράσινα θα είναι πιο σαφείς οι χρεώσεις γιατί κάθε μήνα θα ανακοινώνεται ένας πίνακας με τις τιμές.

Στα κίτρινα θα υπάρχει κυμαινόμενη τιμή σύμφωνα με τις τιμές της αγοράς.

Αυτά αν δεν τα δούμε στην πράξη δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι συμφέρει και τι είναι καλύτερο. Οπως δεν ξέρουμε και τι προσφορές θα δίνουν σε αυτά για τους "τουρίστες".

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 11
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Αν συνεχίσουν οι πάροχοι και από 1/1/24 να δίνουν 50αρια ,100αρια τότε με τουρισμό κάθε μήνα δεν θα έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα αν κοπούν όμως θα έχουμε κηδείες✝️ 😁

• Like 2

Οκ τωρα ψιλοκαταλαβα και μετα απο την επεξήγηση του Judas πανω! 😁

Οποτε το κίτρινο θα είναι σαν το πράσινο απλα θα αλλάζει η τιμή καθε μερα ανάλογα το χρηματιστήριο? Πολυ αγχος το συγκεκριμένο αν ειναι ετσι, οποτε και παλι συμφέρει για όποιον θελει να ψάχνεται καθε μηνα οπως το τωρα, το πράσινο... 

Το θεμα είναι η επιδότηση θα συνεχίσει (έστω και με αλλο ονομα)? 

Το λεω υπο την έννοια οτι πριν ξεκινήσει το όλο στορι με τις επιδοτήσεις, συνέφερε να είσαι σε σταθερο λόγω Ρ. Α. 

Τωρα τι θα παίζει? Επανέρχεται στα προηγούμενα οπότε γυρνάμε στα μπλε προγράμματα? 

16 hours ago, korakios said:

άρα πήρε το αίτημα ο ΔΕΔΔΗΕ , αν δεν αλλαξε το τελευταίο ψηφίο άνοιξε αίτημα επικοινωνίας στην πλατφόρμα , το πρωί είχε καταρρεύσει (και το app)  , μεσημέρι έστρωσε , δεν ξέρω τώρα

https://apps.deddie.gr/ccrWebapp/newccticket.html

Και εμενα εχουν παρει το αιτημα, αλλα δε ξερουν ποτε θα στειλουν υπαλληλο...

Ελεγα κι εγω να γυρισω πισω στον Ηρων απο Ελπε που ειμαι λογω της καλυτερης τιμης.

Αλλα βλεποντας τι παιζει δοκιμασα και αλλαξα το προγραμμα στο smart μαζι με τα 100ευρω δωρο :D

Στην αρχη ηταν αρνητικη αλλα μετα που ρωτησε, εμαθε και το εδωσε 😂

• Thanks 1

2 hours ago, kokos23 said:

περιμένω να δω αναρτήσεις και σχόλια μετά την 1η του μηνός...

αν τώρα γίνονται 100 ποστ σε μια μέρα, μετά την 1η θα γίνονται 1000...

για τόν φίλο που έχει απορίες:

ελπίζω να βοήθησα...

Τα 4 είδη τιμολογίων

Για το νέο ειδικό τιμολόγιο ρεύματος έχουμε 4 είδη:

