Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, fysikos είπε

Κραταει σταθερη τιμη για 1 χρονο και στους 12 μήνες μπορω να φυγω χωρις ρητρα

10 ώρες πριν, korakios είπε

για αέριο στο άλλο νήμα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησπέρα σε όλους

Μετακόμισα πολύ πρόσφατα σε νέο διαμέρισμα (ενοίκιο) και ο ιδιοκτήτης ειχε ήδη βαλει ρεύμα στο Protergeia Value+.

Επειδή πρέπει άμεσα να περάσει το συμβόλαιο στα στοιχεία μου αλλά ειλικρινά δεν εχω βρει μέσα σε όλα καθολου χρόνο να κάνω έρευνα και να καταλάβω τι συμφέρει και τι όχι, μπορείτε να με βοηθήσετε λίγο με κάποιο feedback για το παραπάνω πρόγραμμα και ενδεχομένως, να μου πείτε ποιο/α ειναι τα δημοφιλέστερα αυτή την εποχή με γνώμονα φυσικά την τιμή;

Το σπίτι είναι 60τμ, νοτια προαστια (Αθηνα), θα χρησιμοποιω για θέρμανση και το καλοριφέρ και κλιματισμό (50-50) και δεν εχω κάτι ενεργοβορο γενικά, οποτε γενικά θα έχω χαμηλη κατανάλωση.

Είναι τεράστιο το θεμα για να προλάβω να διαβασω και να εντρυφήσω στο θέμα και εχω μεχρι την Τετάρτη να κανω το συμβόλαιο... 

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Η απορία μου ειναι πως θα συνεχιστεί ο τουρισμος κάτω από αυτό το τουρλουμπουκι που θα προκυψει; Θα μπορεις να φευγεις χωρις ποινη απο κυμαινομενα; 

Μπορεί κάποιος να εξηγήσει τους νέους όρους του guarantee? Κάτι για 0,157 διάβασα. Έχω αντλία και έχω μεγάλες καταναλώσεις, οποτε πρέπει να ξέρω τι πρόκειται να πληρώσω 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, petranthe είπε

Η απορία μου ειναι πως θα συνεχιστεί ο τουρισμος κάτω από αυτό το τουρλουμπουκι που θα προκυψει; Θα μπορεις να φευγεις χωρις ποινη απο κυμαινομενα; 

Θα μπορεις να φευγεις χωρις ποινη απο κυμαινομενα

13 λεπτά πριν, antoniosss99 είπε

Μπορεί κάποιος να εξηγήσει τους νέους όρους του guarantee? Κάτι για 0,157 διάβασα.

για Δεκ , είναι οι τιμές στο site , για Ιαν

(1,26*ΤΕΑ+18-60)/1000+0,082*0,9

όπου ΤΕΑ , η τιμή που θα κλείσει ο Δεκέμβριος

https://www.enexgroup.gr/el/day-ahead-market-figures

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πηρα το απογευμα στην elpedison για να μεταφερθω στο smart, και συγκεκριμενα μεσω befon οπως ειχα κανει και οταν πηγα σε αυτους. Μετα την αρχικη επεξηγηση των ορων και μετα απο δικη μου ερωτηση μου ειπε οτι θα λαβω τα 100 ευρω στον 1ο λογαριασμο. Αφου λοιπον ειπα οτι ειμαστε οκ και να προχωρησουμε, η εκπροσωπος μου ειπε να περιμενω τηλεφωνημα για να γινει η επιβεβαιωση. Τωρα αυτο ειναι λογικο, εγινε και σε σας? Την 1η φορα που μαλιστα ηταν και αλλαγη εταιριας, την εκανε κατευθειαν η εκπροσωπος που μιλησα και αμεσως μετα απο λιγο μου εστειλαν τους ορους και τα συμβολαια. Τωρα δε μου εστειλε τιποτα και μου ειπε να περιμενω τηλεφωνο. Λεω να ξανακαλεσω αυριο και να πετυχω αλλη εκπροσωπο που να το προχωρησει επιτοπου, εκτος αν μου πειτε κι εσεις ολοι που το κανατε οτι σας ειπαν το ιδιο να περιμενετε

Επεξ/σία από petrox21

14 λεπτά πριν, antoniosss99 είπε

Έχω αντλία και έχω μεγάλες καταναλώσεις, οποτε πρέπει να ξέρω τι πρόκειται να πληρώσω 

μόνο στα σταθερά θα ξέρεις , στα πράσινα 1η του μηνός θα ξέρεις τιμή που θα χρεώνεσαι για τον τρέχων μήνα αλλά και μια εβδομάδα πριν , κάτι θα ξέρεις στο περίπου αν δεν έχει σκαμπανεβάσματα η ΤΕΑ

στα κίτρινα θα μαντεύεις στα τυφλά

1 λεπτό πριν, korakios είπε

μόνο στα σταθερά θα ξέρεις , στα πράσινα 1η του μηνός θα ξέρεις τιμή που θα χρεώνεσαι για τον τρέχων μήνα αλλά και μια εβδομάδα πριν , κάτι θα ξέρεις στο περίπου αν δεν έχει σκαμπανεβάσματα η ΤΕΑ

στα κίτρινα θα μαντεύεις στα τυφλά

Άρα με βάση αυτά λες ότι συμφέρει το σταθερό;

2 λεπτά πριν, petrox21 είπε

Τωρα δε μου εστειλε τιποτα και μου ειπε να περιμενω τηλεφωνο.