• Μπλε: σταθερά. Είναι τα τιμολόγια ορισμένου χρόνου, με σταθερή τιμή χρέωσης για όλη την περίοδο της σύμβασης.
  • Πράσινα: ειδικό τιμολόγιο κοινό για όλους τους παρόχους. Οι καταναλωτές που δεν θα έχουν επιλέξει διαφορετικό τιμολόγιο θα μεταπέσουν στο ειδικό του εκάστοτε προμηθευτή, το οποίο είναι ομοιόμορφο για όλους τους παρόχους και διευκολύνει έτσι τη σύγκριση των τιμών μεταξύ προμηθευτών και τη διαφανή και απλοποιημένη πληροφορία των καταναλωτών για τις τιμές των προμηθευτών. Την 1η κάθε μήνα, η τιμή χρέωσης θα ανακοινώνεται στην ιστοσελίδα του εκάστοτε προμηθευτή και θα κοινοποιείται στην ΡΑΑΕΥ.
  • Κίτρινα: κυμαινόμενα. Είναι τα τιμολόγια, τα οποία είναι συνδεδεμένα με την τιμή της χονδρεμπορικής στο Χρηματιστήριο ενέργειας. Τα εν λόγω τιμολόγια διακρίνονται σε δύο βασικές κατηγορίες: i. με τιμολόγηση ex ante (εκ των προτέρων) και ii. με τιμολόγηση ex post (εκ των υστέρων).
  • Πορτοκαλί: δυναμικά. Αφορούν στη δυνατότητα δυναμικής τιμολόγησης, με βάση τις τιμές της αγοράς. Προϋπόθεση για την επιλογή αυτών των τιμολογίων συνιστά η λειτουργία έξυπνου τηλεμετρούμενου μετρητή στην παροχή των καταναλωτών.

Δεν το κάνεις και ένα sticky.

• Like 1

Καλά ο Ηρων το φάση; Έστειλε μειλ και λέει ότι θα με μεταφέρει υποχρεωτικά στο Home Basic από Simply generous homr bonus. Επίσης λέει ότι έκανε σύγκριση των 2 προγραμμάτων και το simply generous home bonus ειναι 10% πιο χαμηλό. 

Λέει ότι αν θέλω να παραμείνω στο simply generous home bonus πρέπει να πατήσω ένα κουμπί.

Σας ήρθε ή μόνο σε εμένα;

Λ

5 minutes ago, hellojim said:

Καλά ο Ηρων το φάση; Έστειλε μειλ και λέει ότι θα με μεταφέρει υποχρεωτικά στο Home Basic από Simply generous homr bonus. Επίσης λέει ότι έκανε σύγκριση των 2 προγραμμάτων και το simply generous home bonus ειναι 10% πιο χαμηλό. 

Λέει ότι αν θέλω να παραμείνω στο simply generous home bonus πρέπει να πατήσω ένα κουμπί.

Σας ήρθε ή μόνο σε εμένα;

Λογικα σε ολους το εχουν στειλει.

Εμενα που ειμαι στο GENEROUS GUARANTEE HOME γραφει το παρακατω:

"Από τα αποτελέσματα της ως άνω σύγκρισης προκύπτει ότι με την παραμονή σας στο «GENEROUS GUARANTEE HOME», θα επωφελούσασταν για την εν λόγω χρονική περίοδο με περίπου 16.10% χαμηλότερη Τελική Χρέωση Προμήθειας. "

Παντα σε σχεση με το Home Basic στο οποιο θα μεταβουμε ολοι αν δεν επιβεβαιωσουμε την παραμονη μας στο υφισταμενο ή επιλεξουμε καποιο αλλο απο τα διαθεσιμα.

Ήρθε και στους γονείς μου, οι οποίοι έχουν ξεμείνει στο Solar Generous, το νέο μέιλ του Ήρωνα που τους πάνε στο Basic και αναφέρει ότι στη σύγκριση για το διάστημα Ιαν-Οκτ, κατά 12,70% είναι φθηνότερο το Solar Generous. Κοίταξα κ στο εξέλ του @korakios και το Basic βγαίνει τελική στα 0,178 ενώ το Solar Energy Δεκέμβρη 0,1424 (για μετά από 9 μήνες παραμονής στο πρόγραμμα). Αν κ οι δύο τιμές είναι υψηλές, μήπως τελικά αξίζει να παραμείνουν στο Solar?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδιά γιατί από 2024 είναι τόσο παραπάνω οι χρεώσεις;; Τώρα στο site διαφημίζει χρέωση 0.1395 μετά από εκπτώσεις simply generous home bonus. Πως πήγαμε στα 0.19 που μου λενε αυτοί;;;

Επεξ/σία από hellojim

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδή από 0,0693 θα πάει στο 0,18!? από ποια <<διεθνή συγκυρία>> προκύπτει αυτή η αύξηση του 160%?   Μπράβο καλά τα κατάφεραν εκεί στα υπουργεία!

Επεξ/σία από giorgosvet
  • Like 6

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...