λογικά πρέπει να σε πάρουν απο το τμήμα συμβολαίων , άλλες φορές γίνεται άμεσα , άλλες φορές λένε θα σε πάρουν αυτοί

3 λεπτά πριν, petrox21 είπε

Λεω να ξανακαλεσω αυριο και να πετυχω αλλη εκπροσωπο που να το προχωρησει επιτοπου

καλύτερα έτσι , βασικά πες να σε συνδέσει εσωτερικά κατευθείαν στο τμήμα ,χωρίς να κλείσεις το τηλέφωνο

Μόλις τώρα, antoniosss99 είπε

Άρα με βάση αυτά λες ότι συμφέρει το σταθερό;

δεν έχω ιδέα , με σημερινά δεδομένα ναι , άγνωστο τον άλλο μήνα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω καραμπερδευτει τις τελευταιες μερες... δεν εχω καταλαβει τι εννοούμε "κιτρινο" προγραμμα "πρασινο" προγραμμα κλπ και ποια ειναι και απο ποτε ισχυουν... 😵

ακομα δεν την εχω τολμησει την μεταβαση απο ηρων σε smart (αυτο που θελουν μονο απο τηλεφωνο και το site βαραει error μου την σπαει λιγο)! Θα την κανω μαλλον το μεσημερι αλλα θελω να καταλαβω τι ειναι τα παραπανω που ανεφερα... help me please! 😄

Επεξ/σία από jasonas21
  • Like 1

12 λεπτά πριν, jasonas21 είπε

Εχω καραμπερδευτει τις τελευταιες μερες... δεν εχω καταλαβει τι εννοούμε "κιτρινο" προγραμμα "πρασινο" προγραμμα κλπ και ποια ειναι και απο ποτε ισχυουν... 😵

μια αναζήτηση στο google θα σου βγάλει 10δες αποτελέσματα , όχι ένα , δλδ απλό site ειδήσεων να διάβαζες θα είχε άρθρο 100%

πες πρώτα τι δεν κατάλαβες αν θες βοήθεια , αλλιώς κλείσε σταθερό αν μετά απο τόσο καιρό δεν έχεις καταλάβει τι παίζει (απο τον Ιούνιο ξεκίνησε η συζήτηση)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, petrox21 είπε

Τωρα αυτο ειναι λογικο, εγινε και σε σας

εκανα και εγω αιτηση χθες, μου ειπαν και μενα για τηλεφωνημα τις επομενες 2-3 μερες αφου στειλω τα χαρτια που θελαν. Αλλα εμενα πραγματι μου εστειλαν Mail και με πηραν για να το επιβεβαιωσουν.

Επεξ/σία από Αλεξανδρος A.92

Είναι απίστευτο το μπέρδεμα που θα έχει ο κόσμος λίγοι είναι αυτοί που καταλαβαίνουν που θα πάνε, δεν έχουν όλοι την ευελιξία να ενημερώνονται από φόρουμ όπως αυτό που ήμαστε. 

• Like 2

περιμένω να δω αναρτήσεις και σχόλια μετά την 1η του μηνός...

αν τώρα γίνονται 100 ποστ σε μια μέρα, μετά την 1η θα γίνονται 1000...

για τόν φίλο που έχει απορίες:

ελπίζω να βοήθησα...

Τα 4 είδη τιμολογίων

Για το νέο ειδικό τιμολόγιο ρεύματος έχουμε 4 είδη:

• Μπλε: σταθερά. Είναι τα τιμολόγια ορισμένου χρόνου, με σταθερή τιμή χρέωσης για όλη την περίοδο της σύμβασης.
  • Πράσινα: ειδικό τιμολόγιο κοινό για όλους τους παρόχους. Οι καταναλωτές που δεν θα έχουν επιλέξει διαφορετικό τιμολόγιο θα μεταπέσουν στο ειδικό του εκάστοτε προμηθευτή, το οποίο είναι ομοιόμορφο για όλους τους παρόχους και διευκολύνει έτσι τη σύγκριση των τιμών μεταξύ προμηθευτών και τη διαφανή και απλοποιημένη πληροφορία των καταναλωτών για τις τιμές των προμηθευτών. Την 1η κάθε μήνα, η τιμή χρέωσης θα ανακοινώνεται στην ιστοσελίδα του εκάστοτε προμηθευτή και θα κοινοποιείται στην ΡΑΑΕΥ.
  • Κίτρινα: κυμαινόμενα. Είναι τα τιμολόγια, τα οποία είναι συνδεδεμένα με την τιμή της χονδρεμπορικής στο Χρηματιστήριο ενέργειας. Τα εν λόγω τιμολόγια διακρίνονται σε δύο βασικές κατηγορίες: i. με τιμολόγηση ex ante (εκ των προτέρων) και ii. με τιμολόγηση ex post (εκ των υστέρων).
  • Πορτοκαλί: δυναμικά. Αφορούν στη δυνατότητα δυναμικής τιμολόγησης, με βάση τις τιμές της αγοράς. Προϋπόθεση για την επιλογή αυτών των τιμολογίων συνιστά η λειτουργία έξυπνου τηλεμετρούμενου μετρητή στην παροχή των καταναλωτών.
  • Like 10

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...